Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Galaktinen sisällissota

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Olen pahoillani viattomien kuolemisesta. Mutta viattomia kuolee sodissa, Leia Organa, ja sinun puolesi ei olisi pitänyt aloittaa tätä.
Boba Fett selittää Leia Organalle omaa sodan näkymäänsä.[lähde]

Galaktinen sisällissota oli yksi suurimmista galaktisista konflikteista, jossa kohtasivat Galaktinen Imperiumi ja sitä vastaan perustettu Tasavallan palauttajien liitto ("kapinaliitto"). Sodan alkujuuret sijoittuvat kaikenkaikkiaan kloonisotien aijoille.

Tällöin ryhmä jaloja senaattoreita (joihin kuului muun muassa Bail Organa, Padmé Amidala ja Mon Mothma) yrittivät estää ylikansleri Palpatinea kahmimasta itselleen lopullista valtaa. Palpatine kuitenkin vain nousi ja nousi petkuttaen ihmisiä ja lopulta julisti itsensä lopulta keisariksi ja Tasavallan Impeirumiksi. Tällöin jalot senaattorit piilottautuivat ja perustivat kapinaliiton. Imperiumin senaatissa he hankkivat kapinallisille paljon sympatiaa, mutta keisari hajoitti senaatin ja rakennutti valtavan Imperiumin armeijan.

Kapinalliset nousivat heitä vastaan. Monet kansalaiset kannattivat kapinallisia, sillä Imperiumin hallinto ei heitä miellytänyt. Sota raivosi monta vuotta pitkin galaksia, ja pikkuhiljaa kapinalliset alkoivat lyödä vertoja Imperiumin massiiviselle armeijalle. Yavinin taistelun voitto antoi kapinallisille raktaisevan edun kun he tuhosivat ensimmäisen kuolontähden. Lopulta Endorin taistelussa kapinalliset tuhosivat Imperiumin suuren laivaston ja toisen kuolontähden Endorin kuun yläpuolella. Darth Vader tappoi keisari Palpatinen taistelun lopulla.

Imperiumin jäänteet jatkoivat taistelua kapinallisia vastaan 4 jYt eteenpäin Uutta Galaktista Tasavaltaa vastaan.

Galaktisen sisällissodan alkuperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Häiriö senaatissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaktisen Imperiumin perustamisen mahdollisti vuosikymmeniä kästänyt juoniminen, manipulointi ja petokset, joiden takana oli sithin musta valtias, Darth Sidious, ja tätä toteuttivat hänen lukuiset oppilaansa sekä agentit ja nuket. Naamioituneena karismaattiseksi Naboon senaattoriksi ja kantaen Palpatine nimeä, Sidious käytti Tasavallan byrokratian korruptiota ja toimimattomuutta hyväkseen, minkä johdosta hänet valittiin ylikansleriksi. Tämän viran saatuaan, Palpatine jatkoi toteuttamalla galaksin laajuiset kloonisodat lisätäkseen valtaa omiin käsiinsä sanoen, että hän tarvitsisi lisää väliaikaista päätäntövaltaa separatistien uhkaa vastaan. Palpatine ei kuitenkaan luopunut voimistaan sodan päätyttyä vaan jedien petosta julistaen hän julisti Galaktisen Imperiumin perustetuksi senaatin suosionosoitusten saattelemana.[1]

Ottaen galaktisen keisarin tittelin, Palpatine alkoi perustaa totalitaarista hallintoaan ja menestyksekkäästi saavutti sithien vuosituhansia vanhan tavoitteen: jedien säädyn lopullisen tuhon. Palpatine käytti "jedien kapinaa" kääntääkseen yleisön mielipiteet jedejä vastustaviksi ja aloitti käsky 66:n. Useita tuhansia jedejä kattava sääty tuhoutui pian lähes täysin ja vain harvat selviytyivät hengissä aloittaen samalla suuren jedipuhdistuksen vuonna 19 eYt.[1]

Tänä rauhattomana aikana, Anakin Skywalkerin ja Padmé Amidalan kaksoset syntyivät. Tällöin ei vielä tiedetty, että Luke ja Leia Skywalker tulisivat kasvamaan Kapinaliiton sankareiksi ja olisivat merkittävässä osassa sotaa. Heidät kuitenkin erotettiin toisestaan heti syntymän jälkeen, jotta Palpatinen kolmanneksi oppilaaksi alkanut ja jedit pettänyt Anakin ei saisi heitä käsiinsä.[1] Vaderista tulikin Palpatinen tärkeä ase ja hän toteutti mestarinsa tahtoa kamalin seurauksin, tappaen jäljellä olleita jedejä tietämättä, että hänen omat lapsensa olivat yhä elossa. Leian adoptoi Bail Organa ja Luke liittyi Beru ja Owen Larsin perheeseen Tatooinella.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset iskut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloittaneet toimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolemantähden kaavioiden katoaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yavinin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Millennium Falcon pakeni pian tämän jälkeen joutuen useiden TIE hävittäjien jataamaksi, mutta Tarkin antoi aluksen paeta, jotta tämä johtaisi heidät kapinallisten salaiseen tukikohtaan. Hänen suunnitelmansa onnistui ja keisarilliset saivat tietää Yavin IV:n tukikohdasta Falconiin piilotetun seurantalaitteen avulla. Lähetettyään ensin joukkueellisen iskusotilaita kuuhun varmistamaan kapinallisten läsnäolon, kaikki kurssit suunnattiin Yavinin aurinkokuntaan.

Suuressa kapinallisten tukikohtana toimineessa temppelissä, kapinalliset analysoivat mittarilukemiaan ja Jan Dodonna kehitti hyökkäyssuunnitelman. Kuolemantähden häämöttäessä kuun yllä ja valmistautuen laukaisemaan superlaserinsa, kapinalliset alkoivat epätoivoiseen yritykseensä jättiläisaseman tuhoamiseksi. Kapinallispilotit saivat tehtäväkseen lentää Kuolemantähden keskiosan syvännettä pitkin ja seurata tätä pienelle lämmönpoistokanavalle, johon onnistuneesti osuva protonitorpedo tuhoaisi avaruusaseman pääreaktorin ja aloittaisi suunnattoman ketjureaktion. Kiivaan taistelun aikana, kapinalliset yrittivät pitää keisarillisten aluksia loitolla lentäen samalla kohteelleen. Tarkin seurasi taistelun kulkua ja aliarvioi kapinallisten mahdollisuudet kieltäytymällä lähettää lisää aluksia taisteluun. Hän ei myöskään välittänyt Moradmin Bastin varoituksista lämmönpoistokanavan uhasta ja jatkoi suunnitelmaansa kuun tuhoamiseksi.

Myös Darth Vader osallistui taisteluun aluksellaan ja tuhosi kapinallisaluksia jatkuvaa vauhtia muiden keisarillisten kanssa. Kapinallisten menettäessä joukkojaan, Luke Skywalker, Biggs Darklighter ja Wedge Antilles lähtivät viimeiseen yritykseen. Vader tappoi Biggsin, pakotti Wedgen pakenemaan ja oli juuri ampumaisillaan oman poikansa, Luken, kun Han Solo astui taisteluun Millennium Falconillaan. Solon onnistui ajaa Vader taistelusta ja tämä antoi Lukelle mahdollisuuden torpedojen ampuseen. Hyökkäys onnistui ja vain hetkeä myöhemmin koko Kuolemantähti tuhoutui räjähdyksessä vieden mukanaan miljoonia keisarillisia.

Tämä ratkaiseva hetki edisti Luke Skywalkerin matkaa jediritariksi ja oli myös merkittävä käänne galaktisessa sodassa Imperiumia vastaan.

Yavinin jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yavinin tukikohdan kaappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reythan kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konnalentue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Operaatio Grainin nappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ralltiirin evakuointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeät joukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crix Madinen loikkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kashyyykin piiritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin vastareaktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapina laajenee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyökkäys Hothiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisarillisia luotaindroideja lähetettiin ympäri galaksia etsimään kapinallisten tukikohtaa. Ne lähettivät raportteja päivittäin, joista useat käytiin läpi ja paljastuivat arvottomiksi. Kuitenkin Executorin kapteeni Piett vastaanotti raportin Hothin aurinkokunnasta. Piettin sekä Vaderin analysoitua tämän tiedon, Hoth varmistui kapinallisten tukikohdaksi.

Tätä löytöä seurasi pian Hothin taistelu, jonka aikana kapinalliset yrittivät pidätellä ylivoimaisia vastustajiaan antaakseen tukikohdan henkilöstölle ja johtajille aikaa paeta planeetalta mukanaan mahdollisimman paljon varusteita. Keisarilliset lopulta valtasivat tukikohdan ja tuhosivat sen, mitä seurasi pakenevan Millennium Falconin kiivas jahtaaminen. Tämä lensi Hothin asteroidikenttään ja huolimatta keisarillisten yrityksistä, se onnistui pakenemaan Bespinin Pilvikaupunkiin. Siellä alusta lentänyt Han Solo haki apua entiseltä ystävältään, Lando Calrissianilta. Solo ei kuitenkaan tiennyt, että Imperiumi oli pakottanut Calrissianin yhteistyöhön ja kehittivät ansaa Luke Skywalkerille, jonka Vader tiesi saapuvan paikalle myöhemmin.

Samalla Obi-Wan Kenobin Voimahaamun opastusta seurannut Luke oli matkustanut Dagobahiin, missä hän opiskeli jediksi mestari Yodan oppilaana. Voiman avulla, Luke sai kuitenkin tietää ystäviensä tuskista Pilvikaupungissa ja, huolimatta Yodan ja Kenobin kehotuksista jedikoulutuksensa päättämiseksi, Luke lähti Dagobahista kohti Pilvikaupunkia pelastaakseen ystävänsä. Tunteidensa ohjaama Luke saapui paikalle astuen Vaderin ansaan ja kävi kiivaan taistelun sithlordin kanssa. Tämä päättyi Luken karvaaseen tappioon ja Vader yritti kääntää häntä pimeälle puolelle paljastaen myös olevansa Luken isä. Nuori Skywalker ei kuitenkaan hyväksynyt Vaderin tarjouksia vaan tiputtautui tasanteelta Pilvikaupungin ulkopuolelle, mistä hänen ystävänsä saapuivat pelastamaan vahingoittunutta jediä. Viimeisillä sekunneilla, ystävykset pakenivat Millennium Falconilla, vaikkakin Solo oli joutunut karboniittiin jäädytetyksi ja palkkionmetsästäjä Boba Fett aikoi viedä tämän Tatooinelle Jabballe.

TIE aaveiden uhka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Endorin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolemantähti II räjähtää.

Kun Skywalker, Organa ja Calrissian olivat vuosi Pilvikaupungin tapahtumien jälkeen vapauttaneet Han Solon ja tappaneet Jabba Desilijic Tiuren, he saivat kapinallisten tukikohdassa tietää, että Imperiumi valmisteli uutta Kuolemantähteä Endorin metsäkuun yllä. Skywalker, Solo ja Organa ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi lähtemään Endoriin tuhoamaan Kuolemantähden suojakilpigeneraattoria. He laskeutuivat kuuhun varastetulla Imperiumin sukkulalla. Siellä he saivat apua paikallisilta ewokeilta, jotka pitivät C-3PO:ta jumalanaan. Yhdessä ewokien kanssa Solo ja Organa voittivat iskusotilaat ja tuhosivat kilpigeneraattorin, mutta Skywalker antautui Darth Vaderille, joka vei hänet Kuolemantähdelle.

Suojakilpigeneraattorin tuhouduttua kapinallisten laivasto lähti hyökkäykseen Kuolemantähteä vastaan. Koska kävi ilmi, että Kuolemantähden tuhoase oli jo käyttövalmis, kapinallisten isoimmat alukset siirtyivät lähitaisteluun Imperiumin tähtituhoajia vastaan. Sillä aikaa pienemmät alukset Calrissianin komentaman Millenium Falconin johdolla hyökkäsivät Kuolemantähdelle. Skywalkerin katsellessa tapahtumia keisarin valtaistuinsalin ikkunasta keisari yritti houkutella hänet pimeälle puolelle. Lopulta Skywalker ja Vader ajautuivat valosapelitaisteluun. Skywalkerin lopulta voitettua Vaderin, keisari määräsi hänet tappamaan Vaderin. Mutta Skywalker kieltäytyi, sanoen olevansa jedi. Keisari raivostui ja alkoi kiduttaa Skywalkeria Voimasalamoinnilla. Vader ei pian enää pystynyt katselemaan poikansa kärsimystä, vaan palasi Anakin Skywalkeriksi ja heitti keisarin kuiluun. Keisarin salamointi kuitenkin vahingoitti kuolettavasti Vaderia, joka kuoli pian poikansa käsivarsille.

Skywalkerin paetessa isänsä ruumiin kanssa Millenium Falcon ja pari X-siipistä ampuivat Kuolemantähden ydintä, jolloin se alkoi tuhoutua. Lopulta, Falconin ja hävittäjien poistuttua avaruusaseman sisältä, se räjähti. Räjähdys oli nähtävissä Endorin pinnalla, jossa ewokit ja kapinalliset juhlivat voittoa. Kun keisari oli kuollut, Imperiumi alkoi heiketä.

Sepanin kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapinan laajentuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liiton uudelleenmuodostus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Kitaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Operaatio Earplug[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gallin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bakuran ensimmäinen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fondorin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kothlisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bespinin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Pregsbelt IV:lle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapinallisten voitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapaus Bakurassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin hajaannus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isku Eclipseen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kashyyykin toinen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi tasavalta valloittaa Coruscantin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coruscantin jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bactasota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotalordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palojen keräilemistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thrawnin kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9 jYt suunnilleen kaksi vuotta Coruscantin valtaamisen jälkeen Uusi tasavalta sai kuulla huhuja suuramiraalista, joka oli ottanut keisarillisen laivaston komentoonsa. Tämä sotapäällikkö oli Mitth'raw'nuruodo, chiss, joka tunnettiin paremmin keskusnimellään Thrawn. Palattuaan Tuntemattomilta alueilta Thrawn oli ottanut Galaktisen Imperiumin komentoonsa ja aloittanut taistelun Uutta tasavaltaa vastaan.

Thrawnin suunnitelma Uuden tasavallan kukistamiseksi vaati kolme asiaa, joiden sijainnit hän sai selville suorittamalla yllätysiskun Obroa-skain kirjastomaailmaan. Ratsiassa Thrawn sai tietoonsa Waylandin planeetan sijainnin, joka oli ollut Palpatinen salainen varasto. Saavuttuaan Waylandiin Thrawn kohtasi jedimestari Jorus C'baothin hullun kloonin Joruus C'baothin. Thrawn suostutteli C'baothin avukseen luvaten jedikloonille Leia Organa Solon Voimalle herkät kaksoset, joissa Skywalkerin perintö oli vahvana.

Thrawnin ensimmäinen tasavaltaa vastaan suunnattu isku kohdistui Sluis Vanin telakoille, missä hän salakuljetti Waylandista löytämänsä ympäryssuojalaitteen avulla myyräkaivureita telakoille varastaakseen sota-aluksia. Lando Calrissianin ja Luke Skywalkerin hyvin ajoitettu sekaantuminen kuitenkin estivät suunnitelman toteutumisen. Thrawn oli kuitenkin varautunut tappioon Sluis Vanissa ja järjesti keisarillisen tiedustelupalvelun avulla liikkeelle tietoa, mikä syyllisti amiraali Ackbarin, minkä seurauksena mon calamari menetti komentajuuden. Tämän seurauksena Ackbarin poliittinen vastustaja Borsk Fey'lya kahmi valtaa kärjistäen tilannetta hallituksessa ja siten hidastaen Uuden tasavallan reagointikykyä suuramiraali Thrawnia vastaan.

Samaan aikaan noghrien kommandoryhmät koettivat vangita Leia Organa Solon suuramiraali Thrawnin käskystä. Kashyyykissä epäonnistunut hyökkäys johti yhden noghrin vangitsemiseen, joka tunnisti Leian Darth Vaderin perijäksi. Leia matkusti Noghrien kotimaailmaan Honoghriin, missä hän onnistui paljastamaan Imperiumin tuhonneen tahallaan planeetan luontoa pitääkseen noghrit orjuudessa. Tiedon suututtamat noghrit kääntyivät Uuden tasavallan kannattajiksi.

