Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars Rebels: Kapina nousee

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. lokakuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo TV-elokuvasta. Saatat olla etsimässä samannimistä nuortenkirjaa.
Kapina nousee.png
Star Wars Rebels: Kapina nousee
Tekijöiden tiedot
Ohjaaja(t)
Tuottaja(t)
Käsikirjoittaja(t)

Simon Kinberg[1]

Pääosissa
Musiikki
Tuotannolliset tiedot
Esittäjä
Ilmestymispäivä
Elokuvan kesto

43 minuuttia[2]

Kieli
 • englanti
 • suomi (dubattu)
Kronologiset tiedot
Aikajana

Viisi vuotta ennen Tähtien sota: Episodi IV – Uutta toivoa[5]

Edeltäjä

"Ezra Bridgerin omaisuutta"[1]

Seuraaja

"Droidit ahdingossa"[1]

Se [tulevaisuus] tulee koettelemaan meitä; luottamustamme, uskoamme, suhteita ystäviimme, mutta jos olemme vahvoja, ajan myötä uusi toivo nousee esiin.
―Obi-Wan Kenobi — (ääni)Kuuntele (kuvaus)[lähde]

Star Wars Rebels: Kapina nousee on tunnin mittainen animoitu televisioelokuva, joka toimii avausjaksona animaatiosarja Star Wars Rebelsille. Elokuvan ensi-ilta oli verkossa WatchDisneyXD.comin vahvistetuille käyttäjille 26. syyskuuta 2014 ja televisioesitys Disney Channelilla 3. lokakuuta 2014. Kapina nousee julkaistiin DVD:llä 14. lokakuuta 2014. Elokuva esitettiin uudelleen ABC:llä 26. lokakuuta, sisältäen uuden prologin, jossa esiintyivät Darth Vader ja Inkvisiittori.

Kaanoniin kuuluva tarina tapahtuu viisi vuotta ennen Tähtien sota: Episodi IV – Uutta toivoa ja esittelee Ghostin miehistön, joukon kapinallisia, jotka taistelevat Galaktista Imperiumia vastaan ja jotka jonain päivänä auttavat Kapinaliittoa nousemaan. Juoni keskittyy pääosin 14-vuotiaaseen orpoon Ezra Bridgeriin, joka liittyy Ghostin miehistöön ja huomaa osaavansa käyttää Voimaa. Ezra ja miehistö—käskystä 66 selvinnyt entinen padawan Kanan Jarrus, pilotti Hera Syndulla, mandalorialainen soturi Sabine Wren, lasat-soturi Zeb Orrelios ja astromekaniikkadroidi Chopper—saavat tietää, että Imperiumi vie wookiee-orjia Kesselin maustekaivoksiin ja ryhtyvät tehtävään heidän pelastamisekseen, ollessaan samaan aikaan Imperiumin turvallisuusviraston agentti Kallusin jahtaamana.

Elokuvan vastaavat tuottajat olivat Dave Filoni, Simon Kinberg ja Greg Weisman, käsikirjoittaja Kinberg, sekä ohjaajat Steward Lee ja Steven G. Lee. Sen pääosassa ovat Taylor Gray Ezrana, Vanessa Marshall Herana, Freddie Prinze Jr. Kananina, Tiya Sircar Sabinena, Steve Blum Zebinä ja David Oyelowo agentti Kallusina. Jason Isaacs toimii Inkvisiittorin äänenä; James Arnold Taylor uusii roolinsa Star Wars: The Clone Warsista Obi-Wan Kenobina, joka esiintyy nauhoituksessa hologrammissa; ja James Earl Jones on jälleen kerran Darth Vaderin äänenä.

Virallinen kuvaus[muokkaa]

On pimeä aika. Jedejä ei enää ole, ja Imperiumi hallitsee galaksia rautaisella nyrkillä -- tuoden tyranniaa Ulkokehän planeetta Lothaliin. Heidän uhkaava läsnäolonsa on pilvi planeetan yläpuolella, joka murskaa kaiken toivon vapaudesta tai paremmasta elämästä, etenkin 14-vuotiaan orvon Ezra Bridgerin. Mutta nuori pikkurikollinen huomaa pian, että kohtalolla on muita suunnitelmia hänelle, kun hän kohtaa pienen joukon kapinallisia, jotka uskaltavat iskeä Imperiumia vastaan.[6]

Juoni[muokkaa]

Prologi[muokkaa]

Keisari on nähnyt, kuinka uusi uhka nousee hänen valtaansa vastaan: Voiman lapset. Heistä ei saa tulla jedejä.
―Darth Vader Inkvisiittorille — (ääni)Kuuntele (kuvaus)[lähde]

Jonkin aikaa kloonisotien ja Galaktisen Imperiumin nousun jälkeen, Inkvisiittorina tunnettu jedien metsästäjä on tähtituhoajan komentosillalla, jossa hän puhuu hologrammin välityksellä sithlordille ja langenneelle jediritarille, Darth Vaderille. Vader kertoo Inkvisiittorille, että jedien ollessa tuhoutuneen, keisari Sheev Palpatine on nähnyt uuden uhan nousevan Imperiumia vastaan—"Voiman lapset." Vader määrää Inkvisiittorin varmistamaan, ettei heistä tule jedejä ja jos he eivät liity Imperiumiin, heidät tuhotaan. Vaderin käskystä Inkvisiittori vakuuttaa mestarilleen, ettei niin pääse käymään.

Ryöstö Pääkaupungissa[muokkaa]

Kuka ihme hän on?
―Kanan Jarrus, todistettuaan Ezra Bridgerin tekoja — (ääni)Kuuntele (kuvaus)[lähde]

Ulkokehällä Lothalin planeetalla, neljätoista vuotta Imperiumin nousun jälkeen, Ezra Bridger on 14-vuotias orpo, joka asuu hylätyssä yhteystornissa. Hän näkee tähtituhoajan lentävän tornin yli Pääkaupunkiin lähtee kaupunkiin ristelijän lähestyessä sitä. Kaupungissa hän törmää kommandantti Cumberlayne Areskoon ja Taskmaster Myles Grintiin, jotka yhdessä iskusotilasryhmän kanssa häiritsevät paikallista kauppiasta. Kauppias ilmaisee tyytymättömyytensä Imperiumiin sanoen, että Imperiumi on pilannut Lothalin ja muun galaksin, mistä johtuen Aresko syyttää häntä maanpetoksesta. Ezra saapuu paikalle ja varastaa Areskon yhteysradion, jota hän käyttää esittääkseen Imperiumin upseeria ja lähettämään Areskon ja Grintin kuviteltuun hätätilanteeseen kaupungin keskusaukiolle. Imperiumilaisten lähdettyä kauppias kiittää Ezraa tämän avusta, ja Ezra varastaa muutaman jogan-hedelmänsaadakseen jotain syötävää.

Ezra kiipeää läheiselle katolle, jossa hän suunta aukiota kohti ja pitää silmällä Areskoa ja Grintiä, jotka tajuavat, ettei mitään hätätilannetta ollut. Sen sijaan he löytävät Yogar Lysten, Imperiumin upseerin, valvomassa tärkeiden laatikkojen kuljetusta. Katsoessaan imperiumilaisia, ja ollessaan huvittunut työstään, Ezra tietämättään käyttää Voimaa aistiakseen lähellä olevan Kanan Jarrusin läsnäolon, entisen jedipadawanin, joka selviytyi jediritarikunnan tuhosta. Ezra pysyttelee piilossa, koska myös Jarrus tuntee hänen läsnäolonsa, ja katsoo entistä jediä, kun tämä kapinallisryhmänsä kanssa aloittaa operaation varastaakseen Imperiumin tarvikelaatikot.

Bridger katsoo räjähdystä, jonka aiheuttivat ammuslaatikkoja varastavat kapinalliset.

