Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Vos: ”Palaa ja kerro Tholmelle, että olen kunnossa.
Secura: ”En. Et ole. Tunnen sinut. Onko tällä tekemistä Geonosiksen taistelun kanssa?
Vos: ”Epäonnistuin. Olen ollut täällä kaksi vuotta, enkä kuullut sanaakaan Geonosiksesta… kaksisataa jediä kuoli! Olisit voinut kuolla!
Secura: ”En kuollut. Eikä edes mestari Yodalla tai mestari Windulla ollut aavistusta, että Dooku oli siirtynyt pimeälle puolelle. Opetit minua ottamaan vastuun virheistäni ja hyväksymään muun. Toimitko itse opetuksiasi vastaan?
Quinlan Vos ja Aayla Secura[lähde]
LegendsBanner.png
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
Ibtisam.jpg

Ibtisam oli naispuolinen mon calamari -pilotti, joka lensi Kapinaliiton ja Uuden tasavallan puolella galaktisen sisällissodan aikana. Kyllästyttyään katsomaan toimettomana sivusta, miten Imperiumi tuhosi hänen kansaansa, Ibtisam liittyi Kapinaliiton tähtihävittäjäjoukkoihin suunnilleen 4 jYt. Hän lensi muokattua B-siipistä Endorin taistelussa, mutta hänet ammuttiin alas rajun laivastotaistelun aikana, minkä seurauksena hän joutui viettämään kaksitoista tuntia avaruudessa ajelehtien.

Toivuttuaan seuranneiden kuukausien aikana vammoistaan Ibtisam liittyi Konnalentueeseen, missä hän joutui suureksi harmikseen kuitenkin lentämään X-siipistä. Ibtisam joutui myös kahnaukseen toisen Konnalentueen jäsenen, Nrin Vakilin kanssa; mon calamareilla ja kvarreneilla tämä oli tyypillistä, sillä lajien välillä oli usein ristiriitoja. Myöhemmin kaksikko kuitenkin onnistui sopimaan välinsä. He lensivät yhdessä Eiattu 6:n ja Malrev IV:n tehtävissä, kuten myös Brentaal IV:n taistelussa, jonka aikana Ibtisam ja toinen pilotti, Wes Janson ammuttiin alas. He onnistuivat välttämään Imperiumin vangeiksi jäämisen ja aikanaan palasivat lentueeseensa.

Alkuvuodesta 5 jYt Ibtisam oli Konnalentueen mukana Ciutric IV:ssä, missä heidän tehtävänään oli pelastaa entinen keisarillinen suurvisiiri Sate Pestage ja tuoda tämä turvallisesti Uuteen tasavaltaan. Näihin aikoihin Ibtisamin ja Nrin Vakilin välinen suhde oli muuttunut hyvin läheiseksi ja heidän ystävyytensä oli saanut romanttisia piirteitä. Heidän suhteensa kuitenkin päättyi äkillisesti Ciutricissa, koska Ibtisam kuoli TIE-hävittäjien ammuttua hänet alas. Konnalentueen toverit surivat hänen kuolemaansa, mutta vuosia myöhemmin hänen läheinen suhteensa Nriniin auttoi heidän lajiensa välisten suhteiden parantamisessa.


Äskettäin etusivulla olleet sivut: Soontir FelTähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäysSaleucamin taistelu

Satunnainen suositeltu sivu: Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu
LegendsBanner.png
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
FoulMoudama.jpg
Foul Moudama oli Alzoc III:sta kotoisin ollut miespuolinen talz, joka oli jedimestari Galaktisen Tasavallan viimeisinä vuosina. Hän oli sekä fyysisesti että henkisesti hyvin voimakas, mutta hänen vastustajansa aliarvioivat häntä usein. Hän sai surmansa kaksintaistelussa kenraali Grievousia vastaan yrittäessään puolustaa ylikansleri Palpatinea Coruscantin taistelun aikana.

Satunnainen hyvä artikkeli: Domaz
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Saleucamin taistelu

Satunnainen hyvä artikkeli:

Kathol Protector

päivitä lisää

Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

23. huhtikuuta: