Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Carth Onasi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Carth.jpg
Carth Onasi
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Telos IV[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Ruskeat

Carth Onasi oli lojaali sotilas ja taitava lentäjä, joka toimi Tasavallan laivastossa. Hän palveli mandalorialaissodissa ja sodan loputtua aikoi jättää asemansa ja elää rauhallista elämää Telos IV:lla vaimonsa ja poikansa kanssa. Nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan käyneet toteen, kun Revan ja Malak aloittivat sodan Tasavaltaa vastaan. Tämän sodan aikana Onasin entinen opettaja, Saul Karath, komensi hyökkäystä Telosille, jonka aikana Onasin vaimo kuoli ja hänen poikansa liittyi sitheihin.

Jedien sisällissodan aikana, Onasi toimi tärkeässä roolissa Tähtiahjon etsinnöissä auttaen muistinsa menettänyttä Revania sekä Bastila Shania. Hän toimi Revanin aluksen, Ebon Hawkin, lentäjänä ja yhdessä he yrittivät lopettaa Darth Malakin toimet. Rakata Primen taistelun jälkeen, Carth ylennettiin Tasavallan laivaston amiraaliksi.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandalorialaissodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carth eli kotiplaaneetallaan, Telos IV:ssä, yhdessä vaimonsa Morganan sekä poikansa Dustilin kanssa. Hän palveli planeetan armeijassa ja myöhemmin Tasavallan laivastossa, missä yksi hänen ensimmäisistä kohteistaan oli Serrocolla sijainnut asema.[2]

Luutnantti Carth Onasi Mandalorialaissotien aikaan.

3964 eYt, Carth palveli Courageousilla ja hänet pian ylennettiin luutnantiksi. Tässä vaiheessa häntä yleensä kutsuttiin lempinimellä, Fleet.[2] Hän osallistui useisiin taisteluihin, kuten Vanquon ja Serrecon taisteluihin, missä hän tapasi Shad Camperiksi esittäytyneen jedipadawanin, Zayne Carrickin, joka oli lavastettu murhaajaksi Tarisissa.[2]

Kaksikko tapasi pian uudestaan, kun Zayne astui salaa Carthin alukseen. Hän pyysi Carthia viemään hänet amiraali Karathin luokse, koska hän oli nähnyt näyn mandalorialaisten hyökkäyksestä Serrocoon. Carth ei ensin uskonut Zaynea, mutta tämän näytettyään kykynsä Voimassa, Carth vei hänet tapaamaan amiraalia.[3]

Carthin tuotua Zaynen amiraali Karathin aluksen komentosillalle, Karath tunnisti Zaynen murhaajaksi. Zaynen yrittäessä kertoa syyttömyydestään, amiraali komensi Carthia lähettämään jedeille tiedon, että he olivat saaneet Zaynen kiinni. Carth ei kuitenkaan tehnyt näin vaan yritti ottaa kontaktia jediin nimeltä Squint, jonka Zayne sanoi todistavan hänet syyttömäksi. Carth ei saanut tähän yhteyttä, mutta epäili yhä Carthin syyllisyyttä murhaan. Carth päätti luottaa Zayneen ja varoitti seitsemäätoista Serrocon kaupunkia pyörremyrskyistä, toivoen asukkaiden piiloutuvan maanalaisiin suojiin. Zaynen näky kävikin toteen, kun mandalorialaiset laukaisivat ydinohjuksensa planeettaa kohti tappaen tuhansia. Kun Zayne oli lukittuna vankiselliinsä, Carth kävi tapaamassa häntä kertoen teostaan.[3]

Courageous joutui pian mandalorialaisten hyökkäyksen kohteeksi. Useat miehistön jäsenet kuolivat ja henkiin jääneet yrittivät paeta Carth ja Krath mukanaan. Peräännyttyään Zaynen vankiselliin, Karath määräsi tätä leikkaamaan valosapelillaan palan seinästä, jotta he voisivat paeta sen takana olleseen hangaariin, missä Carthin alus, Deadweight, oli. Zaynen valosapeli oli kuitenkin Karathin aluksessa, mutta onnekseen hän oli jo useita päiviä sitten ruuvannut seinän ruuvit Voimaa käyttäen. Yhdessä he sitten pakenivat Courageousilta Carthin lentäessä Deadweighia.

Pian paettuaan mandalorialaisilta, Deadweight sai viestin Eejeeltä, Arkoh Adascan palvelijalta, joka kutsui Karathin Arkanian Leagacylle. Saatuaan tietää exogortheista, suurista planeettoja syövistä madoista, Karath päätti suunnata kohti Adascan alusta. Carth liittyi Karathiin, Morrisiin ja Zayneen Adascan alukselle ja näki järkyttyneenä itse Mandaloren saapuvan paikalle.

Kauhistuneena Adascan suunnitelmista myydä hallitsemiaan exogortheja eniten tarjoavalle, Carth poistui alukseensa hakeakseen taas vankilaan joutuneen Zaynen valosapelin. Carth palautti tämän sitten Zaynelle, joka oli yhdessä Lucien Draayn kanssa vapautunut vankilasta tuhoten useita HK-24 -droideja. Zayne kehitti suunnitelman Adascan toimien estämiseksi. Hän halusi saada Mandaloren kuvittelemaan Adascan huijanneen hänet ansaan.

Zayne, pukeutuneena mandalorialaiseksi, palasi muiden luokse missä tarkoituksellisesti tönäisi Carthia. Tätä seurasi sekasorto, jonka aikana Zayne sai raivattua tiensä Mandaloren ja Adascan lähelle. Samalla Lucien saapui paikalle valosapelinsa kanssa ja Mandalore komensi joukkojaan avaamaan tulen sekä jedejä että Adascan joukkoja vastaan. Taistelun aikana vanha tiedemies, Gorman Vandrayk, otti exogorthit haltuunsa ja lähetti nämä tappamaan Adascan. Mandalorialaisten paettua paikalta, myös Tasavallan joukot alkoivat vetäytyä alukselta. Lievästi haavoittunut Karat määräsi Carthia vangitsemaan Zaynen. Tämä ei kuitenkaan suostunut vaan antoi Zaynen mennä sanoen tälle hyvästit. Erottuaan Zaynesta, Carth poistui aluksesta yhdessä muiden Tasavallan sotilaitten kanssa.

Jedien sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minä...olisin voinut pysäyttää hänet. Olisin voinut pysäyttää sen kaiken.
―Carth Onasi puhuessaan Saul Karathista[lähde]

Pian mandalorialaissotien päättymisen jälkeen, Tasavallan entinen sankari, Revan, palasi tuntemattomasta avaruudesta suunnattoman laivaston kanssa julistaen sodan Tasavallalle. Pian hänen joukkoihinsa liittyi yhä lisää joukkoja, jotka olivat aiemmin taistelleet Tasavallan puolella. Heihin kuului myös amiraali Saul Karath.

Carth oli pitänyt Karathia ohjaajanaan ja sankarina, joten oli hyvin järkyttynyt kuullessaan tämän kääntyneen sithien puolelle. Revanin oppilas, Darth Malak komensi Karathia pommittamaan Telos IV:ttä kokeillen tämän uskollisuutta uusille mestareilleen. Kuultuaan Telosin pommituksita, Carth kiiruhti kotiplaneetalleen, mutta ei kyennyt pelastamaan vaimoaan, joka kuoli hänen käsivarsilleen. Tämän lisäksi hänen poikansa oli kadonnut eikä Carth kyennyt löytämään häntä, lopulta uskoen Dustilin kuolleen. Nämä tapahtumat vaikuttivat voimakkaasti Carthiin eikä hän enää kyennyt luottamaan muihin. Hän myös vannoi, että mahdollisuuden saadessaan tappaisi Saul Karathin.

Carth lopulta löysi itsensä Endar Spiren komentajana, kuljettaen Bastila Shania, jediä, jonka taistelumeditaatio oli tärkeä ominaisuus Tasavallalle. Alus joutui kuitenkin sithien joukkojen hyökkäyksen kohteeksi Tarisin yllä. Samalla kun Bastila ja eloon jäänyt miehistö pakeni alukselta, Carth pysyi sisällä auttaen eloonjääneitä. Yhdessä aluksen viimeisen Tasavallan sotilaan kanssa, Carth astui aluksen viimeiseen pelastuskapseliin ja laskeutuivat Tarisiin.

Carth ei tiennyt, että tämä toinen sotilas oli Revan, jonka muistin ja henkilöllisyyden jedineuvosto oli luonut uudelleen. Revan löi päänsä pakkolaskussa ja joutui tajuttomaksi, mutta Carth piti hänestä huolen ja hankki kaksikolle majapaikan. Kun Revan heräsi, kaksikko alkoi tutkia planeettaa etsien tietoa Bastilan sijainnista. He saivat tietää muiden pelastuskapseleiden laskeutuneen alakaupunkiin ja Bastilan joutuneen vangiksi ollen palkintona kiiturikisan voittajalle.

