Keskustelu käyttäjästä:Jack Phoenix

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 31. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Arkistoidut keskustelut: 1 | 2 | 3Mikäs nyt?[muokkaa]

Mikäs kumma ShoutWikiä nyt on kiusannut viimepäivinä? Se on aina välillä nurin, toimii jonkin aikaa, kaatuu taas, toimii vähän pidempään ja sitten alkaa alusta. Se oli etenkin eilen aika ärsyttävää, kun yritin päivittää Finnin artikkelia…--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 21. joulukuuta 2015 kello 16.40 (UTC)

HHVM on kaatuillut poikkeuksellisen paljon viime päivien aikana (emmekä osaa sanoa tarkkaan syytä). Sanomattakin on selvää, että sivuston toimivuus on ehdottoman tärkeää meille ja yritämme kehittää ainakin osittain automatisoidun ratkaisun em. palvelun kaatumisongelmaan. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 21. joulukuuta 2015 kello 17.03 (UTC)

Scribunto[muokkaa]

Kyseinen lisäosa ja Moduuli-sivut näyttävät hävinneen, minkä seurauksena useat mallineet ovat lakanneet toimimasta. --miki-- Avaa yhteys 23. helmikuuta 2016 kello 22.33 (UTC)

Lcawte poisti tilapäisesti Scribunton käytöstä löydettyään yhteyden sen ja viimeaikaisten yllättävien ja äkillisten sivuston kaatumisten välillä. Hän sanoi tutkivansa asiaa ja pyrkivänsä saamaan ongelman korjattua mahdollisimman pian, jotta Scribunto voidaan ottaa uudelleen käyttöön. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 24. helmikuuta 2016 kello 19.04 (UTC)
Tässä vaiheessa annan ShoutWikille negatiivista palautetta tiedotuksen suhteen. Asiasta olisi pitänyt ilmoittaa heti, eikä vasta kysyttyäni asiasta. (vaikka Jedipedia olisikin ainoa lisäosaa käyttävä wiki) --miki-- Avaa yhteys 24. helmikuuta 2016 kello 20.33 (UTC)
On valitettavaa, että jouduimme turvautumaan tällaiseen keinoon. Luonnollisesti Scribunton takaisin tuominen on eräs tärkeimpiä prioriteettejamme ja Lcawte työskentelee hiki hatussa tehdäkseen sen mahdolliseksi. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 25. helmikuuta 2016 kello 19.25 (UTC)

Onko mitään arviota siitä, milloin Scribunto saadaan taas käyttöön? --miki-- Avaa yhteys 4. huhtikuuta 2016 kello 19.56 (UTC)

↑ Edelleen kysyn samaa, onko asiassa tapahtunut yhtään edistystä? --miki-- Avaa yhteys 14. huhtikuuta 2016 kello 18.09 (UTC)
Pahoittelut viivästyneestä vastauksestani. Valitettavasti tässä ei olla vielä edistytty. (Pyrimme ensi viikon jälkeen avaamaan uuden virheidenraportointisivustomme, Phabricatorin — sama ohjelmisto, jota MediaWiki ja suurin osa MediaWikin lisäosista, lukuisista muista projekteista puhumattakaan, käyttää virheraporttien sekä ominaisuuspyyntöjen hallintaan — ja kun se on tehty, voit seurata asian tilaa osoitteessa https://phabricator.shoutwiki.com/T18.)
En ole mitenkään riemuissani siitä, että tämä on kestänyt näinkin kauan, mutta valitettavasti sivuston vakaus on ykkösprioriteettimme; syystä tai toisesta Scribunto, jonka pitäisi itse asiassa olla palvelinystävällisempi kuin wanha kunnon ParserFunctions, oli laajalti vastuussa HTTP 502/503 -virheilmoituksista, jotka olivat ärsyttävän yleisiä tietyssä vaiheessa. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. huhtikuuta 2016 kello 22.20 (UTC)

AbuseFilteristä[muokkaa]

Voisitko muuttaa IP-osoitteiden eston pituuden ($wgAbuseFilterAnonBlockDuration) kuukauteen, koska tällä hetkellä nekin estetään ikuisesti? --miki-- Avaa yhteys 13. maaliskuuta 2016 kello 17.39 (UTC)

Tehty. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. maaliskuuta 2016 kello 17.55 (UTC)

CAJH:n ongelmaraportti[muokkaa]

Käyttäjä:CAJH on lisännyt ongelmaraportin, jossa hän pyytää apua sisäänkirjautumiseen. Kyseinen käyttäjä on Wikipediassa varmistanut tämän. Oletettavasti pystyt ratkaisemaan ongelman, koska olet tehnyt saman myös HotCatille? --miki-- Avaa yhteys 5. kesäkuuta 2016 kello 17.16 (UTC)

Tämän pitäisi olla nyt hallinnassa. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 6. kesäkuuta 2016 kello 19.56 (UTC)

Ranskankielinen wiki[muokkaa]

Koska Wookiepédia ei ole ollut toiminnassa pitkään aikaan, pyydän kieltenvälisen linkin muuttamista Wikian ranskankieliseen wikiin. --miki-- Avaa yhteys 15. elokuuta 2016 kello 11.49 (UTC)

Koitan muistaa hoitaa tämän 1.27-päivityshommien jälkeen, mutta jos unohdan, laita viestiä huomenna tai ylihuomenna. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. elokuuta 2016 kello 18.24 (UTC)
Hoidettu. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 17. elokuuta 2016 kello 23.42 (UTC)

Tiedostojen tallentaminen[muokkaa]

Jostain syystä tiedostojen tallentaminen ei onnistu, vaan saan virheilmoituksen "Sinulla ei ole oikeutta tallentaa tätä tiedostoa seuraavasta syystä: Pyytämäsi toiminto on rajoitettu käyttäjille, jotka kuuluvat seuraaviin ryhmiin: käyttäjät, ylläpitäjät, henkilökunta, harjoittelijat." --miki-- Avaa yhteys 15. elokuuta 2016 kello 18.18 (UTC)

Olemme juuri aloittaneet sivustojen päivityksen MediaWikin versioon 1.27.0, mistä johtuen joitakin pikkuvikoja ilmenee kunnes saamme ne korjattua. Koitetaan kestää vielä jokunen hetki. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. elokuuta 2016 kello 18.24 (UTC)
Myöskään sivujen siirtäminen tai suojattujen sivujen muokkaaminen ei tällä hetkellä onnistu. Pikkuvioista puhuminen on selkeää vähättelyä tässä asiassa. --miki-- Avaa yhteys 15. elokuuta 2016 kello 21.24 (UTC)
Syystä tai toisesta 1.27-päivitys rikkoi käyttäjäoikeudet emmekä onnistuneet riittävän nopeasti ratkaisemaan tätä ongelmaa, jonka johdosta päädyimme palauttamaan sivustot 1.26-versioon. Yritämme selvitellä asiaa tulevien viikkojen aikana ja yrittää päivitystä uudelleen kunhan onnistumme ensin paikantamaan ja sitten korjaamaan tämän valitettavan merkittävän vian. Pahoitteluni aiheutuneista häiriöistä ja katkoksista, se ei suinkaan ollut tarkoituksenamme! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 17. elokuuta 2016 kello 23.42 (UTC)

Palautusoikeuksista[muokkaa]

