Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Sithien imperiumi (suuren hyperavaruussodan jälkeinen)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 1. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
We'redoomed.jpg

Olemme tuhon omat!

Tässä artikkelissa on useita ongelmia ja se tarvitsee merkittäviä korjauksia.
  • Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.
  • Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Auta Jedipediaa muokkaamalla tätä artikkelia. Kun olet korjannut ongelman, voit poistaa sen tästä listasta. Katso mahdollisia lisätietoja keskustelusivulta.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo suuren hyperavaruussodan jälkeisestä imperiumista. Saatat olla etsimässä muita sithien imperiumeja.
StupidSithEmblem-Traced-TORkit.svg
Sithien imperiumi
Poliittiset tiedot
Hallitustyyppi

Magokraattinen teokraattinen imperiumi

Valtionpäämies

Keisari[1]

Hallituksen päämies

Pimeä neuvosto[2]

Asevoimien komentaja

Sotaministeri[3]

Tuomiovallan hallitsija

Lakien ja oikeuden piiri[3]

Yhteiskunnalliset tiedot


Pääkaupunki

Kaas City, Dromund Kaas[4]

Virallinen kieli

Peruskieli[4]

Rahayksikkö

Imperiumin krediitti[4]

Valtionuskonto

Sithien sääty[4]

Historialliset tiedot
Muodostettu

Alkuperäisestä sithien imperiumista[1]

Perustettu

4980 eYt[3]

Hajonnut

Ennen vuotta 2000 eYt[5]

Todelliset sithit ovat käyttäneet vuosisatoja vahvistumiseen tuntemattoman avaruuden syövereissä. Sithkeisari suunnitteli kärsivällisesti päivää, jona hänen sithien imperiuminsaan kostaa jedeille menneisyyden nöyryyttävistä tappioista. Tuona aikana sithien sukupolvia on tullut ja mennyt, työskennellen ahkerasti ja omistaen elämänsä unelmalle kostosta.
HoloNetin kooste sithien säädystä[lähde]

Vuoden 5000 eYt suuren hyperavaruussodan jälkeen alkuperäisen sithien imperiumin jäänteet perustivat uuden Sithien imperiumin galaksin Tuntemattomiin lohkoihin. Tämä imperiumi, joka tunnettiin myös todellisten sithien lahkona, luotiin, kun sithin mustan valtiaan Naga Sadowin tuhoisasta Galaktisen Tasavallan vastaisesta kampanjasta selvinneet sithit pakenivat tunnetusta avaruudesta välttääkseen vainoa Tasavallalta ja sen jediritarikunnalta. Sithlordi Vitiaten johtamat pakolaiset matkustivat ilman määränpäätä läpi avaruuden etsiessään uutta kotia. Kaksikymmentä vuotta lähdöstään alkuperäisen imperiumin alueelta sithit löysivät unohdetun planeetan Dromund Kaasin ja asuttivat sen aloittaakseen jälleenrakennuksen.

Jälleenrakennuksen aikana Vitiate julistautui säätynsä mustaksi valtiaaksi ja kansansa keisariksi. Keisarin ja hänen sithlordiensa pimeän neuvoston alaisuudessa Imperiumi perusti pääkaupunkinsa Kaas Cityn ja aloitti mahtavan sotakoneen rakentamisen, tarkoituksenaan palata vielä kerran taistelemaan Galaktista Tasavaltaa vastaan. Imperiumi työskenteli tavoitteensa saavuttamiseksi yli tuhat vuotta, laajentuen vähitellen ja saaden voimaa ja vaikutusvaltaa. Tuohon aikaan jediritarit Revan ja Malak löysivät sithit, ja keisari pakotti heidät Voiman pimeälle puolelle, kääntäen heidät sitheiksi. Vaikka heidät lähetettiin takaisin toimimaan Imperiumin tulevan invaasion etujoukkoina, he vapautuivat keisarin ehdollistamisesta ja muodostivat samanaikaisen oman sithien imperiuminsa, mutta Tasavalta voitti heidät ja heidän jäänteensä, ja tieto imperiumista pysyi piilossa.

Noin kolmesataa vuotta myöhemmin Sithien imperiumi—edelleen Vitiaten komennossa—oli valmis palaamaan tunnettuun galaksiin. Asetettuaan salaisesti nukkehallituksia Tasavallan planeetoille ympäri Ulkokehän alueita sithit miehittivät Tasavallan alueen ennennäkemättömän suuressa hyökkäyksessä.

Vallattuaan ja turvattuaan laajalti Ulkokehän myöhemmin suurena galaktisena sotana tunnetun konfliktin alussa Sithien imperiumi alkoi valmistautua etenemiseen Tasavallan keskukseen galaksin ytimeen. Useista kampanjansa aikaisista takaiskuista huolimatta Imperiumi syöksyi vielä kerran eteenpäin, lamauttaen Tasavallan talouden liitollaan mandalorialaisten soturiklaanien kanssa. Kuitenkin Hylo Visz mursi lopulta saarron, ja Tasavallan vahvistukset toivat sodan taas pattitilanteeseen. Lähes 30 vuoden taistelun jälkeen Imperiumi yllätti galaksin, kun pimeä neuvosto ehdotti rauhaa Tasavallalle. Epätoivoissaan Tasavallan senaatti hyväksyi sen, mutta Alderaanin rauhanneuvotteluiden aikana Imperiumi ryhtyi yllätyshyökkäykseen Tasavallan pääkaupunkiin Coruscantiin. Hyökkäys oli valtava menestys Imperiumille, mikä antoi sitheille mahdollisuuden pakottaa Tasavallan allekirjoittamaan heidän laatimansa asiakirja sodan päättämisestä, Coruscantin sopimus.

