Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Dave Filoni

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Dave Filoni.png
Dave Filoni
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

7. kesäkuuta 1974

Kansallisuus

Yhdysvaltalainen

Ura
Ammatti

Ohjaaja

Yhtiö(t)

Lucasfilm Animation

Tähtien sota -työt
Muut työt

Avatar: The Last Airbender

Sithin koston jälkeen huomasin olevani mahtavassa asemassa viemässä soihtua eteenpäin.
―Dave Filoni[lähde]

Dave Filoni on animaatiotuottaja, joka on ollut osallisena sarjojen Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels, Star Wars: Forces of Destiny, Star Wars Resistance ja The Mandalorian luomisessa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dave Filoni on syntynyt Mt. Lebanonissa, Pennsylvaniassa. Mt. Lebanonin lukiossa opiskellessaan hän oli koulun puhallinorkesterissa ja pelasi maalivahtina koulun jääkiekkojoukkueessa. Hän opiskeli myöhemmin Edinboron yliopistossa.

Filoni esiintyi Celebration IV:ssä 28. toukokuuta 2007 tuottaja Catherine Winderin kanssa, missä hän kertoi uuden animaatiosarjan, The Clone Warsin, luontiprosessista. San Diego Comic Conissa hän myönsi tienneensä poikkeavansa Expanded Universen materiaalista, kun The Clone Wars otettiin osaksi kaanonia. Hän kuitenkin puolustautui sanoen, että käyttäisi aina Expanded Universen materiaalia kuin mahdollista.[1]

Marraskuussa 2023 Filoni nimitettiin Lucasfilmin taiteelliseksi johtajaksi (luova vastaava, Chief Creator Officer).[2][3]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filoni on suuri Plo Koon -fani ja hän pukeutui jedimestarin asuun Sithin koston ensi-iltaa varten.[4] Filonin toimisto, joka nähdään Star Wars: The Clone Wars -elokuvan DVD:n lisämateriaaleissa, on täynnä Plo Koon -rekvisiittaa. Hänellä on Plo Koonin rintakuva, Plo Koonin avaruusaluksen pienoismalli, Plo Koonia esittäneen näyttelijän allekirjoitus, Koonin valosapelireplika työpöydällään ja esillä myös hänen oma Plo Koon -asunsa. Hänen työpöydällään on myös Avatar: The Last Airbender -sarjasta tutun Appa-hahmon figuuri. Hän on Pittsburgh Penguinsin, Pittsburgh Steelersin ja Pittsburgh Piratesin kannattaja.

Tähtien sota -työt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minua huolestuttaa aina jatkumon häiritseminen. Minua taidetaan syyttää siitä aika paljon.
―Dave Filoni[lähde]

Ääninäyttelijä

Ohjaus

Käsikirjoitus

Kansikuva

Suunnittelija

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]