Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Exar Kun

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Exar Kun Headshot.jpg
Exar Kun
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3996 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

190 cm

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Harmaat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Exar Kun oli kyvykäs jedioppilas, joka sai oppinsa jedimestari Vodo-Siosk Baasilta. Langettuaan Voiman pimeälle puolelle, hänestä tuli yksi galaksin voimakkaimmista ja vaarallisimmista sithlordeista. Hän otti Ulic Qel-Droman oppilaakseen ja käynnisti suuren sithsodan Galaktista Tasavaltaa vastaan. Hänen joukkonsa taisteli menestyksekkäästi, mutta lopulta Tasavallan joukot saartoivat Kunin Yavin 4:llä, missä Kun sitten sulki henkensä temppeliinsä.

Tuhansia vuosia myöhemmin, Kunin henki palasi Luke Skywalkerin perustettua jediakatemian Yavin IV:lle. Kun otti haltuunsa kaksi oppilasta, Gantoriksen sekä Kyp Durronin, kääntäen nämä pimeälle puolelle ja lopulta tappaen Gantoriksen. Hän myös irrotti Luken sielun tämän ruumiista, mutta lopulta hävisi Luken oppilaiden yhdistettyä voimansa sithlordia vastaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Exar Kun oli huimapäinen ja kyvykäs jedioppilas. Nämä ominaisuudet kuitenkin johtivat myös ylimielisyyteen, mikä oli vaarallinen ominaisuus jedeille. Harjoitustensa aikana Kun usein kaksintaisteli ja päihitti muut padawankumppaninsa, Sylvarin ja Cradon. Hän oli jo tällöin kiinnostunut voiman saamisesta ja tämä houkutus suureni entisestään Kunin katsottuaan salaa mestarinsa omistamaa holokronia.

Mestari Baas ei ollut tyytyväinen saatuaan tietää oppilaansa tutkittua Voiman pimeän puolen salaisuuksia, sillä nämä olivat hyvin vaarallisia nuorille jedioppilaille. Baas myös ymmärsi, että Kunin ylpeys ja kunnianhimo olivat alkaneet hallita tätä. Kun väitti kykenevänsä oppimaan hallitsemaan pimeää puolta lankeamatta tälle, minkä johdosta hän voisi opettaa jedeille löytämiään tietoja.

Baas yritti varjella oppilastaan varoittaen pimeän puolen vaaroista, mutta tämä ei kuunnellut. Kun sitten julisti itsensä jediritariksi ja matkusti sodan repimälle planeetalle, Onderonille, hyläten mestarinsa. Siellä han sai tietää jedien saaneen haltuunsa muinaisen sithlordin, Freedon Naddin, maalliset jäänteet, jotka he olivat siirtäneet Dxunille. Kun lähti tähän kuuhun ja löysi Naddin hautakammion.

Hautakammion sisällä hän kohtasi kauan sitten kuolleen sithlordin hengen, joka kehotti Kunia jatkamaan matkaansa sithien hautamaailma Korribanille. Kunin mielenkiinto heräsi ja hän suostui sithlordin ehdotukseen, mikä aloitti hänen lankeamisen pimeälle puolelle.

Korribanilla Kun matkusti syvälle hautakammioiden joukkoon. Freedon Naddin ja muiden sithlordien henget päättivät koetella nuorta jediä. Kykenemättä käyttää Voimaa apunaan, Kun löysi pian itsensä suuren kivikasan alta. Sithlordin henki kertoi tämän ainoan mahdollisuuden olevan pimeän puolen voimien hyväksyminen. Kun ei halunnut kuolla, joten keräsi voimaa vihastaan ja pelastautui. Hän sitten poistui hautakammioilta pimeän puolen korruptoimana.

Sithin musta valtias[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen lopullista astumistaan pimeälle puolelle, Exar Kun matkusti Naddin hengen ohjaamana Yavin 4:lle, jonne Naga Sadow oli rakentanut päämajansa hävittyään sodassa Tasavaltaa vastaan. Siellä Kun kohtasi sithlordin kokeiden tulokset, massassit, alkukantaiset soturit. Kykenemättä käyttää Voiman valoisan puolen voimia ja haluammatta hyväksyä pimeää puolta, Kun joutui massassien vangiksi. Nämä halusivat uhrata Kunin suunnattomalle olennolle, joka oli myös Sadowin sithalkemian tulosta, mutta Freedom Nadd ei hyväksynyt tätä. Hän sanoi oppilaansa voivan paeta pimeän puolen voimalla ja antoi tälle voimakkaan sithamuletin. Kun jälleen hyväksyi pimeän puolen langeten tälle täysin.

Muututtuaan pimeän puolen seuraajaksi, Kun vapautti itsensä ja tappoi hänen kaappaajansa. Nadd oli tyytyväinen oppilaansa uusiin voimiin, mutta ei saanut nauttia tästä kauaa, kun uusi sithlordi tappoi mestarinsa amulettinsa avulla. Freedon Nadd katosi viimein galaksista, mutta ennen poistumistaan varoitti muita oppilaitaan Kunin voimista.

Pimeän puolen hallitsema Kun alkoi pitää itseään jumalan kaltaisena. Hän orjuutti massassit ja pakotti nämä luomaan suunnattomia temppeleitä, joita käytettiin sithseremonioissa ja riiteissä. Ihastuneena sithien opetuksiin alkemiasta ja taikuudesta, Kun alkoi luoda pimeän puolen olentoja.

Kun ei kuitenkaan tyytynyt yhden viidakkokuun hallintaan vaan haaveili koko galaksin itsevaltiudesta. Hän sitten otti käyttöönsä planeetalla yhä olleen sithien taistelualuksen ja alkoi etsiä muita pimeän puolen käyttäjiä, jotka saattaisivat vaarantaa hänen aseman sithin mustana valtiaana. Hän löysi Naddin entiset oppilaat Krathin kultista, jota Aleema ja Satal Keto johtivat.

Saavuttuaan paikalle, Kun tapasi yhden Krathin jäsenistä, Ulic Qel-Droman. Kun uskoi olevan ainoa Krathin jäsenistä, joka olisi tarpeeksi voimakas haastaakseen Kunin. Kaksikko aloitti kiivaan valosapelitaistelun, joka keskeytyi, kun kaksikon pitämät amuletit alkoivat hehkua. He sitten näkivät ryhmän Marka Ragnosin johtamia muinaisten sithien henkiä, jotka julistivat Kunin ja Qel-Droman uuden Sithien Imperiumin johtajiksi. Kun, kaksikosta voimakkaampi, julistettiin sithin mustaksi valtiaaksi ja Ulic hänen oppilaakseen. Molemmat saivat sitten otsiinsa sithien symbolit. Tämän tuloksena suuri sithsota alkoi Tasavallan ja sithien välillä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]