Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Soturikasti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo yuuzhan vongien soturikastista. Saatat olla etsimässä yinchorrien soturikastia.
Yuuzhan vong -soturi.
Tuska vihollisillemme.
―Prefekti Da'gara (yuuzhan vongien kieleltä käännettynä)[lähde]

Soturikasti oli yuuzhan vongien soturien kasti sekä asevoimia vastaava ryhmä.

Historia[muokkaa]

Soturikasti oli yuuzhan vongien yhteiskunnassa toiseksi suurin kasti ja se koostui sekä mies -että naispuolisista jäsenistä. Heidät kunnostettiin syntymästä lähtien rohkeiksi, raivokkaiksi ja armottomiksi taistelijoiksi ulkopuolisia "vääräuskoisia"—kuten myös toisia sotureitakin kohtaan. Yun-Yammkan, surmaajan ja vongien suojelijajumalan kunniaksi he uhrasivat kehojen osia, luoden arpia ja tehden tatuointeja itselleen. He näyttivät itsensä kärsivän tuskaa osoittaen kunniaa Yun-Yammkalle.

Soturit koulutettiin syntymästä lähtien pelottomuuteen, armottomuuteen ja noudattamaan komentajien käskyjä kyseenalaistamatta. Soturikastin korkein arvoasema oli sotamestari, joka oli koko yuuzhan vong yhteiskunnan toiseksi korkein henkilö. Soturikastin jäsenet olivat luonnollisesti yuuzhan vongeista aggressiivismpia mutta myös turhantärkeimpiä, ja he tunsivat kaikkien muiden olevan heidän sanansa alapuolella (erityisesti intendenttikasti), vaikka tämä toimikin heitä vastaan.

Soturikasti toimi yuuzhan vongien asevoimina. Lando Calrissianin kehittämät YVH 1 -taisteludroidit ohjelmoitiin ainutlaatuisella taisteluhuudolla: "Olemme koneita! Olemme suurempia kuin yuuzhan vongit!" Tämä oli erittäin voimakas loukkaus, joka vahvisti yuuzhan vongien teknologianvihaa ja ksenofobiaa. Kuultuaan taisteluhuudon yuuzhan vong soturit joutuivat usein raivon valtaan ja hyökkäsivät droidien kimppuun. Shimrra Jamaaneta, yuuzhan vongien korkeinta yliherraa vartioi Surmaajat -niminen erikoissoturiryhmä. Toinen eliittiryhmä oli nimeltään Metsästäjät, jonka jäsenille annettiin tavallisten sotureiden kykyjen ulottumattomiin sijoittuvat tehtävät. Joillekkin kokeneimmista chazracheista annettiin mahdollisuus siirtyä soturikastin alhaisimpiin arvoihin. Yuuzhan vongit käyttivät myös laskuvarjosotilaita, jotka kuuluivat oletettavasti soturikastiin.

Antautuminen ei ollut vaihtoehto soturikastille ja pakeneminen oli pelkuriuden merkki. Vongsoturi päätti tehdä itsenmurhan välittömästi joutuessaan vangiksi sen sijaan että häpäisisi itsensä ja sukupiirinsä. Sotureiden vaihtoehtoihin kuuluivat vain voitto ja kuolema. Tästä tavasta koitui kuitenkin vain sotureille itselleen harmia. Coruscantin menetyksessä sekä korkein yliherra Shimrra Jamaane että amiraali Ackbar arvioivat itsenäisesti, että yksi kolmasosa soturikastin jäsenistä kuolivat kahtena-kolmena sotimisvuotena. Suurin osa sotureista tappoivat itsensä Shimrran kuoltua, vaikka osa heistä päättikin mennä Zonama Sekotille Galaktisen allianssin rauhanehtojen mukaisesti.

Arvot[muokkaa]

Kastissa oli lisäksi joitakin epävirallisia arvoasemoita:

Lähteet[muokkaa]