Keskustelu käyttäjästä:DARTH SIDIOUS 2

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 31. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Moi[muokkaa]

Voisitko mitenkään laittaa YT projektiksi Valosapeli sivun. tai siis sillee et sitä voi kannattaa ja vastustaa. En oo Hvä niissä hommissa, oon vasta aloittelija. ja missähän dionne jinn on? ei oo näkynnä? JokuVaan 1 28. heinäkuuta 2010 kello 12.23 (EEST)

Projektin vastavan, Dionne Jinnin pitäisi ehkä hoitaa se, mutta hän on näemmä pitkällä lomalla eikä hänestä ole vähään aikaan kuultu. Muutenkin Jedipediassa on niin hiljainen kausi meneillään ja käyttäjät ovat vähissä, että YT-projekti on väliaikaisesti jäissä, sillä siitä ei olisi juuri mitään hyötyä tällä hetkellä. Projekti otetaan kuitenkin taas käyttöön kunhan Jedipedia hieman enemmän aktivoituu, kenties sitten syksyllä. :) --DARTH SIDIOUS 2 (Contact) 28. heinäkuuta 2010 kello 12.34 (EEST)

Hyvä puoli[muokkaa]

Yksi hyvä puoli tässä uudessa wikin sijainnissa on. Toistaiseksi kaikki vandaalit riehuvat lähinnä vanhassa wikissä ja jättävät meidät täällä rauhaan. Suurmestari parka on näemmä koettanut vähän pitää siellä järjestystä vielä yllä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. lokakuuta 2010 kello 21.54 (EEST)

Niin. :D Kaikki vanhat vandaalit ovat täällä ikävä kyllä "vapaita", sillä estot eivät tulleet muutossa mukana, mutta eipä se ole näemmä harmia aiheuttanut, yksikään niistä ei ole vaivautunut tänne tulemaan. Mutta täytyyhän sitä vanhaakin wikiä silloin tällöin kerta muokata, ettei kukaan Wikiasta pääsisi adoptoimaan sitä, sillä meidän kannaltammehan tärkeätä on pitää se mahdollisimman autiona ja pyrkiä ohjaamaan kaikki väki sieltä tänne oikeaan Jedipediaan. Hemmetin Wikia, kaikki olisi paljon helpompaa jos ne olisi vaan antanut meidän pitää se javascript-ohjaus, joka siellä alunperin muuton jälkeen oli. Mutta kun ei, niiden pitää mököttää siitä että Jedipedia muutti ja tehdä asiat meille vaikeaksi. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.15 (EEST)
Byrokratiaa. Minkäs sille voi. (tähän kohtaan avuton olkien kohautus) Ja jos vandaalit tajuavat seurata meitä tänne, niin sitten vain estetään uudestaan. Koetan myös tekohengittää tuon meidän fanon-puolemme jaloilleen, joskin se oli aika henkihievereissään alusta alkaen.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.19 (EEST)
Niinpä. Mutta eipä wikian touhut meitä haittaa, helppokos jotkut satunnaiset käyttäjät nyt on tänne ohjata ja aika autiolta tuo vanha wiki näyttää. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.24 (EEST)
Ehkä meidän pitäisi lätkiä vanhalle puolelle kaikkiin vain jotenkin mahdollisiin paikkoihin tietoa siitä, minne Jedipedia on muuttanut.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.30 (EEST)
Niin olemme jo vähän tehneetkin. JouMan pisti ainakin sitenoticeen ilmoituksen, ja olemme harkinneet myös että esim. eras-mallineeseen, joka on hyvin laajasti käytössä, jonkinlaisen viestin muutosta, tai jotain vastaavaa. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.46 (EEST)
Katso mitä minä tein käyttäjäsivulleni. Nyt poistelen sinne kummittelemaan jäänyttä tarkkailulistaa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. lokakuuta 2010 kello 22.48 (EEST)
Heh. Pitäisi varmaan alkaa hieman laajemminkin operoimaan tuota wikiä jotta nuo harvat satunnaismuokkaajatkin saataisiin tänne. Olen tästä kuitenkin poistumassa parin päivän wikilomalle, joten se lykkääntyy hieman ainakin minun osaltani. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 10. lokakuuta 2010 kello 23.22 (EEST)
Koetan pitää täällä jonkinlaista elämää yllä poissaolosi aikana ;). Tähän mennessä päivän saldo näyttää olevan kuusitoista uutta artikkelia... Ja Saga Editionin esiintymislistalla on vielä paljon tekemistä tuleville päiville.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. lokakuuta 2010 kello 23.54 (EEST)

Vielä vanhan Jedipedian "häiritsemisestä"[muokkaa]

Kunnes lopulta (ehkä) saamme tahtomme läpi interwikilinkkien ohjaamisesta tänne, olisiko syytä häiriköidä vanhaa Jedipediaamme lätkimällä suoraan tänne luotujen artikkeleiden sivulle jonkinlainen linkki. Tällä hetkellähän (esimerkiksi kaikkien eilen ja tänään luomieni) sellaisten artikkeleiden interwikilinkki vie ne vain olemattomalle sivulle. Pahimmassa tapauksessa linkit päädytään poistamaan Wookieesta, koska ne muka ovat "toimimattomia". Mitä arvelet? Wikiahan tietysti ärsyyntyisi moisesta, mutta...Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 11. lokakuuta 2010 kello 12.26 (EEST)