Kun sota oli ohi ja Imperiumi vahvempi kuin koskaan, keisari vetäytyi julkisuudesta ja siirsi vastuun Imperiumin päivittäisistä asioista pimeälle neuvostolle. Imperiumin ja Tasavallan samanaikaisen olemassaolon seurauksena välittömästi suuren sodan jälkeen syntyi tähtienvälinen kylmä sota, jonka aikana Imperiumi ryhtyi proxy-taisteluihin sekä pieniin konflikteihin Tasavaltaa ja sen liittolaisia vastaan. Kun sota alkoi uudestaan, Imperiumi alkoi kärsiä katastrofaalisia tappioita aina hallinnon jäsenien menettäminestä sisäisiin kamppailuihin vallanhimoisten sithlordien välillä. Siitä tuli pian yhtä haavoittuvainen ja epätoivoinen kuin vihollisena oleva Tasavalta. Vuoteen 2000 eYt mennessä Imperiumi oli kadonnut galaksista ja Tasavallasta oli jälleen tullut ainoa vallitseva galaktinen hallitus.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asevoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astrografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin rajat Coruscantin sopimuksen jälkeen
Konflikti tuo täydellisemmän ymmärryksen Voimasta. Imperiumi laajenee ja luo konfliktia. Siinä suhteessa Imperiumi on Voiman väline.
―Darth Malgus[lähde]

Sithien imperiumin alue ei sijainnut kokonaan tunnetuilla planeetoilla, vaan ulottui myös Tuntemattomien lohkojen planeetoille. Nämä saatiin sotilastutkimuksilla avaruuden tuntemattomille alueille ja kyseisten planeettojen valtaus lisäsi Imperiumin vaikutusvaltaa.

Tärkeimmät paikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dromund Kaas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dromund Kaas oli Sithien imperiumin pääkaupunki ja keisarin uudelleensyntymän paikka. Dromund Kaas oli pitkään hylättynä ollut sithien siirtokunta, jonka sithkeisari ja hänen seuraajansa löysivät 20 vuoden määränpäättömän matkustamisen jälkeen. Tämän jälkeen sithit jälleenasuttivat planeetan. Siten siitä tuli uusi sithien pääkaupunki ja keisarin hallintopaikka.

Planeetan ilmakehässä pilaantuneet voimamyrkyt raivosivat keisarin pimeistä rituaaleista, ja pinnalle sithit rakensivat Kaas Cityn. Tähän kaupunkiin he pystyttivät Dromund Kaasin linnoituksen, keisarin voiman testamentiksi rakennetun linnakkeen. Linnoitus toimi myös keisarin ja hänen pimeän neuvoston asuinpaikkana.

Juuri Dromund Kaasissa sithit valmistelivat kostoaan Galaktista Tasavaltaa ja heitä suojelevia jedejä vastaan vuosisatojen ajan. Siellä he rakensivat sotalaivaston, joka oli tarpeeksi suuri haastamaan Tasavallan laivaston ja jonka he lähettivät galaksiin suuressa galaktisessa sodassa. Suuren sodan jälkeen keisari päätti tavoitella omia mystisiä tavoitteitaan ja pimeä neuvosto hallitsi Imperiumia Dromund Kaasista hänen sijaan.

Korriban[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuhannen vuoden jälkeen… Korriban on taas meidän!
Darth Malgus[lähde]

Korriban oli sithien lajin alkuperäinen kotiplaneetta ja paikka, jonne ensimmäiset mustat valtiaat perustivat Sithien imperiumin. Sithit pitivät tätä aavikon täyttämää hiekan ja punaisen kiven planeettaa pyhänä maana. Se oli täynnä muinaisia sithien raunioita ja paikka monille muinaisten ja voimakkaiden sithin mustien valtiaiden haudoille. Se oli siten Voiman pimeän puolen keskittymä.

Korribanin takaisinvaltaus oli yksi tärkeimmistä Sithien imperiumin tavoitteista sen palatesa suuren galaktisen sodan aikana. Galaksinvalloituksensa varhaisessa vaiheessa sithit onnistuivat saamaan takaisin muinaisen kotiplaneettansa hyvin järjestetyssä sotilaskampanjassa. Sinne he perustivat uudelleen vanhan sithakatemiansa keskelle Mustien valtiaiden laaksoa. Uusien sithoppilaiden sukupolvi lähetettiin sitten akatemiaan koulutettavaksi pimeälle puolelle. Valvojat asettivat oppilaat toisiaan vastaan varmistaen, että vain vahvimmat ja arvokkaimmat selvisivät tarpeeksi pitkään tullakseen todellisiksi sitheiksi. Korribanissa, tarkoituksena palauttaa vanha sithien tietämys, sithit alkoivat etsiä muinaisten sithlordien artefakteja.

Korribanista tuli nopeasti tärkeä planeetta sithien alueella, ja monet sithlordit, heidän joukossaan useat pimeän neuvoston jäsenet, siirtyivät asumaan Korribaniin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]