Yksi kapinallisista, mandalorialainen soturi Sabine Wren, jättää Imperiumin sotilaiden lähelle räjähteen, joka räjähtää pakottaen imperiumilaiset pakenemaan laatikoiden kanssa. Jarrus pysäyttää Imperiumin kiiturit ja yhdessä lasat-soturi Garazeb "Zeb" Orreliosin kanssa taistelee sotilaita vastaan. Bridger varastaa yhden kiitureista laatikkoineen ja aja pois ennen kuin Jarrus ja Orrelios voivat pysäyttää hänet. Wren huomaa Bridgerin ja hyppää kiiturin kuljettamien laatikoiden päälle, ottaen toisen niistä Bridgerin jatkaessa Pääkaupungin katuja pitkin Jarrusin ja Orreliosin jahdatessa häntä.

Takaa-ajo johtaa kaupungin ulkopuolelle tielle, jossa Imperiumin sotilaat huomaavat Bridgerin ja kapinalliset ja lähtevät heidän peräänsä. Kapinalliset taistelevat sotilaita vastaan ja Jarrus pysäyttää Bridgerin, joka sanoo varastaneensa laatikon Jarrusilta täysin rehdisti. Bridger pakenee uudelleen, kun TIE-hävittäjä tulittaa heitä päin, tuhoten Jarrusin kiiturin. Bridger jatkaa torniaan kohti TIE-hävittäjän ajaessa häntä takaa. Hävittäjä ampuu häntä tuhoten kiiturin, jättäen Bridgerin suojattomaksi kunnes hävittäjän tuhoaa Ghost, kapinallisten alus. Jarrus tarjoaa Bridgerille mahdollisuuden paeta muiden TIE-hävittäjien lähestyessä, ja Bridger tietämättään käyttää Voimaa hypätäkseen alukseen laatikkonsa kanssa, entisen jedin suureksi yllätykseksi. Bridgerin ollessa turvallisesti kyydissä Ghost lentää avaruuteen TIE-hävittäjät perässään, Bridgerin saadessa selville varastamansa laatikon sisällön: sädeaseita.

Jarrus ja Ghost pelastavat Bridgerin.

Jarrus suuntaa kohti Ghostin ohjaamoa, jossa twi'lek Hera Syndulla ohjaa alusta. Jarrusin kertoessa hänelle Lothalin tapahtumista, Bridger ja Orrelios riitelevät sädeaseiden omistusoikeudesta, Bridgerin luullessa, että kapinalliset käyttävät niitä selviytymiseen, kuten hän. Orrelios lopulta heittää Bridgerin pieneen komeron kokoiseen huoneeseen, mutta poika menee ilmastointiputkeen ja liikkuu alusten sisäosien läpi. Samaan aikaan Syndulla on vaikuttunut kuulemastaan ja uskoo Bridgerin olevan hyödyllinen osana miehistöä—mistä Jarrus on aluksi eri mieltä. Bridger putoaa ilmastointiputkessa yhteen aluksen tykeistä, jossa hä huomaa—ensimmäistä kertaa elämässään—olevan avaruudessa, taistelussa jossa hän luulee kuolevansa. Jarrus ja Wren miehittävät tykit, Wrenin mennessä siihen, jossa Bridger on, ja pidättelevät TIE-hävittäjiä antaen Syndullalle mahdollisuuden hypätä Ghostilla hyperavaruuteen.

Lothalissa agentti Kallus Imperiumin turvallisuusvirastosta tutkii paikkaa, jossa kapinalliset ryöstivät laatikot. Hän kertoo kommandantti Areskolle, että he eivät ole ensimmäiset kapinallisten kohteeksi joutuneet Lothalissa, upseerin suureksi helpotukseksi. Kallus kertoo, että kapinallisten hyökkäykset noudattavat nyt kaavaa, ja että heidän toimintansa saattaa johtaa täysimittaiseen kapinaan Imperiumia vastaan. On Kallusin tehtävä varmistaa, että kapinaa ei pääse syntymään, ja hän suunnittelee pysäyttävänsä Ghostin miehistön seuraavan hyökkäysyrityksen yhteydessä.

