Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Cilghal

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 1. joulukuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Cilghalcolor.jpg
Cilghal
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Mon Calamari[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Mon calamari[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Pituus

1,7 metriälähde?

Hiusten väri

ei ole

Silmien väri

ruskeat[2]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Mestarit

Luke Skywalker[1]

Oppilaat

Tekli[3]

Cilghal oli calamarilainen jedimestari ja Uuden tasavallan senaattori. Hän oli yksi Luke Skywalkerin ensimmäisistä oppilaista jediakatemiassa ja taitava parantaja. Tekli, nuori naaraspuolinen Chadra-Fan oli Cilghalin padawan. Cilghal oli taitavin jäsen säädyn parantajissa. Myöhemmin hän oli Jedien korkeimman neuvoston jäsen ja taitavin Uuden jediritarikunnan parantajista.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diplomaatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amiraali Ackbarin sisarentyttärenä Cilghal oli Uuden Tasavallan suurlähettiläs. Hän auttoi Leia Organa Soloa löytämään Ackbarin amiraalin vetäydyttyä kotiplaneetalleen Vortexin onnettomuuden jälkeen 11 jYt. Valtameren alla hän näytti Leialle Calamarien tietopankin. Kun he olivat löytäneet Ackbarin henkilökohtaisesta merimajastaan, amiraali Daala hyökkäsi Mon Calamarille.

Kun Ackbar johti puolustusta, Cilghal kykeni ennustamaan, ketkä kuolisivat taistelussa. Leian mielestä Cilghalissa olisi jediainesta ja lähetti hänet Luke Skywalkerin jediakatemiaan Yavin 4:lle, missä Cilghal opiskeli jediparantajaksi. Cilghal oli paitsi 12 alkuperäisen opiskelijan joukossa, myös ensimmäisiä valmistuneita jediritareita. Hän rakensi valosapelinsa kotiplaneettansa Ultima-Pearlista. Kun myrkytetty juoma melkein tappoi Valtionpäällikkö Mon Mothman, Cilghal paransi hänet Voiman avulla.

Myöhemmin Cilghalista tuli Mon Calamarin senaattori. 20 jYt hän johti Luke Skywalkerin ja Mara Jaden häitä ja kannatti heidän pyyntöään koskien Diversity allianssia.

Jedimestari (?-39 ABY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediritari Cilghal

Myöhemmin Cilghal jätti paikkansa senaatissa ja hänestä tuli jedimestari. Hän otti padawanikseen nuoren Teklin lajia Chadra-Fan. Yuuzhan vongien sodan aikana Cilghal auttoi Danni Queeta ratkaisemaan voxynien ja muiden Yuuzhan vongien luomusten arvoituksen. Hän auttoi oppilastaan Tekliä tulemaan huomattavaksi parantajaksi. Myöhemmin Tekli saavutti jediritarin arvon. Cilghalista itsestään tuli yksi kuudesta jedistä Korkeassa hallinnossa Galaktisessa allianssissa.

Ossusin akatemian perustamisen yhteydessä Cilghal suunnitteli laboratorion Ossusiin, missä hän voi parantaa ja opiskella. Dark Nestin kriisin aikana hänestä tuli mestarien neuvoston jäsen ja hän auttoi Gorogin olemassaolon paljastamisessa, mikä manipuloi konfliktia killikien ja chissien välillä. Jediparantajana hän käytti lääketieteellisiä kokeiluja paljastaakseen Dark Nestin todellisen luonnon.

Toinen galaktinen sisällissota (40-41 ABY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen galaktisen sisällissodan aikana Cilghal jatkoi Jedien korkeimman neuvoston johdossa eikä hyväksynyt Jacen Solon ja Ben Skywalkerin toimintaa siviilejä vastaan. Myöhemmin hän uskoi, että muovileikkaus voisi auttaa Raynar Thulin paranemisessa ja olisi tälle iso askel, kun tämä oli jo suostunut ottamaan proteesikäden.