Hallituksen taistellessa sisäisten ristiriitojensa kanssa toimintakykynsä menettäneenä Luke Skywalker ja Han Solo johtivat epävirallista toimintaa, jonka tavoitteena oli saada kauan sitten kadonnut Katana-laivue Uuden tasavallan haltuun. Etsintöjensä aikana Solo ja Calrissian tapasivat entisen kapinallisjohtajan Garm Bel Ibliksen. Kun Katana-laivue oli löydetty Uuden tasavallan joukko lähti ottamaan sitä haltuunsa, mutta he joutuivat huomaamaan, että keisarilliset olivat jo vieneet suurimman osan laivaston aluksista. Bel Ibliksen ja Talon Karrden avulla tasavallan joukot onnistuivat saavuttamaan voiton taistelussa, minkä lisäksi heille selvisi Thrawnin joukkojen alkuperä.

Waylandista Thrawn oli löytänyt Spaartin kloonaussylintereitä, jotka oli viety Cartaolta kloonisotien aikana. Myrkrin Voimaa torjuvien ysalamirien avulla Thrawn saattoi kasvattaa uusia klooneja muutamassa päivässä. Tasavallan tavoite sodassa muuttui, kun he saivat tietää Thrawnin käyttävän klooniarmeijaa - heidän oli löydettävä kloonitehdas.

Uusi tasavalta ei kuitenkaan pystynyt järjestämään tavittavaa operaatiota, sillä Thrawnin hyökkäykset Ukion ja Ord Pardronin kaltaisiin tasavallan maailmoihin pitivät heidät liian kiireisinä. Thrawn teki myös hyökkäyksen Uuden tasavallan pääplaneettaa, Coruscantia vastaan ja piiritti planeetan ympäryssuojilla varustetuilla asteroideilla. Uusi tasavalta teki suunnitelman piirityksen lopettamiseksi, mutta sitä varten heidän oli kaapattava kidegravitaatioloukku Bilbringin keisarillisilta telakoilta.

Samaan aikaan Luke Skywalker jatkoi klooniarmeijan lähteen etsimistä. Talon Karrde auttoi häntä ja järjesti salakuljettajien liiton etsimään niiden lähdettä. Tieto ei kuitenkaan lopulta tullut Skywalkerilta eikä Karrdelta vaan entiseltä keisarin kädeltä, Mara Jadelta. Saadessaan tietää Waylandin aseman Luke Skywalker, Han Solo, Lando Calrissian ja Mara Jade lähtivät matkalle tuhotakseen kloonauskeskuksen ja kukistaakseen Joruus C'baothin.

Bilbringin taistelu alkoi Uuden tasavallan kannalta huonosti, sillä sulkuristeilijät pakottivat heidät pois hyperavaruudesta ennen aikojaan. Salakuljettajien liitto kuitenkin sekaantui asiaan ja auttoi tasavallan joukkoja taistelussa. Juuri kun tasavallan joukot onnistuivat murtautumaan lävitse suuramiraali Thrawnin oma noghrihenkivartija Rukh surmasi tämän. Yllättäen keisarillisten joukkojen komentajaksi palannut kapteeni Pellaeon ei pystynyt jatkamaan taistelua ilman suuramiraalia, joten hän joutui vetäytymään.

Isardin paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhan vihollisen paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudelleen syntynyt keisarikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Operaatio Varjokäsi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palpatinen lopullinen tappio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palpatinen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vartian kosto ja Veren neuvosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudelleenliittyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mon Calamarin toinen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediprakseumin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sodan jatkuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isku jediakatemiaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warun mahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crseihin asema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viimeiset kampanjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caamas-dokumentin kriisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bastionin ehdot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapinaliiton/Uuden Tasavallan tärkeimmät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin/Impeirumin jäännösten tärkeimmät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaktinen sisällissota
(2 eYt19 jYt)
Galaktinen aikajana

Edellinen: Kloonisodat
(2219 eYt)

Samanaikainen: Ssi-ruuiden invaasiot
(1 eYt28 jYt)

Seuraava: Yuuzhan vongien sota
(2529 jYt)

Varhaiset kampanjat (2 eYt1 eYt)
2 eYt

Corellian sopimus · Kuolemantähti I:n ensimmäinen · Mantooine
Silkenin asteroidit · Chabosh

1 eYt

Eriadun aurinkokunta · Ylesia · Druckenwellin ensimmäinen
Selonia · Kuatin ensimmäinen · Cato Neimodian ensimmäinen
Mon Calamarin ensimmäinen · Kaminon ensimmäinen
Cato Neimodian toinen · Itanin tähtisumu · Kaminon toinen
Operaatio Domino · Mon Calamarin toinen
Sulonin ensimmäinen · AX-456 · Datar
Nar Shaddaan ensimmäinen · Dantooinen ensimmäinen
Kashyyykin ensimmäinen

Fresian kampanja
(1 eYt)

Kuatin toinen · Waylandin ensimmäinen · Fresia · Kesselin asteroidivyöhyke · Turkana

Operaatio Strike Fear
(1 eYt)

Dellaltin ensimmäinen · Dellaltin toinen · Brigian ensimmäinen
Brigian toinen · Juno · Rudrigin aurinkokunta
Varastetut X-siipiset · Sullust · Orion IV · Invincible

1 eYt

Rylothin ensimmäinen · Thyferran ensimmäinen
Fondorin ensimmäinen · Geonosisin ensimmäinen
Mon Calamarin kolmas · Kashyyykin toinen
Mon Calamarin neljäs · Turkanan toinen
Sithien vastainen salaliitto · Dargulli · Rand Ecliptic
Imperiumin saattue · Incom Corp · Caridan ensimmäinen
Jabiimin ensimmäinen · Atzerrin ensimmäinen · Atzerrin toinen
Kalastin vangitseminen · Gerrard V:n ensimmäinen
Coruscantin ensimmäinen · Alderaanin ensimmäinen
Mustafarin ensimmäinen · Tatooinen ensimmäinen · Kalaan
Caridan toinen · Mon Calamarin viides