Kapinalliset tuovat varastetut laatikot suurmoffi Wilhuff Tarkinin mukaan nimettyyn Tarkintowniin.

Ghost lähtee hyperavaruudesta ja Orrelios vie Bridgerin ohjaamoon, jossa hän tapaa Syndullan. Bridger vaatii, että hänet viedään takaisin Lothaliin, mikä on miehistön suunnitelma—mutta Bridger on huolissaan siitä, että liian nopea palaaminen johtaa Imperiumin heidän jäljilleen. Syndulla kertoo, että Ghost voi sekoittaa signaalinsa niin, että Imperiumi ei voi jäljittää heitä. Palattuaan Lothaliin Ghost lähelle asutusta, jota paikalliset kutsuvat Tarkintowniksi suurmoffi Wilhuff Tarkinin mukaan hänen pakotettua asukkaat pois maatiloiltaan pakolaisen asemaan. Kapinalliset tuovat varastetut laatikot Tarkintowniin, jossa, ensimmäistä kertaa, Bridger näkee siellä asuvien kärsimyksen. Myöhemmin Jarrus ja Syndulla puhuvat paikalliselle rikollisjohtaja Cikatro Vizagolle, jolle he ryöstivät sädeaseet maksua vastaan. Vaihdossa sädeaseista, Vizago myös kertoo tiedon, jonka he ovat halunneet tietää pitkään: Imperiumin orjuuttamien wookieeiden sijainnin.

Tarkintownissa Orrelios ja Wren avaavat laatikkonsa ja jakavat niistä ruomkaa ilmaiseksi paikallisille. Bridger on yllättynyt yhden pakolaisen kiittäessä häntä, koska hän tietää, ettei tehnyt mitään. Hän palaa Ghostille ja istuessaan aluksen ulkopuolella, hän aistii jotain Voiman kautta, mikä johtaa hänet Jarrusin huoneeseen aluksella. Murtauduttuaan Jarrusin huoneeseen hän löytää ja varastaa holokronin, kuten myös valosapelin—jonka sinisen terän hän aktivoi. Jarrus ja Syndulla huomaavat hänet aseen kanssa, C1-mallin astromekaniikkadroidin Chopperin ilmoitettua heille murrosta, ja Jarrus vaatii Bridgeriä palauttamaan valosapelin. Jarrus antaa hänen kuitenkin pitää holokronin, tietäen, että jos Bridger saa sen avattua, hän pystyy käyttämään Voimaa ja kouluttautumaan jediksi.

Wookieeiden pelastus[muokkaa]

Uusi jedi[muokkaa]

Pidä tuo viemäsi valomiekka, muiden pölyisten muistojesi joukossa, tai palauta se ja tule mukaan—liity meihin, niin opetan sinulle Voimasta, ja opit mitä merkitsee olla jedi.
―Jarrus tarjoaa Bridgerille mahdollisuuden kouluttautua jediksi — (ääni)Kuuntele (kuvaus)[lähde]

Paettuaan Kesselistä wookieet nousevat Ghostiin, jossa Kitwarr ja Wullffwarro yhdistyvät jälleen. Auzituck orjuuttajavastainen tykkialus ottaa wookieet kyytiin ja kertoo kapinallisille, että jos he koskaan tarvitsevat apua, wookieet ovat siellä. Kun wookiee-alus irroittautuu, se tärisyttää alusta, mitä Bridger hyödyntää ottaakseen Jarrusin valosapelin tämän vyöltä. Alus palaa Lothaliin, jossa Bridger hyvästelee miehistön ennen palaamista torniinsa. Ennen lähtöä hän kuitenkin palauttaa holokronin Jarrusille, joka huomaa että se on avattu.