Hänet kutsuttiin jälleen auttamaan mestari Skywalkeria analysoimaan laitetta, jonka Jagged Fel oli anatanut hänelle, joka siirsi muistia lyhytkestoisesta pitkäkestoiseen. Cilghal, Luke Skywalkerin pyynnöstä, teki Voiman muodon, joka teki saman kuin laite.[4]

Neuvoston kokouksessa hän ilmaisi huolensa koskien sitä, että aina vain enemmän jediritareita haavoittui tai kuoli sodassa ja hän uskoi, että ei ole tarpeeksi mestareita. Luke pyysi kaikkia neuvoston jäseniä tekemään listan kaikista vanhemmista oppilaista, jotka voisi ylentää jedimestareiksi.

Kun Mara Jade Skywalker tapettiin Kavanilla, ja tuotiin takaisin Coruscantiin, Cilghal suoritti ruumiinavauksen. Myöhemmin hän oli läsnä hänen hautajaisissaan.

Myöhemmin hän paransi Kyle Katarnin, kun tämä haavoittui tehtävässään Coruscantissa. Cilghal, lopun jedineuvoston kanssa, johti viidenkymmenen jediritarin osastoa yrityksessä suojata Anakin Soloa Darth Caeduksen kuoleman jälkeen ja käytti taitojaan Jaina Solon parantamisessa hänen viimeisen taistelunsa sithlordin kanssa jälkeen.

Nouseva jännite (43 ABY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediparantaja Cilghal

Darth Caeduksen kuoleman jälkeen tuli amiraali Natasi Daalan nousu uutena Galaktisen Allianssin valtionpäällikkönä. Daala suosi laajalle levinnyttä jedienvastaista mielialaa joka huipentui mestari Skywalkerin pidätykseen 43 jYt. Päällikkö Daala syytti Skywalkeria Jacen Solon muuttumisesta Darth Caedusiksi. Neuvottelujen jälkeen hän sai vapautensa takaisin vain siirtymällä maanpakoon jediritarikunnasta.[5]

Mestari Cilghal joutui osalliseksi mielisairaan Valin "Hal" Hornin kuulusteluihin ja jatkoi kuulustelua hänen paostaan ja myöhemmästä kiinniottamisesta. Cilghal huomasi että Horn näytti kykyjä, joita vain Jacen Solo oli aikaisemmin näyttänyt, mikä yllytti mestari Skywalkerin, joka oli maanpaossa ritarikunnasta, seuraamaan Jacen Solon askelia ennen lankeamistaan. Kun mestari Skywalkerille tuli aika luovuttaa Jedien suurmestarin arvonimi Kenth Hamnerille, Cilghal oli erityisen tunteellinen ja hän syleili vanhaa ystäväänsä Jedineuvoston kokouksen lopuksi. Cilghal oli yksi suurmestarin ystävistä, jotka näkivät hänet Coruscantin ulkopuolella.[5]

Myöhemmin Galaktisen allianssin turvallisuuspalvelun joukot saapuivat Jeditemppelin pääsisäänkäynnin portaille. Mestari Cilghal yhdessä mestari Kyp Durronin kanssa uhmasi ryhmää, johtajana Kapteeni Oric Harfard, joka vaati Valin Hornin luovuttamista Allianssille. Pari oli lopulta pakotettu sallimaan hänen pidätyksensä. Myöhemmin Cilghal löysi Seff Hellinin, joka kärsi samasta taudista Hornin kanssa, salaisella lääkintäosastolla Jeditemppelissä. Helinin nappasi Jaina Solon salainen organisaatio Darkmeld, mikä havitteli vastaiskua Daalan pyrkimyksille romuttaa ritarikunta. Tässä asemassa hän vihdoin aloitti Seff Helinin tarkastelun toivossa löytää parannuskeino Voimaperäiseen tautiin.[5]

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cilghalin keskipiste hänen koulutuksessaan oli kehitellä voimiaan enemmän kuin taistelutaitojaan vaikka hän oli ammattitaitoinen valosapelin käsittelijä. Taitavimpana Uuden jediritarikunnan jediparantajana Cilghal luonnollisesti piti hallussaan suunnatonta tietämystä biologiasta, parantamisesta ja Voiman parannustekniikoista.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotkut lähteet kutsuvat häntä virheellisesti nimellä Clighal.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]