Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Katarn-kommandot

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 11. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo kommandoyksiköstä. Saatat olla etsimässä sanan "Katarn" muita merkityksiä.
Katarn Commandos.svg
Katarn-kommandot
Yleiset tiedot
Perustaja(t)

Bren Derlin

Johtaja(t)
Historialliset tiedot
Muodostettu

Bren Derlinin alaisista sissisotilaista

Muut tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma
Siviilit pitävät tätä sotaa yhtenä laajana kokonaisuutena. Kenraalit miettivät sotaa kampanjoina. Meille sota määritetään operaatioina ja tehtävinä, yleensä liian pitkinä ja liian tappiollisina.
Luutnantti Judder Page[lähde]

Katarn-kommandot olivat Uuden tasavallan erikoisjoukkojen yksikkö.

Yksikö pohjautui majuri Bren Derlinin alaisiin sissisotilaisiin, jotka palvelivat Kapinaliittoa galaktisen sisällissodan aikana. Derlinin saadessa ylennyksen hän antoi yksikön luutnantti Judder Pagen johdettavaksi ja yksikkö sai nimen "Katarn-kommandot" tähän aikaan. Nimi perustui katarniin, viekkaaseen saalistajaan planeetta Kashyyykista. Heidät tunnettiin myöhemmin "Pagen kommandoina" yksikön maineen kasvaessa.

Virallisesti yksikkö oli Uuden tasavallan valtionpäällikön kanslian alainen, mutta todellisuudessa se toimi itsenäisesti useita viikkoja tai kuukausia kerrallaan. He pystyivät toimimaan joko kokonaisena yksikkönä tai hajautettuna pienempiin yksiköihin ja toimivat kaikissa ympäristöissä. Jokainen ryhmän jäsen oli yleistaituri, mutta myös tietyn alan erikoisosaaja.

Kulissien takana[muokkaa]

Pagen kommandot esiintyvät pelissä Star Wars: Galactic Battlegrounds Reythan miehityksen aikana, joka on kauan ennen yksikön muodostamista.

Galaxy at Warin kirjoittajan tekemissä viitteissä on osio Katarn-kommandoista. Siinä mainitaan yksikön ensimmäinen esiintyminen Heir to the Empire Sourcebookissa, jossa se oli luutnantti Pagen alainen sotilasyksikkö. Nimestä kerrotaan, että se tuli katarnista, joka wookieeiden kotiplaneetalla Kashyyykissä oleva eläin, tosin kerrotaan, että retcon Kyle Katarnin lisäämisestä yksikön jäseneksi sai jotkut olettamaan, että se olisi nimetty hänen mukaansa. Lähdekirjassa Galaxy at War kuitenkin kerrotaan, että nimi tulee todellakin eläimestä ja wookieejäsen Frorral ehdotti sitä, Kyle Katarnin ollessa vain sattumaa.

Kuitenkin poistettu Daniel Wallacen kirjoittama teksti, jota Abel G. Peña ehdotti, olisi jättänyt nimen alkuperän epäselväksi seuraavassa kappaleessa:

"Suunnilleen tähän aikaan yksikkö vaihtoi nimensä Katarn-kommandoiksi - joidenkin mukaan kunnianosoituksena komentaja Katarnille, tosin wookieejäsen Frorral vakuutti, että nimi viittasi hänen kotiplaneettansa viidakon saalistajaan. Kukaan ryhmän jäsenistä ei viitsinyt mainita Frorralin ihastusta Katarniin mahdollisena osatekijänä."[1]

Esiintymiset[muokkaa]

Katarn-kommandot

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. StarWarsDotComBlogsLogoStacked.png ”Endnotes from Galaxy at War” – Continuity, Criticisms, and Captain Panaka, Daniel Wallacen StarWars.com-blogi (sisältö ei enää käytössä; linkki varmuuskopioon)

Katso myös[muokkaa]