Bridger palaa Ghostille kouluttautuakseen jediksi.

Bridger palaa torniinsa, jonne Jarrus pian saapuu. Poika kysyy häneltä, mikä Voima on, ja Jarrus selittää, että se on energiakenttä joka sitoo galaksin yhteen. Jarrus kertoo Bridgerille, että hänet voitaisiin kouluttaa Voimassa ja tulla jediksi, antaen hänelle mahdollisuuden joko pitää valosapelin ja jäädä Lothaliin, tai palata alukselle ja liittyä miehistön osaksi. Jarrus lähtee, jättäen Bridgerin miettimään päätöstään, ja palaa huoneeseensa Ghostissa. Siellä hän avaa holokronin ja katsoo koko viestin Obi-Wan Kenobilta. Jedimestari varoittaa selviytyneitä jedejä, että heidän ei tulisi palata jeditemppeliin Coruscantissa ja että jonain päivänä uusi toivo nousee esiin pimeydestä. Kun viesti päättyy, Jarrus näkee Bridgerin käytävässä, ja poika palauttaa jedin valosapelin.

Tähtituhoajallaan agentti Kallus ottaa yhteyden Inkvisiittoriiin ja kertoo jedien metsästäjälle, että hän on löytänyt jedin johtaman kapinallissolun, mistä Inkvisiittori sanoo Kallusin tehneen hyvää työtä tiedottaessaan siitä.

Julkaisu[muokkaa]

Yhdysvallat[muokkaa]

Kapina nousee esitettiin julkisetsi ensimmäisen kerran vuoden 2014 San Diego Comic-Conissa.[7] Sen suunniteltu julkaisu verkossa WatchDisneyXD.comin tilaajille oli 29. syyskuuta 2014,[4] mutta päiväksi siirrettin lopulta aikaisempi 26. syyskuuta.[3] Sen ensiesitys televisiossa oli Disney Channelilla 3. lokakuuta 2014 (samanaikaisesti Walmartin yksinoikeudellisen DVD-julkaisun kanssa[8]),[4] ja sitä seurasi esitys 6. lokakuuta Disney XD:llä. Se tuli ladattavaksi internetiin 4. lokakuuta ja julkaistiin DVD:llä 14. lokakuuta.[4] 9. lokakuuta 2014 tiedotettiin, että elokuva esitetään ABC:llä 26. lokakuuta 2014 sisältäen uuden Inkvisiittorin ja Darth Vaderin välisen kohtauksen.[9] Tämä ajatus syntyi kun George Lucasille esitettiin elokuvan alkuperäinen versio.[10]

Jatkuvuus[muokkaa]

Kapina nousee sijoittuu aikaan neljätoista vuotta Tähtien sota: Episodi III – Sithin koston jälkeen ja viisi vuotta ennen Tähtien sota: Episodi IV – Uutta toivoa.[5] Elokuvan ja koko Star Wars Rebels -sarjan päähenkilöt ovat osa kapinallisryhmää, josta eräänä päivänä tulee osa Kapinaliittoa, alkuperäisessä Tähtien sota -trilogiassa esiintynyttä järjestöä.[11] Useiden henkilöiden taustatarinat viittaavat aikaisempiin Tähtien sodan tarinoihin ja tapahtumiin, mukaan lukien: Kanan Jarrus, joka on Sithin kostossa kuvatun jediritarikunnan tuhon selviytyjä;[12] Hera Syndulla, joka on Cham Syndullan tytär,[13] twi'lek-vapaustaistelijan, joka esiintyi The Clone Warsissa;[14] Sabine Wren, mandalorialainen, jonka kansa esiintyi kaanonissa ensimmäisen kerran The Clone Warsissa;[15] ja Zeb Orrelios jonka laji, joka perustuu Ralph McQuarrien alkuperäiseen konseptitaiteeseen, esiintyi ensimmäisen kerran kaanoniin kuulumattomassa Star Wars Legendsissä.[16]