Kyllä, siinä olisi tosiaan järkeä. Tätä onkin jo pohdittu IRCissä, ja tällainen on kehitetty, tosin mitään ei ole vielä tehty vanhaan Jedipediaan. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 10.37 (EEST)
Nuo mallineethan olisivat aivan loistava ratkaisu!!! Kannatan. Olisi ehkä hyvä saada niihin sama teksti myös englanniksi, jotta satunnainen vierasmaalainen kävijä (kuten joku, joka tahtoo lisätä interwikilinkkejä) ymmärtäisi, mitä niissä sanotaan.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 10.44 (EEST)
Niin voisi. Siinä englanninkielisessä osiossa on se huono puoli, että Wikian tyypit ymmärtää mistä on kyse, mutta toisaalta kyllä ne muutenkin tajuaisi ihan tarpeeksi nähtyään vieraskielisen mallineen jossa on linkkin ShoutWikiin... --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 10.57 (EEST)
Mutta mitä he oikeastaan voisivat asialle tehdä? Me voimme aina vedota, että se on vain "hyvää palvelua". Ja interwikilinkkien toimiminen on mielestäni hyvin tärkeä ominaisuus.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 14.39 (EEST)
Eivät oikeastaan mitään, mutta eiväthän he suostuneet interwikilinkkejä vaihtamaan muutenkaan vaikka pyysimme. Mutta tuskin Wikia meidän toimiamme nyt huomaa. Vaikka he todennäköisesti ovat tarkkailleet sitä pitkään muuton jälkeen, luulisi nyt että ovat jo väsyneet Jedipedian tarkkailuun. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 15.54 (EEST)
Voi tosin olla, että siitä tulisi harmeja, mutta sivut, jotka tehtäisiin siten ohjaamaan tänne voisi ehkä myös muokkaussuojata. Wikia tosin saattaisi poistaa siinä vaiheessa kyseisen käyttäjän ylläpitäjän oikeudet, mutta sitä voisi kokeilla, jos sivuille tapahtuu jotakin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 16.30 (EEST)
Jep, kannattaahan sitä ainakin kokeilla. Jos joltakin lähtee oikeudet, niin muut jedipedistit sitten tietenkin antavat ne takaisin jonkin ajan kuluttua. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 16.45 (EEST)
Minä voin tarjoutua ottamaan riskin. Sittenpähän nähdään, miten wikia reagoi.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 16.55 (EEST)
JouMan menetti oikeutensa tuolta kumottuaan wikian henkilökunnan muutoksia, mutta tosiaan siitä on jo aikaa ja tämä on erilainen juttu, pienempi paha wikialle. Tuskin siitä oikeuksia lähtee, mutta jos lähtee, niin ne nyt on helppo palauttaa tuota pikaa. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.00 (EEST)
Kumittaa vaan artikkelista kaiken tekstin ja laittaa tilalle ton. Itse asiassa se tottaisi minulle ilkeää mielihyvää kun saa kenenkään estämättä riehua:D---SnakeQFromHell 14. lokakuuta 2010 kello 17.01 (EEST)
Siitä voisi tulla harmeja. Ajattelin vain lisätä tuon mallineen olemassa oleville sivuille tai "olemattomille" sivuille, joille interwikit ohjaavat.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.06 (EEST)

Niin. Kaikenlaista on suunniteltu, kuten ShoutWiki-linkkien lisäämistä yleisesti käytettyihin mallineisiin, kuten {{eras}}-mallineeseen, mutta mitään ei ole vielä toteutettu. Täytynee toimia varovaisesti, jotta wikia ei ainakaan heti huomaisi mitä on meneillään, sillä kun niistä ei voi koskaan olla varma, parempi etteivät ne tiedä ollenkaan. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.11 (EEST)

Jos sivuilla on tietoa niin monet tyytyy vanhaan. Elikkäs tiedot pois sivulta ja linkki tänne on paras. ---SnakeQFromHell 14. lokakuuta 2010 kello 17.14 (EEST)
Tuota Xd:n alasivulla olevaa voisi joka tapauksessa kokeilla. Ensin vaikka vain niihin interwiki-juttuihin. Sitten, jos wikia ei niistä hermostu voi siirtyä tuohon toiseen.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.15 (EEST)
Niin juuri. Ja pyrimme kyllä totuttamaan koko yleisön tänne ShoutWikiin, olemme hoidelleet kaikki Wikipedian linkitkin wikian sijasta tänne, ja poistaneet Jedipedian Suomen keskuswikian sivuilta. Ne harvat, jotka vanhaan pediaan eksyvät, mennään käsipelin ohjaamaan tänne. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.20 (EEST)
Luuletko, että se olisi Xd:lle OK, jos minä kopioisin sen mallineen vanhan Jedipedian puolelle ja rupeaisin lätkimään sitä ympäriinsä? Vai pitäisikö antaa Xd:n tehdä se itse? En ole kuullut hänestä paluuni jälkeen pihaustakaan...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.28 (EEST)
Xd on viikon lomalla ja palaa 17. päivä, mutta eiköhän se ole hänelle ok, juuri sitä vartenhan se on tehty. :) --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 17.36 (EEST)
Tein äsken esikatselu-toimintoa käyttäen pienen kokeilun ja huomasin ongelman. Malline toimii hienosti, jos ohjattavan sivun nimi on yhteinäinen/yksi sana, mutta jos se on etunimi+sukunimi, se tekee jotain todella hämärää. Ja minähän olen täysin avuton koodaaja, kuten tiedetään, joten en tiedä miten asian voisi korjata. Ehkä sittenkin odotan Xd:n paluuta...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 17.41 (EEST)
Jep, huomasin vian. Tuo malline perustuu tavalliseen ulkoiseen linkkiin. Tavallisesti linkissä, jossa on usevampia sanoja, tulee nimien välissä olla alaviiva _, mutta kun {{FULLPAGENAME}} tuossa mallineessa ei osaa laittaa siihen väliin tuota alaviivaa. Mutta ongelma on helposti korjattavissa siten, että liitettäessä tuo koodi johonkin semmoiseen artikkeliin, tuo {{{1|{{FULLPAGENAME}}}}} -kohta siinä linkissä yksinkertaisesti korvataan artikkelin nimellä. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 18.10 (EEST)
Eli esim. http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/{{FULLAPGENAME}} --> http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Anakin_Skywalker, muuten tuota koodia voi copy-pastettamalla käyttää. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 18.13 (EEST)
Eli useampiosaiset nimet pitäisi täyttää jotenkin mallineeseen alaviivojen kanssa? Tjaa-a... Tämä pieni jedipedisti ei koodaamisesta mitään tiedä, joten taitavammat saavat keksiä, miten se tehdään.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 18.15 (EEST)
No siis käytännössä voit vain copy-pastettaa tuon mallineen koodin vanhan pedian sivuun, mutta vain yksi pieni kohta pitäisi muuttaa, {{{1|{{FULLPAGENAME}}}}}, tällainen kohta tuosta koodista pitäisi korvata kyseisen artikkelin nimellä, ks. aiempi viestini. :) --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 18.21 (EEST)
Tajusin kyllä, ja kokeilinkin sitä jo, mutta mallineen tekeminen samaan tarkoitukseen olisi "siistimpää" ja helpompaa. Eikö siihen voisi tehdä vähän saman tapaista ratkaitua, kuin vaikka suositeltuun sivuun, yt-projektiin tai vastaaviin, johon pitää täyttää artikkelin nimi? Se_vain_pitäisi_täyttää_alaviivoja_käyttäen...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 18.25 (EEST)
Kyllä voisi, ja taidan käydäkkin kopioimassa sen wikian jedipediaan saman tien siten. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 18.28 (EEST)
  • Täällähän tapahtuu paljon… Tervetuloa takaisin, Dionne. :) -- 1358 (Keskustelu) 17. lokakuuta 2010 kello 00.19 (EEST)

