Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Kuu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 4. lokakuuta 2022
< Kuu
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tuo ei ole kuu. Se on avaruusasema.
Obi-Wan Kenobi tarkastelee Kuolemantähteä[lähde]

Kuu määriteltiin luonnollisena kappaleena, joka kiersi taivaankappaletta, kuten planeettaa tai muuta itseään laajempaa kappaletta. Kuut vaihtelivat kooltaan, ilmakehältään, ilmastoltaan, paikalliselta elämältään ja muilta osin. Jotkin kuut olivat vain karuja kiviä avaruuden tyhjiössä, kuten Folor, Commenorin kiertoradalla, kun taas toiset olivat peittyneet tiheään viidakkoon, esimerkiksi Yavinin neljäs kuu. Planeettojen kuiden määrät myös vaihtelivat suuresti.

Joissakin tapauksissa kuita kutsuttiin maailmoiksi, jos ne olivat riittävän kehittyneitä tai asuttuja. Tiheästi asutettu Nar Shaddaa, joka tunnettiin salakuljettajien kuuna, kiersi Nal Huttaa ja sen täytti laaja kaupunki, kuten ekumenopoli Coruscantin. Älyllistä planeettaa Zonama Sekotia pidettiin kuuna jonkin aikaa, koska se esiintyi yhtenä kaasujättiläs Mobusia kiertäneestä 18 kuusta. Sen asema kuuna kuitenkin vaihteli liikkuvuutensa ja muiden ainutlaatuisten piirteitensä vuoksi. Dxun kiersi hyvin lähellä sen emoplaneettaa Onderonia ja tiettyinä aikoina vuodesta niillä oli yhteinen ilmakehä, minkä vuoksi jotkut pitivät niitä kuin sisarplaneettoina.

Eräät planeetat, kuten Carida, käyttivät kuutaan maskottina. Caridan keisarillisen akatemian tunnus oli kaiverrettu Caridan kuun pintaan. Kuitenkin Mako Spincen opiskellessa akatemiassa Spince käytti antimateriaa yrittääkseen poistaa tunnuksen. Sen sijaan kuu tuhoutui, minkä vuoksi Spince erotettiin akatemiasta.[1]

Superaseita, joista osan vaikutukset olivat samanlaisia kuin Kuolemantähden Alderaanin tuhoamisessa, käytettiin toisinaan kuihin, samanlaisin tuhoavin vaikutuksin. Yuuzhan vongien sodan alussa yuuzhan vongit muuttivat Ulkokehällä sijainneen asutun planeetan Sernpidalin asuinkelvottomaksi käyttämällä tehokasta dovinbasaalia, joka veti Dobidon kuun lähemmäs pintaa lopulta törmäten siihen, mikä teki planeetasta kelvottoman elämän ylläpitämiseksi. Tätä tekniikkaa kutsuttiin yo'gandin ytimeksi. Myöhemmin samassa sodassa, Coruscantin taistelun jälkeen, yuuzhan vongit yrittivät luoda menetetyn kotiplaneettansa Yuuzhan'tarin Coruscantiin ja käyttivät tehokkaita dovinbasaaleja siirtääkseen kolmea sen pienempää kuuta, kun taas suurin tuhottiin ja sen jäänteistä muodostettiin Sateenkaarisilta.


Esiintymiset[muokkaa]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]