Kronologisesti Kapina nousee myös seuraa John Jackson Millerin romaania A New Dawn, jossa kerrottiin Jarrusin ja Syndullan ensimmäisestä tapaamisesta;[17] ja joukkoa lyhytelokuvia, joissa esiteltiin sarjan päähenkilöt.[11] Myös Disney–Lucasfilm Press on hyödyntänyt useita elokuvan osia. Michael Koggen The Rebellion Begins on koko elokuvan romaaniversio,[18] kun taas Koggen Droids in Distress,[19] ja Meredith L. Rusun Ezra's Wookiee Rescue kertovat wookieeiden pelastamisesta Kesselissä.[20]

Vastaanotto[muokkaa]

Arvostelut[muokkaa]

Elokuvan arvostelut olivat enimmäkseen myönteisiä. IGN:n Eric Goldman antoi sille pistemäärän 8.7 ja kutsui sitä mainioksi, sanoen että se tuo onnistuneesti mieleen "hengen ensimmäisestä elokuvasta, joka sai meidät rakastamaan aihetta" sekä "hauskoja, miellyttäviä hahmoja" ja "hyvin tehtyjä toimintajaksoja." Goldman huomautti, että animaatio on vähemmän yksityiskohtaista kuin The Clone Warsissa mutta siinä silti "on oma viihdyttävä ulkonäkönsä," erityisesti Ralph McQuarrien vaikutuksesta, mutta sanoi myös, että osa animaatiosta—erityisesti wookieet—olisi voinut olla parempaa.[21] MTV:n Kevin P. Sullivan sanoi, että "kaukainen galaksi on muuttunut—ja paremmaksi," ja että sarja "tuntuu välittömästi oleelliselta ja uudelta." Sullivanin mielestä sen asema virallisessa kaanonissa "antaa painoarvoa uusille hahmoille" ja tekee sarjasta "pakollista katsottavaa" myös faneille, jotka epäilevät Tähtien sodan tulevaisuutta.[22] Ain't It Cool Newsin Merrick sanoi, että elokuvassa on "joitakin vastenmielisiä avaushetkiä," mutta sarjasta tulee Tähtien sodan saagan arvoinen ja se voi viehättää vanhoja ja uusia faneja.[23]

Varietyn Brian Lowry sanoi, että uusien hahmojen käyttö "osoittautui omituisen vapauttavaksi" ja "vähemmän rajoittuneeksi" kuin The Clone Wars, jossa suurin osa pähenkilöistä esiintyi elokuvissa ja heidän kohtalonsa tiedettiin. Lowry sanoi lisäksi, että sarja "osoittaa aitoa nokkeluutta" ja että se "rauhoittavan muistutuksen, että on paljon tilaa toimimiseen" Tähtien sodan universumissa.[24] Samoin The New York Timesin Mike Hale vertasi elokuvaa myönteisesti muihin Tähtien sodan tarinoihin, erityisesti Imperiumin vastaiskuun, ja sanoi että ohjelma, "vaatimattomalla tavallaan, näyttää olevan tyylikäs ja herkkä viihdekappale."[25] The LA Timesin Robert Lloyd sanoi lisäksi, että "Voima on vahvana Mikin talossa uuden Disneyn piirretyn myötä," ja sanoi, että, vaikkakin säilyttäessään Tähtien sodan identiteetin, Rebels on The Walt Disney Companyn ja sen animoidun tarinankerronnan tuote. Hän vertasi elokuvaa Alexander Kordan vuoden 1940 elokuvaan The Thief of Bagdad, josta Disneyn elokuva Aladdin sai vaikutteita, ja vertaili Ezra Bridgeriä ja Aladdinia keskenään.[26]

Kriitikoiden myönteisen mielipiteen lisäksi, Star Wars Rebelsin ryhmä esitti elokuvan George Lucasille, koska se oli ensimmäinen julkaistu Tähtien sodan tuotanto, jossa Lucas ei ollut mukana. Filoni kertoi StarWars.comille, että Lucas rakasti jaksoa, mikä oli Lucasfilmin ryhmälle "iso juttu" ja "suuri hetki."[27]

