Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Rosh Penin

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 16. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rosh.png
Rosh Penin
Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Eli, voitinko minä?
―Rosh Penin[lähde]

Rosh Penin oli jedioppilas Yavin 4:n jediakatemiassa Imperiumin kaatumisen jälkeen. Voiman käytön hänelle opetti Kyle Katarn.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 14 jYt, Rosh oli menossa jediakatemiaan Yavin IV:lle. Aluksessa jolla heidän oli tarkoitus mennä sinne, hän tapasi Jaden Korrin, ja näiden kahden välille lopulta syntyi ystävyys. Matkan aikana, alus joutui Ragnosin hyökkäyksen kohteeksi. Tämä oli vain häiriötekijä, jotta he voisivat tutustua Luke Skywalkerin tallenteeseen, josta selviäisi mitkä paikat olisivat vahvassa yhteydessä Voimaan.

Rosh ja Jaden lähtivät etenemään temppeliä kohti kun he näkivät iskusotilaita. Rosh lähti myöhemmin hakemaan apua, kun hän näki Jadenin tajuttomana. Kun opiskelijat saatin tuotua takaisin akatemiaan, Luke nimitti heille kaikkille mestarit. Rosh ja Jaden nimitettiin Kyle Katarnille. Harjoituksen aikana Roshin ja Jadenin välillä syntyi kilpailua ja Rosh asetti valomiekankoulutusdroidin Jadenille, jotta voisi itse päättää harjoituksen ystäväänsä nopeammin. Kun oppitunti oli päättynyt, Kyle torui Roshia sanomalla, että droidi olisi voinut tappaa Jadenin, jos se oli asetettu Luken tasolle. Tämä sai Jadenin suuttumaan Roshille, mutta tämä oli vain väliaikaista.

Roshista usein tuntui, kuten Anakin Skywalkeristakin oli tuntunut jo kauan ennen häntä, että hänen mestarinsa pidätteli häntä. Hän oli melko ylimielinen ja kärsimätön. Pian Rosh sai tehtäväkseen mennä tutkimaan Byssia, jossa hänet kaapattiin Ragnosin oppilaiden toimesta. Aluksi hän oli peloissaan siitä että hänet tapettaisiin, mutta sen sijaan he ottivat edukseen hänen pelkonsa kääntämään hänet pimeälle puolelle, ja hänestä tulisi Ragnosin oppilaiden johtajan, Tavion Axmisin oppipoika. Nuoren miehen naiivisuus ja kunnianhimo teki helpoksi kultin käännyttää hänet. Hän omaksui pimeän puolen ja kasvoi janoamaan lisää valtaa.

Pimeälle puolelle kääntynyt Rosh.

Vjunissa, Tavion, Kothos kaksoset ja Rosh johti kulttitoimintoja Bast Castlessa, lapaten Voima lähteitä siellä. Kyle ja Jaden keskeyttivät kultin toiminnan. Jaden kohtasi Roshin Vaderin valtaistuinhuoneessa, jossa Rosh kaksosten tuella taisteli Jadeniä vastaan. Rosh ja Jaden olivat melko tasoissa taistellessaan kunnes Jaden onnistui tappamaan kaksoset ja sai Roshin aseettomaksi, juuri kun Kyle saapui. Juuri ennen kuin Kyle ja Jaden olisivat vanginneet Roshin, Tavion puuttui asiaan. Hän käytti salamointi-voimaa heihin vaurioittaen Kylea ja Jadeniä, jolloin hän paljasti että hän oli ottanut Roshin hänen uudeksi oppilaakseen. Tavion otti Jadenin valomiekan häneltä Voimalla, heitti sen sisäkattoa päin ja toi heikentyneen katon suoraan jedejä kohti Ragnosin valtikan avulla. Hän käytti tätä täyttä kaaosta paetakseen, laahaten Roshia perässään. Kyle käytti Voimaa pitääkseen katon juuri hänen päänsä yläpuolella sillä aikaa kun Jaden käytti Kylen valomiekkaa leikkaen reittinsä ulos.

Kyle Katarn löytää Roshin, juuri kun Jaden sai tapettua Aloran.

Vähän aikaa myöhemmin Rosh alkoi katua ja yritti kääntyä pois pimeältä puolelta samaan aikaan kun hän oli Taspir III:ssa Aloran, Tavionin toisen oppilaan kanssa. Hän lähetti hädässä viestin jediakatemialle. Kyle ja Jaden saapuivat Taspir III:lle ja aloittivat Roshin etsinnät. Jaden löysi Roshin, joka aneli anteeksiantoa hyökkäyksestään Jadenin kimppuun Vjunissa. Mutta jälleen Jaden tunsi vihaa Roshiin ja hän kimmastui, jolloin Jaden tuli hänen lähelleen tappaakseen hänet. Jaden kamppaili pimeän puolensa kanssa, mutta päätti antaa anteeksi Roshille eikä tappaisi häntä. Suuttuessaan siitä että Jaden kieltäytyi kääntymästä pimeälle puolelle ja kulttiin, Alora hyökkäsi Jadenin kimppuun. Siitä seuraten taistelua, Alora katkaisi Roshin vasemman käden, yrittäen tappaa hänet hänen epälojaalisuutensa vuoksi. Kun Jaden nujersi Aloran, Kyle saapui paikalle ja vei Roshin takaisin akatemiaan. Siellä Rosh sai proteettisen käsivarren sekä oranssin valomiekan

Ragnosin kriisin päättymisen jälkeen Roshin kohtalo on tuntematon. Rosh todennäköisesti pysyi akatemiassa, ja jos Kylen arvionti oli oikea, hänestä tuli kypsynyt ja vahva jediritari, selviytyen hänen levottomasta menneisyydestään.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosh Peninin ääninäyttelijänä toimi Jason Marsden. Pelin alussa, Roshilla on keltainen harjoitusvalomiekka, kun hän kääntyi pimeälle puolelle Tavion antoi hänelle punaisen valomiekan, ja pelin lopussa, kun hänestä tuli jedi hän sai oranssinvärisen valomiekan mestariltaan.

Vaihtoehtoinen loppuratkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin vaihtoehtoisessa lopussa Jaden löysi Roshin Taspir III:lta ja antoi periksi suuttumukselleen ja vihalleen, päättäen tappaa Roshin. Rosh anoi Jadeniä päästämään irti hänen vihastaan, ennen kuin hän hyökkäisi. Jaden sivuutti hänen pyyntöönsä ja syöksi valomiekan Roshin ruumiin läpi, vakavasti haavoittaen häntä. Sen jälkeen Jaden tappoi Aloran ja pakeni Korribaniin. Kyle saapui juuri kun Rosh oli kuolemaisillaan ja hän kertoi hänelle, että kääntyessään takaisin valoon, hänestä tuli täydellinen jedi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]