Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Risiev Credal

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Risiev Credal
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Jofoger

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Kapinaliitto

Risiev Credal oli Kapinaliiton luutnantti.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jofogerilla syntynyt Credal tunsi aina suurta mielenkiintoa avaruus- ja maataisteluita kohtaan. Hänestä tulikin kyvykäs taktikko jo ennen liittymistään Kapinaliittoon.

Pian hän sai mahdollisuuden näyttää kykynsä puollustaessaan Stran eruvartioasemaa. Kykyjensä ansiosta, Credal ylennettiin upseeriksi ja hänestä tuli liiton arvostettu taktikko. Hän kuitenkin halusi yhä pukeutua tavallisen lentuesotilaan virkapukuun.

Hänet sitten siirrettiin Kapinaliiton komentokeskukselle Dantooilla, missä hän alkoi opiskella taktikointia Veryl Chiffonagen oppilaana. Chiggonagen tiedetään opettaneen Credalille Dsalisnien teorioita matalan ilmakehän taisteluista ja Thrysuksella käytettyjä taktiikkoja.

Kenraali Jan Dodonnalla oli myös suuri merkitys Crendalin koulutuksessa. Crendal kävi usein epävirallisia keskusteluita yhdessä Dodonnan ja Vanden Willardin kanssa Yavinilla käytetyistä taktiikoista. Lisäksi Chiffonage ja kenraali Airen Cracken kertoivat hänelle usein tarinoita vanhoista ajoista, mistä Credal nautti suuresti.

Hieman toiminnallisemmassa roolissa, Crendal lähetettiin tehtäville yhdessä korkea-arvoisten Kapinaliiton jäsenten kanssa, joihin kuului muun muassa Dodonna ja Willard, Crix Madine, Carlist Rieekan, Ackbar, Pashna Starkiller sekä Adan Tallon. Hän myös auttoi perustamaan Hyökkäyspatteri Deltaa.

Saatuaan koulutusta parhaimmistolta, Credalilla oli edessään loistava ura. Vaikka hän oli ainoastaan kolmekymmentävuotias, kaikki uskoivat hänestä tulevan merkittävä kapinajohtaja.

Eräänä päivänä, kun Credal oli valvomassa vartiota Anoatin aurinkokunnassa, hän loikkasi hyperavaruuteen ilman varoitusta ja katosi. Hänen ystävänsä olivat haluttomia myöntämään, että Crendal oli mahdollisesti petturi, mutta lopulta he ymmärsivät tämän mahdollisuuden. Chiffonage toivoi hänen palaavan, jotta voisi moittia tätä ja sitten palata aiempaan ystävyyssuhteeseensa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]