Hah hah hah...[muokkaa]

Vilkaisehan tätä! Osio: "What the heck". Hajosin aivan totaalisesti!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 14.46 (EEST)

Heh. :D Kaikkea sitä näkeekin noissa suurissa wikeissä. Muistan vielä hyvin kun jonkin aikaa sitten Wookieepediasta löytyi eräs suomalainen häirikkö, jonka häikäilemätöntä, suomenkielistä käyttäjäsivua ei paikallinen ylläpito vaivaudu edes poistamaan. Mutta minkäs sille voi, eihän ne suomea ymmärrä. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 14. lokakuuta 2010 kello 15.54 (EEST)

Englanti[muokkaa]

Miten on sen englanninkielisen viestin lisääminen tuohon linkki-mallineeseen? Ilman "linqua franca" kielellä olevaa viestiä ei uskalla lähteä suojaamaan sivuja, koska sitten muita kieliä puhuvat eivät tajua, miksi eivät voi esimerkiksi lisätä interwikilinkkejä. Itse saan painajaisia pelkästä Puolan (mielestäni se on juurikin Puolan) vastineemme ajattelemisesta...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 19.21 (EEST)

Toki siihen voisi kääntää sen saman tekstin myös englanniksi, mutta toisaalta eivätköhän he sen mallineen siitä hoksaa ja huomaa että siinä on linkki. Ja jos niin pitkälle vaivautuvat menemään että klikkaavat linkkiä, tajuavat kyllä mistä on kyse. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 19.57 (EEST)
I wouldn't be so sure... Mutta katsotaan nyt vähän eteenpäin, että mitä tapahtuu.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2010 kello 19.59 (EEST)

Fanonwiki kaipaa apua[muokkaa]

Apua! Tietolaatikkomallineet fanon wikissä ovat tulleet hulluiksi! Ne ovat aivan sekaisin, enkä osaa korjata niitä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. lokakuuta 2010 kello 11.22 (EEST)

Teit jotain muutoksia fanonin puolella, mutta se ei auttanut ainakaan tietolaatikkojen ongelmaan. Ja tajusin vähän viiveellä, että olisin oikeastaan voinut laittaa tuon viestin sinulle sillä puolella ja olisit nähnyt sen tulleen, kun olisit kirjautunut tänne. Mutta nyt kun tämä keskustelu kerran on täällä aloitettu...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. lokakuuta 2010 kello 12.16 (EEST)
Niin, ei auttanut vielä, järjestelmäviestin uusiminen on vasta alkua. ShoutWikiin muutto aiheuttaa tämmöisiä pikkuvikoja, sillä sehän ei ole Wikia, johon aiemmin olemme tottuneet. Jos se ei tuosta piakkoin korjaannu, mallineessa voi olla sulkemattomia tageja, jotka eivät välttämättä Wikiassa haitanneet ja siten niitä ei silloin huomattu. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 15. lokakuuta 2010 kello 12.21 (EEST)
Ei siellä pitäisi olla, tai no enhän minä tiedä. Ja huomasin muuten, että muutto on heittänyt yp-oikeuteni hiiteen fanonissa. Täällä sain ne takaisin, kun ilmoitin aktivoituvani uudelleen, mutta kukaan ei kai tullut tehneeksi samaa sillä puolella.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. lokakuuta 2010 kello 12.25 (EEST)
Juu, muuton jälkeen kaikki käyttäjäoikeusluovutukset piti hoitaa manuaalisesti, ja kun et ollut vielä kirjautunut kertaakaan ShoutWikiin niin ohjelmisto ei tunnistanut käyttäjätunnustasi, ja herjasi että kyseistä tunnusta ei ole olemassa. Asia korjattu, anyway. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 15. lokakuuta 2010 kello 12.28 (EEST)
Thank yu... Ei sillä, että olisin vielä tarvinnut niitä siellä kovinkaan montaa kertaa, mutta ovatpahan nyt taas käytettävissä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. lokakuuta 2010 kello 12.30 (EEST)

