Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Jabba Desilijic Tiure

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Jabbarotj.jpg
Jabba Desilijic Tiure
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Nal Hutta[1]

Syntynyt

600 eYt[2], Nal Hutta

Kuollut

4 jYt, Tatooine[3]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Hutt[1]

Sukupuoli

Hermafrodiitti (miehen persoonallisuus)[4]

Pituus
  • 3.9 metriä pitkä[1]
  • 1.75 metriä korkea
Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Oranssit[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Jabba Desilijic Tiure, paremmin tunnettu nimellä hutt Jabba, oli galaksin huomattavimpia hutt -rikollisherroja, joka hallitsi Ulkokehän aludeiden kaukaisella aavikkoplaneetta Tatooinella sijaitsevaa laajaa rikollisimperiumiansa. Valtamäärältään Jabba oli yksi galaksin voimakkaimmista rikollisherroista ja jopa prinssi Xizorin, Mustan auringon päämiehen tasoinen vaikuttaja. Hän oli kuuluisa ahneudestaan ja himoitsikin aina vain lisää valtaa ja rikkautta. Jabban uskollisin palvelija oli hovimestari Bib Fortuna. Jabba kutsuu itseään Taatooinen ensimmäiseksi asukkaaksi ja on huomattavan älykäs, toisin kuin monet kilpailijansa. Hän omistaa kaksi asuntoa: valtavan aavikkopalatsin ja Mos Eisleyn korean huvilan.

Jabba aloitti uransa pienenä rikollisherrana mutta pikaisesti nosti toimensa vaihteleviin laittomiin toimiin, joihin kuului salakuljetus, aseilla jahtaamista ja murhia, orjuutta ja joskus epäoikeutettua merirosvoutta ja kiristystä. Hän pelasi myös uhkapelejä vedonlyöntiä. Hutt Jabba tunnettiin myös tämän julmuudesta ja lihallisista makupaloista. Jabba oli kyllin voimakas pelottelemaan Liiton voimia ja muunmuassa asetti vankan kuolonmerkin Han Soloon, entiseen liittolaiseensa, joka joutui Jabban viholliseksi menetettyään maustesalakuljetuslastauksen keisarilliselle partioalukselle. Hän sai viimein kostonsa Soloa kohtaan kun Boba Fett, yksi Jabban monista palkkionmetsästäjäliittolaisista, toimitti hänet Jabballe karboniittiin jäädytettynä. Jabba sai surmansa, kun Leia Organa, Jabban uusin orja, kuristi huttin kahleillaan 4 jYt.

Jabban palatsi


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]