Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Luutnantti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 30. toukokuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Keisarillinen lumisotilasluutnantti.

Luutnantti oli arvonimi, joka oli laajassa käytössä sotilaallisten ja puolisotilaallisten organisaatioiden sekä lainvalvontajärjestöjen keskuudessa. Normaalisti luutnantin arvoa kantoivat alempiarvoiset aktiiviupseerit. Arvoasteikossa se oli korkeampi kuin vänrikki, mutta alempi kuin kapteeni.

Avaruuslaivueissa luutnantit yleensä työskentelivät pienten kulkuneuvojen komennuksessa, keskisuurten kulkuneuvojen apulaiskomentajina tai suurten sotalaivojen matala-arvoisempina johtohenkilöinä.

Maajoukoissa luutnantit olivat yleensä vastuussa pienistä yksiköistä (Imperiumin armeijan tapauksessa joukkueista). Osa heistä toimi myös korkeampiarvoisten upseerien apuna tai kulkuneuvojen komennossa. Joskus klooniluutnanteille annettiin komentoon laivueita ja maajoukkoja. Yksi heistä oli kloonisotilasluutnantti Trapper, joka johti joukkuetta Malastaren taistelussa.

Tähtihävittäjäjoukoissa luutnantti oli alin upseeriarvo, ja heille harvoin annettiin komentoonsa mitään suurempaa kuin taistelupari tai johtokone. Jopa vain kolmen tai neljän hävittäjän lentue oli harvoin luutnantin komennossa. Poikkeuksia kuitenkin tehtiin, kun korkea-arvoisemmista upseereista oli pulaa. Joitain kuukausia ennen Yavinin taistelua luutnantti Hamo Blastwell jopa komensi koko Punaista lentuetta.

Hämäävästi sekä Imperiumin että Uuden tasavallan tähtihävittäjäjoukoissa sanalla 'luutnantti' voitiin viitata luutnanttien lisäksi vielä alempiarvoisempiin vänrikkeihin.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]