Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

The Hutt Gambit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
The Hutt Gambit cover.jpg
The Hutt Gambit
Tekijöiden tiedot
Kirjailija(t)

A. C. Crispin

Kansitaiteilija

Drew Struzan

Toimittaja(t)
Julkaisutiedot
Kustantaja

Bantam Spectra

Julkaisupäivä

Syyskuu 1997

Median tyyppi

Sidottu

Sivumäärä

340

ISBN

0553574167

Kronologiset tiedot
Aikakausi

Imperiumin nousun aikakausi

Aikajana

54 eYt

Sarja

Han Solo -trilogia

Edeltäjä

The Paradise Snare

Seuraaja

Lando Calrissian and the Mindharp of Sharu

The Hutt Gambit on Han Solo -trilogian toinen kirja. Sen on kirjoittanut A. C. Crispin ja se kertoo, kuinka Han Solosta ja Chewbaccasta tuli ystäviä, kuinka hän päätyi salakuljettajaksi, kuinka hän tapasi Lando Calrissianin ja alkoi työskennellä hutt Jabballe kertoen myös Nar Shaddaan taistelun tapahtumista. Kirjasta on julkaistu myös äänikirjaversio, jonka lukijana toimii David Pittu.

Takakansi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi keisarillisen akatemian kirkkaimmista tähdistä, Han Solo, on nyt Imperiumin laivaston epäsuosiossa. Mutta hän on saanut uuden, arvokkaan ystävän Chewbacca-nimisestä entisestä wookiee-orjasta, joka on jäänyt Hanille henkivelkaa. Han tulee tarvitsemaan kaiken avun, minkä hän suinkin voi saada. Koska Ylesian huttit ovat lähettäneet pahamaineisen palkkionmetsästäjä Boba Fettin metsästämään miestä, joka oli onnistunut petkuttamaan heitä jo kertaalleen. Han ja Chewie kuitenkin huomaavat joutuneensa paljon pahempiin vaikeuksiin suostuttuaan tarjoamaan palveluksiaan hutt-rikollislordi Jiliacille ja Jabballe. Yhtäkkiä salakuljettajakaksikko onkin joutunut keskelle taistelua pahan Imperiumin uhan ja lainsuojattomien liittolaistensa petollisuuden väliin…taisteluun, jossa jopa voitto merkitsee kuolemaa.

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]