Lopulta Revanin onnistui voittaa tämä kilpailu Hidden Beksin avustuksella ja kaksikko kohtasi Bastilan. He saivat pieneen ryhmäänsä myös kaksi uutta jäsentä tutustuttuaan Mission Vaoon sekä Zaalbariin, jotka halusivat päästä planeetalta. He myös tutustuivat mandalorialaiseen palkkasoturiin, Canderous Ordoon, joka vakuuttuneena Revanin kyvyistä, päätti auttaa heitä. Yhdessä he varastivat paikalliselta rikollisjohtajalta, Davik Kangilta, avaruusaluksen, Ebon Hawkin, jolla he sitten pakenivat planeetalta. Heidän pakonsa oli täpärä, sllä sithit alkoivat samalla tulittaa planeettaa Malakin halutessa tappaa Bastilan.

Carthista tuli Ebon Hawkin lentäjä ja ryhmä otti kurssikseen Dantooinen jeditemppelin. Siellä Bastila suostutteli jedineuvoston hyväksymään Revanin uudelleenkouluttamisen. Revanin opinnot sujuivat nopeasti eikä hän yhä tiennyt oikeaa henkilöllisyyttään. Revanin päätettyä opintonsa, neuvosto antoi Bastilalle sekä Revanille tehtäväksi löytää Malakin hallitseman Tähtiahjon sijainnin. Carth liittyi heihin, vaikka ajatteli voivansa tehdä enemmän hyvää etulinjassa.

Tähtiahjon etsintä vei Ebon Hawkin miehistön Tatooinelle, Kashyyykille, Manaanille sekä Korribanille. Näillä neljällä planeetalle ryhmä etsi tähtikarttoja, jotka kertoisivat Tähtiahjon sijainnin. Carth ihmetteli, miksi neuvosto oli valinnut Revanin näin tärkeälle tehtävälle, sillä tämä oli vasta hiljattain koulutettu jediksi. Revan kertoi syyksi Bastilan ja hänen jakaman siteen Voimassa, mutta Carth ei uskonut tämän olevan oikea syy.

Kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen taistellut Saulin kanssa vuosia. Nyt, ja jos koskaan saan hänet kiinni... Hän tulee katumaan tekojaan.
―Carth Onasi[lähde]

Lopulta yhä kasvava ryhmä joutui vangeiksi Leviathanille, Saul Krathin alukselle. Viimein Carth oli kasvotusten amiraalin kanssa, mutta vankiselli esti hänen kostonsa. Karath kuulusteli ryhmää ja kidutti heitä Revanin kieltäydyttyä informaation paljastamisesta. Revanin pitäessä päänsä, Karath luovutti ja jätti heidät häkkeihinsä.

Vankila ei kuitenkaan pidätellyt Ebon Hakin miehistöä ja he pakenivat pian. Muiden ryhmäläisten suunnattua alukselleen, Carth, Revan ja Bastila lähtivät komentosillalle vapauttaakseen Ebon Hawkin. Komentosillalla he kohtasivat Saul Karathin ja Carth sai mahdollisuuden kostoon, Revanin varoittaessa tätä vihasta. Taistelu päättyi Karathin joukkojen tappioon ja hänen vakavaan haavoittumiseen. Viimesinä hetkinään Karath paljasti Carthille kumppaninsa olevan oikeasti Revan, entinen sithin musta valtias. Järkyttyneellä Carthilla ei ollut kuitenkaan aikaa murehtia tätä vaan heidän täytyi jatkaa matkaa.

Kumppaninsa henkilöllisyyden selvittyä, Carth alkoi seurata tätä tarkkaan yrittäen etsiä merkkejä Revanin lankeamisesta pimeälle puolelle. Lopulta hän myönsi hallunneensa syyttää Revania menetyksistään, mutta ei voinut vihata tätä. Hän myös sanoi ettei Karathin kuolema tuonut hänelle rauhaa. Carth sitten tarjosi Revanille uskollisuuttaan ja lupasi pelastaa Revanin itseltään, mikäli tarpeen.

