Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Sanotko, että meillä on tässä taskukokoinen Kuolemantähti?
Loka Hask löytäessään painovoiman polarisaatiosäteen[lähde]
LegendsBanner.png
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
TIE Defender.png

TIE/D puolustaja, yleisesti tunnettu nimillä TIE-puolustaja ja T/D, oli erittäin suorituskykyinen TIE-sarjan tähtihävittäjä, jonka Sienar Fleet Systems kehitti Imperiumin laivastolle Demetrius Zaarinin valvomassa projektissa vähän ennen Endorin taistelua. Puolustajaan oli lisätty paljon ominaisuuksia, joita edellisissä TIE-malleissa ei ollut, kuten hyperajojärjestelmä ja deflektorikilpigeneraattorit. Näiden uusien lisäysten ansiosta alus pystyi toimimaan riippumatta keisarillisista pääaluksista. Aluksen nopeus ja ketteryys yhdistettynä sen tulivoimaan, joka muodostui neljästä laserkanuunasta, kahdesta ionikanuunasta, kahdesta taistelukärkilaukaisimesta sekä valinnaisesta vetosädeprojektorista, tekivät siitä luultavasti aikansa edistyneimmän tähtihävittäjän.

Zaarinin epäonnistuttua vallankaappauksessa keisari Palpatinea vastaan, petturiamiraali yritti saada haltuunsa TIE-puolustajan teknologian antaakseen joukoilleen teknologisen edun Imperiumiin nähden. Edistynyt tähtihävittäjä herätti myös muiden osapuolten huomion, kuten Kapinaliiton ja piraattiryhmien. Suuramiraali Thrawnin johtamat keisarilliset joukot onnistuivat lopulta estämään teknologian leviämisen ja tähtihävittäjä oli merkittävässä roolissa Thrawnin onnistuneessa kampanjassa Zaarinia vastaan.

Zaarinin kampanjan lisäksi TIE-puolustajan korkeiden kustannusten sekä poliittisten tekijöiden vuoksi alus ei saavuttanut laajaa käyttöä Imperiumissa ja yksikköihin määrättiin vain eliittipilotteja. Hävittäjät osallistuivat moniin muihin taisteluihin, kuten Mygeeton taisteluun ja Endorin taisteluun. Keisari Palpatinen kuoleman jälkeen TIE-hävittäjät olivat edelleen rajallisessa käytössä Imperiumin joukoilla. TIE-puolustajat osallistuivat Shadowspawnin kampanjaan Uutta tasavaltaa vastaan vuonna 5 jYt ja Tasavallan Konnalentue käytti niitä liittouduttuaan hetkeksi entisen Keisarillisen tiedustelupalvelun johtajan Ysanne Isardin kanssa prinssi-amiraali Delak Krennelin Ciutricin hegemoniaa vastaan 9 jYt. Hävittäjät osallistuivat lukuisiin taisteluihin yuuzhan vongien sodan aikana ja säilyivät Imperiumin jäänteiden käytössä ainakin vuoteen 44 jYt asti.


Äskettäin etusivulla olleet sivut: CC-1004Naboon invaasioHarkov

Satunnainen suositeltu sivu: Tycho Celchun oikeudenkäynti
LegendsBanner.png
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Noell Ciro.jpg
Noell Ciro oli miespuolinen ihminen planeetta Dolomarista. Yhdessä veljensä Kelemanin kanssa hän liittyi yhteen kotiplaneettansa vastarintaliikkeistä ja auttoi planeetan vapauttamisessa Imperiumin joukoilta. Hän liittyi Uuden tasavallan asevoimiin päästäkseen pois kotiplaneetaltaan samaan aikaan kuin veljensä. Ciro sai koulutuksen tähtihävittäjäpilotiksi ja taisteli useissa kampanjoissa keisarillisia vastaan ennen sijoitusta taisteluosastoon, jonka tehtävä oli vallata planeetta Kal'Shebbol. Kal'Shebbol oli Ulkokehällä sijainneen Katholin sektorin pääkaupunki sekä tukikohta moffi Kentor Sarnelle, keisarilliselle sotalordille, joka oli irtautunut Imperiumista Endorin taistelun jälkeen. Uuden tasavallan vallattua Kal'Shebbolin Sarne pakeni planeetalta syvälle Katholin sektoriin. Ciro sijoitettiin tämän jälkeen FarStarille, jonka tehtävä oli jäljittää sotalordi ja eliminoida hänen aiheuttamansa mahdollinen uhka. Ciro siirrettiin alukselle tehtävää komentaneen veljensä pyynnöstä ja hän oli osa aluksen tähtihävittäjäjoukkoja. Pian tehtävän alkamisen jälkeen Ciro osallistui Kolatillin taisteluun, konfliktiin Sarnelle uskollisia joukkoja vastaan, jossa nuori pilotti menetti henkensä.

Satunnainen hyvä artikkeli: Zhugien alus
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Valin "Hal" Horn

Satunnainen hyvä artikkeli:

Dezanti Zhug

päivitä lisää

Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

20. toukokuuta: