Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Tasavaltaa edeltävällä aikakaudella.

36453 eYt

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
36453 eYt
Tho Yor Arrival.png
Galaktinen aikakausi

Aikakausi ennen Tasavaltaa[1]

Päivämäärät muissa järjestelmissä

Vuosi 0[2] Tho Yorien saapumisen jälkeen

Vuosi 32 800[3] ennen Coruscantin sopimusta

Vuosi 35 453[4] ennen Ruusanin reformaatiota

Vuosi 36 418:3–36 417:2[5] ennen Suurta ReSynkronisaatiota

Tiedot ja tilastot
Tapahtumat

Tho Yorien saapuminen[6]

Vuosi 36453 ennen Yavinin taistelua (eYt) oli ajanjakso Tasavaltaa edeltävällä aikakaudella. Kyseisenä vuonna tapahtui Tho Yorien saapuminen—kahdeksan pyramidin muotoista Tho Yor -alusta aktivoituivat ja matkasivat galaksin halki, poimien Voimalle herkkiä matkustajia yli kymmenestä lajista useilta planeetoilta. Tho Yorit menivät sitten Galaksin ytimeen Tythonin planeetalle, jossa ne kokoontuivat yhdeksännen ja suurimman Tho Yorin ympärille. Tho Yorien saapuminen aiheutti valtavan Voimamyrskyn, jonka kaltaista ei tullut yli kymmeneentuhanteen vuoteen, kun Tython reagoi Voimalle herkkien läsnäoloon. Tho Yorit levittäytyivät ympäri Tythonia, ja uudisasukkaat muodostivat je'daii-ritarikunnan, Voimaa käyttävän järjestön, jonka pyrkimyksenä oli säilyttää Voiman valoisan ja pimeän puolen tasapaino itsessään ja heitä ympäröivässä maailmassa.[6]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaani Dawn of the Jedi: Into the Void, joka nimesi Tho Yorien saapumisen, sijoitti tapahtuman virheellisesti vuoteen 36463 eYt.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 The New Essential Chronologyn mukaan tämä aikakausi päättyi 25053 eYt.
  2. Star Wars: Dawn of the Jedi Book Two—Prisoner of Boganin mukaan Tho Yorien saapuminen tapahtui vuonna 36453 eYt, joka on Tho Yorien saapumiseen perustuvan järjestelmän nollakohta, joten Yavinin taisteluun ja Tho Yorien saapumiseen perustuvien kalenterien ero on 36453 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  3. The New Essential Chronologyn mukaan suuri hyperavaruussota alkoi 5000 eYt, joka on 1347 eCs Star Wars: The Old Republicin galaktisessa aikajanassa, joten Yavinin taisteluun ja Coruscantin sopimukseen perustuvien kalenterien ero on 3653 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  4. The New Essential Chronologyn mukaan Ruusanin reformaatio tapahtui 1000 eYt, joka on Ruusanin reformaatioon perustuvan kalenterin nollakohta, joten Yavinin taisteluun ja Ruusanin reformaatioon perustuvien järjestelmien ero on 1000 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  5. The Essential Atlas sijoittaa Yavinin taistelun, galaktisen peruskalenterin nollakohdan, vuoteen 35:3 Suureen ReSynkronisaatioon perustuvassa järjestelmässä. The Essential Atlas sijoittaa myös Selaggisin taistelun vuoteen 43:2:28 ja Dathomirin taistelun vuoteen 43:3:21. The Essential Guide to Warfare ja The Essential Atlas molemmat sijoittavat Dathomirin taistelun vuoteen 8 jYt. The Essential Guide to Warfare sijoittaa myös Selaggisin taistelun vuoteen 7 jYt, joten galaktisen peruskalenterin vuosi vaihtuu Suuren ReSynkronisaation vuoden kolmantena kuukautena. Näin ollen järjestelmien välillä on kahden kuukauden ero, ja GrS-vuoden ensimmäiset kaksi kuukautta ovat edeltävän galaktisen peruskalenterin vuoden kaksi viimeistä kuukautta. Suuri ReSynkronisaatio tapahtui 35 eYt, joten järjestelmien kokonaisero on 35 vuotta ja 2 kuukautta. Tämän artikkelin päivämäärä on laskettu tämän selityksen perusteella.
  6. 6,0 6,1 Star Wars: Dawn of the Jedi: Force Storm 1