Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Korkein yliherra

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 4. joulukuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Korkein yliherra Shimrra Jamaane.

Korkein yliherra oli yuuzhan vongien korkein päämies ja yuuzhan vongien imperiumin valtionpäämies.

Yleisesti[muokkaa]

Korkein yliherra oli elintärkeä jumala-kuningas, joka tunnettiin myös korkeimpana, jumalan valitsemana, tehokkaimpana ja voimakkaimpana, suurena herrana, jalona herrana tai pelättynä lordina oli yuuzhan vongien jumalten yhteysmies, joka oli ainoa koko sivilisaatiosta, joka otti yhteyttä Yun-Yuuzhaniin, luojajumalaan. Seuraajia ei valittu perinnöllisesti, ja tulevat yliherrat valittiin kanditaattien yhtymästä, joiden jäsenten syntymiä korosti enteet, ennustukset tai jalo syntyperä. Yuuzhan vongien keskuudessa kaksosten syntymä oli hyvin harvinainen tapaus; kussakin tapauksessa nämä kaksoset taistelivat kuolemaan asti seitsemän ikäisinä, ja voittajasta tuli tulevaisuuden korkeimman yliherran paikan kanditaatti.

Kaikki kanditaatit koulutettiin yuuzhan vongien yhteiskunnan kaikin puolin, ja kutakin kohdeltiin kuin selvää perinnöllistä. Korkein yliherra anasti itselleen vallan tavallisesti surmaamalla edellisen yliherran. Korkeimmat yliherrat pitivät seremoniallisia, nyljettyjä ja säilötystä Stengin, ensimmäisen sotamestarin ja Yo'gandin, ensimmäisen korkeimman yliherran lihasta koostuvia kaapuja. Steng ja Yo'gand taistelivat Cremlevialaisessa sodassa, joka yhdisti yuuzhan vongit kansaksi. Heidän eskalaatiossa korkeinta yliherraa muodostettiin ja varustettiin arvin rituaalisesti uhraten useita elimiä ja raajoja, jotta tämä muistuttaisi itse Yun-Yuuzhania.

Korkein yliherra piti poliittisesti auktoriteettia ja valtaa valtion/hallituksen päämiehenä (intendenttikastissa), sotavoimien komentajana (soturikastissa) ja korkeimpana uskonnollisena johtajana (pappikastissa). Hän oli korkeampi kuin yliprefekti, sotamestari tai korkein pappi.

Shimrra Jamaanen luultiin olevan viimeinen korkein yliherra—juuri hän lietsoi invaasion toiseen galaksiin vuosituhatta myöhemmin heidän lähdettyä omasta galaksistaan ja kotiplaneetaltaan sodan raunioittaman galaksin ja kotiplaneetan tuhon jälkeen. Valloituksen loppupuolella kuitenkin paljastui, että Shimrra oli vain sätkynukke, jota hallitsi todellinen valtias, Onimi. Todellisen korkeimman yliherran tappoi jediritari Jaina Solo Onimin pakokapselissa Coruscantin yllä. Onimin ja Shimrran kuoltua korkeimman yliherran titteli siirtyi automaattisesti sotamestari Nas Chokalle.

Luettelo tunnetuista korkeimmista yliherroista[muokkaa]

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]