20 eYt

Ank Ki'Shor · Barkhesh · Bompreil · Corellia · Dalron Five
Denab · Ebenmal · Geonosis · Goratak III · Heterkus
Immalia · Ithor · Lijarakin kaivokset · Nentan · Ord Torrenze
Salline · Solaest · Tarawa · Ton-Falk · Vnas

Kuolemantähti I:n tuhoaminen ja Yavinin saarto (0 eYt0 jYt)
0 eYt

Ord Biniirin ensimmäinen · Geonosisin toinen
Ruulin ensimmäinen · Rhen Varin ensimmäinen
Rhen Varin toinen · Hothin ensimmäinen
Senaatin hajottaminen · Commenorin ensimmäinen
Aargonar · Sarapin · Ord Biniirin toinen

Operaatio Skyhook
(10 eYt)

Star's End · Orron III · Cron Drift · Corellian ensimmäinen
Vergesson asteroidit · Corulagin ensimmäinen · Circarpous
Kuolemantähti I:n toinen · Bothawuin ensimmäinen · Polis Massa
Sidral II · Korjaustelakka · Corellian aurinkokunta · Defiance
Coruscantin aurinkokunta · Kalla VII · Despayre
Despayren tuhoaminen · Horuzin aurinkokunta · Danuta
Darkknell · Ralltiirin ensimmäinen · Kattada
Toprawa · Independence · Desolation Station
Kuolemantähti I:n kolmas · Tatooinen toinen
Alderaanin tuhoaminen · Kuolemantähti I:n neljäs
Yavin 4:n ensimmäinen · Yavinin taistelu

Yavinin saarto
(0 jYt)

Yavinin saarto (samanaikaisesti alla olevien taisteluiden kanssa)
Yavin 4:n toinen · Solem · Yavinin aurinkokunnan ensimmäinen
Liquidator · Jazbina · Ultaar · Metalorn · Tirahnn
Corulagin toinen · Skye · Tatooinen kolmas · Mining Explorer
Feswe Corridorin ensimmäinen · Yavinin aurinkokunnan toinen
Monastery · Akuria II · Yavin 4:n kolmas · Dantooinen toinen
Ralltiirin toinen · Kamino · Belazura · Yavin 4:n neljäs
Jarnollen · Ord Mantellin ensimmäinen · Fondorin toinen
Kabalin ensimmäinen · Fara's Belt · Laakteen Depot · Daluuj
Skorrupon · Feswe Corridorin toinen

Yavinin evakuointi
(0,5 jYt)

Yavinin evakuointi
Valluskin tähtijoukko · Kli'aar · Pinoora · Hungry Ghost
Ison Corridor · Aguarl 3 · Red Rock · Leafar · Void Station
Teardrop · Drunost · Ranklinge · Gepparin · Shelkonwa

Kapinaliitto pakosalla (0 jYt3 jYt)
0 jYt

Mos Eisleyn ensimmäinen · Barkhesh · Hautausmaan ensimmäinen
Ord Mantellin toinen · Saleucamin ensimmäinen · Kesselin ensimmäinen
Mos Eisleyn toinen · Boz Pity · Far Orbit · Ringali Shell
Esselesin ensimmäinen · Andalia · Aurinkokauhut · Brentaalin avaruus
Brentaal IV:n ensimmäinen · Ringalin tähtisumu · Emperor's Will
Nyemari · Sixelan aurinkokunta · Lubang Minor · Polnin aurinkokunta
Jabiimin toinen · Kalist VI · Thilan ensimmäinen · Thilan toinen · Keskin
Rahtisaattue · Deepspace Besh · Ahakista
Bannistar Stationin ensimmäinen · Troska · Milvayne
Alashanin ensimmäinen · Foundry · Alashanin toinen · Grain Snatch
Ithorin ensimmäinen · Reythan ensimmäinen · Shaylin 18

Musta sotilas -projekti
(01 jYt)

Talayn ensimmäinen · Talayn toinen · Anoat · Festin toinen
Gromas · Orinackra · Cal-Setin ensimmäinen · Anteevy
Nar Shaddaan toinen · Coruscantin toinen
Ergo · Executor · Arc Hammer

1 jYt

Choraxin ensimmäinen · Corellian toinen · Gerrard V:n toinen
Jadekuu · Balmorran ensimmäinen · Kile II · Kesselin toinen
Taloraan · Festin toinen · Chandrilan ensimmäinen
Sullustin ensimmäinen · Thyferran toinen · Ram's Head
Dearic · Kashyyykin kolmas · Rori · Naboon ensimmäinen
Mustafarin toinen · Turak IV · Restuss · Tansarii Point -asema
Nova Orion -asema · Mustafarin kolmas · Rettnan aurinkokunta
Brakin sektori · Esselesin toinen · Ralltiirin kolmas

2 jYt

Fremond III · Onderonin ensimmäinen · Maldra IV · Albrae-Don
Cadomai Prime · Lirran aurinkokunta · Graleca · Mimban · Horob
Bevell kolme · Zaloriis · Hothin toinen

3 jYt

Tangrenen ensimmäinen · New Covin ensimmäinen
Taulin ensimmäinen · Taulin toinen · Ord Mantellin kolmas
Ulkantha · Syvris · Derra IV · Hothin taistelu

Tuntematon sijoittuminen
(03 jYt)

