Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Csilla

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Csilla (Csillia)
Astrograafiset tiedot
Alue

Tuntemattomat alueet

Sektori

Chissien avaruus

Aurinkokunta

Csillan aurinkokunta

Kuut

3

Fyysiset tiedot


Ilmasto

Jääkautinen

Maasto yleisesti
  • Jäätiköitä
  • Lunta
  • Jäätä
Tärkeimmät kohteet ja paikat

Laajennusten kirjasto

Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit

Chissit

Muut lajit

Ei

Virallinen kieli

Cheunh

Hallitus

Perheiden neuvosto

Tärkeimmät kaupungit
Liittoutuma

Chissien valtakunta

Kun on mahdollisuus valita mikä tahansa maailma Tuntemattomilta alueilta, voisi melkein luulla, että valitsisi hieman myötämielisemmän paikan kuin tämä.
Jacen Solo[lähde]

Csilla, chissien kotiplaneetta oli kylmä paikka, jota peittivät jäätiköt ja lumiset autiomaat. Planeetta sijaitsi syvällä Chissien avaruudessa ja se oli Chissien valtakunnan pääplaneetta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planeetalle tuli jääkausi suunnilleen 5000 eYt. Jäätiköt peittivät normaalilämpöisen päiväntasaajan alueen, minkä lisäksi pysyvä jääkansi peitti napa-alueet jatkuvan talven alle. Pysyäkseen elossa chissit rakensivat energiaa säästäviä osastoja jään alle mahdollisimman lähelle planeetan lämpimämpää pintaa, minkä lisäksi he käyttivät maanalaisia kuljetusväyliä yhdistääkseen Csillan erilliset maanalaiset yhteisöt. Planeetan kuorikiveen porattiin reittejä jäälle, joten asutukset eivät vaarantuneet pinnalla tapahtuneiden jään liikkeiden vuoksi.

Tuhannen vuoden jääkauden aikana Csilla pakotti chissit kehittämään useita sosiaalistaloudellisia ja teknologisia uudistuksia, mutta näiden fyysinen rakenne muuttui vain vähän. Toisin kuin yleensä uskotaan chissien ihonväri ei ole seurausta Csilla alhaisesta lämpötilasta vaan tiedemiehet ovat tulleet tulokseen, että sininen väritys johtuu Csillan vedessä esiintyvästä mineraalista.

Csilla oli Chissien valtakunnan pääplaneetta, minkä lisäksi sinne oli sijoitettu Laajennusten kirjasto. Suuramiraali Thrawn oli syntynyt planeetalla.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sana "csilla" (äännetään "chilla") on unkarilainen naisen nimi, joka tulee sanasta "csillag", mikä tarkoittaa "tähteä" unkarinkielessä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]