Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Reprisal

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Imperial-luokan tähtituhoojasta. Saatat olla etsimässä Dreadnaughtia.
Reprisal
Tuotannolliset tiedot



Luokka

Imperial I-luokan tähtituhoaja

Käyttötiedot


Aikakausi

Kapinallisten aikakausi

Liittoutuma

Galaktinen Imperiumi

Komentaja(t)
Miehistön jäsenet

Sankaran

Reprisal oli Imperial-luokan tähtituhoaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suunnilleen puoli vuotta Yavinin taistelun jälkeen Reprisal oli Kendal Ozzelin komennossa. Alus oli silloin merkittävin keisarillisen laivaston alus Shelshan sektorissa, missä sitä oli tukemassa joitakin Dreadnaught risteilijöitä ja muita pienempiä aluksia.

Ozzelin komennossa alus osallistui rangaistusretkeen Teardropia vastaan, missä mukana oli myös Vak Somorilin johtamia keisarillisen turvallisuustoimiston joukkoja, joiden oli tarkoitus tehostaa taistelua alueen kapinallisia vastaan. Kun Darth Vader ja Mara Jade kiinnittivät huomionsa Reprisalin toimintaan kapteeni Ozzel ilmeisesti siirrettiin Executorille. Samoihin aikoihin myös Reprisal ilmeisesti siirrettiin Vaderin suoraan komentoon.

Suunnilleen kahdeksan kuukautta Yavinin taistelun jälkeen alus oli komentaja Demmingsin ja kapteeni Sankaranin komennossa. Nimellisesti alus palveli Ulkokehän alueella, mutta todellisuudessa se kuului Darth Vaderin aluksiin, jotka osallistuivat kapinallislaivaston ja Luke Skywalkerin etsintään. Mahdollisesti se oli sektorinsa laivaston komentoalus.

Kun Vader esitteli Demmingsin Tiss'sharlin liigalle näiden uutena yhteyshenkilönä, Reprisal oli mukana tapaamisessa Tiss'sharlissa, mutta samaan aikaan tuli tieto, että Skywalker oli Jabiimilla. Reprisal poistui nopeasti Tiss'sharlista ja johti laivaston kapinallista planeettaa vastaan.

Reprisal toimi yhä Vaderin komentoaluksena, kun tämä iski kapinallisten kohteisiin, joihin kuului vakoojatiimi ja CR90-korvetti. Vader toivoi saavansa vankeja, jotka pystyisivät paljastamaan kapinallisten sen hetkisen piilopaikan, mutta tähtituhoojan turbolasertuli tuhosi kohteen täydellisesti, minkä seurauksena Vader alkoi epäillä aluksen mainetta ja melkein teloitti Demmingsin.

Ejolusin aurinkokuntaan tehdyn kolmannen pintaiskun aikana Vaderille paljastui, että tykkiupseeri, luutnantti Garil Dox, oli kapinallisten agentti ja syntyisin Alderaanilta. Hän koetti heikentää Demmingsin mainetta uskollisena ja kyvykkäänä upseerina pilaamalla tämän tehtäviä.

Vader paljasti Doxille, että Ejolusin siirtokunta oli ollut todellisuudessa ryhmä tämän omasta kotimaailmasta muuttaneita, rauhanomaisia siirtolaisia. Vaikka petturi vietiin pakkotyöleirille, Vader havaitsi, että hänen halukkuutensa tuhota siviilikohteita sotilaallisten päämäärien saavuttamiseksi viittasi siihen, että Doxilla oli ollut potentiaalia kunnolliseksi Imperiumin upseeriksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]