Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Kloonisotilaskomentaja

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Vaiheen I Kloonikomentaja.
Kenraalit antavat komennon. Me toteutamme sen.
Kloonikomentaja Bly[lähde]

Kloonisotilaskomentajat olivat kloonisotilaita, jotka kasvatettiin Kaminolla Tasavallan suurarmeijan riveihin johtajanrooleihin erityiskoulutuksella. Heidän geeneihinsä oli siis lisätty enemmän itsenäisyyttä ja johtajuutta.

He johtivat kukin 2304 kloonisotilaan rykmenttiä taistelussa. Kullakin kloonisotilaslegioonalla oli vain yksi seniorikloonikomentaja. Kuitenkin joskus pienempiä pataljoonia ja rykmenttejä johti kloonikomentaja, kuten Cody johti 212. hyökkäyspatalioonaa. Kun jedit tarvitsivat ryhmän kloonisotilaita, ei väliä minkä kokoisen, kloonikomentaja tavallisesti liittyisi joukkoon avustamaan jedikenraaleja.

Kloonikomentajaa alempi arvo oli kloonisotilaskapteeni.

Komentajakoulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonikomentaja Bly (kolmas vasemmalta).

Nämä kloonikomentajat saivat erityistä johtajankoulutusta täyttämään edistyneemmät roolinsa ja ne kasvatettiin omaamaan tavallista suurempi itsenäisyys, taktinen ajattelukyky ja koordinaatiotaito. Taistelussa heidät yleensä viitattiin kenttäkomentokeskuksiin, mutta ottivat kyllä osaa yhteenottoihin jos tilanne sitä vaati.

ARC-koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edistyneiden tiedustelukommandojen (engl. Advanced Recon Commando, ARC) nousun jälkeen jotkut ARCit, kuten Alfa-17, palasivat Kaminoon uudelleenkouluttamaan kloonikomentajia ARC-taidoille, tehden niistä itsenäisempiä kuin olivat ennemmin olleet. Kun kloonikomentajat oli koulutettu, ne saivat tittelin ARC-komentaja ja sitten palasivat legiooniensa pariin kouluttamaan parhaat klooninsa ja avustajansa uusille taidoille. Heidän uusi, itsenäisempi koulutus johti erityispersoonallisuuksiin komentajien rinnalla.

Persoonalisointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisotien alussa klooniupseerit olivat merkitty keltaisilla väreillä kypärissään ja panssareissaan. Uudelleenkoulutetut ARC kommandot yleensä lisäilivät lisävarusteita panssareihinsa, kuten ARC sotilaiden kamat tai olkasuojat. Komentajat mahdollisesti lisäilivät myös varusteita kuten makrokiikareita kypäriinsä tai komentaja Bacaran heikko levytys. Jotkut komentajat antoivat parhaiden sotilaidensa myös pitää yllään ARC panssareita.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen I kloonikomentaja kloonisotien alkuvaiheessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]