Darth Maul 2 = Darth Nihilus II[muokkaa]

Mulla herää pienoinen epäilys. En tietenkään ole varma asiasta. Noissa kahdessa käyttäjässä on jotain niin samaa. Vanhalla puolella nimittäin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. lokakuuta 2010 kello 19.30 (EEST)

Epäilen itsekin samaa. Todisteita ei kuitenkaan ole, joten en oikein tiedä mitä tehdä... --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 24. lokakuuta 2010 kello 21.38 (EEST)
Toistaiseksi siis vain seurataan tilannetta. Toivottavasti kyseessä kuitenkin on kaksi eri käyttäjää, joista vielä saadaan hyviä pedistejä. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato toiselle.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. lokakuuta 2010 kello 21.40 (EEST)
DS2 antoi Ashley Bauer-botillemme siellä Wikian wikissä ylläpitäjän oikeudet. Se estää kaikki käyttäjäryhmiin kuulumattomat käyttäjät ja lisää niiden keskustelusivuille ohjeet tänne varsinaiseen Jedipediaan tuloon. (Tosin Jack ei kuulemma jaksanut käynnistää bottia, vaan on tekevä tuon kaiken itse - kaiken lisäksi hänen varsinainen Jack Phoenix-tunnushan on saanut Wikianlaajuisen eston) Ja tähän loppuun; toivotaan ettei henkilökunta huomaa sitä ja puutu asioihin.LRP;840 (Ota yhteyttä) 24. lokakuuta 2010 kello 22.39 (EEST)
Joku tavallinen käyttäjä saattaa harmistua moisesta, mutta no-can-do. Voipi olla, että Jack/Ashley ei ole erityisen tervetullut wikian puolelle taas tämän jälkeen.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. lokakuuta 2010 kello 23.05 (EEST)
Eipä ole ei, mutta mitäs menetettävää Jackilla nyt Wikiassa enää on. --DARTH SIDIOUS 2 (Keskustelu) 25. lokakuuta 2010 kello 15.34 (EEST)

Me is back[muokkaa]

Terve taas pitkästä aikaa. Dionne Jinn, sain viestisi. Kiitos että informoit minua asiasta.

Olette siis tulleet siihen lopputulokseen, että epäaktiivisena minun ja LRP;840:n oikeudet wikissä tulisi poistaa. Olen periaatteessa samaa mieltä, että käytäntöjä tulee noudattaa. Mutta itse asiassa, lopettaessani tuolloin pari vuotta sitten aktiiviurani - joka itse asiassa loppui jo 2011, nyt kun varsinaisia sisältömuokkauksiani katson – tein tietoisesti valinnan olla eroamatta virasta toisin kuin suuresti kunnioittamani yhteisön jäsen, sen jo lopullisesti ja kokonaan jättänyt JouMan206, teki. Punnitsin asiaa tarkkaan ja harkitsin vakavasti monta päivää tekeväni ”Joumanit”, mutta en tehnyt, koska uskoin, että kykenen yhä hoitamaan byrokraatin velvollisuuteni ”taustalta”, ja päätin lopettaa aktiiviurani, mutta säilyä yhä tämmöisenä tarvittaessa esiin hyppäävänä ”taustajäsenenä” yhteisössä. Aivan kuten esim. lätkäpelaajatkin tekevät uransa kanssa ikääntyessään… :P Taisin pistäessäni ”lappua luukulle” tuolloin kesällä 2012, todeta IRCissä jollekkin, musitaakseni LRP:lle tai Jackille, että kykenen yhä hoitamaan byrokraatin velvollisuuteni tarvittaessa; en minä ihan vaan huvin vuoksi laittanut käyttäjäsivulleni epäaktiivisuusviestin alle, että ”olen yhä tarvittaessa tavoitettavissa…”.

Myönnän, että tämä ”taustatoiminta” hieman epäonnistui unohtaessani nämä bisnekset lähes kokonaan (tälle tosin on perustellut syyt, ks. alempana), ja että tuo ”eläköitymis” viesti käyttäjäsivullani lienee hieman harhaanjohtava. Wikipedioissa ja Wikiassa se pitää ihan absoluuttisesti paikkansa, koska niissä minulla ei juuri ollut palauttajuutta ja countervandalism-hommia suurempia vastuita, mutta Jedipediassa asian olisi voinut ilmaista ehkä lievemmin, epäaktiivisuutena, eikä eläköitymisenä. Ja toisaalta – ihan rehellisesti sanottuna – Jedipedia on ja tulee aina olemaan wikiyhteisöistäni se erityisin, ja kuten Jack sanoi, sillä tulee olemaan minunkin sydämessäni aivan erityinen paikka, vaikka olen hommaillut myös paljon suuremmissa, kaikkein suurimmassakin, wikiyhteisöissä aktiiviurani aikana muitakin tuttavuuksia tehden. Tämä oli se ensimmäinen wiki missä kunnolla aloin hääräilemään, täällä opin kunnolla ”wikimuokkaajan tavoille” ja yhteisön kulta-ajat joskus 2008-2010 palaavat aina silloin tällöin kaiken kiireen keskellä mieleen sen pienen, mutta tiiviin ja lämpimän yhteisön hyvän hengen ansiosta, joka silloin vallitsi ja uskon vallitsevan vielä nykyäänkin. =)

