Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Rodialaiset

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Rodialaiset.jpg
Rodialaiset
Biologinen luokitus


Alalaji

Ei tunnettuja

Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

150-170 cm

Ihon väri

Vihreän eri sävyt

Silmien väri

Mustat

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Rodia

Kieli

Rodese, peruskieli

Rodialaiset olivat Rodian planeetalta kotoisin olleita humanoideja. He olivat pahamaineisia väkivaltaisen kulttuurinsa johdosta, mikä kasvoi kotiplaneettansa viidakon vaikeissa oloissa. Vaikka heitä usein pidettiin palkkionmetsästäjinä ja rikollisten kätyreinä, rodialaiset eivät olleet ainoastaan yksinkertaisia kriminaaleja. Heidän keskuudestaan nousi myös useita taiteilijoita, kauppiaita ja poliitikkoja, jotka saivat paikan Ydinmaailmojen yläluokassa.

Biologia ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodialaiset olivat vihreäihoisia humanoideja. Heillä oli omaperäiset kasvot, joihin kuuluivat suuret, pyöreät silmät, tapiirimainen kuono ja teevadin muotoiset antennit. Rodialaisten iholla oli tavallisesti karkea rakenne, lukuunottamatta heidän käsiään ja kuonojaan. Heidän taipuvainen kuononsa mahdollisti rodialaisilla kyvykkään hajuaistin, keräten ja suodattaen ilmaa. Heidän silmänsä olivat puolestaan erikoistuneet yönäköön ja he kykenivät näkemään saalittensa ruuminlämmön pimeässä. Rakastaen taistelua ja aktiivista elämäntyyliä, useimmat rodialaiset pitivät itsensä hyvässä kunnossa. Jotkut rodialaiset kuitenkin muuttuivat liikalihaviksi, mutta nämä olivat tavallisesti henkilöitä, jotka palkkasivat toiset taistelemaan puolestaan, kuten Mustan Auringon vigo Avaro Sookcool ja Nar Shaddaan rikollinen Reelo Baruk.

Rodialaisilla oli tavallisesti vihreä iho, minkä ansiosta he kykenivät sulautumaan viidakkomaailmansa kasvistoon. Kuitenkaan värien eri sävyt eivät olleet harvinaisia ja joillain yksilöillä oli koko kehon peittäviä syntymämerkkejä. Tämä oli huomiota herättävää lajin keskuudessa ja tälläiset yksilöt saivat kuvaavia lisänimiä kuten "Navik Punainen" ja "Jannik Valkoinen". Toinen erityinen piirre rodialaisissa oli heidän kätensä, sillä heillä oli pitkät, taipuisat, imukuppipäiset sormet. Nämä olivat myös soveltuvaisia heidän elinympäristöönsä, sillä ne antoivat rodialaisille mahdollisuuden tarttua puihin ja kiviin. Heidän päästään kasvoi taipuisat piikit, joiden pituus ja jopa väri vaihtelivat yksilöittäin. Näiden piikkien sijasta, joillekin rodialaisille kasvoi hiukset. Tämä oli tavallisempaa naisten keskuudessa, vaikka myös joillain miehillä, kuten Evo Sinisellä, oli hiukset. Naiset erosivat miehistä myös rintojensa johdosta. Jotkin naiset kuitenkin leikkasivat hiuksensa ja pitivät väljiä vaatteita peittääkseen sukupuolensa. Jotkin naiset puolestaan ylvästelivät sukupuolellaan tietäen käyttää sitä omaksi edukseen.

Rodialaiset erittivät kirpeää aromia, joidenkin haistessa toisia enemmän. Tämä haju oli öljyinen feromoni, joka kostutti heidän ihoaan ja houkutteli mahdollisia kumppaneita. Useat ihmiset ja diollanit pitivät hajua pahana, mutta näin ei ollut kaikkien humanoidien keskuudessa. Useat olettivat kaikkien rodialaisten haisevan samalta, mutta itse rodialaiset kykenivät erottamaan hajut toisistaan. Tämä haju ilmaisi henkilöllisyyttä paljastaen henkilön perimätiedon.

Rodialaiset, kuten muutkin lajit, ikääntyivät. Kun Wald varttui vanhemmaksi, hänen antenninsa alkoivat laskeutua ja hänen kuonoonsa ilmestyi harmaita läikkiä. Mielenkiintoisesti galaktista peruskieltä puhuvilla rodialaisilla oli tapana sammaltaa. Heillä oli vaikeuksia ääntää joitain konsonantteja (kuten R, L ja S), mikä antoi heille ainutlaatuisen aksentin. Rodialaisilla oli myös laaja ääniala ja heidät tunnettiinkin töräytyksistään.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanoonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]