Xwing jätti jo viestin Dionnen keskustelusivulle, mutta päätin informoida sinuakin, jos vaikka hoitaisit asian nopeammin. Eli keskustelun mukaisesti epäaktiivisilta palauttajilta, eli kaikilta muilta kuin Obi-adi-jinniltä, tulisi poistaa palautusoikeudet. --miki-- Avaa yhteys 9. syyskuuta 2016 kello 18.23 (UTC)

Tämä on hoidettu nyt. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 9. syyskuuta 2016 kello 18.32 (UTC)

Twitter[muokkaa]

Xwingin kanssa on ollut puhetta IRCissä siitä, että tuodaan Jedipediaa paremmin esille sosiaalisessa mediassa. Yksi suunnitelmistamme on ottaa Jedipedian Twitter-tunnus taas aktiiviseen käyttöön, ja koska olet sen alun perin luonut, oletan sinun myös tietävän sen tunnukset. Lisäksi kyselen hieman seuraavista asioista:

 • Tarkoituksena olisi saada Jedipedian tviittejä etusivulle näkyviin, kuten Wookieessa on. Olisiko mahdollista asentaa sellaisen mahdollistavaa lisäosaa?
 • Lisäksi aiemmin on ollut käytössä lisäosa, jolla on voinut tviitata suoraan Jedipediassa. Voisiko tämän saada taas käyttöön?

--miki-- Avaa yhteys 15. syyskuuta 2016 kello 15.11 (UTC)

Olisi hienoa nähdä Jedipediaa tuotavan enemmän esille sosiaalisessa mediassa. Facebook, Twitter, jne. ovat kuitenkin erittäin suosittuja tänä päivänä, vaikka esim. minä en niitä itse käytäkään — mutta oleellista on se, että mahdolliset uudet jedipedistit saattavat käyttää!
Tiedän toki Jedipedian Twitter-tunnuksen (@Jedipedia_fi) salasanan; laita viestiä IRC:issä niin voin jakaa sen kanssasi/kanssanne.
MediaWiki.org:issa näyttäisi olevan lueteltuina useitakin Twitter-aiheisia lisäosia, joista tosin yksikään ei (hyvin pikaisen tarkastelun jälkeen) vaikuta järin laadukkaalta. Wikian TwitterTag-lisäosa on avointa lähdekoodia ja vaikka se ei muokkauksitta tietenkään toimikaan tavallisissa (ts. ei-Wikia) MediaWiki-ympäristössä, se vaikuttaa melkeinpä laadukkaimmalta Twitter-lisäosalta tähän mennessä. Toisaalta tällä hetkellä ongelmana uusien lisäosien suhteen on tuskainen MediaWiki 1.27 -päivitys, joka on aiheuttanut meille päänvaivaa pidemmän aikaa ja se tulisi hoitaa pois alta ennen uusien lisäosien lisäämistä, mikä ei sitten olekaan ihan läpihuutojuttu...
Suoran tviittaamisen mahdollistanut lisäosa on nimeltään TwitterUpdate, joka on alkujaan kotoisin StrategyWiki.org:ista. Minulla on sen lähdekoodi, tosin siihen ei ole koskettu vuosikausiin. Isoin ongelma, joka estää kys. lisäosan tarkoituksenmukaisen toiminnan on se, että jossakin vaiheessa — useampi vuosi sitten — Twitter alkoi vaatia, että heidän ohjelmointirajapintaansa käyttävät sovellukset tunnistautuvat OAuth-mekanismilla perinteisen käyttäjätunnuksen ja salasanan sijaan. TwitterUpdatea ei ole päivitetty käyttämään OAuthia. Aikoja sitten tarkoituksenani oli päivittää se käyttämään jotakin OAuth-kirjastoa, esimerkiksi tmhOAuth:ia, mutta se projekti käytännössä jäi, koska Jedipedia oli ainoa wiki, jossa kyseinen lisäosa oli asennettuna eikä käytännössä kukaan tälläkään sitä käyttänyt.
Voin yrittää päivittää TwitterUpdaten käyttökelpoiseksi, mutta en uskalla luvata mitään päivämääriä tms. sille. Pystyt(te) kuitenkin tviittaamaan Twitterin oman käyttöliittymän kautta ainakin siihen asti. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. syyskuuta 2016 kello 19.53 (UTC)
Kiitos hyvästä vastauksesta! Laitoin IRCissä viestiä. --miki-- Avaa yhteys 15. syyskuuta 2016 kello 20.16 (UTC)

Kuvaongelma[muokkaa]

Kuvassa Zeb stormtrooper nightmare.png on jokin ongelma. Se ei näy sivulla Lasatit/Kaanon, vaan tilalla on virheilmoitus. Alkuperäinen kuva ja osa pienoiskuvista näkyvät kuitenkin normaalisti. --miki-- Avaa yhteys 16. marraskuuta 2016 kello 20.32 (UTC)

Korjaus edelliseen, kyseinen kuva näkyy artikkelissa, mutta ei kuvaussivulla. Sen sijaan ZebOrrelios1-Fathead.png ei näy artikkelissa. --miki-- Avaa yhteys 17. marraskuuta 2016 kello 12.57 (UTC)
Tiedosto:Zeb stormtrooper nightmare.png näkyy myös kuvaussivulla täällä. Sen sijaan Tiedosto:ZebOrrelios1-Fathead.png vaikuttaa olevan liian iso, jotta infrastruktuurimme pystyisi sitä varsinaisesti käsittelemään. Täysikokoinen versio voi toki olla palvelimella olemassa, jotta lukijat voivat sen halutessaan ladata jne. mutta esim. artikkelin tietolaatikkoa varten siitä pitäisi saada "käsin luotu" pienempi versio, jonka voinee luoda esim. Photoshopilla tai GIMP:illä. Valitettava tilanne, joka saattaa joskus syntyä poikkeuksellisten suurien kuvatiedostojen kanssa. :-/ --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 18. marraskuuta 2016 kello 01.22 (UTC)
Minulla näkyy kuvaussivulla
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: /var/www/live/w/includes/limit.sh: line 101: 7396 File size limit exceeded/usr/bin/timeout $MW_WALL_CLOCK_LIMIT /bin/bash -c "$1" 3>&-

Error code: 153
kuvan tilalla. Saattaa tietysti johtua asetuksista, minulla esikatselun enimmäiskooksi on asetettu 1024x768 px. Tietolaatikko-ongelma korjattu pienemmällä kuvalla. --miki-- Avaa yhteys 18. marraskuuta 2016 kello 10.58 (UTC)
Jep, veikkaisin myös syyksi henkilökohtaisia asetuksiasi — käytän itse oletusasetusta eli esikatselun enimmäiskoko on 800x600 px. Ilmeisesti nuo muutamat lisäpikselit ovat sitten liikaa kyseistä tiedostoa käsiteltäessä... (Minulla kävi myös mielessä pngcrushin tai vastaavan työkalun käyttäminen tiedostokoon pienentämiseen, mutta parhaimmillaankin pngcrush sai pienennettyä tiedostoa alle 5%, enkä usko sen olevan riittävästi tämän ongelman korjaamiseen, jokseenkin täytyy tunnustaa, etten kokeillut pngcrushin luoman tiedoston tallentamista Jedipediaan.) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 19. marraskuuta 2016 kello 18.50 (UTC)

Muokkausongelmia[muokkaa]

Nyt on astetta vakavampi ongelma kyseessä, eli muokkauksia tallentaessa tulee seuraava virheilmoitus:

Muokkaustasi ei voitu tallentaa, koska istuntosi tiedot ovat kadonneet.

Saatat olla kirjautunut ulos. Varmista, että olet edelleen kirjautunut sisään ja yritä uudelleen. Jos ongelma ei katoa, yritä kirjautua ulos ja takaisin sisään, ja varmista, että selaimesi sallii evästeet tältä sivustolta.

Uudelleenkirjautuminen korjaa tämän välillä, mutta tämä ilmoitus tulee jatkuvasti ja useissa wikeissä. --miki-- Avaa yhteys 16. joulukuuta 2016 kello 16.39 (UTC)

En ymmärrä ollenkaan... Jedipediassa muokkaaminen onnistuu, mutta Junawikissä edes uudelleenkirjautuminen ei auttanut. Lisäksi Scribunto ei päivityksen jälkeen ole ollut käytössä, joten se pitäisi saada takaisin. --miki-- Avaa yhteys 16. joulukuuta 2016 kello 19.01 (UTC)
Onko tämä vielä ongelma? Siihen aikaan kun jätit nämä viestit, päivitys oli käynnissä ja se on saattanut aiheuttaa nämä ongelmat.
Scribunto aiheutti myös päänvaivaa hieman, joten otimme sen tilapäisesti pois käytöstä. Olen ottanut sen taas käyttöön, joten Scribuntoa käyttävien mallineiden yms. pitäisi taas toimia normaalisti. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 17. joulukuuta 2016 kello 16.32 (UTC)
Edelleen sama ongelma, eli muokkausten tallentaminen muualla kuin Jedipediassa ei onnistu. --miki-- Avaa yhteys 17. joulukuuta 2016 kello 19.12 (UTC)
Hmm, kyseessä lienee T144 eli 1.28-päivityksen jälkeiset istunto-ongelmat, joita jotkin käyttäjät ovat kohdanneet. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 19. joulukuuta 2016 kello 15.43 (UTC)
Olisiko tähän ongelmaan mitään ratkaisua? En keksi oikein mitään, jolla saisin muokkauksen onnistumaan. Uudelleenkirjautumista ja evästeiden poistoa olen pariin otteeseen kokeillut, mutta ne eivät ole auttaneet. M1K1-botilla muokkaaminen toimii normaalisti. --miki-- Avaa yhteys 27. tammikuuta 2017 kello 14.01 (UTC)
Valitettavasti "what you see is what you get" ja "your guess is as good as mine". :-( Olemme yrittäneet — toistaiseksi tuloksetta — selvittää ongelmaa ja sen syytä. Kuten e.m. Phabricator-linkistä käy ilmi, tiedämme jossakin määrin mitä tapahtuu, mutta emme miksi ja mistä johtuen. Saattaa olla, että kyseessä oleva ongelma on T149573 (Wikimedia Phabricator), mutta en osaa mennä takuuseen tästä. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 27. tammikuuta 2017 kello 22.10 (UTC)
Kokeilin vaihteeksi kirjautua ilman "pidä minut kirjautuneena" -valintaa, ja ymmärrän nyt mitä tapahtuu: Fanoniin siirtyessä jouduin kirjautumaan sisään uudelleen. Kirjautumisen jälkeen vaihtaessani sivua olin taas kirjautuneena ulos. Vastaavasti "pidä minut kirjautuneena" -valinnalla olen näennäisesti ollut kirjautuneena, mutta ilmeisesti istunto on kadonnut sivua vaihtaessa samalla tavalla. --miki-- Avaa yhteys 28. tammikuuta 2017 kello 09.04 (UTC)

Vanha ongelma on jostain syystä alkanut esiintyä uudelleen. Kun yritän tallentaa muokkauksia Fanonissa, näkyy ylempänä mainittu virheilmoitus. --miki-- Avaa yhteys 5. elokuuta 2017 kello 14.36 (UTC)

Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, olen ollut kesälomalla. Onko tämä edelleenkin ongelma? Viimeisimmän MediaWiki-päivityksen yhteydessä poistimme erään tarpeettomaksi oletetun paikkauksen, joka saattaa liittyä tähän. Kyseinen paikkaus (note to self: r4141) oli epäonnistunut yritys korjata T144 ja oletin, että koska kyseinen ongelma saatiin korjattua eri tavalla, ei tätä paikkausta tarvittaisi enää. Miten tarkalleen ottaen ongelma ilmenee (jos se siis vielä ilmenee)? Onko sinulla esim. auki useampia välilehtiä (vaikka 3 Fanon-välilehteä ja 2 Jedipedia-välilehteä tjsp.) ja kun olet muokannut Jedipediassa ei Fanonissa muokkaaminen enää onnistu? Entä jos avaat uuden välilehden ja menet vaikkapa Fanonin etusivun kautta jonkin artikkelin muokkaamistilaan, onnistuuko muokkauksen tallentaminen silloin? --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 25. elokuuta 2017 kello 11.22 (UTC)
Edelleen esiintyy, ja ilmenee muokkauksia tallentaessa aiemmin mainittuna virheilmoituksena. Muita toimintoja suorittaessa (esim. siirtäminen ja poistaminen) ei yksinkertaisesti tapahdu mitään, vaan toimintosivu latautuu uudelleen. Yritin kokeilla ehdottamiasi keinoja, mutta ne eivät toimineet. --miki-- Avaa yhteys 25. elokuuta 2017 kello 17.26 (UTC)
Kyseinen paikkaus on nyt käytössä taas ja käsittääkseni ongelma on tällä korjaantunut. Voitko vahvistaa olettamukseni? :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 5. syyskuuta 2017 kello 08.04 (UTC)
Nyt onnistuu muokkaaminen normaalisti. --miki-- Avaa yhteys 5. syyskuuta 2017 kello 16.39 (UTC)

AbuseFilter[muokkaa]

Versiopäivitys poisti kaikki AbuseFilteriin liittyvät käyttäjäoikeudet, joten nyt Toiminnot:AbuseFilter ja Toiminnot:AbuseLog eivät ollenkaan ole käytettävissä. Voisiko tämän saada pian korjattua, jotta ylläpitotehtävät sujuisivat taas? --miki-- Avaa yhteys 13. tammikuuta 2017 kello 19.46 (UTC)

Hyvä huomio! Tämä ongelma on nyt korjattu (Jedipedian osalta).
Kyseessähän on T147, jonka luulin jo kerran korjanneeni, mutta kyseinen paikka ei toiminutkaan. Lyhyesti sanottuna: AbuseFilter ei ole kaikissa wikeissä käytössä, joten emme halua antaa millekään käyttäjäryhmälle kyseisen lisäosan käyttöoikeuksia jos lisäosaa ei ole asennettuna wikiin. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. tammikuuta 2017 kello 22.00 (UTC)
Voisiko saman korjauksen saada myös Greedopediaan ja Fanon Wikiin? --miki-- Avaa yhteys 14. tammikuuta 2017 kello 14.58 (UTC)
Nyt pitäisi olla ihan kunnolla korjattu, joten AbuseFilter toimii niin em. wikeissä kuin muuallakin niin kuin sen pitäisikin. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 14. tammikuuta 2017 kello 22.15 (UTC)

Byrokraattien veto-oikeus[muokkaa]