Argovia · Carosin aurinkokunta · Endocrayn sektori · Geddes
Gendrah-Narvin · Graador · Krantin ensimmäinen · Krantin toinen
Pirikin aurinkokunta · Rylothin toinen · Sellasas · Spefik · Tiems

Yhteenotto Endorissa (3 jYt4 jYt)
3 jYt

Endorin ensimmäinen · Aftermath of Hoth · Sepanin kampanja · Frontier
Mylok IV · Battle for Honor · Arms Race · Bespinin ensimmäinen
Pilvikaupungin ensimmäinen · Haven · Kidan ensimmäinen · Bakuran ensimmäinen
Geonosisin neljäs · Destrillion · Dubrillion · Fondorin kolmas
Mygeeto · Saarronmurtaja · Xeron · Aeten II · Tarkin · K'avor
Pilvikaupungin toinen · Bazarre · Spindrift · Chinshassa
Secret armada · Kraken dataholvi · Serphidi · Golrath Station
First Mandalore · City of Bone · Dreighton
Arah · Imdaar · Hospital · Scythen saattue · Corrupter Task Force
Bundil II · Bettel · Anoat Main Sensor Array · Nomlis III · Liberty
Eidoloni · Ord Mantellin neljäs · Gall · Bajicin telakat · Suprosa
Kothlis · Xizorin palatsi · Coruscantin kolmas · Belderone
Gal Milnor · Dunari's Rest · Corellian Trade Spine · Annamar
Abridonin ensimmäinen · Abridonin toinen · Kalaanin toinen · Ruulin toinen
Trasse · Hurrimien tukikohta · Azzameen-asema · Zhar

Kapinan levittäminen ja taisteluosasto Vengeance
(3 jYt)

Gelgelarin ensimmäinen · Gelgelarin toinen · Blair Cluster · Goff
Halbara · Rocrin · Gelgelarin kolmas · Almaranin ensimmäinen
Compellor · Almaranin toinen · Goffin aurinkokunta · Swellen
Soren · Mobettan aurinkokunnan ensimmäinen
Mobettan aurinkokunnan toinen · Derilynin aurinkokunta
Gallofree · Kuras Drift · Aiquin 4 · Dega · Nocto

Operaatio: Clean Sweep
(3 jYt)

Esyram · Goibniu · Koensayr 42 · Udnil II · Airam-alusta
Atterol · Malevolent vs. Endeavor · Dellalt

Operaatio: Quick Strike
(3 jYt)

Yerej · Obranin tähtijoukko · Tortali IV · Ytha'acin tähtijoukko
Gaerboud IV · Athega · Dargon · Elliirad

Zaarinin kapina
(3,5 jYt)

Ottega · Parmelin ensimmäinen · Imperiumin keskuksen ensimmäinen · Omar · ZA-13:n ensimmäinen · ZA-13:n toinen
ZA-13:n kolmas · RS-32 · Grappler · ZA-13:n neljäs
Researchin kolmas · Researchin neljäs · Researchin viides
Parmelin toinen · Kiilimaar · Semagin ensimmäinen
Gwar · Serenity · Semagin toinen · Semagin kolmas
Vorknkxin ensimmäinen · Vorknkxin toinen · Imperiumin keskuksen toinen · To-phalion-tukikohta · Glory

4 jYt

Prefsbelt IV · Bespinin kolmas · Abridonin kolmas
Sullustin toinen · Jabban palatsi · Carkoon
Korribanin ensimmäinen · Sullustin kolmas
Svivrenin ensimmäinen · Endorin taistelu

Tuntematon sijoittuminen
(2 eYt4 jYt)

Ahto · Archais · Aturin tähtijoukko · Baskarn · Begeren
Corrdair · Dalron IV · Dennaskar · Eos · Fendry · Fitsay · Ghorman
Gorbah · Gormen · Jendarin kampanja · Jestan · Kashoon · Ketal
Kheedar · Kolaador · Kolanda-asema · Marca · Matacorn
Oovo IV · Organarms · Raithal · Refnar · Sagma · Selnesh
Talus · Tazan · U'Dray · Wellte-ir · Xyquine II
Yuvernin aurinkokunta · Tocanin aurinkokunta
Operaatio Cobolt · Generisin aurinkokunta

Imperiumin hajoaminen (4 jYt)
Kansannousut ja Bakuran välikohtaus
(4 jYt)

Tatooinen neljäs · Coruscantin viides · Naboon toinen
Bakuran toinen · Bakuran aselepo · Bakuran kolmas · Ord Vaug
Konferenssi · Vapaiden planeettojen liiton julistus
Kuatin toinen · Coronet · Tralusin ensimmäinen · Solay

Nagaiden ja tofien sota
(4 jYt)

Herdessa · Kashyyykin neljäs · Cantros 7 · Kabray · Kinooine
Koda · Mephout · Virgillia · Mandallia · Mandaloren toinen
Endorin kolmas · Terminus · Sullustin kolmas
Saijon ensimmäinen · Faldos · Manpha · Berrol's Donn
Trenwyth · Rutan · Shumavar · Mon Gazza · Iskalon · Zeltros
Uuden tasavallan julistus · Saijon toinen
Fondorin neljäs · Thesmen sektori · Saijon kolmas

4 jYt

The Cliffs · Bespinin viides · Tandankinin ensimmäinen · Cilpar
Mrlsst · Tatooinen viides · Moorjan ensimmäinen
Chandrilan toinen · Radix · Abraxas · Glovan toinen · Kriselist
Eiattun ensimmäinen · Malrev IV · Moorjan toinen
Hevvrolin kampanja:
Bannistar-asema · Glom Tho
Druckenwell · Notak · Kashyyykin viides · Kesselin kolmas
Yevethalaisten kansannousu · Ralltiirin neljäs
Brentaal IV:n ensimmäinen · Corellian kolmas · Eiattun toinen
Axxila · Charisin ensimmäinen · Charisin toinen · Epsilon Nine
Emmer · Tantive V · Hastin telakat

