Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Selaggisin taistelu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Näit, mitä Iron Fist teki Selaggisissa. Se muutti koko siirtokunnan murskaksi.
Han Solo[lähde]

Selaggisin taistelu oli jatkoa Vahaban taistelusta alkaneelle sotilaalliselle yhteenotolle ja viimeinen Zsinjin kohtaaminen ennen Dathomirin taistelua.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenraali Han Solon alainen laivue sekä amiraali Teren Rogrissin alainen keisarillinen sulkuristeilijä olivat hyökänneet Zsinjiä vastaan Vahaban asteroidivyöhykkeellä, mikä vahingoitti hänen lippulaivaansa Iron Fistiä. Zsinj loikkasi pois taistleusta odottaen palaavansa omalle alueelleen. Sen sijaan Gara Petothelin suorittama sabotaasi sai hänet poistumaan hyperavaruudesta Selaggisin aurinkokunnasta, hyperajon ollessa toimintakyvytön.

Petothel teki HoloNet-puhelun Sololle kertoen Zsinjin sijainnista. Solo ei aluksi halunnut jatkaa yhteenottoa, kunnes Halmadin aurinkokunnasta tuli toinen puhelu—Zsinj kutsui Haukkalepakoita ja muita piraatteja, jotka pystyisivät vahvistamaan hänen joukkojaan. Solo tiesi, että hänellä oli aito mahdollisuus tuhota Zsinj.

Taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Solon laivue suuntasi Selaggisiin, mutta sen saapuessa perille yksi Zsinjin taisteluryhmistä oli jo paikalla. Zsinj toi paikalle myös hämäysalus Second Deathin, joka oli kiertoratayöverhon piilottama. Epäonnistuttuaan Solon hävittäjälentueiden tuhoamisessa Selaggis VI:n asteroideissa Zsinj lähetti jäljitellyn "181. keisarillisen hävittäjälennostonsa" hämäämään Konnalentuetta ja Aavelentuetta paetessaan.

Asettamalla räjähteitä asteroideihin Zsinj hidasti Mon Remondaa tarpeeksi päästkäseen Second Deathin yöverhoon. Kun Iron Fist siirtyi hyperavaruuteen yöverhon turvin, Second Death räjähti palasiksi. Zsinj soitti Sololle sukkulasta, ja Solo uskoi viimein tuhonneensa Iron Fistin.

Seuraukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellisuudessa Iron Fist suuntasi Dathomirin Rancor-tukikohtaan. Solo joutui kohtaamaan Zsinjin vielä yhden kerran.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]