Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Power of the Jedi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 30. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo lelusarjasta. Saatat olla etsimässä Power of the Jedi Sourcebookia.

Star Wars: Power of the Jedi oli Hasbron julkaisema lelusarja, jota valmistettiin vuosien 2000 ja 2002 välillä. Sarjaan kuului hahmoja ja kulkuneuvoja Tähtien sota -sarjasta, jotka esiintyivät joko uuden trilogian kahdessa ensimmäisessä elokuvassa tai alkuperäisessä trilogiassa.

Historia[muokkaa]

Tämän lelusarjan osina julkaistiin 57 toimintahahmoa, minkä lisäksi siihen kuului suunnitteluhahmo, jollaisia julkaistiin myös myöhemmin muissa kokoelmissa. Suurin osa näistä suunnitteluhahmoista perustui luonnoksiin, jotka oli tehty Pimeä uhka -elokuvan tuotantovaiseessa, mutta joita ei ollut vielä merkitty suunnitteluhahmoiksi. Sarjaan kuului myös joitakin aiemmissa sarjoissa julkaistuja hahmoja, mutta sisälsi myös muutamia hahmoja Uudesta toivosta, joita ei ollut aiemmin julkaistu. Useat vanhemmat hahmot oli valmistettu uudestaan, jotta niiden malli seuraisi tarkemmin elokuvien antamaa ulkonäköä, olisivat liikuteltavampia ja kehittäisivät olemassa olleita teemoja.

Varhain 2002 julkaistiin neljä toimintahahmoa Kloonien hyökkäyksestä osana ennakkomainosta uuteen sarjaan. Kolme erityistä kahden hahmon pakkausta myös valmistettiin juhlistamaan Uuden toivon julkaisun 25-vuotispäivää. Suurin osa sarjan hahmoista sisälsi kortin, johon oli koottu "Voimatiedosto" (engl. "Force File"), joka sisälsi tiedot hahmon kyvyistä, aseista ja aluksista.

Uusi kaanon[muokkaa]

Jek Porkinsin hahmon mukana tullut Voimatiedosto paljasti ensimmäistä kertaa pilotin Yavinin taistelussa käyttämän astromekaniikkadroidin nimen olevan R5-D8. Lelusarja myös ensimmäisenä selitti eron, joka on havaittavissa pacithhippien lajissa, koska osa näistä oli humanoideja, kun toiset taas eivät. Lelusarja ilmoitti tämän johtuvan siitä, että usein lajin näsenet käyttivät robottijalkoja tehdäkseen itsestään enemmän humanoidien näköisiä.

Ulkoiset linkit[muokkaa]