Stenaxien verilöylyt
(4 jYt)

Alzar · Arda-2 · Kadril · Sooma· Tandankinin toinen · Tharkos

Imperiumin tuho (5 jYt8 jYt)
5 jYt

Ciutric IV:n ensimmäinen · Togoria · Corsinin ensimmäinen
Pindra · Colla · Milagron ensimmäinen · Spirana
Corellian Queen · Mindor · Coruscantin kuudes
Yag'Dhulin ensimmäinen · Thyferran kolmas · Tralus

Trioculusin tapaus
(5 jYt)

Kesselin neljäs · Mon Calamarin kuudes · Yavin 4:n viides
Bespinin kuudes

Jedien laakson etsintä
(5 jYt)

Dorlo · Nar Shaddaan kolmas · Fort Nowhere · Sulonin toinen
Milagron toinen · Ruusan

Delvardusin kampanja
(5,5 jYt)

Sullustin viides · Sanrafsix · Kabalin toinen · Clak'dor VII
Sluis Vanin ensimmäinen

6 jYt

Denon · Reythan toinen · Kaal · Bomis Koori
Uviuy Exenin ensimmäinen · Drearian ensimmäinen
Paqualis · Bilbringin ensimmäinen · Cadinth · Hanoon

Coruscantin kampanja (6 jYt)

Choraxin toinen · Hensara · Talasea · Vladet
Borleiasin ensimmäinen · Borleiasin toinen
Borleiasin kolmas · Mrisstin ensimmäinen
Noquivzor · Kesselin viides · Coruscantin vapauttaminen

Baktasota
(7 jYt)

Yag-prime · Graveyardin toinen · Imperiumin kaupunki
Choraxin kolmas · Rishin aurinkokunta · Dlarit estate
Halanit · Qretu 5 · Graveyardin kolmas
Yag'Dhulin kolmas · Thyferran neljäs

Zsinjin etsintä
(78 jYt)

New Alderaanin ensimmäinen · Gravan Seven · Folor · Xobome 6
Xartun · M2398-3 · Storinalin ensimmäinen · Todirium III
Talasean toinen · Ession · Halmadin kampanja · Lavisar
Kuatin kolmas · Razor's Kiss · Levian Two · Saffalore
Jussafet Four · Kidriff 5 · Belsmuth II · Corsinin toinen · Vispil
Tarisin ensimmäinen · Vahaba · Selaggis · Dathomirin toinen

DarkStryder-kampanja
(8 jYt)

Minosin tähtijoukon ensimmäinen · Minosin tähtijoukon toinen
Kal'Shebbol · Domaz · Kolatill · Aaris · Gandle Ott
Shintel · Tanquilla Beach · Pembric II · Galtea · Sebiris
Binarosin ensimmäinen · Binarosin toinen · Episol · Dayark
Pitann · Uukaablis · Qu'mock · Exocronin ensimmäinen
Danoor · Q'Maere · Muukalaisrakennelma · Yvara
Demonsgate · DarkStryderin linnoitus · Kathol

Zsinjin jälkeiset kampanjat
(8,5 jYt)

Storinalin toinen · Junction · Thanos · Centares · Gala
Maridunin toinen · Ord Mantellin viides · Agamar
Emmerin toinen · Kuatin neljäs · Kuatin viides

Thrawn ja uudelleensyntynyt Imperiumi (9 jYt10 jYt)
Thrawnin kampanja
(9 jYt)

Draukyze · Saarn · Obroa-skain ensimmäinen · Elominien ryhmä
Bimmisaarin ensimmäinen · Bpfassh · Nomad Cityn ensimmäinen
Kashyyykin kuudes · Myrkrin ensimmäinen
Sluis Vanin toinen · Myrkrin toinen · Taanabin ensimmäinen · Sarka
Linuri · New Cov · Honoghr · Chimaera · Pantolomin · Katana-laivue
Sronk · Sheris · Hettsk · Bimmisaarin toinen · Baros · Svivrenin toinen
Ando · Crondre · Filve · Ord Pardron · Ukio · Eriadu
Poderis · Woostri · Qat Chrystac · Nomad Cityn toinen
Ord Mantellin kuudes · Coruscantin yhdeksäs · Trogan
Bilbringin toinen · Yag'Dhulin neljäs · Anchoron · Mrisstin toinen
Coruscantin kymmenes · Generis · Ketarisin ensimmäinen
Ithorin kolmas · Abregado-Rae · Xa Felin ensimmäinen
Bilbringin kolmas · Tantiss-vuori · Jendorn

9 jYt

Sarahwiee · Garos IV · H'kenin asteroidivyöhyke

Hegemonian rintama
(9 jYt)

Commenorin toinen · Liinade III · Distna
M293478 · Ciutricin toinen · Bilbringin neljäs

Varjokouraa edeltävä kampanja
(10 jYt)

Kaikielius · Alsakanin ensimmäinen · Metellos · Caprioril
Giju · Frego · Andara · Gandeal · Corellian kolmas · Trellen
Drearian toinen · Uviuy Exenin toinen · Orindan ensimmäinen
Ord Mantellin seitsemäs · Dorin · Bilbringin viides · Palanhi
Obroa-skai · Bandomeer · Coruscantin kymmenes · Anaxes
Borleiasin neljäs · Aargau · Cal-Seti · Chandrila
Brentaalin toinen · Esselesin toinen · Ralltiirin viides
Drearian kolmas · Chasin · Alsakanin toinen