Jedipedian foorumilla keskustellaan byrokraattien veto-oikeudesta luopumisesta. Koska olet Jedipedian byrokraatti ja tämä asia on siten sinua koskeva, on tärkeää, että käyt kertomassa mielipiteesi. --miki-- Avaa yhteys 19. heinäkuuta 2017 kello 16.18 (UTC)

Kommentoitu kyseisellä foorumilla. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 25. heinäkuuta 2017 kello 03.11 (UTC)

Yhteenvedot[muokkaa]

Pystytkö korjaamaan yleiset yhteenvedot niin, että ne toimisivat taas? Itse yritin, mutta en saanut toimimaan. --miki-- Avaa yhteys 22. heinäkuuta 2017 kello 19.37 (UTC)

Korjattu, kiitos ilmoituksesta! MediaWikin versiossa 1.29 muokkaussivu sai pienen "kasvojenkohotuksen" ja se käyttää nyt OOjs UI -käyttöliittymäkirjastoa, jonka johdosta HTML:n rakenne muuttui hieman. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 25. heinäkuuta 2017 kello 03.11 (UTC)

Hakuehdotukset[muokkaa]

Jostain kumman syystä elokuun jälkeen luodut sivut eivät näy hakuehdotuksissa. Huomasin tämän sattumalta, ja tutkittuani asiaa tarkemmin 19. heinäkuuta luotu Uuden tasavallan asevoimat näkyy vielä, mutta 5. elokuuta luotu Uuden tasavallan presidentinvaali 23 jYt ja sitä uudemmat sivut eivät. Uudelle nimelle siirretyt sivut näkyvät kuitenkin normaalisti. --miki-- Avaa yhteys 18. joulukuuta 2017 kello 18.42 (UTC)

Lisäyksenä vielä, että sivu näkyy ehdotuksena silloin, jos koko nimi on kirjoitettu hakukenttään, kirjainkoko huomioiden. --miki-- Avaa yhteys 18. joulukuuta 2017 kello 18.45 (UTC)
Pahoittelut myöhäisestä vastauksestani! Kuten mainitsinkin IRC:issä, näin tämän viestin jo joulukuun puolella ja välitin tiedon Lewikselle; nyttemmin olemme saaneet useammankin ilmoituksen eri wikeistä tätä samaa ongelmaa koskien. Työstämme MediaWikin päivitystä 1.30-versioon, ja toivottavasti se korjaisi asian. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 10. tammikuuta 2018 kello 15.47 (UTC)

Roskalinkkien suodatinongelma[muokkaa]

Jostain syystä roskalinkkien suodatin estää eräässä nimessä esiintyvän tekstin (kirjaimet e, z, i, n ja e peräkkäin) vuoksi sivun tallentamisen, vaikka kyse on vain sisäisestä linkistä eikä edes kokonaisesta sanasta. Voisiko suodatinta korjata tältä osin? --miki-- Avaa yhteys 4. kesäkuuta 2018 kello 11.04 (UTC)

Kyseinen ilmaus oli estetty SpamRegexin kautta; olen poistanut sen sieltä joten homman pitäisi taas toimia toivotusti (mutta jos huomaat, ettei näin ole, laita viestiä niin korjataan asia!). Estettyjä sanoja pitäisi myös pystyä "valkolistaamaan" SpamBlacklistin(kin) käyttämän järjestelmäviestin avulla. (Mikäli tekniset yksityiskohdat kiinnostavat: tämä poikkeussääntö löytyy tiedostosta /extensions/SpamRegex/backend/SpamRegexHooks.php, funktion onEditFilter alusta, tätä kirjoittaessani riveiltä 25-31). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. kesäkuuta 2018 kello 18.32 (UTC)
Kiitokset tästä! En tajunnut edes kokeilla valkolistaamista, koska missään ei kerrota sen toimivan myös SpamRegexin kanssa. --miki-- Avaa yhteys 13. kesäkuuta 2018 kello 19.02 (UTC)
MediaWikin alkuperäinen bugi #1 (nykyinen T2001): dokumentaatiossa on puutteita tai/ja se on vanhentunutta :P --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. kesäkuuta 2018 kello 20.43 (UTC)

Piilotustoiminto[muokkaa]

Havaitsin piilotustoiminnossa sellaisen ongelman, että jos käyttäjää estäessä piilottaa käyttäjänimen, niin ylläpitäjä ei voi enää käyttää tämän käyttäjän muokkauksiin piilotustoimintoa sisällön tai yhteenvedon piilottamiseen, vaan tarvitaan henkilökunnan oikeuksia. Muuten piilotustoiminto toimii normaalisti. --miki-- Avaa yhteys 27. lokakuuta 2018 kello 20.09 (UTC)

RevisionDeletestä enemmän tietävien mukaan "it's not a bug, it's a feature". Tämä liittynee siihen, että toisin kuin monissa muissa ShoutWikin sivustoissa, Jedipediassa ylläpitäjillä on enemmän häivitysaiheisia käyttöoikeuksia, mutta suppressrevision löytyy vain henkilökunnalta. Mikäli se halutaan myös Jedipedian ylläpidon käyttöön, täytynee keskustella Lewisin kanssa mahdollisista tietosuoja- ym. kysymyksistä. Olen poistanut Xwingin tekemien kumoamisten yhteenvedot julkisista lokitiedoista, joten sen äskettäisen vandaalin käytäntöjenvastainen käyttäjänimi ei enää näy edes siellä. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 31. lokakuuta 2018 kello 12.22 (UTC)
Tässä tapauksessa tarkoitan deleterevision-oikeutta, joka ylläpitäjillä on. Yleensä versioiden piilottaminen toimii (ks. testisivuni historia), mutta jos käyttäjänimi onkin eston yhteydessä piilotettu, niin sitten RevisionDeleten käyttäminen kyseiseen versioon onkin rajoitettu vain henkilökunnalle. --miki-- Avaa yhteys 31. lokakuuta 2018 kello 14.32 (UTC)
Viisaammat kertovat, että tämä johtuu siitä, että ylläpitäjillä on osa (vaan ei kaikkia) RevisionDeleteen/suppression/oversight-ominaisuuteen liittyvistä oikeuksista; nimeltä mainiten kyseessä on hideuser-oikeus, joka ylläpitäjillä on. Siteeraan tässä erästä kehittäjää, jolta kysyin asiasta:
you're mixing revdelete and suppression -- don't do that
either fully enable suppression for admins or fully disable it
the 'hideuser' right is suppression
so, not a bug
(you could say it's a "design bug" in that the suppression flag is on/off for the entire revision rather than for each individual hidden item)
Kannustan ilmoittamaan MediaWikin ydinohjelmistoa koskevista ohjelmistobugeista Wikimedian ylläpitämään Phabricatoriin, sillä siellä on minua runsaasti viisaampaa väkeä — ja paljon! — jotka osaavat varmastikin auttaa vielä enemmän ja todennäköisesti korjatakin em. design bugin, mikäli sitä ei ole jo korjattu MediaWikin 1.32-versiossa. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. marraskuuta 2018 kello 07.46 (UTC)

Kaanonartikkelien linkitys[muokkaa]

Kun teet kaanonartikkeleja, niin muista, että vaikka Wookieessa onkin kaanon oletuksena, niin Jedipediassa se on Legends. Tämä tarkoittaa sitä, että jos artikkelista on (Wookieessa, ei välttämättä täällä) molemmat versiot samalla nimellä, niin silloin tulee muistaa lisätä /Kaanon-pääte linkkeihin. Nyt on ihan hirveä homma korjata kaikki linkit Chelli Aphran kaltaisesta mammuttiartikkelista. --miki-- Avaa yhteys 11. marraskuuta 2018 kello 16.17 (UTC)