Tulkitsin poistuessani asian siten, että Jack (vaikka hänen päähuomionsa ShoutWikin laajetessa saattaisikin joutua toisaalle Jedipediasta) ja minä kykenemme hoitamaan yhä kaikki tarvittavat byrokraatin toimet, joita nyt on lähinnä uusien sysop-, ja rollback-oikeuksien myöntäminen. Kuten tästäkin näette, sähköposti-yhteydenotto toi minut vuorokauden sisällä tänne vaikka ehdin viettää lähes vuoden täydellistä hiljaiseloa (eli käymättä edes Jedipedian IRCissä, jossa vielä noin vuosi-pari sitten muistaakseni kävin vähän väliä ”eläköitymisestäni” huolimatta, lähinnä tosin jedipediaan liittymättömiä asioita turisemassa). Näin ollen katsoin tuolloin, ja katson yhäkin, että mikäli esim. tulisi näiden uusien leffojen myötä suuri käyttäjäbuumi (mitä totta kai toivomme), ja tarvittaisiin yhtäkkiä 3 uutta ylläpitäjää ja 5 uutta palauttajaa, joiden äänestyksen menisivät läpi, ja vielä niinkin epäonnisesti että Jack olisi lomalla, joku ylläpitäjistä voisi ottaa minuun sähköpostilla yhteyttä, jolloin tulisin todennäköisesti päivän sisällä, katsoisin tilanteen ja asettaisin käyttäjille heidän juuri ansaitsemansa työkalut. Not a big deal. Minulla on juurikin tämä Gmail-sähköposti, johon sinä Dionne juuri pistit meiliä, synkronoituna Samsungin älykännyyn joka kulkee mukana ja on päällä 24/7. Tänään olin töissä aamupäivästä asti, joten en kyennyt aikaisemmin tulemaan tänne. Työskentelen nykyään järjestyksenvalvojana (ja samalle firmalle myös roudarina) keikkatyötä tehden, joka sopii maan mainiosti näin opiskelijalle, kun saa itse periaatteessa valita milloin työskentelee, tosin työpäivät ovat välillä pitkiä ja raskaita täynnä seisoskelua.

Nyt on vaan kuitenkin tunnustettava tosiasiat. Saavutin viime vuonna vihdoin ja viimein opiskelupaikan haluamastani tiedekunnasta, ja ensi kesänä olisi tarkoitus astua Kaartin jääkärirykmenttiin tämän rakkaan isänmamme palvelukseen. Tämän piti tapahtua jo paljon aikaisemmin, mutta sitä tuli lykättyä koska halusin ensin saada opinnot alulle ja sujumaan. Palkkatyö, yliopistossa puurtaminen ja tuohon opiskelijaelämään olennaisesti myös kuuluva sosiaalinen elämä, eli meidän termein ”verkostoituminen”, ovat sellainen yhtälö että siihen on enää vaikea lisätä niinkin aikaavievää harrastusta kuin täysmittainen sisällöntuottaminen wikiin. Olin silloin aikanaan varmaan aktiivisimpia muokkailijoita täällä, joten muistan hyvin kuinka suuren panoksen wikityö vaati minulta, verottaen ”oikean” elämän aikaa. Tuolloinkin toki harrastin muuta, mutta en juurikaan tehnyt palkkatyötä muuta kuin kesäisin ja ”opiskelukin” oli vielä tasoa lukio, ihan alussa jopa tasoa yläaste. :P Fakta on valitettavasti se, että olen saavuttanut ja kokenut elämässä niin paljon tässä aktiivisen wikiurani lopettamisen jälkeen, että paluuni aktiivimuokkaajaksi näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että haluaisin sanoa adios lopullisesti. En kuitenkaan tee ”joumaneja” ja heitä hyvästejä, juuri siitä syystä, että sitä ei koskaan tiedä, jospa vaikka vapaudun armeijasta jo joulukuussa (sitä kun ei vielä tässä vaiheessa tiedä, päädynkö ”perusmiehistöksi” vai johtajakoulutukseen) ja saisin kovan Star Wars-buustin taas päälle, ja intoutuisin muokkailemaan tuon puolen vuoden periodin kesään 2015 asti ennen toisen vuoden aloittamista siellä yliopistolla. Eikös se ensimmäinen niistä uusistä SW-leffoistakin tule uunista ulos juuri joskus silloin? :D

Ja näin pitkän, uuvuttavan tarinoinnin jälkeen aletaan päästä asian ytimeen, eli tähän oikeuksien poistojupakkaan. Omaan ”äänestykseeni” (joka tosin tässä tilanteessa ei ole äänestys vaan keskustelu – aivan kuten sitä ”turhaa byrokratiaa” tunnetusti vastustanut JouManimme olisi varmasti toivonutkin, hehe) en voi tietenkään suoraan ottaa kantaa, mutta sen sanon, että sen tulee perustua johonkin muuhun kuin pelkkään ”eläköitymiseeni”. Kuten jo sanottu, en ole teitä kokonaan hylännyt – olen siirtynyt pääasiassa muihin asioihin elämässäni, totta, mutta jonkun käyttäjäoikeuden lisääminen tai uuden tulokkaan kysymykseen vastaaminen onnistuu yhä varsin hyvin, jos minulle joku sellaisen esittäisi – ei tosin viime vuosina kovasti ole ollut tällaiselle tarvetta, myöntäkää pois, niin valitettavaa kuin se hienon pediamme merkittävä hiljeneminen onkin :/. Saan nimittäin jo pelkästään keskustelusivuni muutoksesta hälytyksen sähköpostiini ja sitä kautta aina mukana kulkevaan kännykkään. Näin ollen en koe olevani ”turhaan” ylläpitäjien listoilla. Ja mitä tulee käyttäjätilini salasanan turvallisuuteen, niin siitä ei tarvitse kenenkään huolehtia. Wikeissä käyttäjätunnuksella jo vuodesta 2007 mukana ollut kaveri kuten minä kyllä käyttää jotain vähän 12345:tä tai QWERTY:ä parempaa salasananaan, uskokaa pois. :P Toivottavasti en kuulosta ylimieliseltä tai itsekkäältä, mutta näin on näreet: lähtökohtaisesti en ole eroamassa, epäaktiivisuudesta huolimatta. Lisäksi huomautan, että ylläpitäjiltä ei varsinaisesti "edellytetä tiettyä aktiivisuutta", vaan tuon 2009 tekemämme sopimuksen henkihän oli lähinnä se, että totaalisesti kadonneet ylläpitäjät saataisiin pois listoista kummittelemasta. En kuitenkaan halua olla mikään diktaattori, joten jos yhteisö em. syistä todella haluaa minusta eroon, niin eroan kaikista viroistani täällä kyllä sitten ihan vapaaehtoisesti. Mutta ensin haluan keskustella asiat selviksi.

