Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Flim

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Flim oli moffi Vilim Disran palkkaama huijari 19 jYt. Hän esitti kuolleista noussutta suuramiraali Thrawnia. Roolissaan—Disran ja salaliiton kolmannen jäsenen, Grodin Tiercen käskystä—hän onnistui vakuuttamaan joitakin Imperiumin uupseereita tottelemaan käskyjään tavoitteenaan aiheuttaa sisällissodan Uudessa tasavallassa. Flimin esiintyessä suuramiraalina, Tierce oli oikeasti ryhmän sotilaalliset aivon ja teki kaikki suunnitelmat.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suunnitelmana oli hyödyntää Caamas dokumentin aiheuttamaa kriisiä, joka aiheutui huhuista, jotka kertoivat bothalaisten osuudesta kymmeniä vuosia aikaisemmin tapahtuneesta Caamasin tuhosta. Vaikka jotkut bothalaiset olivat todella sekaantuneet Caamasin tuhoon, heidän osuuttaan paisuteltiin huhuissa, minkä seurauksena suuri sotilasvoima Uuden tasavallan jäsenistöstä kokoontui Bothawuin kiertoradalle.

Flim käytti tuntikausia tutustuen Thrawnin historiaan ja oppiakseen kaiken tarpeellisen, jotta pystyisi pitämään huijausta yllä. Jopa tähtituhoaja Relentlessin kapteeni Dorja, joka oli aiemmin palvellut Thrawnin suorassa alaisuudessa, uskoi Flimin todella olevan Thrawn. Pian liittouduttuaan Disran ja Tiercen kanssa Flim esiintyi Lando Calrissianille sekoittaakseen Uuden tasavallan senaatin asioita vielä entisestään. Useimmat senaatin jäsenet eivät uskoneet, mutta esimerkiksi Han Solo ja hänen vaimonsa Leia Organa Solo olivat valmiit uskomaan ystäväänsä. Harvoille keisarillisillekaan kerrottiin, että Thrawn oli "palannut". Kun Gilad Pellaeon sai kuulla huhuista hän oli epävarma niiden todenperäisyydestä, sillä hän oli ollut paikalla näkemässä, kun Rukh oli murhannut Thrawnin vuosikymmentä aikaisemmin. Eräät tähtijärjestelmät päättivät liittyä Imperiumin jäänteisiin saadessaan kuulla, että Thrawn oli tullut takaisin. Disran suunnitelma näytti toimivan ja hän oli vakuuttunut, että Uusi tasavalta romahtaisi pian ja antaisi Imperiumille tilaa nousta uudelleen. Lopulta suunnitelma kuitenkin epäonnistui.

Käydessään Bastionissa syyttämässä Disraa petoksesta ja muista rikoksista Imperiumia vastaan ylikomentaja Gilad Pellaeon löysi hänen työpöytänsä laatikosta kasan datakortteja. Hän onnistui murtamaan datakorttien suojauksen ja myöhemmin tapasi Talon Karrden, joka antoi hänelle lisäksi Jorj Car'dasilta saamansa kortin. Yhdessä Disran pöytälaatikosta löytyneiden korttien kanssa ne paljastivat kaiken Flimin ja Tiercen osuudesta juoneen. Karrden aluksella Wild Karrdella hän matkusti Yaga Minoriin vaatimaan Flimiä, Disraa ja Tierceä tilille tekemisistään juuri kun nämä taistelivat Errant Venturea vastaan. Pellaeon paljasti, että Flim oli huijari ja Tierce klooni, minkä lisäksi Disra todella oli syyllistynyt useisiin rikoksiin, kuten yritykseen kaataa ylikomentaja ja siirtää Imperiumin rahoja omaan käyttöönsä. Tierce kuoli, mutta Flim päätti antautua ja luopua "komennosta" ilman taistelua, oikeastaan hän oli helpottunut, kun koko juoni oli ohitse.

Flim ei ollut chiss, kuten Thrawn itse, vaan ihminen, joka naamioitui käyttäen sinistä ihoväriä, hiusväriä ja punaisina hehkuvia piilolinssejä. Yaga Minorissa pidetyn kokouksen aikana Tierce ja Disra pääsivät näkemään, miten helposti huijari osasi ottaa piilolinssinsä pois.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]