Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Zez-Kai Ell

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 16. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Zezkaiell.jpg
Zez-Kai Ell
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3951 eYt (3916BrS), Dantooine

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Tuntematon padawan

Zez-Kai Ell oli jedimestari ja jedineuvoston jäsen mandalorialaissotien aikaan. Hän kuoli Dantooinella yhdessä Kavarin ja Vrook Lamarin kanssa, kun Kreia imi heidän elämänvoimansa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ell oli yksi jedineuvoston jäsenistä mandalorialaissotien aikaan. Hän oli myös yksi niistä jedimestareista, jotka karkottivat karkotetun jedin jedien joukosta. Hän oma padawaninsa lankesi Voiman pimeälle puolelle sodassa, mutta Ell ei syyttänyt häntä tästä. Karkotettuaan karkotetun jedin, Ell uskoi neuvoston tehneen virheen, koska he olisivat tämän avulla voineet ymmärtää, miksi useat jedit seurasivat Revania sotaan eivätkä totelleet neuvoston käskyjä.

Ensimmäisen jedipuhdistuksen aikaan Ell piiloutui vapaaehtoisesti Nar Shaddaalle, jotta sithit eivät löytäisi häntä. Saatuaan tietää G0-T0:n asettamasta palkkiosta jedien kiinnisaajalle, Ell ei tehnyt mitään estääkseen häntä. Kun karkotettu jedi saapui Nar Shaddaalle etsiäkseen Elliä ja pysäyttääkseen G0-T0:n, Ell palkkasi Miran suojelemaan jediä. Kun karkotettu jedi sekä Mira lopulta kaapattiin, Ell saapui viimein esiin varjoista ja päätti auttaa G0-T0:n tuhoamisessa.

G0-T0:n komentoaluksen tuhouduttua, karkotettu jedi ja Ell saivat viimein mahdollisuuden keskustella. Ell kertoi tälle useita asioita, kuten omista epäilyksistään jedien opetuksiin. Hän myös sanoi uskoneensa jedien tehneen rikoksen, kun he korvasivat Revanin mielen uudella, ja uskoi, että karkotettu jedi oli tehnyt oikean valinnan taistellessaan mandalorialaisia vastaan.

Pian tämän jälkeen, Ell liittyi karkotetun jedin löytämiin Vrook Lamariin ja Kavariin Dantooinella. Kun karkotettu jedi saapui paikalle kysyäkseen kolmikolta tärkeitä kysymyksiä, he päättivät riistää tältä kaiken Voiman, koska tämä oli liian vaarallinen galaksille. Kreia, karkotetun jedin matkakumppani, saapui kuitenkin paikalle imien neuvoston jäsenistä kaiken elämänvoiman, minkä johdosta he kuolivat.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mikäli pelaaja seuraa pimeää puolta, karkotettu jedi ja Ell taistelevat Nar Shaddaalla. Tämän taistelun seurauksena Ell kuolee ja karkotettu jedi oppii hänen taistelutyylinsä. Pelaaja voi myös tappaa Ellin, vaikka seuraisi valoisaa puolta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]