Ja mitä LRP;840:n ”äänestykseen” tulee, niin sanon sen verran, että ennen kuin hän on saanut antaa oman lausuntonsa, vastustan mitään toimia häntä vastaan. Hän nimittäin katosi tosiaan erittäin yllättäen kuin tuhka tuuleen, itse käydessäni viimeisimpiä kertoja IRCissä hän muistaakseni oli vielä ihan täydessä touhussa täällä, tai ainakin siellä, ja sitten kun joskus viime vuoden kesällä(?) kävin siellä viimeksi kerran jonkun lyhyen comebackin verran, häntä ei siellä enää näkynyt eikä ollut muiden mukaan näkynyt aikoihin. Hän ei jättänyt edes mitään epäaktiivisuus/eläköitymis-viestiä, joten minulla ei ole harmainta aavistustakaan hänen perusteluistaan häipymiselleen. Me juttelimme erittäin paljon IRCissä kaikenlaista tosielämään liittyvää, tuolloin kun olimme jo aikalailla lakanneet aktiivisesti muokkailemassa täällä, kuitenkin joskus ennen tämän eläköitymisviestin jättämistä eli joskus 2011-2012, ja tuolloin muistaakseni LRP kertoi haaveilevansa valtiotieteellisessä opiskelemisesta lähitulevaisuudessa ja ainakin työskennelleensä lähes täyspäiväisesti jo tuolloin. Nämä voivat osittain selittää asiaa. Tästä vastustuksesta teen luonnollisesti poikkeuksen, jos hän ei nyt, sanotaan vaikka viikon-parin sisällä vastaa mihinkään yhteydenottoihin. Sähköposti siis on lähetetty, IRC taitaa olla tätä nykyä hyödytön väline LRP:tä tavoiteltaessa (vai onko, Jack varmaan tietää?), minulla on lisäksi eräs hieman yksityisempi kaista jonka kautta voin yrittää ottaa häneen yhteyttä, tosin ei tämäkään mikään henk. koht. puhelinnumero ole eli en takaa mitään tämänkään suhteen.

Ja nyt… jaksoiko joku lukea kokonaan läpi? Onnittelut, you brains of steel. Meni tän kirjottamiseenkin puoli tuntia. :P --DARTH SIDIOUS 2 Talk 22. huhtikuuta 2014 kello 20.54 (UTC)