Matkansa aikana Carth tapasi poikansa, Dustilin, Korribanissa. Hänen täytyi jälleen kohdata vihansa sithejä kohtaan Dustilin paljastettua liittyneensä sithakatemiaan ja syyttäen isäänsä äitinsä kuolemasta. Esitettyään todisteita sithien valheista ja hänen luokkatovereittensa oikeista kuolinsyistä, Revan ja Carth saivat Dustilin jättämään sithit ja pimeän puolen. He sopivat tapaavansa myöhemmin uudestaan Telosilla.

Tähtiahjo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinä saat sen kuulostamaan niin helpolta. Lentää yli ja boom. Yksi Tähtiahjo vähemmän universumissa...
―Mission Vao Carth Onasille[lähde]

Löydettyään kaikki tarvittavat tähtikartat, Revanin miehistö seurasi niiden yhdistettyjä koordinaatteja Tähtiahjolle. Carth lähetti tästä maininnan Tasavallan laivastolle, mutta ennen kuin he ehtivät valmistautua hyökkäykseen, Lehonin voimakenttä hajotti heidän aluksensa ja heidän täytyi tehdä pakkolasku planeetalle.

Carth teki pakkolaskun rannalle, mutta aluksen vakauttajat vahingoittuivat pahasti. Samalla kun Revan, Juhani ja Jolee Bindo lähtivät sulkemaan voimakenttää, Carth korjasi Ebon Hawkia. Revanin palattua, Carth ja muut ryhmäläiset saivat tietä hänen vastustaneen Voiman pimeää puolta ja päättäneen lopullisesti pysyä valoisalla puolella. Ryhmä lähti sitten kohti Tähtiahjoa.

Carth osallistui taisteluun, kun Tasavallan joukot saapuivat Tähtiahjolle. Hän ohjasi Ebon Hawkin Tähtiahjoon antaen Revanille mahdollisuuden tappaa Darth Malak, minkä johdosta taistelu kääntyi Tasavallan hyväksi. Tämän jälkeen Carth lensi heidät ulos voimalaitokselta ennen kuin Tasavallan lentue lähetti sen kohti läheistä aurinkoa.

Kiitoksena osastaan sithien tuhoamisessa, Carth (yhdessä Revanin ja muiden miehistön jäsenten kanssa) palkittiin ylistyksen ristillä.

Tasavallan kunnostus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonkin aikaa Rakata Primen taistelun jälkeen, Carth ylennettiin Tasavallan laivaston amiraaliksi. Kun Revan matkusti tuntemattomaan avaruutaan, hän kehotti Carthia pitämään Tasavalta vahvana. Carth oli myöhemmin osallisensa karkotetun jedin tuomisessa tunnettuun avaruuteen Harbingerin kyydissä ja tämän kuljettamissa Telosille.

Carth joutui myöhemmin kohtaamaan menneisyytensä uudestaan, kun sithit hyökkäsivät Telosille toisen kerran. Tällä kertaa hyökkäys oli Darth Nihiluksen komentama. Carth vannoi ettei näkisi Telosin tuhoutuvan uudestaan ja johti Tasavallan laivasta voitokkaasti sithejä vastaan. Pian tämän jälkeen, Carth tapasi taistelun sankarin, karkotetun jedin, joka oli sabotoinut sithien lippulaivaa, Ravageria, ja tappanut Nihiluksen. Karkotettu jedi kertoi lähtevänsä tuntemattomaan avaruuteen ja Carth pyysi tätä kertomaan Revanille lyhyen viestin, mikäli he tapaisivat: "Ainoastaan kerro hänelle, että amiraali Onasi seuraa hänen käskyjää."

Persoonallisuus ja ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carth Onasi.
Olen vain sotilas; Menen minne lentueen amiraali käskee. Seuraan käskyjä ja teen velvollisuuteni.
―Carth Onasi[lähde]

Carthin paras ominaisuus oli hänen lojaalisuutensa etenkin Tasavaltaa kohtaan. Myös hänen perheensä oli Carthille tärkeä ja hän sanoi sen olevan hänelle kaikki kaikessa. Jopa neljä vuotta vaimonsa kuoleman jälkeen, Carth ei kyennyt jättää vaimonsa muistoa. Vuosia myöhemmin hän tunnollisesti seurasi Revanin käskyjä Tasavallan palvelemiseksi, vaikka ei ollut kuullut kumppanistaan pitkään aikaan Revanin poistuttua tuntemattomaan avaruuteen.

