Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. lokakuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Myöhemmin minulla oli mahdollisuus tutkia Lusankyan vangeista kerättyjä tiedostoja. Luin omat tiedostoni ja sitten katsoin kapteeni Celchun tietoja. Halusin nähdä ne todistaakseni, että hän todella oli yksi Isardin olennoista, mutta hänelle oli annettu sama alttiusluokitus kuin minulle itsellenikin, mikä tarkoitti ettemme olleet lainkaan alttiita hänen tekniikoilleen. Mitä Isardin tulee, me molemmat olimme kovia kuin durakriitti.
Corran Horn vertailee omaa Lusankya-tiedostoaan Tycho Celchun tietoihin[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
Karrde-headshotdarkforce.jpg

Talon Karrde oli salakuljettaja ja tietokauppias, joka hallitsi alamaailman tietokauppaa. Hän aloitti uransa Jorj Car'dasin järjestössä, jonka keskuudessa hän nousi nopeasti korkeaan asemaan, aina yhdeksi Car'dasin lähimmistä avustajista. Kun Car'das katosi 0 jYt, Karrde valtasi koko järjestön nopeasti ja hiljaa jotta sisäinen riitely vältettäisiin. Jo silloin salakuljetus- ja tietokauppajärjestö oli huomattavan laaja, ja kun Jabba Desilijic Tiure kuoli 4 jYt, Karrde onnistui kokoamaan suurimman osan sen jäänteistä osaksi omaa organisatiotaan ja siten noustamaan sen suurimmaksi salakuljetusjärjestöksi galaksissa. Karrde tunnettiin rehellisenä ja kunniantuntoisena miehenä, minkä lisäksi hänen onnistui pitää matalaa profiilia huolimatta korkeasta asemastaan alamaailman keskuudessa.

9 jYt Karrde joutui pakosta sekaantumaan galaktiseen sisällissotaan, jossa hän oli siihen asti onnistunut pysymään puolueettomana, sen jälkeen, kun oli pelastanut tyhjään avaruuteen eksyneen Luke Skywalkerin ja osittain vastoin tahtoaan joutunut auttamaan tätä välttämään Imperiumin johtajan, suuramiraali Thrawnin yrityksen vangita Skywalkerin. Thrawn asetti palkkion Karrden vangitsemisesta, minkä seurauksena Karrde paljasti Katana-laivueen sijainnin Uudelle tasavallalle—sen salaisuuden hän oli onnistunut säilyttämään niistä päivistä saakka, kun oli työskennellyt Car'dasille. Karrde myös organisoi Salakuljettajien liiton, joka edusti salakuljettajia Uudessa tasavallassa ja auttoi näitä taistelussa Thrawnia vastaan. Kun Thrawn kukistui, Karrde pysyi yhä hyvissä väleissä Skywalkerin ja Solojen kanssa, vaikka suurin osa Uuden tasavallan johtajista piti häntä epäluotettavana hänen rikollisen menneisyytensä vuoksi.

Kymmenen vuotta myöhemmin Karrde lähti etsimään Car'dasia, jonka rangaistusta hän oli kauan pelännyt, mutta jonka hallusta hän toivoi löytävänsä kopion Caamas-dokumentista, jonka avulla vahingoittuneen dokumentin löytymisen aiheuttama poliittinen kriisi olisi saatu päätökseen. Car'dasilla ei ollut dokumenttia, mutta hänen hallussaan oli tietoa, joka auttoi paljastamaan huijauksen Thrawnin paluusta. Imperiumin jäänteiden ja Uuden tasavallan välillä solmitun rauhansopimuksen seurauksena Karrde muutti organisaationsa tiedonvälitystoimistoksi, jonka tehtävänä oli ylläpitää luottamusta molempien hallitusten välillä. Samalla hän menetti luotetuimman alikomentajansa Mara Jaden, kun tämä avioitui Skywalkerin kanssa ja siirtyi viettämään jedin elämää. Kun yuuzhan vongit kuusi vuotta myöhemmin hyökkäsivät, Karrde uudelleenkäynnisti Salakuljettajien liiton taistelemaan näitä vastaan ja itse esiintyi merkittävässä osassa yhdessä Lando Calrissianin ja pitkäaikaisen ystävänsä Booster Terrikin kanssa auttaessaan jedien puolella ollutta valtionpäällikköehdokasta Cal Omasia voittamaan vaalit kriisin aikana. Kun Vapaiden liittojen galaktinen allianssi julisti jedit valtion vihollisiksi 40 jYt, Karrde luovutti organisaationsa jedien käyttöön, koska hänestä oli tullut näiden vakaa tukija aikaisemman puolueettomuuden pyrkimyksensä vastaisesti.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: Derek KlivianHK-47Felucian ensimmäinen taistelu

Satunnainen suositeltu sivu: Tähtikartta
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
KaoCenDarach-Return.png
Kao Cen Darach oli miespuolinen zabrak, joka oli jedimestari ennen suurta galaktista sotaa. Hänellä oli taistelumestarin titteli ja hän koulutti padawaninaan tulevaa suurmestari Satele Shania. Kumpikin oli läsnä sithien kotiplaneetta Korribanin kiertoradalla olleella avaruusasemalla, kun Sithien imperiumi, jonka uskottiin tuhoutuneen vuosisatoja sitten, käynnisti hyökkäyksen vallatakseen Korribanin takaisin itselleen. Darach menehtyi valosapelitaistelussa sithlordi Vindicania sekä tämän oppipoikaa Malgusia vastaan. Hänen uhrauksensa ansiosta Shan onnistui pääsemään pakoon varoittamaan Galaktista Tasavaltaa Sithien imperiumin paluusta.

Satunnainen hyvä artikkeli: Vossk
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Felucian ensimmäinen taistelu

Satunnainen hyvä artikkeli:

Charis

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

24. lokakuuta: