Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Orn Free Taa

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta oletuksista ja spekuloinnista.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Taa.jpg
Orn Free Taa
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ryloth

Syntynyt

80 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek

Sukupuoli

Mies

Pituus

1,93 metriä

Hiusten väri

ei hiuksia

Silmien väri

Keltaiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Tasavalta

Aluksi luulimme, että se tili, jolta Valorum sai lahjoituksen, olisi pelkkä riskisijoitusyhtiö. Mutta sitten saimmekin selville, että kyseessä olikin pimeä tili. En tietenkään väitä ylikanslerin nyt rikkoneen lakia.
Senaattori Orn Free Taa Palpatinelle 32 eYt.[lähde]

Orn Free Taa (s. 80 eYt - kuolinvuosi ei tiedossa) oli korruptoitunut senaattori Galaktisessa Tasavallassa. Juuri Taa järjesti ylikansleri Finis Valorumin erotuksen virastaan vuonna 32 eYt.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ura senaatissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taan uran alkuvaiheista ei ole tarkkaa tietoa, mutta varmaa on ainakin se, että hän korruptoitui nopeasti. Tämä oli myös osasyynä hänen lihoamiseensa.

Taa ajoi läpi lähinnä lahjojiensa ajamia, sekä kotiplaneettaansa hyödyttäviä lakeja. Lisäksi hän oli kansleri Valorumin kaudella tämän innnokas vastustaja. Taa oli tärkeässä asemassa Valorumin erotuksessa virastaan 32 eYt.

Taan senaattoriaikana hänen seurassaan liikkui useita hänen lajinsa naaraita, joita Taa kutsui usein illalliselle asuntoonsa senaattikompleksissa. Asuntoaan Taa käytti myös tehtäviensä hoitoon.

Taa kuului senaattorien laiskaan ryhmään, mikä tarkoittaa hänen olleen minimisuorittaja. Hän ei ikinä tehnyt mitään, ellei sitä ollut pakko tehdä tai ellei siitä ollut jotain erityistä hyötyä hänelle itselleen.

Taa oli yhä senaatissa Imperiumin julistamisen aikoihin 19 eYt ja kannatti sitä raivoisasti. Taa kuitenkin ilmeisesti erosi tai jäi eläkkeelle senaatista Imperiumin aikana ja vetäytyi kotiplaneetalleen Rylothille. Asiaan voi olla osallisena Imperiumin harjoittama muukalaisviha.

Terveydentilan heikkeneminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian sen jälkeen, kun Taa oli nimitetty senaattoriksi, hänen terveytensä alkoi huonontua epäterveellisen ruokavalion ja elämäntapojen vuoksi. Taa lihoi äkisti ja hänen kuntonsa romahti pohjalukemiin. Hän alkoi myös kävellä hieman hölkyttämällä ja käytti liikkumiseen myös leijuvia tuoleja.

Imperiumin aikakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taa istui yhä senaatissa 19 eYt keisari Palpatinen ottaessa vallan ja julistaessa Imperiumin. Imperiumin aloittaman rotusyrjinnän tuloksena Taa lienee jäänyt eläkkeelle tai hänet saatettiin myös erottaa senaatista. Tämän jälkeen hänen vaiheistaan ei kuitenkaan ole enää tietoa, ja hänen epäillään kuolleen melko pian eläkkeelle jäämisen jälkeen.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]