Kiitokset palautteesta, pitikin pyytämäni sinua oikolukemaan tuo artikkeli (joka näemmä päätyi kerralla pisimpien sivujen luettelon kärkeen), mutta ehdit itse ensin asialle. :D Viitaten aiempaan kaanon vs. Legends -keskusteluun, mielestäni olisi kohtuullista kaivaa taas tämä asia naftaliinista, sillä onhan edellisestä tilannetarkistuksesta aikaa yli kaksi vuotta. On totta, että Jedipedian artikkelimäärä ei sinänsä ole merkittävästi kasvanut kuluneiden kahden vuoden aikana—toivon tosin voivani olla osa muutosta positiivisempaan!—mutta kaiken kaikkiaan näkisin keskittymisen viralliseen kaanoniin mielekkäämmäksi. En tiedä tasan tarkkaan kaikkien muiden Tähtien sota -wikien tilannetta, mutta olettaisin samanlaisen "kaanon ensin" -siirtymän olevan ohjelmistossa lähitulevaisuudessa niissäkin wikeissä, joissa kaanon ei vielä ole oletuksena; Jedipedia voi mennä vastavirtaan ja kannustankin siihen, silloin kun se on tarkoituksenmukaista, mutta tässä asiassa wiki, joka ei edes suostu tunnustamaan olemassa oloamme, on kuitenkin oikeassa.
Edelleenkin, kiitos palautteesta! Olen varma, että linkkien ohella em. artikkelissa on runsaasti muutakin korjattavaa, varmasti aivan tavallisista kirjoitusvirheistä lähtien—kun sitä useamman päivän ajan työstin, huomasin väkisinkin tulleeni jossakin kohtaa sokeaksi omille virheilleni, puhumattakaan kaikista sivusto-/käytäntökohtaisista asioista, jotka ovat saattaneet jo unohtua tahi muutoin mennä "ohi". Palaute on ensiarvoisen tärkeää, sillä lienee sanomattakin selvää, että enemmistö lukijoista ei sitä anna, ja muutoinkin harvasta käyttäjästä tulee muokkaaja (ja siinä onkin haaste, joka meidän tulisi—jotenkin, mutta miten...—ratkaista, jos ja kun mielimme saada lisää aktiivimuokkaajia). Olen varsin hämmästynyt, että uusista elokuvista huolimatta Jedipedia (aktiivi)muokkaajien määrä ei ole kasvanut samassa suhteessa. :-/ --Jack Phoenix 11. marraskuuta 2018 kello 18.18 (UTC)
Samaa mieltä olen, tässä vaiheessa kaanoniin tulisi jo siirtyä, koska siirtoihin ja linkkien korjaamiseen tarvittava työmäärä kasvaa jatkuvasti, ja jokainen uusi kaanonartikkeli vaatii neljä korvauslauseketta AWB:ssä. Suurimpana syynä vastustukseen täällä on ollut se, että monista tärkeistä aiheista, kuten vaikka Chewbaccasta ja Leiasta, puuttuu kaanonversio vielä kokonaan. Muista suurista wikeistä ainakin espanjan-, japanin-, portugalin-, puolan-, ranskan- ja tšekinkieliset ovat vaihtaneet kaanonin oletukseksi, venäjänkielinen wiki merkittävänä poikkeuksena tähän.
Uusien käyttäjien määrää varmasti vähentää se, että Wikian Jedipedia on edelleen Googlessa korkeammalla, ja uuden kaanonin aiheissa Wikipedia on ennen Jedipediaa. Olen yrittänyt saada Wikiasta käyttäjiä tänne mm. estämällä anonyymien muokkaukset ja tervetulobottia käyttämällä, mutta sinnekään ei käyttäjiä tule. Yksi potentiaalinen käyttäjä valitettavasti luovutti, kun ei taannoisen captcha-bugin vuoksi saanut käyttäjää luotua.
Artikkeliin liittyen, jonkun verran olen yksittäisiä sanoja korjannut Jedipediassa käytettyyn muotoon, ja planeettojen taivutusmuotoja, mutta mitään isoja käännöskukkasia en ole siinä havainnut. --miki-- Avaa yhteys 11. marraskuuta 2018 kello 19.34 (UTC)
Koetan tässä lähipäivinä laittaa em. foorumikeskusteluun taas viestiä (ellet ehdi ensin!) "kolmannesta tilannetarkistuksesta", ja katsotaan, saisimmeko aikaan riittävän konsensuksen — jokseenkin tässä vaiheessa tilanne näyttää vielä lupaavalta, kaksi ääntä puolesta eikä yhtään vastaan. ;-)
Teet hienoa työtä huolehtiessasi, etteivät potentiaaliset uudet muokkaajat vahingossa muokkaa väärää versiota, kiitos siitä! Meidän pitäisi varmaankin käyttää mm. sosiaalista mediaa ja vastaavia työkaluja entistä ahkerammin tehdäksemme Jedipediaa tunnetuksi, sillä väärällä versiolla ei ahkerien ja asiantuntevien muokkaajien ohella ole mahdollisuutta—onneksi—panostaa tiedotus- ja suhdetoimintaan siinä määrin mitä meillä (ihanteellisesti). Käytännössä tosin en tiedä, miten tämä varsinaisesti toteutettaisiin, sillä olen kaikkea muuta kuin SoMe-ekspertti! Kuitenkin katsoessani Jedipedian Twitter- ja Facebook-profiilisivuja huomaan, että uusimmat viestit niissä ovat elokuun alkupuolelta. Jos saisimme pientä "pöhinää" sinne, kukapa tietää, ehkäpä muutama uusi, innokas muokkaaja voisi löytää tiensä Voiman valoisalle puolelle. :-)
Ohjelmistopohjaiset bugit ovat ikäviä, ja myönnän itsekin, että CAPTCHA ottaa välillä ns. aivoon, koska joskus tulee kirjoitettua salasana vahingossa väärin kirjautumissivulla. Esitän tähän ongelmaan kahta erilaista, toisiaan täydentävää ratkaisua:
 1. CAPTCHA-tyypin vaihtaminen nykyisestä (Wikipediankin käyttämästä) FancyCaptchasta mm. Brickipedian ja Star Wars Merchandise Wikin käyttämään QuestyCaptcha-tyyppiin, jossa siis käyttäjille esitetään kysymys ja heidän tulee vastata siihen oikein toiminnon (esim. muokkauksen sallimisen, käyttäjätunnuksen luonnin, ...) sallimiseksi. Tämä käytännössä tappaa mainosrobotit, koska toistaiseksi niiden operaattoreilla ei ole (taloudellista) motiivia ryhtyä yrittämään murtaa näitä, koska Internet on täynnä helpompiakin roskapostituskohteita. Varjopuolena tässä on, että ensinnäkin kysymykset tulee miettiä tarkkaan, jotta ne ovat riittävän helppoja (jotta emme taaskaan päätyisi tahtomattamme karkoittamaan uusia käyttäjiä), mutteivät liian helppoja; kysymysten lisääminen, poistaminen ja vastausvaihtoehtojen lisääminen/poistaminen vaatii (tällä hetkellä) palvelinpuolen käyttöoikeuksia, koska wikin asetustiedostoa pitää muokata eikä QuestyCaptchalla ole samankaltaista wikin kautta toimivaa käyttöliittymää kuin mitä esim. wikienvälisten linkkien taulukon muokkaamiseen on. Viimeisenä muttei vähäisempänä huomionarvoisena seikkana on kansainväliset käyttäjät; QuestyCaptcha ei tarjoa mahdollisuutta erotella kysymyksiä (käyttäjän) kielen mukaan, vaan kysymyksiä on se tietty määrä, josta ohjelmisto poimii satunnaisesti yhden. Sanomattakin on selvää, että kansainvälinen yhteisö puhuu englantia vaihtelevasti, muttei suomea.
  Kaikesta tästä huolimatta suosittelisin QuestyCaptchan käyttöönottoa; kuten Brickipedian uusien käyttäjien lokista käy ilmi, roskapostittajat katosivat QuestyCaptchan myötä ja kaikki sittemmin rekisteröityneet käyttäjät, niin kunnon käyttäjät kuin vandaalitkin, ovat olleet oikeita ihmisiä, ei robotteja.
 2. Potentiaalisten uusien käyttäjien henkilökohtainen avustaminen siinä määrin, kun tilanne sitä edellyttää. Niin hyvässä kuin pahassakin, emme ole (englanninkielinen) Wikipedia emmekä edes Wookieepedia muokkaustahdiltamme tahi kävijämäärältä. Tässä tapauksessa tämä on hyvä asia, sillä kun tietoomme tulee ongelma, esim. kuvailemasi CAPTCHA-bugi, pystymme—toivottavasti!—ratkomaan sen suhteellisen nopeasti jollakin tapaa, jotta uusi käyttäjä pääsisi muokkaamaan mahdollimman pian. Tällä hetkellä meilä ei ole mitään tiettyä käyttäjäryhmää, jolla olisi yksinomaan esim. pelkkä skipcaptcha-oikeus, mutta toki tällainen ryhmä voidaan luoda ja/tai CAPTCHA-asetuksia tarkistaa jne. jotta uusien käyttäjien muokkausinnon esteenä eivät ainakaan olisi tekniset syyt!
