Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Leland Chee

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Leland chee.jpg
Leland Chee
Elämäkerralliset tiedot


Kansallisuus

yhdysvaltalainen

Ura
Ammatti

Manager of the Holocron[1]

Yhtiö(t)

Lucasfilm

Muut työt

Indycron-jatkuvuustietokanta

Siitä asti kun Tähtien sodasta tuli työni, on ollut mahdotonta katsoa elokuvia samalla tavalla kuin ennen. Olen liian kiireinen katsomaan, mikä taustahenkilö ei ole nimetty tai hahmottamaan kuinka monta päivää kesti lentää Dagobahista Bespiniin. Kuitenkin, vaikka todellinen elokuvien katsomisen kokemukseni onkin muuttunut, rakkauteni Tähtien sotaan ei ole.
―Leland Chee Wizards.comin haastattelussa[lähde]

Leland Chee on Lucasfilmin työntekijä ja Holocron-jatkuvuustietokantaa ylläpitävä henkilö. Hän käyttää nimeä "Leland Y Chee" ja lähettää usein viestejä StarWars.comin foorumille. Hän myös joskus vastaa fanien esittämiin jatkuvuuskysymyksiin. Chee myös ylläpitää Indycron-jatkuvuustietokantaa, Indiana Jones -universumin vastaavaa tietokantaa.

Chee, tekijäluettelossa nimellä Leland Y. Chee, oli Episode I -videopelin päätestaaja.

The Walt Disney Companyn hankittua Lucasfilmin Cheelle annettiin työ uudessa Lucasfilm Story Groupissa, jonka päätarkoitus on poistaa Tähtien sodan nykyinen kaanonhierarkia ja luoda yhtenäinen kaanon.

Cheen selittämät ristiriidat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Musta keisari -sarjassa Palpatine kertoo Luke Skywalkerille, että Endorin taistelu ei ollut hänen ensimmäinen kuolemansa, ja että hän aloitti hänen henkensä siirtämisen klooneiksi vuosia aiemmin, kun hänen alkuperäinen ruumiinsa oli rappeutunut voimakkaan pimeän puolen käytön seurauksena. Chee kuitenkin kertoi, että Palpatine valehteli Lukelle aikaisemmasta kuolemastaan, ja että Palpatinen tuho Endorilla todellakin oli ensimmäinen kuolema, tosin ei viimeinen. Chee myös sanoi, että vaikka Palpatinen klooniruumiit rappeutuvat voimakkaan pimeän puolen läsnäolon seurauksena, hänen alkuperäinen ruumiinsa ei rappeutunut samalla tavalla, ja hän aloitti ruumiiden säännöllisen vaihtamisen vasta alkuperäisen ruumiin tuhouduttua Endorissa.[2]
  • Chee vastasi pitkään kiisteltyyn kysymykseen Yodan lajin jalassa olevien varpaiden määrästä. Joissain lähteissä määrä oli kolme, ja joissain epäselvästi viisi, hänen virallinen vastauksensa Star Wars Insider 122:n "Ask Lobot" -osiossa oli neljä; kolme edessä ja yksi takana.

Cheen vahvistama jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leland Chee esittää Chay Lelandoa Star Wars: Millennium Falcon: A 3-D Owner's Guide -kirjan traileria varten

Koska George Lucasia pidetään jatkumon korkeimpana tasona (G-kaanon), mikä tahansa Lucasin maininta nimestä, henkilöstä, paikasta tai aiemmin kaanonittomasta pidetystä asiasta saavuttaa lopulta kyseisen statuksen. Tämä johtuu osittain asian lisäämisestä Holocron-tietokantaan, jos sitä ei ole käytetty aikaisemmin kirjoissa tai muussa mediassa.

Jon Stewartin haastattelussa Lucasille Celebration V:ssä, jossa Lucas mainitsi Stewjonin ja Skywalker-viinin olevan olemassa, ne lisättiin pian Holocroniin, kuten Chee Twitter-käyttäjällään vahvisti.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]