Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Jedien lapset

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
ChildrenOfTheJedi.jpg
Jedien lapset
Tekijöiden tiedot
Kirjailija(t)

Barbara Hambly

Kansitaiteilija

Drew Struzan

Suomentaja

Ilkka Äärelä

Alkuperäiset julkaisutiedot
Kustantaja

Bantam Spectra

Julkaisupäivä

1995

Median tyyppi

sidottu

Sivumäärä

345

ISBN

0553840088

Suomen julkaisutiedot
Kustantaja

WSOY

Julkaisupäivä

2000

Median tyyppi

sidottu

Sivumäärä

419

ISBN

9510245143

Kronologiset tiedot
Aikakausi

Uuden tasavallan aikakausi

Aikajana

12 jYt

Sarja

Callista-trilogia

Edeltäjä

Voiman valtiaat

Seuraaja

Tuhonmiekka

Jedien lapset, alkuperäiseltä nimeltään Children of the Jedi, oli Barbara Hamblyn 1995 kirjoittama bestseller-romaani. Tähtien sodan aikajanassa kirjan tapahtumat sijoittuvat muutaman kuukauden päähän Jediakatemia trilogian tapahtumista. Se on Callista trilogian ensimmäinen kirja. Seuraavat osat ovat Kevin J. Andersonin kirjoittama Tuhonmiekka ja Barbara Hamblyn kirjoittama Hämärän planeetta. Kirjasta on saatavilla myös englanninkielinen äänikirja.

Takakansi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Leia, Han Solo ja Chewbacca lähtevät heikon Uuden tasavallan puolesta suorittamaan elintärkeää tehtävää. He etsivät kauan kateissa olleen jedin jälkeläisiä Belsavisin jäämaailmasta, jonka synkistä luolista kukaan ei ole palannut elävänä.

Myös Luke Skywalker on suorittamassa yhtä vaarallista tehtävää. Hän on Palpatinen Silmä-nimisellä Dreadnaught-aluksella, jonka ohjelmoidun tuhoamistähtävän, Belsavisin tuhoamisen, Luke yrittää estää. Onnistuakseen hän tarvitsee apua jediritari Callistalta, joka sai surmansa yrittäessään pysäyttää samaa alusta.

Luolien salaisuus, Dreadnaughtin tuhoava voima, kadonnut jedi sekä Luken ja Callistan välille kehittyvä intohimo yhdistyvät yllättävässä loppuhuipennuksessa tässä jännittävässä Star Wars-kirjassa.