Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Shada D'ukal

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Shada.jpg
Shada D'ukal
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Emberlene

Syntynyt

19 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Musta

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Shada D'ukal oli petollisen koristeellisen näköinen palkkasoturi, joka aikanaan kuului Mistrylin varjovartijoiksi kutsuttuun salaperäiseen sotilaalliseen järjestöön, jossa oli pelkästään naispuolisia sotureita.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shada syntyi perheeseen, johon kuului useampia setiä. Hänen kotimaailmansa oli Emberlene, joka kärsittyään vakavia tuhoja salaperäisessä hyökkäyksessä oli täysin ulkoisen avun varassa. Hän liittyi Mistryleihin kolme vuotta ennen Yavinin taistelua.

Vuonna 0 eYt Shada kuului kuuden Mistrylin ryhmään, jota johti Manda D'ulin. Ryhmä Hammertong projektin kanssa työskennelleitä tiedemiehiä lähestyi heitä ja pyysi suojelemaan Kuolemantähden superlaserin prototyyppiä. Kun tehtävä meni pieleen Shada ja hänen ystävänsä ja toverinsa Karoly D'ulin varastivat risteilijän, jolla prototyyppi piti kuljettaa ja pakenivat Tatooineen. Tatooinessa he esiintyivät Tonnikan sisaruksina etsiessään palkattavakseen rahtilentäjää, joka voisi viedä osan prototyypistä Emberleneen.

8 jYt Shada matkusti ympäri galaksia The Fury nimisellä rahtialuksella yhdessä Mistrylharjoittelija Dunc T'racenin kanssa. Kaksikko joutui sekaantumaan monimutkaiseen huijaukseen, jota johtivat Ghitsa Dogder ja Fenig Nabon. Tämän jälkeen Shada otti roolin Mazzic nimisen salakuljettajapomon henkivartijata. Tässä roolissaan hän usein pukeutui komeasti, kiinnitti hiuksensa koreilla hiusneuloilla ja piti kasvonsa ilmeettöminä, kunnes hankaluudet alkoivat. Taistelussa hän oli aina tosissaan heittäen hiusneuloina käyttämiään zenji neuloja tappavalla tarkkuudella ja käyttäen muitakin tehokkaita taistelutaitojaan salakuljettajapomon suojelemiseksi.

19 jYt Shada esti Karolynia murhaamasta Mazzicia, minkä seurauksena Mistrylien johtajat, Yksitoista vanhinta määräsivät hänet rangaistavaksi. Hän luopui Mazzicin palveluksesta, koska ei halunnut Mistrylien jäljittäjäjoukkoja tämän perään. D'ukal koetti pyrkiä Uuden tasavallan palvelukseen, mutta Leia Organa Solo tarjosi hänen apuaan Talon Karrdelle, joka oli lähdössä Katholin sektoriin etsimään Caamas-dokumenttia. Aluksi vastahakoisesti Shada seurasi Karrdea tämän matkalla, mutta matkan aikana he kiintyivät toisiinsa.

Karrden saadessa Exocronissa tietää totuuden huijarista, joka esiintyi suuramiraali Thrawnina, hän ja Shada kiiruhtivat kertomaan tietonsa Imperiumin laivaston ylikomentajalle Gilad Pellaeonille. Pellaeonin tuodessa totuuden julki Shada esti pettureihin kuulunutta kloonia, Grodin Tierceä tappamasta Pellaeonia ja huijarisuuramiraalin vieraana ollutta Paloma D'asimaa, joka oli yksi Mistrylien johtajista. Tämän jälkeen jäljittäjien käskettiin jättää Shada rauhaan ja tämä virallisesti liittyi Karrden uudistettuun järjestöön, joka toimitti tietoja sekä Uudelle tasavallalle että Imperiumin jäänteille. Aikanaan Shada otti Mara Jaden paikan Karrden lähimpänä alipäällikkönä.

Yuuzhan vongeja vastaan käydyn sodan aikana Shada yhä toimi Karrden alipäällikkönä ja lähimpänä liikekumppanina. Huhut kertoivat, että hän oli kertonut Hammertong projektin yksityiskohtia Karrdelle, minkä seurauksena Booster Terrik oli onnistunut asentamaan superlaserin Errant Venturelle.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]