Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Standardivuosi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Luke: ”Jos nämä uudet droidit toimivat, haluan lähettää hakemukseni Akatemiaan tänä vuonna.
Owen: ”Tarkoitatko ennen seuraavaa sadonkorjuuta?
Luke: ”Toki, droideja on ihan tarpeeksi.
Owen: ”Sadonkorjuussa tarvitsen sinua eniten. Vielä yksi satokausi. Tänä vuonna saamme tarpeeksi satoa palkatakseni lisäapua. Ja sitten voit mennä Akatemiaan ensi vuonna. Sinun on ymmärrettävä että tarvitsen sinua täällä, Luke.
Luke: ”Muutta se on taas kokonainen vuosi.
Luke Skywalker ja Owen Lars[lähde]

Standardivuosi, joka tunnettiin myös yksinkertaisesti vuotena, oli ajan yksikkö galaktisessa peruskalenterissa, joka koostui 368 standardipäivästä, ja siinä oli 12 kuukautta, joissa oli vähintään 30 päivää.[1] Nimitys vuosi tarkoitti usein yhtä planeetan kierrosta tähden ympäri, joka vaihteli planeetoittain; standardivuosi tarkoitti nimenomaan Coruscantin vuotta, joka oli galaktinen standardi.

Planetaarisen vuoden pituus määräytyi kiertoradan säteen ja planeetan noperuden perusteella. Satelliittiplaneetat – kuut, jotka kiersivät kaasujättiläistä – olivat lähes aina samassa asennossa kiertämäänsä kaasujättiläiseen nähden, ja niiden päivät saattoivat olla kymmeniä tunteja pitkiä (yhtä pitkiä kun satelliitin kiertäminen kaasujättiläisen ympäri). Satelliitin paikallinen vuosi riippuu kaasujättiläisen kiertoradasta ja voi olla useita standardivuosia pitkä.[2]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: The Roleplaying Gamen mukaan vuodessa oli kymmenen standardikuukautta (joissa oli 7 viisipäiväistä standardiviikkoa) sekä kolme juhlaviikkoa ja kolme muuta juhlapäivää,[3] tosin tämä korvattiin 12-kuukautisella järjestelmällä myöhemmissä lähteissä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png

Tämä artikkeli tarvitsee lisää lähteitä ja/tai esiintymisiä.

Ole hyvä ja päivitä lähteet ja esiintymiset, ja poista sitten tämä huomautus.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]