Hienoa, että sain potkittua sinuun edes tämän verran eloa. Jos kuitenkin luet ylläpitäjiä koskevat säännöt, ymmärrät, että tietty aktiivisuus on edellytyksenä oikeuksien säilymiselle. Ei yksi muokkaus puolessa vuodessa varmastikaan vie liikaa aikaa kenenkään opiskelusta tai sosiaalisesta elämästä. Yli puoli vuotta kestävä hiljaa pysyminen on syy automaattiseen oikeuksien poistoon, ilman äänestystä. Sellaiseen tosin ei ole mitään halua ryhtyä, mistä syystä aloitin keskustelun asiasta ennen mitään toimenpiteitä, jotta sinulla ja LRP:llä on mahdollisuus sanoa sanottavanne asiasta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 23. huhtikuuta 2014 kello 05.57 (UTC)
Usein "aktiivisella käyttäjällä" tarkoitetaan viimeisen 30 vuorokauden aikana jonkin toiminnon suorittanutta tunnusta (tämän perusteella lasketaan mm. "viimeaikaiset käyttäjät" tilastosivuilla). Tällainen ei ole sääntöjen mukaan ylläpitäjyyden edellytys. Tuo puoli vuotta on viitteellinen aikaraja (mutta maalaisjärjellä kerran 6 kuukaudessa muokkaavaa käyttäjää ei "aktiiviseksi" voi sanoa), jota toisaalta tulisi kyllä eksaktisti noudattaa, jottei Jedipedian muidenkin käytäntöjen arvokkuus murene varsinkin uusien käyttäjien silmissä. Tuo käytäntö muuten pitäisi viimeistellä samaan formaattiin kuin mistä se on alunperin itse asiassa kopioitukkin (eli Wookieepedista), jonka vastaavan käytännön mukaan 5 kuukauden jälkeen epäaktiivista ylläpitäjää varoitetaan kuukauden päästä häämöttävistä toimenpiteistä, ja 6 kuukauden kuluttua poistetaan. Tämä aika olennainen kohta puuttuu nykyisestä versiostamme.
Voin yrittää ottaa tavaksi muokata aina silloin tällöin näyttääkseni olevani elossa. Ei muutama muokkaus sinänsä vaikkapa kuukaudessakin ole mitenkään mahdotonta minulta, ja jos ottaisin itseäni kunnolla niskasta kiinni niin ei kai parin lyhyen artikkelinkin luonti täysin poissuljettua ole, mutta kuten sanoin, minun on tunnustettava se tosiasia, että tämänhetkinen elämänvaiheeni tekee aktiivisen muokkaamisen ja sisällön tuottamisen ainakin nyt lähivuosina lähes mahdottomaksi. --DARTH SIDIOUS 2 Talk 23. huhtikuuta 2014 kello 09.05 (UTC)
Tarkoitin ilmauksella "tiettyä aktiivisuutta" juuri sitä, että käy silloin tällöin osoittamassa jotain elämän merkkejä. Ja jos haluat tehdä muutoksen nykyiseen käytäntöön (joka nykyisellään kieltämättä on puutteellinen ja sallii oikeuksien poiston varoituksetta), sinulla on tukeni aloittaessasi keskustelun/äänestyksen aiheesta foorumilla. Ainakin silloin joudut olemaan vähän aikaa aktiivinen ;)--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 23. huhtikuuta 2014 kello 10.21 (UTC)
Mitä me voimme sinulta muka enää vaatiakaan, äijä kun on tehnyt melkein 30 000 muokkausta! :D Haluamme vain nähdä sinut yhä elossa. Nyt yhteisön hiljennyttyä byrokratian kitkeminen on tosiaan ollut älyttömän helppoa, en edes muista milloin me oltaisi viimeksi äänestetty jostain. Ennen Dionnen byrokraattiutta siis. JM:n ajamaan keskustelukulttuuriin ollaan palattu, useinmiten juttu menee niin, että Dionne ehdottaa jotain, minä vastustan ja lopulta hän saa puhuttua minut ympäri… :P Mutta nää tällaiset epäaktiivisuus-oikeuksienpoistot tulisi muutenkin vissiin tehdä ilman äänestystä, kuten Dionne jo sanoikin. Mitä taas tulee tuohon mainitsemaasi wookieen sääntöön, mehän ei olla Wookieepedia, me tehdään asiat omalla tavalla. Mutta kyllähän me (tai siis Dionne) ollaan teitä varoitettu sähköpostitse, ei me nyt ihan puskista kenenkään oikeuksia olla poistamassa, eikä siihen mitään käytäntökiekuroita tarvita.
Muokkauksesta sen verran, tiedän täsmälleen, kuinka hankalaa se aloittaminen välillä on ja sitä yritetään sitten huonosti perustella opiskeluilla ja työkiireillä ynnä muilla, jotka itseänikin ovat alkaneet jo painamaan. Kyllä muokkaukselle riittää aikaa kun vain sanoo itselleen, että nyt käännän Wookieesta pari suositeltua sivua enkä nouse penkistä ennen kuin kaikki on tallennettu. Vapaaehtoishommiahan nämä wikittämiset toki ovat, mutta kokemuksesta voin sanoa, että ei se muokkaaminen nyt niin kamalasti sitä aikaa vie etteikö sitä voi tehdä edes vähän. Suoranainen aktiivisuushan ei vältsiin ole byrokraatin/ylläpitäjän velvollisuus, mutta kuten tässä on tainnut käydä jo ilmi, ei puolentoista vuoden epäaktiivisuuskaan kyllä pistä nostamaan peukkuja byrokraatin/ylläpitäjän oikeuksien puolesta. Jos kuitenkin sitoudut sanoihisi muokata edes silloin tällöin, ei tässä minun puolestani ainakaan ole mitään ongelmaa. Tervetuloa takaisin vain. P.S. IRCillekin taitaisi tehdä ihan hyvää jos kävisit välillä pistäytymässä… ;) X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 23. huhtikuuta 2014 kello 10.49 (UTC)
Nyt Xwing taitaa sekoittaa sen, miten asiat ovat viime aikoina toimineet Fanonissa ja sen, miten Jedipedia toimii. En ole puuttunut täkäläisiin käytäntöihin millään tavalla pitkään aikaa, mutta myönnän lätkineeni kysymättä täältä kopioituja käytäntöjä Fanonin puolelle vain vähäisin muutoksin, emmekä ole aina olleet aivan yksimielisiä sen suhteen, josko se on ollut oikea ratkaisu.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 23. huhtikuuta 2014 kello 11.07 (UTC)

Sitoudun tietysti käytäntöön, josta olen itsekin ollut mukana sopimassa. :-) Sitä paitsi, lukeehan siinä nykyiselläänkin jo että "POIKKEUKSENA ulkomailla oleskelu, työkiireet yms." Tokihan sitä voisi yrittää nyt kesällä aktivoituakin ennen inttilähtöä siinä keikkatyön tekemisen ohessa. ;) Ja niin, ks. tämä. --DARTH SIDIOUS 2 Talk 23. huhtikuuta 2014 kello 13.45 (UTC)

