Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

3653 eYt

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
3653 eYt
AngralVsOrgus-TORTOPV1.jpg
Galaktinen aikakausi

Sithsotien välinen aikakausi[1]

Päivämäärät muissa järjestelmissä

Vuosi 32 800[2] Tho Yorien saapumisen jälkeen

Vuosi 0[3] Coruscantin sopimuksen jälkeen

Vuosi 2 653[4] ennen Ruusanin reformaatiota

Vuosi 3 618:3–3 617:2[5] ennen Suurta ReSynkronisaatiota

Tiedot ja tilastot
Konfliktit

Suuri galaktinen sota, kylmä sota

Kansleri
Keisari

Sithkeisari

Tapahtumat

Suuren galaktisen sodan loppu, Coruscantin sopimus, kylmän sodan alku

Aikamme on koittanut. 300 vuoden ajan me valmistauduimme. Me vahvistuimme. Kun te lepäsitte vallan kehdossanne, luullen kansanne olevan turvassa... ja suojattu. Teidät uskottiin johtamaan Tasavaltaa—mutta teidät petettiin, koska pimeän puolen valtamme on sokaissut teidät. Te oletitte, ettei mikään voima voi haastaa teitä...ja nyt...lopulta...olemme palanneet.
Darth Malgus jeditemppelin miehityksen aikaan[lähde]

Seuraavat tapahtumat sijoittuvat vuoteen 3653 eYt (tunnettu myös vuotena 3653 BBY).

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näin alkoi ennennäkemätön pattitilanne. Jedit palasivat juurilleen, Tasavalta hoiti haavojaan, sithit keskittivät valtansa valon ja pimeyden jakamassa galaksissa.
Jedimestari Gnost-Dural[lähde]

Taistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teitä huijattiin. Ja nyt Tasavaltanne kaatuu.
―Darth Malgus[lähde]

Kuolemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 The Complete Star Wars Encyclopedian ja The Essential Atlasin mukaan viereisten aikakausien loppu ja alku olivat 3950 eYt ja 2000 eYt.
  2. Star Wars: Dawn of the Jedi Book Two—Prisoner of Boganin mukaan Tho Yorien saapuminen tapahtui vuonna 36453 eYt, joka on Tho Yorien saapumiseen perustuvan järjestelmän nollakohta, joten Yavinin taisteluun ja Tho Yorien saapumiseen perustuvien kalenterien ero on 36453 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  3. The New Essential Chronologyn mukaan suuri hyperavaruussota alkoi 5000 eYt, joka on 1347 eCs Star Wars: The Old Republicin galaktisessa aikajanassa, joten Yavinin taisteluun ja Coruscantin sopimukseen perustuvien kalenterien ero on 3653 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  4. The New Essential Chronologyn mukaan Ruusanin reformaatio tapahtui 1000 eYt, joka on Ruusanin reformaatioon perustuvan kalenterin nollakohta, joten Yavinin taisteluun ja Ruusanin reformaatioon perustuvien järjestelmien ero on 1000 vuotta. Tämä päivämäärä on laskettu käyttäen muihin varmistettuihin päivämääriin perustuvia laskuja.
  5. The Essential Atlas sijoittaa Yavinin taistelun, galaktisen peruskalenterin nollakohdan, vuoteen 35:3 Suureen ReSynkronisaatioon perustuvassa järjestelmässä. The Essential Atlas sijoittaa myös Selaggisin taistelun vuoteen 43:2:28 ja Dathomirin taistelun vuoteen 43:3:21. The Essential Guide to Warfare ja The Essential Atlas molemmat sijoittavat Dathomirin taistelun vuoteen 8 jYt. The Essential Guide to Warfare sijoittaa myös Selaggisin taistelun vuoteen 7 jYt, joten galaktisen peruskalenterin vuosi vaihtuu Suuren ReSynkronisaation vuoden kolmantena kuukautena. Näin ollen järjestelmien välillä on kahden kuukauden ero, ja GrS-vuoden ensimmäiset kaksi kuukautta ovat edeltävän galaktisen peruskalenterin vuoden kaksi viimeistä kuukautta. Suuri ReSynkronisaatio tapahtui 35 eYt, joten järjestelmien kokonaisero on 35 vuotta ja 2 kuukautta. Tämän artikkelin päivämäärä on laskettu tämän selityksen perusteella.
  6. SWTOR mini.png Star Wars: The Old Republic—Codex Entry: "Xuvva"

  [Lähde]