Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Rukh

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Rukh.jpg
Rukh
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Honoghr

Kuollut

9 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Noghri

Sukupuoli

Mies

Pituus

1.3 metriälähde?

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Imperiumi

Rukh oli noghri, joka toimi suuramiraali Thrawnin henkivartijana tämän pyrkiessä tuhoamaan Uuden tasavallan 9 jYt. Rukh kuului Baikh'varin klaaniin.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rukhista oli mukavaa piileskellä varjoissa sen huoneen oven ulkopuolella, missä suuramiraali Thrawn kulloinkin sattui olemaan. Hän usein yllätti henkilöt, jotka oli kutsuttu suuramiraalin puheille. Hänen suosikkiuhrinsa oli kapteeni Gilad Pellaeon, sillä tämä erityisesti inhosi Rukhin tamaa. Ruhk oikeutti hiipimisensä selittämällä, että hän vain harjoitti taitojaan.

Rukh surmasi paljon Thrawnin vihollisia, sekä suojellakseen isäntäänsä että murhaten, jotta Thrawn pääsisi tavoitteeseensa. Hänellä oli usein riitoja niin sanonut "petturin", Khabarakhin kanssa sen jälkeen kun tämä oli "paennut" ja palannut tehtävästään vangita Leia Organa Solon. Rukh oli yksi Imperiumin voimakkaimmista tukijoista Honoghrilla, vaikka Imperiumista ei yleisesti pidetty.

Leian paljastettua, miten Imperiumin oli pettänyt noghrit ja myrkyttänyt heidän maailmansa Akh'laht niminen noghrikommando tapasi Rukhin Chimaeralla ja kertoi tälle Imperiumin teosta. Rukh lupasi huolehtia asiasta, vaikka oman henkensäkin kustannuksella.

Kesken Bilbringin laivatelakoilla käydyn taistelun Rukh surmasi Thrawnin pistämällä salamurhaajanveitsensä tämän sydämeen Thrawnin komentotuolin lävitse, minkä jälkeen hän haavoitti myös kapteeni Pellaeonia. Salamurhaaja kuitenkin kuoli pyrkiessään pakoon Chimaeralta majuri Grodin Tiercen johtamien iskujoukkojen pysäyttäessä hänet.

Kuolemansa jälkeen Rukhista tuli legenda noghrien keskuudessa, sillä hän oli uhrannut henkensä surmatakseen vihatun vihollisen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]