Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Pellaeonin ja Gavrisomin sopimus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Gilad Pellaeon ja Ponc Gavrisom allekirjoittavat sopimuksen.

Pellaeonin ja Gavrisomin sopimus tai Bastionin ehdot oli nimitys rauhansopimukselle, jonka Imperiumin jäänteiden ylikomentaja, amiraali Gilad Pellaeon ja Uuden tasavallan virkaatekevä valtionjohtaja Ponc Gavrisom solmivat 19 jYt, ja joka virallisesti lopetti galaktisen sisällissodan.

Rauhansopimus oli alkujaan Pellaeonin idea, sillä tämä tajusi, ettei kunniallinen voitto Uutta tasavaltaa vastaan ollut mahdollinen. Hän esitti asiansa ensin Imperiumin moffineuvostolle, valikoiduille keisarillisen laivaston upseereille ja muille merkittäville henkilöille, jotka suurimmalta osaltaan vastahakoisesti myönsivät Pellaeonin olevan oikeassa. Braxantin sektorin moffi Vilim Disra esiintyi avoimesti Pellaeonin tukijana, mutta taustalla työskenteli tämän suunnitelmaa vastaan Grodin Tiercen ja huijari Flimin kanssa käyttäen Caamas dokumentin aiheuttamaa kriisiä saadakseen aikaan Uuden tasavallan sisällissodan.

Molemmilla puolilla toimineet agentit kuitenkin estivät Disran suunnitelman tuhota rauhansopimus. Pellaeonin ja Leia Organa Solon alustavat neuvottelut Millennium Falconilla Pesitiinin aurinkokunnassa johtivat lopulta Pellaeonin ja Gavrisomin viralliseen sopimuksen allerkirjoitukseen, joka järjestettiin Bastionissa tähtituhoaja Chimaeralla.

Sopimuksen ehdot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sopimukseen ei kuulunut mainintaa kummankaan puolen antautumisesta. Sopimuksen ehtoihin sitä vastoin kuului, että Imperiumin hallussa yhä halukkaasti olevat planeetat tuli jättää rauhaan ja kaikki sotatoimet osapuolien välillä tuli lopettaa. Molempien osapuolten piti myös sallia jäsentensä valita kumman hallituksen alaisuuteen he tahtoivat kuulua. Tämän lisäksi Uuden tasavallan ja Imperiumin jäänteiden välille oli määrä rakentaa avoimia kauppalinjoja ja molempien osapuolten tuli osallistua salakuljetuksen rajoittamiseen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]