Katsojaluvut[muokkaa]

TV-ensi-illassaan Star Wars Rebels: Kapina nousee keräsi 6,5 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti Disney Channelilla ja Disney XD:llä. Kohderyhmä—6–11-vuotiaat pojat—oli 52% suurempi kuin Disney Channelin vuoden keskiarvo elokuvan esitysaikaan. 26. syyskuuta ja 6. lokakuuta välisenä aikana katsojaluvut verkossa olivat 75 000 ja katsotuin televisio-ohjelma Disney Channelin Subscription Video On Demandissa, Comcastin Xfinityssä ja Applen iTunesissa. Ensi-ilta oli sijalla #1 in the Nielsenin Social Daily Top 5 -listalla sarja-elokuville ja erikoisjaksoille.[28]

Tekijät[muokkaa]

Tyypin mukaan [+/–]

Näyttelijät Tuotantoryhmä

Näyttelijät

Alkuperäinen versio

Suomenkielinen versio

Tuotantoryhmä

Esiintymiset[muokkaa]

Tyypin mukaan [+/–]

Hahmot Olennot Droidimallit Tapahtumat Paikat
Organisaatiot ja arvonimet Lajit Kulkuneuvot ja alukset Aseet ja teknologia Sekalaiset

Hahmot

Olennot

Droidimallit

Tapahtumat

Paikat

Organisaatiot ja arvonimet

Lajit

Kulkuneuvot ja alukset

Aseet ja teknologia

Sekalaiset

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 SWInsider.pngStar Wars Rebels Recounted”—Star Wars Insider 156
 2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 2,49 2,50 2,51 2,52 2,53 2,54 2,55 2,56 2,57 2,58 2,59 2,60 2,61 2,62 2,63 2,64 2,65 2,66 2,67 2,68 2,69 2,70 2,71 2,72 2,73 2,74 2,75 2,76 2,77 Star Wars Rebels: Spark of Rebellion on WatchDisneyXD.com
 3. 3,0 3,1 StarWars.com Star Wars Rebels: Spark of Rebellion to Debut Early on Watch Disney XD StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 4. 4,0 4,1 4,2 4,3 StarWars.com Star Wars Rebels: Spark of Rebellion Premieres Friday, October 3 on Disney Channel StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 5. 5,0 5,1 TwitterLogo.svg Leland Chee (@HolocronKeeper) Twitterissä: ”0 10 10-13 13 27 32 35 36” (kuvakaappaus)—Kyseinen tviitti viittaa kaanoniin kuuluvien elokuvien ja televisiosarjojen välisiin vuosiin, Star Wars Rebels alkaa vuonna 27 ja Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo sijoittuu vuoteen 32. Yksinkertaisia laskuja käyttämällä voidaan selvittää Kapina nousee -elokuvan sijoittuminen aikajanalle.
 6. StarWars.com Spark of Rebellion Episode Guide StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 7. StarWars.com Star Wars Rebels Hits San Diego Comic-Con StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 8. Star Wars Rebels: Spark Of Rebellion Now Available On DVD. TheForce.Net.
 9. 9,0 9,1 StarWars.com Star Wars Rebels: Spark of Rebellion With a New Scene Featuring Darth Vader Coming to ABC StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 10. RebelForce Radio: October 31, 2014 (October 31, 2014). shotglassdigital.com.
 11. 11,0 11,1 StarWars.com Star Wars Rebels StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 12. Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto
 13. SWYTlogo.png Rebels Recon #1.13: Inside "Rebel Resolve" | Star Wars Rebels virallisella Tähtien sodan YouTube-kanavalla (linkki varmuuskopioon)
 14. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Vapaus Rylothilla
 15. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Mandaloren salajuoni
 16. Tatooine Manhunt
 17. A New Dawn
 18. The Rebellion Begins
 19. Disney Book Group Fall 2014 / Winter 2015 Catalog: Star Wars Rebels: Droids in Distress.
 20. Ezra's Wookiee Rescue
 21. Star Wars Rebels: "Spark of Rebellion" Review (English) (25). IGN.
 22. 'Star Wars Rebels' Will Remind You Why You Love This Universe (English) (19). MTV.
 23. Merrick Reviews STAR WARS REBELS!! + New, Earlier, Premiere Date Ahoy!! (English) (25). Ain't It Cool News.
 24. TV Review: 'Star Wars Rebels' (English) (29). Variety.
 25. Like Leia and Luke's Old Gang, but With Anime-ish Introspection. The New York Times.
 26. Review: Disney is the driving force of 'Star Wars Rebels'. The LA Times.
 27. StarWars.com Rebels Recon: Inside "Spark of Rebellion" StarWars.comissa (linkki varmuuskopioon)
 28. 'Star Wars Rebels' Delivers 6.5 Million Viewers on Disney Channel and Disney XD Around the World. TV by the Numbers.
 29. Alkuperäisessä versiossa Inkvisiittori esiintyy vain hologrammissa. ABC:n versioon lisättiin kohtaus, jossa Inkvisiittori näkyy.

