Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Vodo-Siosk Baas

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. joulukuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Vodo-Siosk Baas.jpg
Vodo-Siosk Baas
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Krevas

Kuollut

3996 eYtCoruscant

Ruumiilliset tiedot
Laji

Krevaaki

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Tumman harmaat

Silmien väri

Mustat

Ihon väri

Punainen (Kuori)

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Oppilaat


Vodo-Siosk Baas oli miespuolinen Krevaaki, joka palveli jedimestarina vanhan tasavallaan aikana. Hän omisti elämänsä uusien jedien kouluttamiselle ja voiman pimeän puolen vastustamiselle. Baas oli aikanaan erittäin arvostettu jedimestari ja oli yksi oman aikansa parhaista valosapelin käyttäjistä ja rakentajista. Häsn harrasti myös historiankirjoitusta ja -tutkimista. Yksi Baasin oppilaista, Exar Kun kääntyi voiman pimeälle puolelle.

Vuonna 3997 eYt, Baas huomasi voiman pimeän puolen vahvistuneen huomattavasti joka puolella galaxia. Tästä huolestuneena Baas kutsui kaikki jedit Deneballe keskustelemaan tulevaisuudesta, ja suunnittelemaan strategiaa Sithien ja voiman pimeän puolen voittamiseksi.

Baas kuoli 3996 eYt kaksintaistelussa oman entisen oppilaansa, Exar Kunin kanssa. Kaksintaistelu tapahtui Coruscantissa, senaatin rakennuksessa. Taistelu päättyi Baasin kuolemaan, kun Exar Kun avasi yllättäen valomiekkansa toisen terän ja lävisti sillä entisen mestarinsa. Kun Baas oli kuolemaisillaan, hän lupasi vielä jonakin päivänä palata, ja karkoittaa Kunin maailmasta. Tämä profetia toteutui yli neljätuhatta vuotta myöhemmin, kun Baasin haamu palasi auttamaan Luke Skywalkeria ja tämän oppilaita tuhoamaan Kunin aineettoman hengen lopullisesti.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]