Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Domino-ryhmä

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 1. heinäkuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
DominoSquad-SWI120.jpg
Domino-ryhmä
Yleiset tiedot


Huomattavat jäsenet
Tukikohta

Tipoca Cityn sotilaskompleksi

Historialliset tiedot
Perustettu

n. 21 eYt

Muut tiedot
Aikakaudet

Imperiumin nousun aikakausi

Liittoutuma
Nämä kadetit ovat kaikkea muuta kuin valmiita.
Shaak Ti Bricille.[lähde]

Domino-ryhmä oli Galaktisen Tasavallan kloonisotilaskadeteista koostunut ryhmä, joka toimi Kaminolla kloonisotien aikana. Kun sen jäsenet läpäisivät Linnoituksen haaste -loppukokeensa, Domino-ryhmän pojat siirrettiin Rishin kuun radioasemaa vartioimaan, missä kommandodroidit hyökkäsivät heidän kimppuunsa. Kloonit onnistuivat kuitenkin torjumaan hyökkääjät ja hälyyttämään Tasavallan joukot paikalle.

Kuvaus[muokkaa]

Koulutus Kaminossa[muokkaa]

Nyt näemme, miten dominot kaatuvat.
―Tuntematon Bravo-ryhmän jäsen.[lähde]

Kaikki ryhmän jäsenistä olivat palkkionmetsästäjä Jango Fettin klooneja, ja he syntyivät Kaminolla palvellakseen Tasavallan suurarmeijassa sotilaina. Noin vuonna 21 eYt, kloonisotien ollessa jo käynnissä, Domino-ryhmä taisteli yhä viimeisissä simulaatiotaisteluissaan, kersantti Bricin ja El-Lesin alaisuudessa. Aluksi ryhmä ei löytänyt yhteistä säveltä, eivätkä he onnistuneet toimimaan ryhmässä, minkä takia heiltä evättiin mahdollisuus tulla ARC-sotilaiksi, kun komentaja Colt saapui valitsemaan potentiaalisia ARC-sotilaskandidaatteja. Epäonnistumisen jälkeen harjoituksista vastannut kenraali, jedimestari Shaak Ti, antoi ryhmälle mahdollisuuden uusia loppukokeensa. Vaikka Bric oli varastanut kloonien nousukaapelit, kloonit toimivat ryhmässä, ja onnistuivat lopulta läpäisemään loppukokeensa, Linnoituksen haasteen. Ennen koetta Hevy oli lähdössä luvattomalle lomalle, mutta 99 sai hänet suostuteltua jäämään kokeeseen.

Kaminon jälkeen[muokkaa]

Tultuaan taisteluvalmiiksi kloonisotilaiksi, entisen Domino-ryhmän sotilaat siirrettiin vartioimaan Rishi-asemaa, mikä sijaitsi Rishi-planeetan kuulla, minne hyökättiin, ja Hevy, Droidbait ja Cutup menettivät henkensä, jättäen Echon ja Fivesin kahdestaan. Joitain kuukausia Rishi-aseman tuhon jälkeen Echosta ja Fivesistä tuli ARC-sotilaita osoitettuaan taitoja ja rohkeutta, kun separatistit yrittivät hyökkäystä Kaminoon. Kuitenkin pian heille annettiin uusi tehtävä, pelastaa separatistien vangiksi joutunut jedimestari Even Piell. Kuitenkin paosta tuli odotettua monimutkaisempi, kun vankilan vartija, Osi Sobeck, huomasi mitä oli tekeillä. Kommandodroidi avasi plasmakanuunalla tulen ryhmää kohti, ja Echo urhoollisesti yritti ohjata tulen pois Fivesistä, yrittäessään estää tykkiä tuhoamasta heidän pakoalustaan. Kuitenkin tämä oli turhaa, sillä sukkula tuhoutui, ja Echo kuoli räjähdyksessä. Nämä tapahtumat johtivat siihen, että Fives oli ainut Domino-ryhmän henkiin jäänyt jäsen. Fives jatkoi palveluksessa, ja osallistui esimerkiksi Umbaran taisteluun väliaikaisen kenraalin, Pong Krellin, alaisuudessa, ja oli auttamassa tämän todellisten vaikuttimien selvittämisessä.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]