Operaatio Varjokoura
(1011 jYt)

Mon Calamarin seitsemäs · Byssin ensimmäinen
Chazwan aurinkokunta · Pinnacle-tukikohta · Altyr V
Balmorran toinen · Byssin toinen · Ossusin toinen
Keisarin linnake · Da Soocha V · New Alderaanin toinen
Duro · Imperiumin Kehän telakka · Pelagia · Nespis VII
Vjun · Onderonin toinen · Byssin kolmas

Uudelleensyntyneen Imperiumin jälkeen (11 jYt14 jYt)
Keisarillinen sisällissota
(11 jYt)

Kuninkaallisen kaartin akatemia · Phaeda · The Squall
Smarck · Ord Cantrell

Invidien kriisi
(11 jYt)

Alakatha · Tinta Lines · Galaxy Chance · Kesselin kuudes
Xa Felin toinen · Algara · Courkrusin ensimmäinen
Courkrusin toinen · Susevfi

Daalan kampanja
(11 jYt)

Kidan toinen · Dantooinen kolmas · Mon Calamarin kahdeksas
Cauldron Nebula · Caridan neljäs · Anoth · Kidan kolmas
Kesselin seitsemäs

12 jYt

Janara III · Ismarenin salajuoni · Harrskin linnoitus
Teradocin linnoitus · Imperiumin jälleenyhdistyminen
Khomm · Chardaanin telakat · Porus Vida
Yavin 4:n kuudes · Tuhonmiekka

Uudelleensyntyneen Imperiumin kampanja
(12 jYt)

Tatooine · Kejim · Artus Prime · Nar Shaddaan neljäs · Bespinin seitsemäs · Cairnin laitos · Jediprakseumin toinen · Alzoc III

Orindan kampanja
(12 jYt)

Orindan toinen · Lonnaw · Corthenia · Hewett · Tartaglia · Urce
Darkon · Traval-Pacor · Orocco · Tyan · Obredaan
Orindan kolmas

13 jYt

Adumarin ensimmäinen · Adumarin toinen · Nam Chorios

Rajaseutujen kampanja
(13 jYt)

Lucazec · Barison · Arda · Quell · Celanon

Palautetun Imperiumin kriisi
(13 jYt)

RZ7-6113-23:n ensimmäinen · Nyara · Pallaxides
Keisarillinen palatsi · RZ7-6113-23:n toinen
Rauhanneuvottelut · Orindan neljäs

Ragnosin seuraajien kriisi
(14 jYt)

Yavin 4:n kuudes · Mos Eisleyn kolmas · Tatooinen kahdeksas
Bakuran kolmas · Blenjeel · Corellian neljäs · Hothin neljäs
Bespin · Coruscantin kahdestoista · Endorin toinen
Waylandin toinen · Byssin neljäs · Jedien laakso · Nar Kreeta
Zonju V · Kril'Dor · Coruscantin kolmastoista
Nar Shaddaan neljäs · Dosuun · Vjunin toinen
Chandrilan kolmas · Taanabin kolmas · Yalara · Byssin viides
Ord Mantellin kahdeksas · Taspir III · Korribanin toinen

Sodan loppuhetket (16 jYt19 jYt)
Imperiumin kahakat
(17 jYt)

Adumarin kolmas · Rydonni · Tarisin toinen · Columus
Champalan ensimmäinen · Champalan toinen · Tarisin kolmas
Ketarisin toinen · Tangrenen kolmas · Anx Minor

Caamas-dokumentin kriisi
(19 jYt)

Iphigin · Morishim · Kauron · Sif'kric · Mengjini · Pesitiin
Katholin sektori · Exocronin toinen · Nirauan · Bothawuin toinen
Yaga Minor · Pellaeonin ja Gavrisomin sopimus

Tuntematon sijoittuminen
(419 jYt)

Glova · Antiquity · Basilisk · Godo · Holageus
Jandoon · Mokk IX · Vaenrood · Wann Tsir

Tuntematon sijoittuminen (aakkosjärjestyksessä)

Abonshee · Absit · Bundim · Dolomar · Gibbela · Gosho IV · Hethar · Ithor · Kath
Koltine · Kuudenkymmenen tunnin sota · Kyrska · Lomabu III · Pral · Rentean
Rirsack · Shar'Ack · Tansarii Point · Trasemene · Vilosoria · Yitabo

Liittyvät aiheet ja artikkelit

Galaktinen Imperiumi · Kapinaliitto · Uusi tasavalta · Sithlordien sääty · Uusi jediritarikunta
Palpatine · Darth Vader · Luke Skywalker · Leia Organa Solo · Han Solo · Chewbacca
Galen Marek · Mon Mothma · Juno Eclipse · Gial Ackbar · Garm Bel Iblis · Wedge Antilles
Bail Organa · Jan Dodonna · Lando Calrissian · Crix Madine · Carlist Rieekan
Rahm Kota · Talon Karrde · Obi-Wan Kenobi · Starkiller · Kyle Katarn · Jaden Korr · Jerec
Desann · Tavion Axmis · Brakiss · Mitth'raw'nuruodo · Gilad Pellaeon · Ysanne Isard
Wilhuff Tarkin · Zsinj · Natasi Daala · Lumiya · Sate Pestage · Carnor Jax · Cronal
Hethrir · Firmus Piett · Maximilian Veers · Rom Mohc · Soontir Fel
Kuolemantähti I · Kuolemantähti II · Nagait · Tofit · Ssi-ruuiden imperiumi

  [Lähde]

sco:Galactic Ceevil War