Suurin osa listan "hyväksyttävistä syistä" on itseasiassa melko typeriä. Nykyään ulkomaillakin pääsee melko helposti Internetin ääreen ja voi antaa jonkin merkin olemassaolostaan, ellei sitten lähde jonnekin todella takapajuiseen paikkaan hyvin pitkäksi aikaa. Enkä oikein usko, että mitkään opiskelu- tai työkiireet voivat pitää poissa sellaisen, joka tahtoo muokata—todisteena oma tilanteeni, koska opiskelen yliopistossa ja teen osa-aikatöitä ja olen silti aktiivisin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 23. huhtikuuta 2014 kello 19.37 (UTC)
Aktiivisin? /me disputes. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 24. huhtikuuta 2014 kello 10.24 (UTC)
Menihän Ufsark aikanaan Kiinaan, jossa sensuroidaan surutta "länsimaista propagandaa" kuten wikisivustoja. Ja olet oikeassa, tahtokysymyshän tämä osittain on. Kuitenkin me olemme kaikki yksilöitä ja erilaiset luonteemme vaikuttavat varmasti ajankäyttöön ja siihen mihin järjestykseen laitetaan asiat elämässä. Muistan vielä hyvin, kuinka silloin 2008-2010 puhkuin intoa muokata Jedipediaa - ja tuolloin se todella kyllä vaati veronsa muusta elämästä. Ilmeisesti olen luonteeltani semmoinen, että kun harrastan jotain innolla, vedän sen kanssa aina "överit". Käsittääkseni teillä on tämä homma ollut paljon tasaisempaa (mikä tietysti on hyvä asia!), ei ole ollut vissiin koskaan semmoista rallia päällä kuin itsellä joskus tätä nykyistä muokkausmäärääni kartuttaessa, mutta toisaalta ei puolentoista vuoden hiljaisia jaksojakaan. :P Ja jotkut vaan eivät ole niin tehokkaita sen ajankäytön kanssa, välillä saatan uppoutua johonkin skype/IRC-keskusteluun tunniksi vaikka piti lukea tenttiin loppuilta, samassa huoneessa jossa on tietokone.. :P --DARTH SIDIOUS 2 Talk 24. huhtikuuta 2014 kello 15.23 (UTC)
Kiina nyt sattuukin olemaan nykyisen Internet-aikakauden huitsin nevada! Käsittäkseni myös facebook on siellä sensuurissa. Mutta sellaiseen paikkaan, joka tiedetään "takapajulaksi", lähdettäessä siitä on hyvä ilmoitella etukäteen. Mutta yleensähän ulkomailla pääsee vallan hyvin käyttelemään wikejä, kun useimmat (länsimaiset) hotellit kai nykyään tarjoavat osana palveluitaan myös Internetin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. huhtikuuta 2014 kello 18.22 (UTC)

Hoi![muokkaa]

Minne sinä taas hävisit? Ja vieläpä juuri silloin, kun Tähtien sodan maailma koki historiansa suurimman mullistuksen?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. huhtikuuta 2014 kello 12.40 (UTC)

No ryyppäämään tietysti, perisuomalaiseen tapaan juomaan suru ja tuska hemmettiin ;) Sori kaverit, jos annoin "comebackissani" sellaisen kuvan, että minusta tulisi taas se vuosien 2007-2009 (tynkä)artikkeleita ja bottimuokkauksia kuin karkkitehtaan liukuhihnalta syöksevä DS2. Se ei kyllä valitettavasti ole toteutumassa, kesäkuussa tosin ajattelin hieman aktivoitua myös artikkelisisällön osalta ennen asepalvelusta, kun ainoa ehdoton este on aktivoitumiselle keikkatyö ja sekin pääsääntöisesti viikonloppupainotteisesti. Ja kuulin jo suru-uutiset. :/ RIP yuuzhan vongit, uusi galaktinen tasavalta ym, ja kaikki mitä Luke kumppaneineen sai aikaiseksi Endorin taistelun jälkeen, siis ainakin siinä muodossa kuin tähän asti ne tunsin... --DARTH SIDIOUS 2 Talk 28. huhtikuuta 2014 kello 18.34 (UTC)
En odottanut mitään superpaluuta, mutta ajattelin vain, että tämän megaluokan uutinen olisi saanut sinut tänne pikapikaa kommentoimaan aihetta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. huhtikuuta 2014 kello 19.48 (UTC)

Hoi?[muokkaa]

Muistaakseni viime aktiivisuuskautesi päätteeksi ajoit läpi sellaisen ehdotuksen, jonka mukaan Epäaktiiviseen ylläpitäjään yritetään ottaa yhteyttä viiden kuukauden jälkeen viimeisimmästä muokkauksesta, ja varoitetaan oikeuksien poistosta. Nyt on kyseinen aikaraja tainnut tulla täyteen ja ylläpitäjänä katsoin velvollisuudekseni tulla huutelemaan taas keskustelusivullesi ja kysyä, oletko yhä kiinnostunut homman jatkamisesta? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 30. joulukuuta 2014 kello 23.42 (UTC)

Kyllä vain kuomaseni, homma jatkuu kunnes toisin ilmoitan (tai katoan täydellisesti yli puoleksi vuodeksi :P). --DARTH SIDIOUS 2 Talk 1. tammikuuta 2015 kello 11.32 (UTC)
No se on mukava kuulla, näin vähän oletinkin, mutta olisi vähän tyhmää, mikäli emme seuraisi käytäntöä, jota itse olit ajamassa läpi ;) Kiva nähdä sinuakin, ja hyvää uuttavuotta 2015! \o/ X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 1. tammikuuta 2015 kello 15.08 (UTC)
Taas on se aika vuodesta kun on aika tökätä sinua ja kysyä kiinnostuksestasi jatkaa Jedipedian byrokraattina. Toivottavasti tämä ei nyt tarkoita sitä mainitsemaasi "täydellistä katoamista yli puoleksi vuodeksi"... X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 7. kesäkuuta 2015 kello 14.56 (UTC)
Tupla-HOI! Oletko vielä maisemissa? Sinä aikanaan aloitit keskustelun, jonka uudelleenavaamista harkitsemme täällä ja täällä. Tuletko kantamaan byrokraatin kortesi kekoon?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. kesäkuuta 2015 kello 08.25 (UTC)

Morjensta taas. Intti ohitse, mutta duunia sun muuta riittää. Täytynee varmaan harkita oikeuksista luopumista, sillä näillä näkymin aktiivisiin wikihommiin palaamista ei näy horisontissa. Tosin kykenen toki piipahtelemaan aina silloin tällöin, mutta katsotaan miten hommat nyt "sotilasuran" jälkeen asettuu. Kommentoin tuohon IW-linkkithreadiin siellä etten tässä toista turhaan samoja sanoja. --DARTH SIDIOUS 2 Talk 21. kesäkuuta 2015 kello 19.18 (UTC)