Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Vaikka luulisit olevasi kuinka syvällä, voin luvata, että on vielä syvempääkin. Asiat voi olla huonommin. Toimit kuin sinulla ei olisi valinnanvaraa, vaikka jokainen ottamasi askel on oma valintasi.
Tai Ben Sololle[lähde]
Eras-canon-edit.png
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
MandoPellaeon.png

Gilad Pellaeon oli miespuolinen ihminen, joka palveli kapteenina Galaktisen Imperiumin laivastossa. Suuramiraali Balanhai Savitin kolmannessa laivastossa Pellaeon toimi tähtituhoaja Harbingerin komentajana. Kun Savit paljastui petturiksi, joka varasti osia Projekti Stardustista, Pellaeon auttoi suuramiraali Thrawnia ja kommodori Karyn Faroa pidättämään esimiehensä.

Kun Savit oli vapautettu tehtävästään, Pellaeon ja Harbinger lähetettiin myöhemmin auttamaan suuramiraali Thrawnin seitsemättä laivastoa. Hän osallistui planeetta Lothalin saartoon, kunnes kapinallisryhmä Spectret sekä heidän liittolaisensa vapauttivat planeetan vuonna 1 eYt. Vapauttamisen aikana avaruudessa matkanneiden purrgilien parvet tuhosivat kaikki paikalla olleet keisarilliset alukset, ja Pellaeonin yhteys suuramiraaliin katkesi nopeasti. Kapteeni selvisi taistelusta, mutta Thrawn katosi tuntemattomaan, kun purrgilit veivät hänen lippulaivansa Chimaeran mukanaan hyperavaruuteen.

Pellaeon selvisi pidempään kuin Imperiumi, joka hävisi Kapinaliitolle galaktisessa sisällissodassa. Kapinaliiton järjestäytyessä Uudeksi tasavallaksi Imperiumi hajosi useisiin ryhmitymiin. Muiden Imperiumin jäänteiden sotalordien kanssa, kuten moffi Gideonin ja komendantti Brendol Huxin, Pellaeon liittyi Varjoneuvostoon koordinoimaan salaisesti toimenpiteitä Imperiumin palauttamiseksi. Omaa delegaatiotaan neuvostossa edustanut kapteeni uskoi Thrawnin paluun ja johtajuuden palauttavan Imperiumin asevoimien mahdin, mutta Gideon oli epäileväinen. Vuoden 9 jYt tienoilla Pellaeon ja Hux suostuivat lähettämään vahvistuksia Gideonin joukoille estääkseen mandalorialaisten suunnitelman vallata takaisin kotiplaneettansa Mandalore.


Äskettäin etusivulla olleet sivut: TähtikarttaTähtien sota: Episodi IV – Uusi toivoVillian Dance

Satunnainen suositeltu sivu: Alderaanin taistelu
LegendsBanner.png
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Tetrum oli miespuolinen keisarillinen virkamies, joka palveli Galaktista Imperiumia galaktisen sisällissodan aikana. Vuonna 0 jYt hän toimi Katholin sektorissa moffi Kentor Sarnen alaisuudessa ja hänet nimitettiin planeetta Kolatillin kuvernööriksi. Julistettuaan poikkeustilan ja vangittuaan paikallisen hallituksen, Kolatillin neuvoston, Tetrum määräsi kaikki repulsionosteyhtiöt valmistamaan varustusta moffi Sarnen joukoille. Kuvernööri hallitsi planeettaa kahdeksan vuotta, kunnes hänet vangittiin paikallisen väestön kansannousun aikana. Kolatillin asukkaat olivat kuulleet, että Uusi tasavalta oli vallannut sektorin pääkaupungin Kal'Shebbolin—minkä seurauksena moffi Sarne pakeni syvälle sektoriin—joten he päättivät päästä eroon Imperiumin vallasta ja julistautua uskollisiksi Uudelle tasavallalle.

Satunnainen hyvä artikkeli: Kolatillin taistelu
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Alderaanin taistelu

Satunnainen hyvä artikkeli:

Glas

päivitä lisää

Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

21. heinäkuuta: