Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Kun päättää kävellä mandalorialaisen tavoin, on sekä metsästäjä että saalis. Miten voi olla pelkuri, jos valitsee tällaisen elämäntavan?
Haarniskaseppä[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
CC-1004.jpg

CC-1004 oli vanhempi kloonikomentaja Galaktisen Tasavallan suurarmeijassa. Hän oli kiinnostunut erilaisista muukalaislajeista ja kulttuureista, ja edistynyt tiedustelukommando Alpha-17 valitsi hänet erityiskoulutukseen, jossa painotettiin yksilöllisyyttä. Itsenäisyytensä merkkinä CC-1004 otti myös lempinimen Gree, joka oli yhden muukalaislajin nimi.

Kloonisotien aikana CC-1004 komensi 41. eliittiarmeijakuntaa, joka oli osa jedimestari Luminara Undulin johtamaa 9. hyökkäysarmeijakuntaa. Hänestä tuli ekspertti muukalaislajeissa ja hänen yksikköään käytettiin usein sieppausvälikohtauksissa ja operaatioissa muukalaismaailmoilla, joissa tarvittiin "sydäntä ja järkeä". Hän oli mukana esimerkiksi Uba IV:ssä, Dinlossa, Rodiassa ja Alzoc III:ssa. Sodan ensimmäisenä vuonna Gree sai tehtävän vartioida Kauppaliiton varakuningas Nute Gunrayta, kun hänet piti viedä Coruscantiin oikeudenkäyntiin. Konfederaation agentit onnistuivat pelastamaan Gunrayn, vaikka CC-1004 onnistui voittamaan Tasavallan petturin.

Sodan viimeisinä päivinä Gree oli jedien suurmestari Yodan mukana Kashyyykissä puolustamassa planeetan wookieeita. Hän oli mukana murtamassa Konfederaation saartoa planeetan ympärillä ja taistelun alkaessa Kashyyykin pinnalla Gree auttoi jahtaamaan taisteludroidijoukkoja. Taistelun edetessä CC-1004 sai käskyn eliminoida jedit Tasavallan ylikansleri Palpatinelta, ja yrittäessään tappaa Yodan käskyn mukaisesti hän kuoli jedimestarin valosapeli-iskuun.


Äskettäin etusivulla olleet sivut: Naboon invaasioHarkovIbtisam

Satunnainen suositeltu sivu: Darth Bane
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Emarr Ottkreg oli miespuolinen eversti ja Imperiumin turvallisuusviraston uskollisuusupseeri, joka oli sijoitettu Imperial-luokan tähtituhoaja Vigilancelle Endorin taistelun aikaan vuonna 4 jYt. Vigilancen amiraali Rae Sloane ei juurikaan pitänyt hänestä, ja Ottkreg kyseenalaisti Sloanen taktiikoita tämän antaessa käskyjä taistelun aikana katsoessaan itse taistelemista tähtituhoajan holotankista. Ottkreg nautti suuresti Kapinaliiton tuhoamisen katselusta hologrammista, mutta alkoi yrittää antaa käskyjä miehistölle, kun taistelun kulku kääntyi Imperiumin vastaiseksi. Tajuttuaan Imperiumin hävinneen ja Kuolemantähti II:n tuhoutuvan, Sloane ampui Ottkregia ja tappoi hänet mieluummin kuin väitteli hänen kanssaan vetäytymiskäskystä.

Satunnainen hyvä artikkeli: Kaplan (eversti)
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

HK-47

Satunnainen hyvä artikkeli:

Patogeenipommi

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

19. toukokuuta: