Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Booster Terrik

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
BoosterTerrik.jpg
Booster Terrik
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corellia[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1,86 metriä[1]

Hiusten väri

Harmaat[1]

Silmien väri

Ruskeat [1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Booster vastaan Thrawn. Tässä on ottelu, jonka näkemisestä voisin maksaa.
Corran Horn[lähde]

Booster Terrik oli monimutkainen corellialainen; riippuen siitä, keneltä kysyi häntä kuvattiin joko kaksinaamaiseksi, epäluotettavaksi huijariksi tai kunnialliseksi ja kaikin puolin uskolliseksi perheenisäksi. Terrik oli myös ainoa siviili, jonka koskaan tiedetään omistaneen ja komentaneen Imperial-luokan tähtituhoajan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Terrikin lapsuudesta ei tiedetä paljoakaan, mutta Corellialla kasvaminen oli jättänyt häneen selvät jäljet. Nuori Booster oli erittäin itsenäinen, eikä hän pitkään viihtynyt lentäjänä suurille yhtiöille vaan perusti oman kuljetusyrityksen, joka vastasi vain hänelle itselleen. Yritykset olivat kaikkea muuta kuin menestyksekkäitä: yksi toisensa jälkeen ne joutuivat konkurssiin, minkä seurauksena Terrik joutui suunnattomiin velkoihin, joista hän ei rehellisin keinoin enää voinut selviytyä.

Terrik joutui pakenemaan palkkionmetsästäjiä Starwayman aluksella, jonka oli joutunut varastamaan päästäkseen pakoon. Terrik joutui Ulkoreunan alueelleBorloviin, missä hän törmäsi ensimmäistä kertaa omituiseen tuuriinsa. Hän kohtasi borlovialaisen aatelisen, Llollulionin, jota Terrikin tarinat huolettomasta elämäntyylistä kiehtoivat. Sisäänpäin kääntyneen kansansa parissa Llollulion oli ulkopuolinen, minkä vuoksi hän tahtoi lähteä Borlovista ja nähdä galaksia, minkä toteuttamiseen Terrik antoi täydellisen mahdollisuuden. Hän käytti suurta omaisuuttaan maksaakseen Terrikin velkoja ja ostaakseen Starwaymanin, ehdolla, että Terrik ottaisi hänet mukaan apupilotiksi. Seurasta iloisena ja taloudellisesta avusta kiitollisena Terrik suostui. Kun separatistien kriisi hallitsi galaksin huomiota Terrik ja Llollulion aloittivat työnsä salakuljettajina.[1]

Nuori Booster Terrik Pulsar Skatella

Aikanaan he joutuivat myös lain kynsiin ja Llollulion joutui vankilaan Coruscantille syytettynä useista salakuljetukseen liittyvistä rikoksista[2]. Galaktinen Tasavalta ei kuitenkaan saanut borlovialaista syytettyjen penkille, sillä tämä onnistui uhkarohkeassa paossa yhdessä ihmishuijareiden, Achk Med-Beqin ja Dannl Faytonnin kanssa. Kloonisotien syttyessä hallituksella oli äkkiä suurempiakin huolia kuin karanneet salakuljettajat.

Vaikka Llollulion oli aivan yhtä seikkailunhaluinen kuin Terrik, hänestä tuli jossakin määrin Terrikin omatunto, kun kloonisodat uhkasivat repiä galaksin kappaleiksi. Starwayman ryhtyi pian kuljettamaan tarvikkeita ensimmäisille separatisteille ympäri Ulkoreunaa. Vaikka Terrik itsepäisesti väitti, että hän ajatteli vain liiketoimintaansa, hän ei ollut yhtään apupilottiaan tyytyväisempi tapaan, jolla valta lipui vähä vähältä enemmän ylikansleri Palpatinelle.

Tuskin viikkoa kenraali Grievousin kukistumisen ja Uuden järjestyksen julistamisen jälkeen Terrik ja Llollulion olivat kuljettamassa lastia Kobbahnin kansannousulle, kun kapteeni Voss Parckin komentama Victory-luokan tähtituhoaja Strikefast yllätti heidät. Starwayman teki sarjan hyppyjä tuntemattomien alueiden rajalla karistaakseen keisarilliset, mutta Parck oli itsepäinen.

Epätoivoisena, viime hetken yrityksenä Terrik laskeutui läheiselle planeetalle toivoen voivansa piiloutua tuntemattoman maailman tiheisiin viidakoihin. Parck kuitenkin jatkoi jahtia, ja olisi varmasti onnistunut vangitsemaan Starwaymanin, ellei planeetalle hylätty tuntematon muukalainen olisi sekaantunut tapahtumiin. Pitäen muukalaisen taktista älykkyyttä huomattavasti salakuljettajia kiinnostavampana saaliina Parck kokosi joukkonsa ja lähti jättäen Terrikin ihmettelemään täpärää pelastustaan.[1]

Perheenisä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavien vuosien aikana Terrik jatkoi kapinallisille työskentelemistä, mutta kaikki muu muuttui hänen elämässään. Suurin muutos hänen elämässään epäilemättä oli avioituminen Jysella-nimisen naisen kanssa ja heidän tyttärensä Miraxin syntymä. Saatuaan nyt perheen huolehdittavakseen Terrik luopui liikkuvasta elämäntyylistään ja alkoi käyttää Corellia toimintansa keskuksena. Llollulion ei kuitenkaan ollut vielä saanut tarpeekseen galaksin tutkimisesta, joten kaksikko erosi. Oletettavaa on, että Llollulion otti Starwaymanin, joka kuitenkin laillisesti oli hänen, koska samoihin aikoihin Terrik hankki uuden aluksen, Pulsar Skaten[1]; kuten myös uuden apupilotin, lonkeroisen Polipen.

Juuri kun Terrikin asiat näyttivät olevan parhaimmalla mahdollisella mallilla, hänen vaimonsa äkkiä kuoli. Ollessaan nyt yksin vastuussa Miraxista, Terrikin oli mietittävä liiketoimintaansa uudestaan; paikallaan pysyvä toiminnan keskus antoi viranomaisille helpon tilaisuuden pitää silmällä hänen liikkeitään. Viimeinen asia, mitä Terrik halusi, oli Corellian turvallisuuspalvelun vierailu hänen kotiinsa, kun hän oli poissa liikeasioissa.

Onnekseen hänellä oli luotettavia ystäviä, kuten Jagged ja Zena Antilles, aviopari, joka hoiti Gus Treta tankkausasemaa Corellian kiertoradalla. Usein hän jätti Miraxin Antillesien hoitoon salakuljetuskeikkojen ajaksi, mutta yhtä usein hän otti Miraxin ja Antillesien pojan Wedgen mukaan matkoille. Vietettyään suuren osan lapsuusvuosistaan yhdessä Miraxista ja Wedgestä tuli hyvät ystävät; Terrik ja Antillesit kohtelivat toistensa lapsia kuin omiaan. Kun huolimattomat piraatit tuhosivat Gus Tretan paetessaan, Terrik lainasi Pulsar Skatella silloin olleelle Wedgelle Z-95 Headhunterin eikä edes koettanut estää Wedgeä lähtemästä kostamaan vanhempiensa kuolemaa.[1]

Tragedioista huolimatta liiketoiminta sujui hyvin; Terrik kehittyi taitavaksi pysyttelemään aina askelen lain edellä, minkä seurauksena CorSecin tarkastaja Hal Horn ryhtyi hänen vastustajakseen. Vaikka molemmat piilottivat tunteensa hyvin, Terrik ja Horn kunnioittivat toisiaan suuresti, minkä seurauksena Terrikin vangitseminen ja tuomitseminen 2 eYt vaikutti molempiin suuresti. Vaikka Horn oli tyytyväinen tehdessään työnsä hyvin, hän oli surullinen kun heidän välisensä erikoinen suhde tuli päätökseen.

Kessel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kipua pystyin sietämään ja taistelemaan sitä vastaan, mutta tylsistymistä? Se oli viholliseni ja se voitti minut.
―Booster Terrik[lähde]

Terrik tuomittiin viideksi vuodeksi pakkotyöhön Kesselin maustekaivoksiin, mistä muodostui hänen elämänsä vaikeimmat viisi vuotta.[1] Kesselissä vietetty aika vaikutti Terrikiin sekä ruumiillisesti että henkisesti. Vaikka hän aina oli ollut kookas, jatkuva rankaa työ vahvisti hänen lihaksiaan, kunnes hän saattoi kevyesti nostaa miehen maasta ja taittaa tämän niskat. Jossakin välissä hän myös menetti vasemman silmänsä, joka korvattiin punaisella tekosilmällä, mikä teki hänestä entistäkin pelottavamman.[1]

Terrikille vaikeinta ei kuitenkaan ollut fyysinen kärsimys. Hänellä oli seikkailijan henki ja piankin hän havaitsi, että jos Kessel oli jotakin, se oli äärimmäisen tylsä paikka. Ainoa asia, joka piti hänet järjissään, oli viha Hal Hornia kohtaan, jota hän kirosi jokaisella henkäyksellään. Toisin kuin Hornin, Terrikin oli vaikeata unohtaa heidän vihanpitoaan, etenkin kun palkkionmetsästäjä Bossk tappoi virantoimituksessa olleen Hornin ennen Terrikin vapautumista.

Matalaa profiilia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joitakin kuukausia Hothin taistelun jälkeen Booster Terrik pääsi takaisin vapauteen. Hän kuitenkin joutui palaamaan kovin muuttuneeseen galaksiin: Wedge oli häipynyt kapinallisten mukaan ja Miraxista oli kasvanut kyvykäs nuori nainen, joka oli pitänyt Terrikin salakuljetustoiminnan käynnissä, tai oikeammin sen, mitä oli jäljettä Jorj Car'dasin ja Talon Karrden hajotettua Terrikin järjestön. Ensin Terrik koetti jatkaa suoraan siitä, mihin oli jäänyt, mutta ensimmäinen matka Pulsar Skatella osoitti, miten paljon hän itse oli muuttunut. Hyperavaruus oli äkkiä liian yksinäinen ja Skaten ahtaat sisätilat muistuttivat liikaa ajasta kaivoksissa. Terrik huomasi myös menettäneensä osan seikkailunhalustaan, vaikka vain pienen osan. Hän antoi Skaten Miraxille ja tämän apupilotille Liat Tsayville, jotka jatkoivat hänen tavallista toimintaansa, kun hän itse ryhtyi ystävänsä liikkeen edustajaksi. Uusi elämäntyyli oli turvallisempi ja antoi Terrikin liikkua vapaammin ja pysyä hyvässä seurassa.

Liikkeellä pysyminen kuitenkin merkitsi sitä, ettei hän voinut tavata tytärtään kovinkaan usein. Vuosien kuluessa ja galaksin muuttuessa hänen ympärillään Terrik eli elämänsä rauhallisinta vaihetta, mutta piankin hän alkoi kaivata lisää jännitystä. Jännitystä tulikin 7 jYt, kun hän tapasi Miraxin ollessaan Tatooinella Huff Darklighterin luona käymässä kauppaa Imperiumin Eidolonin tukikohdasta löydetystä asekätköstä.

Terrikin ilo tyttären tapaamisesta kuitenkin väheni huomattavasti, kun hän sai tietää tämän, että tämän matkatoveri oli Corran Horn, sen miehen poika, joka oli lähettänyt hänet Kesseliin. Horn sekaantui neuvotteluun tietämättä kenelle puhui ja koetti pelotella Terrikiä huomauttamalla tälle kuka Miraxin isä oli. Terrik ei tiennyt olisiko hänen pitänyt nauraa vai käydä miehen kimppuun. Tilanteen teki entistäkin pahemmaksi se, ettei Corran ollut vain Miraxin liikekumppani vaan heidän välillään oli myös romantiikkaa. Mirax onnistui laukaisemaan tilanteen huomauttamalla, että he olivat saapuneet paikalle Wedgen puolesta. Wedge yhdessä Corranin ja muun Konnalentueen kanssa oli jättänyt Uuden tasavallan sotilaspalveluksen ja ryhtynyt henkilökohtaiseen sotaan entistä Imperiumin turvallisuuspalvelun päällikköä, Ysanne Isardia vastaan tämän otettua haltuunsa baktakartellin Thyferralla. Terrik päätti, että Wedgen tuli saada mitä halusi ja suostutteli Darklighterin antamaan aseet Miraxille alennettuun hintaan.

Tyttärensä uudesta tavoitteesta kiinnostuneena Terrik seurasi häntä Yag'Dhuliin, minne Konnat olivat asettuneet hylätylle avaruusasemalle Yag-primelle. Wedge innostui tavatessaan Terrikin jälleen ja ryhtyi heti suunnittelemaan tälle paikkaa heidän toiminnassaan. Lopulta Terrik ei tyytynyt vähempään kuin pyörittämään koko asemaa, jota Wedge oli aikonut käyttää vain tukikohtana; Terrik kuitenkin suostutteli hänet tekemään paikasta varusteaseman ja piankin käytti moninaisia keinoja saadakseen niin paljon voittoa kuin mahdollista.

Terrikin hoitamana asema menestyi. Konnat tekivät Terrikin salakuljettajaystävien auttamina sarjan hyökkäyksiä Isardin baktavarastoihin läheisessä Qretu 5:ssä. Salakuljettajat saivat pitää kaapatun baktan sillä ehdolla, että he käyttäisivät saamansa rahat ostamalla tarvikkeita Yag'Dhulin asemalta; järjestely oli hyödyksi kaikille muille paitsi Isardille. Kun Terrikin ja Wedgen suurimittainen suunnitelma Isardin lyömiseksi kehittyi, Terrik hankki suuren määrän aseistusta sekä asemalle että Konnalentueen pienelle, mutta tasaisesti kasvavalle laivastolle. Talon Karrdelta hän sai satoja torpedoiden sensoriyksiköitä ja laukaisu putkia, sekä tuhansia ammuksia; enemmän kuin asemalle pystyi edes sijoittamaan. Hän sai myös useita hinaussäteitä ja yhden keinopainovoimayksikön, jotka asennettiin avaruusasemalle.

Samalla kun bactasodan molemmat osapuolet kokosivat varusteita, taustalla käytiin toisenlaista sotaa; taistelua tiedosta. Ollessaan kerran Pulsar Skatella Alderaanin järjestelmässä tapaamassa henkilökohtaisesti joitakin Karrden väestä Terrik ja Konnalentue joutuivat keisarillisten väijytykseen. Terrik ja Konnat kuitenkin selviytyivät väijytyksestä ja onnistuivat tuhoamaan Isardin Corrupterin ennen kuin se onnistui pakenemaan.

Peläten joutuvansa uudestaan sulkuristeilijää vastaan, Terrik alkoi ostella sulkuristeilijöihin tarvittavia huoltotarvikkeita ja levitti huhua, että jos joku vielä lainaisi Isardille sulkuristeilijää, Konnalentue suunnitteli kaappaavansa sen. Huolestuttavampaa kuitenkin oli, että koska vain Terrik, Mirax ja Konnalentue olivat tienneet Alderaanin tapaamispaikasta, Karrden järjestöön oli ilmeisesti soluttautunut vakooja. Pian Karrdelle selvisi, että vakooja oli eräs hänen avustajistaan, Melina Carniss. Ennen kuin Karrde ehti hankkiutua eroon hänestä Terrik keksi syöttää hänelle väärää tietoa.

Aikanaan Konnat saivat kuulla, että Isard pakotti heidät toimimaan vangitsemalla Thyferran vratix siviilejä ja uhaten tappaa heidät, jos vastarinta jatkuisi vielä kuukauden ajan. Kun heidän ei enää kannattanut pitää sijaintiaan salassa, he toivat seuraavan tarvikekuljetuksen, ja sen mukana myös Melina Carnissin, suoraan Yag'Dhuliin. Carnissa jätti kutsulaitteen järjestelmää eikä aikaakaan, kun tähtituhoajat Virulence ja Lusankya saapuivat järjestelmään aikoen tyhjentää koko aseman. Saapuessaan ne näkivät koko Konnalentueen ja sen rahtialusten pakenevan järjestelmästä ja jättäen avaruusaseman tuhottavaksi.

Terrikillä oli kuitenkin muita suunnitelmia: hän käynnisti painovoimageneraattorin ja vangitsi Lusankyan lukuisien vetosäteidensä avulla paikalleen. Lusankyan kapteeni Joak Drysso ei ollut huvittunut. Hän valmistautui moukaroimaan asemaa, mutta huomasikin itse joutuneensa kolmen sadan protonitorpedon maalitauluksi. Juuri kun aluksen tuho näytti varmalta Virlulencen kapteeni Lakwii Varrscha siirsi aluksensa uhrautuvaisesti Lusankyan eteen vapauttaen sen vetosäteistä. Drysso kiitti Varrshcaa uhrautuvaisuudesta ja pakeni takaisin Thyferraan. Pash Crackenin johtaman Uuden tasavallan lentueen saapumisen tukemana Terrik onnistui suostuttelemaan Virulencen antautumaan ilman taistelua. Nopeasti Terrik ja Cracken lastasivat hävittäjänsä ja miehistönsä alukseen.

Kun Terrik ja Cracken saapuivat Thyferraan, taistelu oli jo käynnissä. Kapteeni Drysso ei voinut uskoa hyvää tuuriaan, kun hän näki Virulencen pudottautuvan hyperavaruudesta, mutta hänen ilonsa oli lyhytaikaista, kun alus alkoi sylkeä A-siipisiä. Terrik, yhdessä vähän aiemmin karkuriksi ryhtyneen Sair Yonkan Freedomin ja Yag-primen asemalta ylijääneillä ammuksilla ja torpedoilla täytettyjen konnalentuelaisten rahtialusten voimin teki pian selvää Lusankyasta ja taistelu päätyi Isardin ilmeisesti kuollessa pyrkiessään pakoon.

Taistelun päätyttyä Uuden tasavallan kenraali Airen Cracken saapui siivoustehtäviin, ja Terrikin mielestä ottamaan kunnian koko operaatiosta. Eniten Terrikiä ärsytti Virulencen kohtalo, sillä vaikka se oli antautunut henkilökohtaisesti hänelle, Pash Crackenin yksikön saapuminen oli vaikuttanut tapahtumiin juuri riittävästi, että hallitus saattoi vaatia aluksen omistusta—eikä Cracken halunnut luovuttaa täysin aseistettua sotalaivaa siviilille. Onneksi Talon Karrde oli paikalla ja onnistui kehittämään sopimuksen, joka tietysti teki kaikki tyytyväisiksi. Karrde osti Virulencen aseistuksen Terrikiltä ja myi ne Crackenille; Terrik puolestaan käytti rahat ostaakseen Uuden tasavallan osuuden aluksen rungosta. Saaden näin riittävän ison tukikohdan toiminnalleen, Terrik nimesi aluksen Errant Ventureksi.

Elämä Venturella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cracken palasi Coruscantiin puolustautumaan Borsk Fey'lyan alennuspyrkimyksiä vastaan ja Terrik ryhtyi muuttamaan Errant Venturea toimintojensa keskukseksi. Alukseen oli jätetty vain kymmenen turbolaserpatteria, mutta muuten se oli erinomaisessa kunnossa, Terrik onnistui jopa pitämään osan aluksen TIE hävittäjien huoltojärjestelmästä. Käytännöllisenä ja säästäväisenä miehenä Terrik jätti TIE hävittäjien kattokiinnikkeet paikoilleen, jotta muille aluksille jäisi enemmän tilaa hangaarin lattialla; hän jopa asensi muunnellut kiinnitysrenkaat useisiin pienempiin aluksiinsa, jotta pieninkään hyödyllinen tila ei menisi hukkaan.

Muusta Venturesta tuli yksi galaksin suurimmista liikkuvista huvipaikoista; aluksella vierailivat niin jännityksen etsijät, kauppiaat kuin kaikenlaiset seikkailijatkin. Alus oli jaettu kolmeen tasoon: mustaan, siniseen ja timanttiseen. Timanttitaso oli se, mistä löytyi kaikki "hienostunut" liiketoiminta, kuten sviitit ja kovien panosten uhkapelit. Sininen taso oli keskivertovieraille ja sen tunnetuin osa oli Kauppakuja; puhtaasti käteiskauppaan erikoistunut koko aluksesta suurimman osan tilaa vievä alue, jolta sai ostaa sekä tavaroita että palveluja. Tilava keskusaukio yhdisti sinisen- ja timanttitason; aukion keskellä näytettiin jättimäistä holografista taltiointia Bactasodista, jossa Terrikin osuutta oli hieman korostettu. Aluksen pohjalla oli musta taso. Mustasta tasosta ei levinnyt paljoakaan tietoa, mikä luultavasti johtui siitä, että suurin osa sen asiakkaista ei perustanut tyhjänpäiväisestä juoruilusta. Yksinkertaisesti saattoi sanoa, että jos kyse oli ei-kovinkaan-laillisesta toiminnasta, musta taso oli oikea paikka sen hoitamiseen, jos rohkeus riitti.

Vaikka Terrik oli erittäin ylpeä uudesta kodistaan, hän joutui huomaamaan, että kokonaisen keisarillisen tähtituhoajan ylläpitäminen oli jopa hänelle vaikea tehtävä. Kuten Talon Karrde myöhemmin huomautti hänelle, tähtituhoojien kanssa työskennelleet sanoivat niiden olevan vain "174 000 suunnitteluvirhettä, jotka vain odottivat löytymistään"[3] ja Terrik voisi vain tehdä parhaansa, jotta alus ei hajoaisi hänen altaan. Kaikki, jotka saivat tilaisuuden vierailla Terrikin toimistossa ensimmäisen vuosikymmenen aikana Venturen ollessa hänen omistuksessaan, näkivät merkkejä työpaineista, minkä osoittivat laatikot, huoltoraportit, irralliset rahtitavarat ja muut vastaavat huoneen täyttäneet tavarat, joita oli niin paljon, ettei toimistossa meinannut mahtua istumaan. Ainoa henkilökohtainen esine, jonka Terrik oli onnistunut tunkemaan joukkoon, oli pieni Miraxia esittävä toistohologrammi työpöydällä. Vaikka Terrik oli iloinen kaikesta uudesta kiireestä, hän oli myös erittäin innokas tarttumaan kaikkiin tilaisuuksiin kääntää ajatuksensa välillä toisaalle.

Ensimmäinen sellainen häiriö tuli suuramiraali Thrawnin kampanjan muodossa; aluksen huonosta kunnosta huolimatta Uusi tasavalta osoitti halukkuutta ottaa Errant Venturen käyttöön taistelussa. Yllättäen Terrik suostuikin, mutta vain sillä ehdolla, että hän itse saisi amiraalin aseman. Pian hallitus päätti, että se pärjäisi sittenkin ilman Venturea.

Pian sen jälkeen Terrik palasi auttamaan Konnalentuetta sen jatkaessa taistelua Ysanne Isardia vastaan, joka ei ollutkaan aivan niin kuollut kuin kaikki luulivat. Hankaluudet alkoivat kun Booster ja Mirax matkustivat Distnaan, missä he uskoivat Isardin aiemmin Lusankyalla pitämien vankien olevan. Saapuessaan he löysivät vain jäänteitä Konnalentueesta; vain Wes Janson ja Asyr Sei'lar olivat elossa hylkytavaran joukossa. Wedgen ja Corranin astromekaniikkadroidit saivat myöhemmin sanan Terrikille, että suurin osa Konnista oli yhä olossa, koska Isard aikoi käyttää heitä kilpailijaansa Delak Krenneliä vastaan. Kun Konnat ja suurin osa Uuden tasavallan sillä alueella olleista aluksista kävivät hyökkäykseen Ciutricia vastaan, Isard kiirehti Bilbringin telakoille, joiden puolustus oli lähes olematon ja koetti kaapata Lusankyan takaisin, mikä olikin ollut hänen tavoitteensa alusta alkaen.

Thyferrassa tulleiden vaurioiden korjaaminen oli juuri lopetettu ja alus oli lähes autio, kun Isard saapui. Hän koetti ottaa komentosillan haltuunsa ja olisi siinä onnistunutkin ilman Terrikiä, joka oli tajunnut, ettei yksikään Isardin suurisuuntaisista suunnitelmista onnistuisi ennen kuin tämä olisi saanut aluksensa takaisin. Miraxin ja Uuden tasavallan tiedustelupalvelun agentin Iella Wessirin kanssa Terrik, joka esiintyi Lusankyan virkaatekevänä kapteenina, ilmoitti, että huijaus oli paljastunut. Kun Wessiri koetti pidättää Isardin, tämä yritti taistella tiensä pakoon, mutta hänet ammuttiin kuoliaaksi.

Palatessaan Venturelle Terrikillä oli vielä yksi asia hoidettavanaan; Asyr Sei'lar, jonka Terrik oli löytänyt Distnalin hylkytavaran joukosta, halusi pitää selviytymisensä salassa. Kun Borsk Fey'lya oli kuullut, että Asyr ja hänen Konnatoverinsa Gavin Darklighter suunnittelivat avioituvansa ja adoptoivansa bothalaislapsen, tämä ei ollut lainkaan huvittunut. Vaikka tiesi särkevänsä Gavinin sydämen, Asyr päätti ryhtyä toimimaan salassa muuttaakseen bothalaisyhteiskuntaa, jonka likaista politiikkaa Fey'lya edusti. Hänen "kuolemansa" ei estänyt Fey'lyaa käyttämästä häntä oman politiikkansa välineenä ja kuullessaan Distnan tapahtumista Fey'lya matkusti Venturelle. Hän aikoi pakottaa Terrikin hankkimaan sopivan korvikeruumiin—Asyrin ruumiin oletettiin tuhoutuneen taistelussa—sijoitettavaksi sankarihautaan Bothawuilla. Terrik vastasi tarttumalla neuvostonjäsentä niskasta ja heittämällä tämän ulos alukseltaan.

Kaksi vuotta myöhemmin Terrik joutui jälleen tekemisiin Corran Hornin kanssa, jota oli vältellyt Isardia vastaan käydyn kampanjan aikana. He joutuivat jopa työskentelemään yhdessä pelastaakseen Miraxin, joka oli joutunut Invidien johtajan moffi Leonia Taviran panttivangiksi. Terrik ei pitänyt Miraxin suhteesta Corraniin ja kaikkein pahinta oli ollut parin avioituminen Thyferrassa Lusankyalla—nämä eivät olleet kertoneet hänelle etukäteen—joten kun Corran reagoi Miraxin sieppaukseen vetäytymällä yli kahdeksi kuukaudeksi Yavin 4:än kouluttautumaan Luke Skywalkerin opissa, heidän tapaamisensa oli vihamielinen.

Vaikka Terrik oli tiennyt alusta alkaen Miraxin vangitsemisesta—tämä oli työskennellyt silloin Venturella, käyttäen isänsä hyödykkeitä auttaakseen Airen Crackenia jäljittämään Invidien toimintaa—hän esitti olevansa vihainen Corranille, kun tämä ei ollut tullut suoraan hänen luokseen kertomaan, ja teeskennellen, että oli vasta saanut tietää tapahtuneesta. Terrik oli suunnitellut koko kohtaamisen voidakseen arvioida sekä Corranin kiintymystä hänen tyttäreensä että tämän halukkuutta seistä tekemiensä päätösten takana, jopa Terrikin mahtavan persoonallisuuden edessä. Corran kuitenkin sekä oivalsi heti Terrikin huijauksen että selvisi kokeesta täysin pistein. Hän sanoi olevansa yhtä kiintynyt Miraxiin kuin Terrik itsekin ja otti täyden vastuun kaikesta, mitä hänen vaimolleen oli tapahtunut hänen ollessaan poissa kaksi kuukautta.

Terrik oli tyytyväinen Corranin suoritukseen ja ensimmäistä kertaa alkoi kunnioittaa Corrania, ja ennen kaikkea pitää tätä Miraxin rakkauden arvoisena. Kaksikko ryhtyi heti toimiin löytääkseen Invidit ja tuodakseen Miraxin turvallisesti kotiin. Corranin ensimmäinen toimenpide oli päästä käymään Corellialla tapaamassa isoisäänsä Rostek Hornia vanhasta CorSecin asiasta, joka oli myös hyvin henkilökohtainen. Terrik huijasi Venturella vierailleen avioparin salakuljettamaan Corranin planeetalle, millä välin hän itse ryhtyi käymään läpi verkostoaan ja liittolaistensa verkostoja löytääkseen tietoa Invidien olinpaikasta.

Etsintä lopulta johti vanhan ystävän, Kina Margathan luokse, jolla oli yritys Elshandruu Picassa. Siellä Corran oli sukkulassa, siirtymässä suureen avaruusristeilijään, kun sukkula joutui Invidien liittolaisten, Eyttyrmin Batiiv piraattien hyökkäyksen kohteeksi. Corran pilasi hyökkäyksen jedikykyjensä ja lentotaitojensa yhdistelmällä, mikä osoittautui suureksi eduksi heidän tutkimuksilleen. Terrik pysyi jäljittämään eytytmin bastiivien käyttämän corellialaisen korvetin reitin Courkrusille, mistä Corran onnistui jatkamaan Invidien tukikohtaan Susevfiin. Corran soluttautui Invidien joukkoon ja pelasti Miraxin Boosterin tullessa paikalle Venturella. Corran taisteli tiensä piraattien tukikohdan lävitse, pelasti Miraxin ja kun Tavira kääntyi Boosteria vastaan omalla lippulaivallaan Invidiousilla aikoen tuhota heikommin aseistetun Errant Venturen, Corran käytti Voimaa luodakseen Taviran mieleen kuvan Lusankyasta. Pahentaakseen vielä pakokauhua Corran lisäsi sekoitukseen vähän aiemmin tuhotun Aurinkomoukarin, mikä sai Taviran pakenemaan järjestelmästä. Terrik oli nyt vakuuttunut, että Corran oli ihan kelvollinen vävy, mitä hän ei tietenkään sanonut tämän läsnä ollessa. Kaksi vuotta myöhemmin Corran ja Mirax antoivat Terrikille suuren lahjan Voimalle herkän tyttärenpojan, Valinin muodossa.

Muutamien seuraavien vuosien aikana Terrikille ja Venturelle tapahtui paljon kaikenlaista. Alus vaikutti paljon galaksin hämäräpiireissä; jopa Mara Jade ja Lando Calrissian asuivat sillä etsiessään Jorj Car'dasia, minkä lisäksi Talon Karrde käytti välillä aluksen uhkaavaa ulkomuotoa kokeillakseen uusien miehistönjäsentensä stressinsietokykyä. Asiat olivat kuitenkin menossa huonoon suuntaan. Aikanaan Terrik palkkasi entisen konnalentuelaisen Nawara Venin auttamaan aluksen päivittäisessä kunnossapidossa, mutta edes apu ei estänyt Venturen kuntoa heikkenemästä entisestään.

Turbohissit lakkasivat toimimasta ja puolet järjestelmistä toimivat edes jotensakin luotettavasti, puhumattakaan järjestelmistä, jotka lakkasivat toimimasta kokonaan. Pahinta oli, että jo valmiiksi vähäiset turbolaseryksiköt vähenivät, kun aseet joutuivat yksi toisensa jälkeen korjattaviksi ja jopa niiden osia myytiin tai siirrettiin korvaamaan tärkeämpien yksiköiden osia. Näin 18 jYt Venturella oli enää vain kolme toimivaa turbolaseria. Terrik tuli päätökseen, että suuria korjauksia oli suoritettava ja hän palkkasi kaksisataa verpiiniä päivittämään aluksen järjestelmät. Kun Caamas-dokumentin kriisi puhkesi vain seitsemän kuukautta myöhemmin, teknikot eivät olleet saaneet vieläkään töitä valmiiksi. Tilanne kävi jopa niin pahaksi, että lopulta Talon Karrde tarjoutui ostamaan Venturen, jos Terrik päätäisi, ettei alus ollut enää vaivan arvoinen.

Karrde oli Venturella etsimässä tietoa Cavrilhu piraateista Luke Skywalkerille, joka oli vähän aiemmin ajanut nämä pois Kauronin asteroidivyöhykkeeltä. Kauronissa Luke oli nähnyt erikoisen aluksen, joka etäisesti muistutti TIE hävittäjää ja nyt samanlainen alus ilmestyi lähettämään vieraskielisen viestin Venturelle ennen pakenemista tuntemattomien alueiden suuntaan. Mara kuuli lähetyksessä tutun sanan "Mitth'raw'nuruodo", mikä oli suuramiraali Thrawnin vähän tunnettu koko nimi. Thrawnin paluusta kuulemiensa huhujen huolestuttamana Luke ja Mara löysivät aluksen kahden pakovektorin avulla kohtauspisteen, Nirauanin.

Samaan aikaan Uusi tasavalta kuohui, kun useat lajit käyttivät Caamasin tapahtumia perusteena omien vanhojen vihojensa purkamiseen. Erään tällaisen purkauksen aikana kenraali Garm Bel Iblis määräsi yhden Boosterin aluksista, Hoopster's Prankin, pidätettäväksi epäiltynä salakuljetuksesta, minkä seurauksena Terrik menetti kuljetussopimuksensa.

Tästä tuohtuneena Terrik oli vastahakoinen tapaamaan Bel Iblisiä, kun kenraali halusi keskustella hänen kanssaan eräästä suunnitelmastaan. Toivoen saavansa vääristelemättömän kopion Caamas dokumentista valtionjohtaja Ponc Gavrisom halusi järjestää tietokaappauksen keisarilliselle asemalle Yaga Minorissa. Tähän Bel Iblis tarvitsi Errant Venturea, jonka piti esittää vaurioituneen, hädässä olevan keisarillisen sotalaivan roolia, sillä kaikki muut Uuden tasavallan vangitsemat tähtituhoajat olivat liian kiireisiä normaaleissa tehtävissään, jotta niiden katoaminen olisi jäänyt huomaamatta. Vain Bel Iblisin ovela manipulointi vakuutti Terrikin siitä, että sopimus oli kannattava.

Venture kuitenkin todella hyötyi Uuden tasavallan tuesta ja kolmen viikon ajan sille suoritettiin monipuolisia korjaustoimia, päivityksiä ja uudelleenasennuksia. Toinen syy siihen, että Bel Iblis halusi käyttää nimenomaan Venturea oli, että koska alusta ei ollut huollettu kunnolla, sen ulkoinen runko näytti siltä, kuin se olisi vaurioitunut taistelussa, mikä lisäsi huijauksen uskottavuutta. Lisäksi aluksen miehistöluku kohosi hurjasti, kun tuhannet Uuden tasavallan joukot täyttivät Venturen miehistömäärän tasolle, jolla se ei ollut ollut sitten Imperiumin aikojen. Vaikka Terrik oli tyytyväinen nähdessään aluksensa saavan tarpeellista huomiota, hän epäili, että Bel Iblis oli huijannut häntä, mikä vahvistui entisestään, kun hän sai tietää tehtävän olevan lähes epätoivoinen.

Venturen tunnistuskoodit muutettiin siten ilmoittamaan aluksen nimeksi Tyrannic, keisarillinen alus, josta ei ollut kuulunut mitään muutamaan viikkoon. Bel Iblis oletti, ettei kukaan Yaga Minorissa myöskään tiennyt, missä alus oli. Terrikin ja Bel Ibliksen komennossa "Tyrannic" ilmestyi Yaga Minoriin kunnollisen kokoisen Uuden tasavallan taistelujoukon seuraamana. Suunnitelman mukaan Uuden tasavallan alusten piti pitää aseman ulkoisen puolustuksen huomio, jotta keisarillisilta jäisi huomaamatta tähtituhoaja, joka suuntasi kohti aseman ulkoisia tietokoneasemia. Tyhmän oli tarkoitus murtautua tietokoneasemalle, varastaa Caamas dokumentti ja paeta, tai paon osoittautuessa mahdottomaksi lähettää kopio dokumentista ulkopuolella oleville aluksille, mitä Bel Iblis ja Terrik pitivät todennäköisempänä.

Ikävä kyllä samaan aikaan Yaga Minorissa oli myös Thrawn. Tosiasiassa suuramiraali oli vain Thrawniksi tekeytynyt huijari, joka työskenteli moffi Vilim Disralle ja majuri Grodin Tiercelle. Silti keisarilliset näkivät heti huijauksen lävitse ja pysäyttivät Errant Venturen paikoilleen vetosäteiden avulla. "Thrawn" uhkasi tuhota aluksen, jos Bel Iblis ja Terrik eivät antautuisi, mutta Bel Iblis epäili, että keisarilliset halusivat hänet elävänä, joten hän päätti katsoa heidän pelinsä. Hän määräsi Venturen käännettäväksi niin pitkälle ampuma-asemiin, kuin vetosäteet antoivat mahdollisuuden ja avasi tulen lähimpiä vetosäteitä kohden. Vapautuessaan Bel Iblis aikoi lentää törmäyskurssilla päin Thrawnin Relentlessiä ja näin viedä mukanaan Imperiumin arvokkaimman työkalun. Pyristely oli tietenkin hyödytöntä; aina kun Venture tuhosi yhden vetosäteen, kaksi muuta lukkiutui alukseen.

Juuri kun näytti siltä, ettei Venture enää koskaan lähtisi Yaga Minorista, Talon Karrde saapui keisarillisen amiraali Gilad Pellaeonin kanssa Relentlessille ja paljasti Disran ja Tiercen petoksen. Thrawnin paljastuttua huijariksi nimeltä Flim, Pellaeon otti keisarilliset joukot komentoonsa ja määräsi tulituksen lopetettavaksi. Kun Uusi tasavalta ja Imperiumi solmivat rauhansopimuksen, Yaga Minorin taistelu jäi viimeiseksi suuremmaksi aseelliseksi taisteluksi osapuolten välillä.

Tasapaino ja tarkoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lupauksensa mukaisesti kenraali Bel Iblis järjesti Errant Venturen ulkorungon täydellisen kunnostuksen, vaikka suurin osa aseistuksesta poistettiin jälleen. Lukemattomat korjaukset ja päivitykset olivat suureksi hyödyksi Terrikin taloudelle, etenkin kun Bel Iblis jopa suostui hänen vaatimukseensa aluksen maalaamisesta uudelleen, "jollakin muulla värillä kuin tähtituhoajanvalkoisella". Pian Venture sai uuden lisän ennestäänkin huomattavaan erikoisuuslistaansa: siitä tuli ainoa tähtituhoaja, joka oli kirkkaan punainen keulasta perään.[4] Vaikka uusi ulkomuoto oli komeata katsottavaa, kukaan ei enää koskaan luulisi alusta normaaliksi sotalaivaksi. Oletettavasti hänen parantunut taloudellinen tilanteensa sai Terrikin hankkimaan kloonatun silmän vasemman tekosilmän tilalle, koska Luken ja Maran häissä hän oli kuin uusi mies. Ainakin ulkonäön pehmeneminen oli hyvin ajoitettua, sillä Mirax laittoi hänet vastuuseen lukuisista häihin osallistuneista lapsista.

Muutaman vuoden ajan asiat näyttivät sujuvan hyvin sekä Terrikillä että koko galaksilla yleensäkin. Rauha kuitenkin rikkoutui yuuzhan vongien hyökätessä. Aluksi Terrik pysytteli syrjässä sodasta, mikä sopikin hyvin Corran Hornille, joka lähti omaehtoiseen maanpakoon Ithorin taistelun jälkeen 25 jYt. Suunnilleen vuoden ajan hän pysyi poissa uudesta jediritarikunnasta matkustellen ympäri galaksia Errant Venturella Miraxin kanssa. Hän vahvisti sotaponnistuksia salakuljettamalla aseita huttien maanalaiselle armeijalle, mistä hän toki sai voittoa.

Aikanaan jedit tulivat etsimään heitä, vaikka he oikeastaan olivat kiinnostuneita Terrikistä ja aluksesta. Yavin IV:ä vastaan odotettavissa oleva yuuzhan vongien hyökkäys oli saanut Luke Skywalkerin lähettämään Jacen ja Jaina Solon etsimään Terrikiä saadakseen lisäturvaa akatemialle. Anakin Solo ja Tahiri Veila olivat jo Yavin IV:llä, ja Talon Karrde oli luvannut lähettää kourallisen aluksia avuksi evakuoinnissa, muiden mukana lippulaivansa Wild Karrden. Vihollisten tulivoimaa vastaan kuitenkin tarvittiin Errant Venturea, etenkin kun Uuden tasavallan hallitus oli ryhtynyt eristäytymään jedeistä. Karrden alukset kärsivät kovasti taistelussa, mutta juuri kun tilanne näytti toivottomalta Venture ilmestyi ja syöksyi suoraan keskelle kaaosta. Raivoissaan vaarasta, joka kohdistui oppilaisiin—joiden joukossa oli myös hänen pojanpoikansa Valin—Terrik laukaisi salaisen aseensa tuhoten yhdessä välähdyksessä yuuzhan vongien taisteluyksikön lippulaivan. Ennen kuin kukaan ehti edes oikein tajuta, mitä tapahtui, taistelu oli ohitse.

Voitto oli kuitenkin vain väliaikainen, sillä edes Terrik ei voinut taata Yavin IV:n turvallisuutta. Yli kolmekymmentä jedioppilasta ja Anakinin planeetalla ollut yksikkö siirrettiin Venturelle, joka pakeni hyperavaruuteen tuntemattomaan päämäärään. Koska jedeille ei ollut tuvallista paikkaa, minne mennä Venturesta tuli liikkuva jediakatemia. Loppusodan ajaksi Booster Terrik joutui laittamaan muut asian omien liiketoimintojensa hoitamisen edelle; hänellä tosiasiassa oli yksi galaksin tärkeimmistä velvollisuuksista.

Hän alkoi tehdä Venturella sattumanvaraisia hyppyjä ympäri galaksia estääkseen vihollisia jäljittämästä sitä, mennen jopa niin pitkälle, että lähetti pienempiä aluksia hankkimaan tarvikkeita ja polttoainetta. Kuukausiin alus ei käynyt lähelläkään sivistyneitä järjestelmiä ja ainoat, jotka saattoivat löytää aluksen olivat jedit, kiitos Karrden, joka järjesti ja asensi erityisen jäljityslaitteen.

Sillä välin Skywalker lähetti jediritarit Kam ja Tionne Solusarin syvälle keskukseen etsimään uutta piilopaikkaa, joka olisi mahdollista löytää vain Voiman avulla. He löysivät maailman, jota alettiin kutsua Eclipseksi, mutta ennen sitä Skywalkereista annettiin pidätysmääräys, joka pakotti heidät etsimään turvaa Venturelta, juuri ajoissa, jotta Mara saattoi synnyttää heidän lapsensa. Ben Skywalker aloitti elämänsä Venturen lääkintätiloissa Terrikin, jediparantaja Cilghalin ja muiden odottaessa lähistöllä. Turvaverkoston rakennuttua jedit piankin lähtivät Venturelta, mutta Terrik ei voinut enää kääntää selkäänsä sodalle. Venture osallistui vielä useisiin ratkaiseviin taisteluihin sodan aikana.

Venture osallistui Coruscantin evakuoimiseen ja seurasi sen jälkeen Wedge Antillesia ja tämän yksikköä Borleiasiin, missä Uuden tasavallan hallituksesta jäljellä olevat piankin hylkäsivät heidät. Virkaatekevä valtionpäämies Pwoe jätti Lusankyan heille antaen käskyn pidätellä yuuzhan vongeja niin kauan kuin mahdollista samaan aikaan kun hän itse väkensä kanssa pakeni Mon Calamariin. Pitäen Uutta tasavaltaa käytännössä kuolleena Wedge ehdotti, että ryhmän johtajat—hän itse, Skywalkerit, Solot, Terrik ja muutamat muut—alkaisivat käydä sotaa jonkinlaisena uutena kapinana, itsenäisenä kenenkään vallasta. Tämä merkitsi muun muassa sitä, että Terrik saattoi nyt aseistaa aluksensa miten halusi; yli kolmekymmentä turbolaseria ja ionikanuunaa siirrettiin pian Lusankyalta Errant Ventureen. Edellinen tyhjennettiin sekä miehistöstään että kaikista hyödyllisistä tarvikkeista ja sitä käytettiin Keisarin keihäänä seuranneessa taistelussa; se uhrattiin, jotta yuuzhan vongien komentoalus ja komentaja, Czulkang Lah, saatiin tuhottua.

Venture osallistui myös Ebaq 9:n taisteluun osana suurta salakuljettajien liiton laivastoa, johon kuuluivat myös Karrde ja Lando Calrissian, sekä Caluulan ja Coruscantin taisteluihin. Caluulassa Terrikin tehtävänä oli estää pakenevien yuuzhan vongien pääseminen pois planeetalta, jolla tuhoissa virus teki tuhojaan, mutta yksi coralskipperi pääsi karkuun. Vihollisen tarkoituksena oli myrkyttää Zonama Sekotin maailma, mutta tietoinen planeetta neutraloi uhan heti sen saapuessa.

Osallistuttuaan sodan päättäneeseen viimeiseen taisteluun Coruscantilla, Terrik laskeutui Zonama Sekotille juhlalliseen kokoontumiseen kaikkien tärkeimpien sotaan osallistuneiden henkilöiden kanssa. Skywalkerin ja muiden suunnitellessa tulevaisuutta Booster Terrik siirtyi syrjään Karrden, Calrissianin, Crev Bombaasan ja Han Solon kanssa. Jutellessaan he tulivat ratkaisuun, että heidän oli aika luopua vähemmän rehellisistä liiketoimistaan ja keskittyä kunniallisempiin toimiin. Sodan päätyttyä laillinenkin työ näytti heille kannattavalta.

40 jYt Boosterilla oli Venturella koko galaksin suurin liikkuva uhkapeli ja kauppayritys. Hän pyysi lupaa telakoitua Corelliaa piirittäviin Galaktisen liiton aluksiin, mutta lupa evättiin kunnes Luke Skywalker huomautti Jacen Sololle, että olisi huono idea päästää Venture liian lähelle liiton joukkoja. Luke toimi näin sisarensa Leian ja Boosterin (joka halusi käyttää Venturea vakoillakseen liiton joukkoja ja Jacenia) pyynnöstä tietäen, että Jacen tekisi täsmälleen päinvastoin kuin hänen setänsä ehdotti. Booster ja Venture tekivät paljon voittoa ja saivat hyödyllistä tietoa, kunnes taistelu Konfederaatin joukkoja vastaan pakotti heidät poistumaan. Boosterin tytär Mirax pysyi Venturella isänsä kanssa oppiakseen kaiken tarpeellisen periäkseen myöhemmin liiketoiminnan, siellä olivat myös Iella ja Myri Antilles, jotka auttoivat ystäviään sotaponnistuksissa esiintymällä korttipöytien jakajina ja keräten samalla salaa hyödyllistä tietoa. Booster tarjosi Myrille vakituista työpaikkaa jakajana, sillä hän oli niin hyvä, että hänen isänsä Wedge Antilles huomautti Luke Skywalkerille, että tyttö oli ensimmäinen Antilles, josta oli tullut rikas. Ilmeistä oli myös, että Booster ja hänen vävynsä Corran olivat alkaneet vastahakoisesti pitää toisistaan, vaikka kiusasivatkin toisiaan aina tilaisuuden tullen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]