Kiitokset vielä kerran artikkelin oikolukemisesta ja korjaamisesta! (Voin omalta osaltani lämpimästi suositella Star Wars: Doctor Aphra -sarjakuvasarjaa; päädyin lukemaan kaikki julkaistut numerot ja koin tarinan erittäin antoisaksi!) Artikkelia kääntäessäni ja tiettyjen sanojen merkityksiä pohtiessani ja ratkoessani tuli mieleeni, että pitäisiköhän meillä olla jonkinlainen—niin uusille kuin vanhoillekin—käyttäjille suunnattu termistösivu, jossa olisi lueteltuna englanninkielisiä termejä ja niiden Jedipediassa vakiintuneita käännöksiä? Jedien ja sithien käyttämän aseen käännökseksihän on Jedipediassa vakiintunut valosapeli, mutta esim. suomennetuissa 1990- ja 2000-luvun sarjakuvissa sekä monissa elokuvien tekstityksissä käytettiin termiä valomiekka; samaten Imperiumin planeetantuhoamisaseen käännös on vakiintunut Kuolemantähdeksi, mutta vanhemmissa medioissa esiintyy myös muotoa "Kuolontähti" (esim. Kuolontähti on syntynyt). Toki nämä kaksi ovat jossain määrin poikkeuksellisia, koska kyseessä ovat kaksi erittäin tunnettua käsitettä; mutta on paljon vähemmän tunnettuja käsitteitä, jotka voidaan kääntää suomeksi useammalla tapaa. Tämä oli toisaalta yksi niistä syistä, miksi Aphra-artikkelin kääntäminen oli toisaalta niin vaikeaa, mutta samalla myöskin antoisaa, kun pääsi kielellä leikittelemään ja luomaan uusia sanoja. Haluamme kuitenkin artikkeliemme olevan yhtenäisiä ja johdonmukaisia, etenkin jos ja kun ne käsittelevät samaa aihetta, niin sanastollinen yhtenäisyys olisi tällöin enemmän kuin toivottavaa. :-) Mietteitä? --Jack Phoenix 13. marraskuuta 2018 kello 18.27 (UTC)
Jahas, täällähän on näköjään aktivoiduttu. Itsehän en tosin ole ollenkaan yllättynyt siitä, ettei uudet elokuvat ole tuoneet uusia käyttäjiä, koska uudet elokuvat on yksi syy siihen, miksi itse en niin pitkään aikaan ole muokannutkaan — kiinnostukseni Tähtien sotaan on niiden myötä romahtanut aika pohjalukemiin. Mitä CAPTCHA:an tulee, niin jos mahdollista, minun puolestani voisi ainakin käyttäjätunnusta luotaessa poistaa koko kammotuksen Jedipediasta. Jos joku päättää ryhtyä spämmäämään roskatunnuksia, niin ne on Jedipedian mittakaavassa kyllä helppo estää käsin. CAPTCHA aiheuttaa vaan ihan turhaan mielipahaa, toimivakin sellainen. Mitä vilkaisin tuota QuestyCaptchaa niin vaikuttaa kyllä aika pahuudelta. Mielummin etsin sitten vaikka niitä liikennemerkkejä reCapthasta kuin yritän arvailla, että mitähän se koodaaja oikein on halunnut minun kirjoittavan. Ei se käyttäjä kuitenkaan kirjoita mitä haluat.
Ja joo, vaikka ihan sieluun sattuu tällaista sanoa, niin Disneyn kaanon on kyllä varmaan syytä lopultakin vaihtaa oletukseksi. Kaanon-puolen yleislaatu on toki edelleen aivan kaamea, mutta Disneyn kaanonin julistamisesta on kulunut jo, mitä, neljä vuotta (kyllä se aika vaan kuluu nopeasti) eikä näytä siltä, että se taso olisi tässä mitenkään merkittävästi muuttumassa. Spekulaatiotahan tämä on, mutta voi olla, että kaanon-tiedon hankala löydettävyys on yksi syy siihen, ettei uusia muokkaajia oikein ole.
Jedipediassa käytössä olevan tähtiensotasanaston dokumentointi sanakirjaksi vaikuttaa kyllä sellaiselta työltä, jossa meidän vähäisen jedipedistiryhmän vaatimattomat resurssit eivät ole kovin tehokkaassa käytössä. Toki johdonmukaisuus olisi se ideaalitilanne, mutta nykytilanteessakin on käytössä niin monia eri termejä (esim. lasertykki/sädetykki/laserkanuuna/sädekanuuna, avaruusalus/tähtialus), että kaiken yhdenmukaistamisessa olisi botillakin aikamoinen homma, ja se pitäisi kuitenkin tehdä ensin. Mikihän on tosin ottanut jo oma-aloitteisen varaslähdön tähän projektiin ja sillä on jo jotain listattuna ;) — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 13. marraskuuta 2018 kello 19.42 (UTC)
Onpas pitkä rimpsu tekstiä, yritän vastata kaikkeen parhaani mukaan:
 • Sosiaalisessa mediassa tosiaan pitäisi olla aktiivisempi, mutta tässä on lähinnä ongelmana se, että Jedipediassa ei juurikaan tapahdu mitään merkittävää,
 • CAPTCHAan en nyt osaa ottaa kantaa, toki tässä oli ongelmana sekin, että ongelmaraportin jättänyt henkilö ei ilmeisesti ilmoittanut sähköpostiaan, sillä laitoin kyllä viestiä bugista (josta oli jo ilmoitettu Hubissa) ja myöhemmin sen korjauksesta.
 • Joissain tapauksissa englanninkielisistä termeistä on uudelleenohjaus suomenkieliseen, mikä helpottaa oikean nimityksen löytämistä, toki vain jos artikkeli aiheesta on olemassa. Rinnakkaisnimistä pitäisi olla myös uudelleenohjaukset, mutta varsinkin kaanonpuolella niitä ei, monesta syystä johtuen, ole luotu. Olen toki koonnut listaa virallisista suomennoksista, joita artikkelien nimissä voisi käyttää.
 • Teen foorumille keskustelun kaanoniin siirtymisestä, kun sille näköjään kannatusta on. Sitten pitäisi toki luoda artikkelit, ja linkitysongelmaa se ei poista, ellemme sitten tšekkiläisten tapaan tee tyhjiä kaanonsivuja, joissa on vain linkki Legends-versioon...
--miki-- Avaa yhteys 13. marraskuuta 2018 kello 20.18 (UTC)
Tähtien sota: Episodi IX:n julkaisuun on onneksi vielä n. vuosi ja kuukausi aikaa, joten paljon ehtinee tapahtua siihen mennessä. :-)
CAPTCHAsta lienee syytä avata virallinen käytäntökeskustelu? Xwingin kommentti yllä on kyllä hyvä huomio. Tosin nyt kun mietin asiaa, en ole varma, onko koko ShoutWikin laajuisesti asennetun lisäosan käytöstä poistaminen yhdellä sivustolla teknisesti ottaen mahdollista...selvitän asiaa. Toisaalta QuestyCaptchan voisi myös asentaa toimimaan sellaisten "kysymysten" kanssa, kuten esimerkiksi "Tähtien sodan luoja on George Lucas. Kirjoita tähän Tähtien sodan luojan nimi:". Näin käyttäjien ei toisaalta tarvitsisi juurikaan miettiä asiaa, mutta samalla se pitäisi sotkijat loitolla (jo pelkästään kielimuurista johtuen).
Näen ongelmaraporttisivulla ilmoittajan sähköpostiosoitteen, tosin muistaakseni sähköpostiosoitteet näkyvät vain henkilökunnalle tietosuoja- ym. syistä johtuen. Voin yrittää vielä ottaa tähän henkilöön yhteyttä sähköpostitse ja katsoa, onko hän edelleenkin kiinnostunut Jedipediasta—ja toivottavasti olisi! Yksikin muokkaaja lisää on merkittävä lisä Jedipedian mittakaavassa.
Kommentoin tuonne foorumin puolelle kaanon vs. Legends -keskusteluun. --Jack Phoenix 14. marraskuuta 2018 kello 10.43 (UTC)
Laittaisitko linkit vielä toistaiseksi /Kaanon-päätteillä, koska muuten botti "korjaa" ne vaihdon yhteydessä /Legends-päätteisiksi. Muutenkin päätteitä joutuu vielä käyttämään, jos kaanonversiota ei ole luotu. --miki-- Avaa yhteys 15. marraskuuta 2018 kello 09.46 (UTC)
Korjattu, ainakin toivottavasti! (Myönnän kyllä, että tämä on asia, joka aiheuttaa minulle enemmän kuin tarpeeksi päänvaivaa ja vaikeuttaa käännöstyötä, joten arvostaisin mikäli tarkastaisit & korjaisit muokkaukseni, mikäli siitä korjattavaa löytyy. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. marraskuuta 2018 kello 12.52 (UTC)