Aiheesta muualla[muokkaa]


Rebels-logo-big.png
Tuotantokausi 1
Lyhytelokuvat: 1 · 2 · 3 · 4
1–2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15
Tuotantokausi 2
1–2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21–22
Tuotantokausi 3
1–2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12–13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21–22
Tuotantokausi 4
1–2 · 3–4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15–16
Jaksojen mukaelmat
Kapina nousee · The Rebellion Begins
Droids in Distress · Ezra's Duel with Danger · Battle to the End
Cinestory-sarjakuvat
Spark of Rebellion · Path of the Jedi
Maul · Grand Admiral Thrawn
Servants of the Empire
Edge of the Galaxy · Rebel in the Ranks
Imperial Justice · The Secret Academy
Nuortenkirjat
Chopper Saves the Day · Sabine's Art Attack · Zeb to the Rescue · Ezra and the Pilot
A New Hero · Ezra's Wookiee Rescue · The Inquisitor's Trap
Hera's Phantom Flight · Kanan's Jedi Training · Always Bet on Chopper
Muu materiaali
Ezra's Gamble · Rebel Journal by Ezra Bridger · Sabine My Rebel Sketchbook
The Ultimate Guide · The Visual Guide · Epic Battles · Sarjakuvat · Rebels Recon
[+/–] [muokkaa]
StarWarsOpeningLogo.svg
Episodit
I: Pimeä uhka · II: Kloonien hyökkäys · III: Sithin kosto
IV: Uusi toivo · V: Imperiumin vastaisku · VI: Jedin paluu
VII: The Force Awakens · VIII: The Last Jedi · IX: The Rise of Skywalker
Anthology Series
Rogue One · Solo
Spinoff-elokuvat
Kaanon:
The Clone Wars · A Droid Story · Rogue Squadron
Waititin elokuva · Feigen elokuva · 2025 elokuva · 2027 elokuva
Nimeämätön elokuvasarja · Nimeämätön trilogia
Legends:
Holiday Special · Ewokien taistelu · Taistelu Endorista
Näytellyt sarjat
The Mandalorian · The Book of Boba Fett · Andor · Obi-Wan Kenobi
Rangers of the New Republic · Ahsoka · The Acolyte · Lando
Animaatiosarjat
Kaanon:
The Clone Wars · Rebels · Forces of Destiny · Resistance
Galaxy of Adventures · The Bad Batch · Visions
Legends:
Droids · Ewoks · Clone Wars
Muu media
Kuunnelmat · Kirjat · Sarjakuvat · Multimediaprojektit
Parodiat · Roolipelit · Videopelit
[+/–] [muokkaa]