Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Naboon kuninkaalliset

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]
Naboon kuninkaalliset
Poliittiset tiedot
Hallitustyyppi

Demokraattinen monarkia

Perustuslaki

Naboon perustuslaki

Valtionpäämies
Hallituksen päämies
Asevoimien komentaja
Lainsäädäntövallan hallitsija
Yhteiskunnalliset tiedot


Pääkaupunki

Theed

Virallinen kieli
Rahayksikkö

Galaktinen krediitti

Valtionuskonto

Naboon uskonto

Historialliset tiedot
Perustettu

Noin 3900 eYt

Naboon kansaa, joka tunnettiin yksinkertaisemmin nabooina, johtivat planeetalla Naboon kuninkaalliset. Tämä oli hallitus, jonka johtaja, kuningas tai kuningatar valittiin demokraattisesti äänestämällä, vaikkakin rikkaista ja arvokkaista perheistä. Monarkin neuvonantajana toimi Naboon kuvernööri, joka toimi Naboon kuninkaallisen neuvonantajien neuvoston johtajana. Naboon kansa äänesti myös senaattorin edustamaan sektoriaan Tasavallan senaattiin.

Naboon hallituksen päämajana oli Theedin kuninkaallinen palatsi. Kuninkaallisilla oli myös käytössään kuninkaallinen tähtilaiva.

"Naboon kuninkaalliset" oli etuliite, joka lisättiin moniin Naboon hallinnollisiin yksiköihin, kuten Naboon kuninkaalliset turvajoukot.

Kuningas Verunan hallinnon jälkeen Naboon hallitukseen tehtiin rajusti muutoksia. Ensimmäiseksi, Naboon kuninkaan tai kuningattaren valtakausi rajoitettiin kahdeksi 4 vuoden hallintokaudeksi. Tämä järjestely osoittautui epäsuosituksi, mahdollisesti kahden hallintoajan hallinneiden kuningattarien, Padmé Amidalan ja Apailanan suosion vuoksi. Tämä järjestely unohdettiin kuningatar Kylanthan hallintoaikana. Kuvernööreillä ja senaattoreilla ei ollut rajoitusta kausien määrässä. Naboon kuninkaallisten hallinto heikentyi hetkellisesti 32 eYt, kun Kauppaliitto valloitti Naboon. Invaasio lopetettiin myöhemmin samana vuonna. Tämä invaasio lähensi Naboon kansaa sekä Naboon merissä eläviä gunganien yhteiskuntia, kun kahden kansan oli liittouduttava puolustaakseen planeettaa Kauppaliittoa vastaan. Tämän tuloksena ryhmä gunganeita lähetettiin erilaisiin edustustehtäviin senaattiin. Kun Galaktinen Imperiumi nousi valtaan moffi määrättiin Naboon johtajaksi kuten myös Chommellin sektorin edustajaksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]