Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Noquivzor

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Noquivzor
Astrograafiset tiedot
Alue

Siirtokunnat

Sektori

Kliapin sektori

Aurinkokunta

Noquivzorin aurinkokunta

Koordinaatit

K-9

Fyysiset tiedotMaasto yleisesti

Tasankoja

Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit
Virallinen kieli

ei ole; ennen peruskieli

Asukasluku

0

Liittoutuma

Uusi tasavalta

Noquivzor oli miellyttävän näköinen planeetta Siirtokuntien alueella, jota peittivät suurimmalta osalta heinätasangot ja kelta-oranssit savannit. Se muistutti jossain määrin bothalaisten kotiplaneettaa, Bothawuita. Planeetalla oli merkittävä osa Uuden tasavallan suunnitelmissa hyökkäyksiin Borleiasiin ja eteenpäin Coruscantiin.

Uuden tasavallan sisäinen neuvosto tapasi planeetalla ennen hyökkäystä Coruscantiin edustaja Borsk Fey'lyan aloitteesta, joka pelasi omia poliittisia pelejään. Planeetta toimi virallisesti Konnalentueen tukikohtana heidän ollessaan salassa tiedustelutehtävässä Coruscantissa ennen Coruscantin valtaamista. Huhut saivat sotalordi Zsinjin hyökkäämään planeetalle Iron Fistillä ja tuhoamaan planeetalla olleen tukikohdan kostoksi Contruum's Priden ja Vengeance Derra IV:n vangitsemisesta. Kenraali Edor Crespinin huhuttiin olleen hyökkäyksessä haavoittuneiden joukossa. Mekaanikot Zraii ja Koyi Komad pelastuivat hyökkäykseltä ollessaan huoltamassa Konnalentueen X-siipisiä, kuten myös kaikki lentueen astromekaniikkadroidit.

Hyökkäyksen jälkeen amiraali Ackbar ja Borsk Fey'lya tulivat päätökseen, että heidän tulisi jouduttaa Coruscantin valtausta, jotta Uusi tasavalta voisi järjestäytyi Zsinjiä vastaan ja pistää tämän vastuuseen teoistaan.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]