Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Nirauan

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Nirauan
Astrograafiset tiedot
Alue

Villi avaruus

Sektori

Gradilisin sektori

Aurinkokunta

Nirauanin aurinkokunta

Koordinaatit

I-5

Fyysiset tiedotMaasto yleisesti

Kanjoneita, kukkuloita, luolia, järviä

Tärkeimmät kohteet ja paikat

Korkea torni (Thrawnin käsi), Pienen kalan järvi

Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit

Qom JhaT, Qom QaeT, Fire Creeperit

Muut lajit

Ei ole, ennemmin: chissit, ihmiset

Virallinen kieli

Ei ole, ennemmin: Galaktinen peruskieli, Cheunh

Tärkeimmät kaupungit

Ei ole

Liittoutuma

Käden Imperiumi

Nirauan oli toinen Nirauanin aurinkokunnan kolmesta sisemmästä planeetasta. Sen alkuperäisiä asukkaita olivat älykkäät lintuolennot qom jhat ja qom qaet, joiden lisäksi planeetalla oli chissien ja keisarillisten varuskunta. Se oli heikon punaisen tähden toinen kiertolainen ja sen maasto oli lähinnä puuviidakkoa, jossa siellä täällä oli pieniä järviä.

Vaikka qom jhat ja qom qaet olivat Voimalle herkkiä ja älykkäitä, ne eivät ilmeisesti olleet luoneet minkäänlaista teknologista kulttuuria. Planeetan aikoa selvä merkki ulkoisen maailman vaikutuksesta oli ikivanha linnake, joka tunnettiin Thrawnin kätenä. Se oli rakennettu samasta mustasta, energiaaimevästä kivestä, kuin Hijarnan vanha linnake. Sen alla olleissa luolissa oli qom jhan ja qom qaen asuinpaikkoja, joille linnoitus oli pelottava ja kunnioitusta herättävä paikka. Ilmeisesti erittäin tehokkaan laserammuksen aiheuttaman tuhon jälkeen linnake hylättiin ja se jäi paikoilleen unohdetun sodan muistomerkkinä. Linnakkeen ottivat myöhemmin käyttöönsä suuramiraali Thrawnille uskolliset joukot joko galaktisen sisällissodan aikana tai pian sen jälkeen.

Thrawn joukkoineen muokkasi linnoitusta lisäämällä siihen sekä chissien että keisarillisten teknologiaa. Näihin aikoihin rakennuksessa oli tähtituhoojaan verrattavissa oleva komentokeskus, raskasta puolustusaseistusta ja hangaari täynnä TIE tiedusteluhävittäjiä. Linnoituksen alla olevissa luolissa oli kirjastotietokone ja Thrawnin klooni, joka vain odotti heräämistään kloonaussylinterissä.

19 jYt Luke Skywalker ja Mara Jade onnistuivat aiheuttamaan linnoitukselle vakavaa vahinkoa aiheuttamalla tulvan tietokonekirjastoon, tappamalla kloonin ja törmäämällä Jade's Firen päin päähangaaria. Oletettavasti tämä vahinko antoi Cavrilhu piraateille tilaisuuden väliaikaisesti kaapata tukikohdan. Skywalkereiden palatessa paikalle kolme vuotta myöhemmin tukikohdan puolustukset oli rakennettetu uudelleen, joskaan he eivät käyneet planeetalla katsomassa asiaa.

Virallisesti linnoitus toimi yhteyspaikkana Imperiumin jäänteiden ja Chissien valtakunnan välillä. Sen henkilökuntaan kuului kenraali Soontir Felin johtamia keisarillisia ja ryhmä Thrawnin kotifalangin chiss-sotureita, joita johti komentaja Kres'ten'tarthi. Ottaen huomioon, että molemmat ryhmän olivat uskollisia Thrawnille, tukikohta luultavasti oli myös salaperäisen Käden Imperiumin komentokeskus.

Jossakin kohtaa yuuzhan vongien valloitusretkeä Thrawnin käsi ilmeisesti hylättiin, mutta tarkat tapahtumat ja niiden syyt ovat epäselvät.

Jossakin välissä Käden Imperiumin hajaantumisen ja toisen corellialaisen kriisin välillä ryhmä Sanbran yliopiston tutkijoita saapui Nirauaniin tutkimaan chissien asutuksen jäänteitä toivoen saavansa lisätietoa sini-ihoisista olennoista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]