Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Astromekaniikkadroidi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Senkin tyhmä pieni astrodroidi!
Supertaisteludroidi R2-D2:lle, hetkeä ennen palamistaan — (ääni)Kuuntele (englanniksi) (kuvaus)[lähde]
Joukko astromekaniikkadroideja

Astromekaniikkadroidi, jota kutsuttiin myös astrodroidiksi tai mekaanikoksi, oli korjausdroidin tyyppi, joka toimi mekaanikkona tähtialuksilla. Nämä pienikokoiset droidit käyttivät työkalukärkisiä lisäkkeitä, jotka varastoitiin upotetuissa osastoissa. Monissa tähtihävittäjissä astromekaanikot vastasivat apupilotteina lento- ja virransyöttöjärjestelmistä.[1] Avaruuteen avoimessa droidipaikassa sijainnut droidi pystyi pilottitehtäviensä lisäksi laskemaan hyperavaruushyppyjä ja suorittamaan yksinkertaisia korjauksia.

Useimmat astromekaanikot pystyivät viestimään vain kirjallisesti, toisen tietokoneen kautta välitettynä, tai erityisellä naksausten, piippausten ja muiden vastaavien äänten koodilla, jota kututtiin binääriksi. Kuitenkin eräät toiset droidit, kuten C-3PO, pystyivät ymmärtämään astromekaanikkojen binäärikoodia ja usein käänsivät sitä muille kielille.

Astromekaniikkadroidit olivat keskimäärin 0,93 metriä korkeita,[2] kun taas R-sarjan droidit R2-linjasta eteenpäin olivat hieman yli metrin korkeita.


Esiintymiset[muokkaa]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]