Koska Carthin lojaalisuus Saul Karathia kohtaan kostautui tämän petoksen myötä, Carth ei enää kyennyt luottamaan muihin peläten kaikkien pettävän hänet myöhemmin. Ainoastaan Revanin kärsivällisyys sai Carthin avautumaan ja tämä alkoi luottaa Revaniin. Lopulta tästä luottamuksesta tuli Carthille suuri testi, kun hän sai tietää Revanin oikean henkilöllisyyden miehenä, jota syytti jopa Karathia enemmän Telosin tuhoamisesta ja Tasavallan ongelmista. Kun Revan teki lopullisen valintansa pysyä valoisalla puolella, kukaan ei ollut Carthia tyytyväisempi.

Telosin tuhouduttua Carth uskoi ettei hänellä ollut mitään jäljellä ja omistautui Tasavallan laivastolle haluten jahdata Karathia. Lopulta tapettuaan vihollisensa, Carth ei kuitenkaan löytänyt rauhaa itseltään ja menneisyydeltään. Jopa Revanin henkilöllisyyden paljastuttua, hän ei kyennyt vihaamaan tätä. Tämä anteeksianto toi hänelle lopulta rauhan.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carth oli vannoutunut sotilas ja ovela taktikko. Hän kykeni käsittelemään taitavasti useita eri aseita, mutta hän oli erikoistunut sädepistooleihin. Hän oli myös kyvykäs lähitaisteluaseiden käyttäjä.

Trask Ulgo sanoi Carthin olevan yksi Tasavallan parhaimmista lentäjistä. Matkustaessaan Revanin kanssa, Carth todisti kykynsä lentäessään Ebon Hawkia ympäri galaksia. Hän muun muassa pakeni sithien tulitusta Tarisissa, laskeutui turvallisesti Lehoniin aluksen vakauttajien rikkouduttua ja tunkeutui sithien lentueen lävitse Tähtiahjolle. Carthilla oli myös joitain mekaanikon kykyjä hänen korjatessaeen alusta tehtyään pakkolastkun Lehoniin.

Carthin sädepistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carth kantoi mukanaan paranneltua sädepistoolia, joka perustui arkanialaiseen suunniteluun ja oli päivitetty Tasavallan modernilla teknologialla. Se oli merkitty Carthin perheen symbolilla, mikäli teki aseesta helposti tunnistettavan. Hän myös kantoi toista sädepistoolia, joka oli kuitenkin tavallinen Tasavallan pistooli.

Karkotettu jedi löysi matkansa aikana sädepistoolin, jossa oli Onasin perheen symboli. Mahdollisesti Carth menetti pistoolinsa matkateessaan Revanin kanssa, mutta voi myös olla, että jedin löytämä pistooli oli pelkkä kopio tai se kuului jollekin toiselle Onasin perheen jäsenelle.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carthin ääninäyttelijänä molemmissa KotOR-peleissä toimi Raphael Sbarge. Carthin nimi oli välillä kirjoitettu väärin muotoon "Carth Onassi" keskusteluvalikoissa.

Vaikka Carthin edesmenneen vaimon nimi ei ole mukana pelissä eikä pelitiedostoissa, David Galder on varmistanut hänen nimekseen "Morgana".

Vaihtoehtoiset ratkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikäli pelaaja päättää seurata Voiman pimeää puolta Lehonissa, Carth pakenee paikalta kuultuaan Revanin muutoksesta. Koska Ebon Hawk poistuu planeetalta Revanin mukana, Carthin ainoa pakoväline olisi Bastilan sukkula, joka jää ilman käyttöä Bastilan palatessa Ebon Hawkin miehistöön. Pelin jatko-osassa, mikäli pelaaja mainitsee Revanin seuranneen pimeää puolta, Carth ei esiinny pelissä vaan hänen tilalla on amiraali Cede.

Kuten miespuolinen Revan voi luoda romanssin Bastilan kanssa, myös naispuolinen Revan voi tehdä näin Carthin kanssa. Mikäli pelaaja luo kaksikon välille rakkautta ja seuraa pimeää puolta, hän saa mahdollisuuden tappaa Carth tai antaa Bastilan tappaa hänet. Peliin oli tarkoitus tulla myös vaihtoehtoinen loppuratkaisu, jossa Revan tappaa Bastilan kuollen Carthin kanssa Tähtiahjon sisällä. Tätä ei kuitenkaan lisätty peliin, koska sen luojilla ei ollut tarpeeksi aikaa viimeistellä peliä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Revanin matkakumppanit
Jolee Bindo · HK-47 · Juhani · Carth Onasi · Canderous Ordo
Bastila Shan · T3-M4 · Mission Vao · Zaalbar
[+/–] [muokkaa]