Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Vergere

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 29. marraskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Vergere2.jpg
Vergere
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

29 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Fosh

Sukupuoli

Nainen

Pituus

1,27 metriä

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Punaiset

Ihon väri

Punertava, violetit sulat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Vergere oli Galaktisen Tasavallan viimeisinä vuosina toiminut jediritari. Myöhemmin hän kääntyi voiman pimeälle puolelle. Vergere hallitsi taidon, jolla sulkea voimalle herkkä henkilö voiman ulkopuolelle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melkein heti kuoriutumisensa jälkeen, Thracia Cho Leem otti Vergeren huostaansa kouluttaen tämän jediksi. Tämän jälkeen Vergere kääntyi pimeälle puolelle tuntemattomista syistä. Muutkin Vergeren kääntymisen jälkeiset edesottamukset sithinä ovat hämärän peitossa, sillä niistä ei ole muuta tietoa sen lisäksi, mitä on myöhempinä aikoina kuultu Lumiyalta ja Jacen Sololta. Vuosien 32 eYt ja 29BBY välillä Vergere kuitenkin hakeutui Darth Sidiousin oppilaaksi. Pimeälle puolelle kääntymistään Vergere ei paljastanut jedeille, vaan uskotteli yhä kuuluvansa jediritarikuntaan. Jonkin aikaa Sidiousin oppilaana oltuaan, Vergere yritti tappaa tämän, epäonnistuen yrityksessään. Tästä Epäonnistumisesta johtuen, hän otti vastaan jedineuvoston antaman tehtävän, jonka johdosta Vergere matkusti Zonama Sekotille. Vergeren tehtävänä oli ottaa selvää, mikä tai kuka tekee hyökkäyksiä kauniille ja salaperäiselle Zonama Sekotille, joka on kuuluisa nopeista avaruusaluksistaan. Näin hän pystyi myös pakenemaan Darth Sidiousin hänen peräänsä laittamia palkkionmetsästäjiä. Zonama Sekotilla Yuuzhan Vongit, jotka olivat hyökkäysten takana, kaappasivat Vergeren vangikseen. Oltuaan jonkin aikaa Yuuzhan Vongien kanssa, Vergere havaitsi näiden suunnittelevan koko galaksin valloittamista. Niimpä hän teki sopimuksen Yuuzhan Vongien kanssa: Vergere jäisi heidän luoksensa, jos he lopettaisivat hyökkäyksensä. Tähän ehdotukseen Yuuzhan Vongit suostuivat mielihyvin, koska olivat kiinnostuneita Vergeren kyvystä käyttää voimaa, mutta tietäen, että ennemmin tai myöhemmin tulisi heidän aikansa hyökätä.

Elämä Yuuzhan Vongien parissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavat puoli vuosisataa Vergere eli Yuuzhan Vongien parissa, jakaen heidän kanssaan tietämystään galaksistaan, tasavallasta ja jedeistä. Samalla hän kartutti omaa tietämystään Yuuzhan Vongeista ja galaksin ulkopuolisista alueista. Vongien avulla Vergere löysi myös keinon pienentää itsensä mikroskooppisen pieneksi voiman avulla. Tässä tilassa hän pystyi esimerkiksi liikuttelemaan molekyylejä. Noina aikoina hän myös tuhosi valosapelinsa.

Invaasio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuuzhan Vongien päätettyä hyökätä galaksiin, Vergere suoritti useita Yuuzhan Vongeja tukevia tehtäviä yhdessä yhden heidän papittarensa kanssa. Samoihin aikoihin hän tapasi myös A'Sharad Hettin joka oli joutunut Yuuzhan vongien kaappaamaksi ja kiduttamaksi. Vergere luuli Hettiä ensin tämän isäksi, Sharad Hetiksi, jonka oli tuntenut nuoruusaikoinaan. Vergere houkutteli Hettiä kohti pimeää puolta, mutta hylkäsi tämän Hettin kieltäydyttyä seuraamaan Vergereä Darth Banen kahden säännön mukaisesti.

Vergere oli myös mukana peiteoperaatiossa, jonka tarkoituksena oli tappaa jedejä bioaseen avulla. Peiteoperaatio kuitenkin epäonnistui, ja Vergere joutui pakenemaan paikalta.

Lumiyan liittolaisena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epäonnistuneen operaation jälkeen, Vergere otti yhteyttä Lumiyaan, joka oli Darth Sidiousin kuoleman jälkeen julistautunut Sithin mustaksi valtiaaksi. Yhdessä tuumin he päättivät luopua kahden säännöstä ja kouluttaa uuden oppilaan. Oppilaaksi he päättivät valita jonkun jedin, joka tuntisi jo voiman ja osaisi käyttää sitä. Lopulta he päätyivät Han Solon ja Leia Organa Solon poikaan, Jacen Soloon.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]