Mobiiliversio[muokkaa]

Ilmeisesti Shoutwikissä on tehty jotain muutoksia mobiilitoimintoihin. Jedipedian artikkelit muistuttavat nyt enemmän wikipedian juttuja kännykän Chromella katseltuina (mikä ei minusta ole yhtään hyvä asia). Enkä enää edes löydä sieltä linkkiä tuoreisiin muutoksiin, minkä lisäksi sivupalkkivalikon linkit ei tunnu ainakaan itselläni toimivan. Olen ihan helisemässä sen kanssa, enkä tiedä onko kyse vain siitä, että en osaa käyttää uutta kännykkääni vai onko sivustossa itsessään tapahtunut jotain radikaalia…--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 30. heinäkuuta 2019 kello 16.08 (UTC)

Näköjään MobileFrontend on äskettäin asennettu ShoutWikiin. Paljon on säätämistä CSS-tyyleissä, koska mobiiliversioon tarvitaan omat tyylit. Mitä tuoreisiin muutoksiin tulee, niin lisäosan kehittäjät eivät ilmeisesti pidä linkkiä sinne tarpeellisena, enkä kyllä tiedä, saako valikkoa muokattua mistään. Joka tapauksessa sivun alalaidassa pitäisi olla linkki työpöytäversioon vaihtamiseksi. --miki-- Avaa yhteys 30. heinäkuuta 2019 kello 16.59 (UTC)
Pienellä kaivamisella löysin kännykkäni omista asetuksista vaihtoehdon, jolla sain kaikki Chromen sivut toimimaan oletuksena työpöytäversiona. Okei, se saa muutaman muun kännykällä usein käyttämäni sivun näyttämään idiootilta, mutta sentään Jedipedia toimii.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 30. heinäkuuta 2019 kello 17.09 (UTC)
Lcawte testaili ja lopulta asensikin mm. uudet SSL-määritykset (jotta tulevaisuudessa saamme HTTPS-versionkin sivustosta; tosin tämä edellyttää tiettyjen sivustojen, mm. Jedipedian, osoitteiden vaihtamista, mistä johtuen emme ole merkittävämmin edenneet asiassa; lyhyesti sanottuna kaksiosaiset aladomainit, esim. Jedipedian fi.starwars, pitäisi saada jotenkin yksiosaisiksi, jotta SSL toimisi halutusti ja jotta asetukset olisivat edes jotenkin hallittavissa) sekä MobileFrontend-lisäosan, jota juurikin Wikipedia ja muut Wikimedian sivustot käyttävät mobiilinäkymän toteuttamiseen.
MobileFrontend-näkymän voi ottaa päälle tai pois päältä lisäämällä osoitteen loppuun:
 • mobileaction=toggle_view_mobile — mobiilinäkymä käyttöön
 • mobileaction=toggle_view_desktop — mobiilinäkymä pois käytöstä, tavallinen näkymä ("työpöytänäkymä") käyttöön
Esim. http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Etusivu?mobileaction=toggle_view_mobile tai http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Toiminnot:Loki?user=Jack_Phoenix&mobileaction=toggle_view_mobile . Toki myös joka sivun alalaidasta löytyy kyseinen linkki; jos käytät mobiilinäkymää, "vaihda tavalliseen näkymään" -linkki on otsikoitu "Työpöytä" (Järjestelmäviesti:Mobile-frontend-view-desktop) ja vastaavasti työpöytänäkymässä linkin otsikkona on "Mobiilinäkymä" (Järjestelmäviesti:Mobile-frontend-view).
En tarkalleen tiedä, miten MobileFrontendin magia toimii, mutta olettaisin sen tunnistavan mobiiliselaimen käyttäjäagentin (User-Agent string) perusteella. Voit tarkastella oman selaimesi lähettämää käyttäjäagenttia toimintosivulla Toiminnot:MyInfo. Pikaisen kokeilun perusteella (ihka aidolla mobiililaitteella, sekä tietenkin perinteisemmällä tietokoneella) vaikuttaa siltä, että ainakin nimenomaisesti etusivulla mobiilivalikon latautuminen kestää hieman tavallista kauemmin. Mikäli yrität avata valikkoa ennen kuin kaikki tarvittava JavaScript-koodi on latautunut, ei valikko aukea tai/ja päädyt Toiminnot:MobileMenu-toimintosivulle. (Lisäksi muistelisin, että ainakin jokin aika sitten, MobileFrontendin käyttämän MinervaNeue-ulkoasun valikko, toisin kuin perinteisempien ulkoasujen valikot, ollut yksinkertaisesti muokattavissa wikistä käsin...) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 30. heinäkuuta 2019 kello 17.14 (UTC)

Hyvää uutta vuotta![muokkaa]

Minä, --miki--, annan sinulle, Jack Phoenix mandalorialaisen tunnustuksen. Työpanoksesta 7000 artikkelin rajan saavuttamiseen, varsinkin tosimaailman henkilöillä.

Toiveesi 7000 artikkelin saavuttamisesta täyttyi, kun vuodenvaihteen kunniaksi päätin ottaaa kunnon loppukirin. --miki-- Avaa yhteys 31. joulukuuta 2019 kello 22.58 (UTC)

Aivan mahtavaa työtä — suurkiitos siitä sinulle, Dionnelle ja Xwingille! Olkoon alkanut vuosi ja vuosikymmen suosiollinen niin meille kaikille kuin Jedipediallekin. :-) Kiitokset myös tunnustuksesta! Pyrin tänä vuonna parantamaan olemassa olevia tosimaailman henkilöitä koskevia artikkeleita (esim. Mark Hamill on kirjaimellisesti yhden lausen mittainen tynkä-artikkeli), päivittämään ja lisäämään The Mandalorian- ja The Clone Wars -televisiosarjoja koskevia artikkeleita. (Lisäksi haluaisin toki palata vielä Star Wars: Doctor Aphra -sarjakuvien pariin ja päivittää olemassa olevia sivuja ja luoda uusia, koska nyt tämä vuonna 2016 alkunsa saanut sarjakuvasarja on tullut päätökseensä—hetkeksi aikaa. Jo tänä vuonna alkaa uusi sarjakuvasarja Aphrasta, joka ei mitenkään hämmentävästi on täsmälleen samanniminen kuin juuri päättynyt sarja...)
Tehdään tästä Jedipedian toistaiseksi parhain ja menestyksekkäin vuosi! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. tammikuuta 2020 kello 00.32 (UTC)

Twitteristä taas[muokkaa]

Aiemmin oli puhetta tviittien näyttämisestä etusivulla. Muokkasin Fandomin TwitterTag-laajennuksen toimimaan tavallisessa MediaWikissä ja samalla käyttämään eräitä uudempia ominaisuuksia, kuten laajennusten rekisteröintiä. (Oikeastaan tein tämän vuosi sitten ja unohdin sitten koko jutun.) Ei ole varmaankaan mikään mahdottomuus saada kyseinen lisäosa tänne Jedipediaan? --miki-- Avaa yhteys 26. toukokuuta 2020 kello 17.07 (UTC)

Monobookin dark-theme ei toimi[muokkaa]

Käytän Monobookin tummaa teemaa, ja se ei ole järjestelmäpäivityksen jälkeen toiminut ainakaan mulla. Puuttuuko jostain omasta jutustani joku täppä tai koodinpätkä, vai mahtaako olla laajemmalla näkyvä ongelma?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. helmikuuta 2023 kello 16.16 (UTC)

Mitä keskuswikistä satuin lukemaan, niin siinä oli jokin bugi, ja se on myös korjattu. Sellaisen bugin huomaan puolestaan itse, että Vectorin sivupalkista puuttuu kokonaan ShoutWikin viestit -osio. --miki-- Avaa yhteys 1. maaliskuuta 2023 kello 15.38 (UTC)
@Dionne Jinn: Tosiaankin, Teema-laajennoksessa oli jotakin häikkää, joka korjaantui kun päivitimme uusimpaan versioon. (P.S. Mukava kuulla, että käytät tummaa teemaa :-)
@--miki--: Olet ihan oikeassa, vika on tosiaankin olemassa, mutta sitä ei olla (ainakaan allekirjoittaneen/ShoutWikin) toimesta kovin pian korjaamassa. Miksi? Syy on...itse asiassa varsin monimutkainen.
Wikimedia-säätiön "parannukset" Vectoriin ja projektista vastaava tiimi on se perinpohjainen syy. Lyhyesti sanottuna, koko projekti on mennyt ns. puihin alusta alkaen, mutta jääräpäisesti sitä on jatkettu kaikesta huolimatta; yhtenä "lapsena" pesuveden mukana on mennyt tuki sille ohjelmistokoukulle, jota NewsBox käyttää/käytti. (Ks. myös f22a105d8d798e478bcdc724e2ac07298fce7851 NewsBox-ohjelmistovarannossa)
Kuuntelen toki herkällä korvalla ehdotuksia miten kyseisen vian saisi korjattua, mutta kuten lontooksi sanottaisiin, "it's not a bug, it's a feature"...ainakin jos edellä mainituilta henkilöiltä kysyttäisiin, ja he (ikävä kyllä) ns. omistavat Vector-ulkoasun ja sen koodivarannon ja päättävät lopulta siitä, mikä toimii ja ei toimi Vectorissa ja miten se toimii, yms.
Löysin vielä tätä tutkiessani T262133:n.
Uutislaatikon toiminta on lopulta...no, se ei ole aivan niin johdonmukaista mitä ainakin itse toivoisin, koska jokainen ulkoasu on lopulta erilainen ja omansalainen. Monissa ulkoasuissa se toimii—ainakin jotenkuten—siten, että laatikko luodaan sivupalkin alle, mutta esim. Aurorassa laatikko sijoittuisi Työkalut-valikkoon, joten päätin aikanani piilottaa sen kokonaan kyseisessä ulkoasussa. Esimerkiksi Nimbus taas sen sijaan ei edes luo laatikkoa, koska se ei edes suorita SkinBuildSidebar-ohjelmistokoukkua (T216851).
Tätä kirjoittaessani ja tutkiessani tajusin, että näemmä 1.39-versiossa ei uutislaatikko toimi edes MonoBookissa, pahus...täytyy koittaa keksiä jotakin™.
Kiitoksia vielä molemmille teille vikailmoituksista ja ilmoittakaa toki mahdollisimman matalalla kynnyksellä kaikista epätavallisista asioista (paitsi sivuston hitaudesta, se on tiedossa oleva ongelma joka korjaantunee kun välimuisti rakentunee uudelleen)! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. maaliskuuta 2023 kello 18.35 (UTC)
Onkos siihen jotain erityistä syytä, että CodeEditor ei enää ole käytössä? --miki-- Avaa yhteys 5. maaliskuuta 2023 kello 19.44 (UTC)
Selvittelin asiaa Lewisin kanssa emmekä löytäneet mitään varsinaista syytä tälle, joten otin sen uudelleen käyttöön (toistaiseksi vain Jedipediassa, tulevaisuudessa varmasti sivustonlaajuisestikin). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 8. maaliskuuta 2023 kello 16.20 (UTC)