Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Anakin Skywalker

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
We'redoomed.jpg

Olemme tuhon omat!

Tässä artikkelissa on useita ongelmia ja se tarvitsee merkittäviä korjauksia.
 • Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.
 • Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Auta Jedipediaa muokkaamalla tätä artikkelia. Kun olet korjannut ongelman, voit poistaa sen tästä listasta. Katso mahdollisia lisätietoja keskustelusivulta.

[+/–]
AnakinSkywalker.jpg
Anakin Skywalker
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Tatooinelähde?

Syntynyt

41,9 eYt (7:4 BrS)[1]

Kuollut

4 jYt (39:3)[2], Endor[3] (ikä 45)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

1.85 metriä (Haarniskassaan 2.02 metriä )[4]

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Siniset, keltaiset (pimeä puoli)

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat
Sinä olit Valittu! Sanottiin, että tuhoaisit sithit, et liittyisi heihin! Sinun piti tuoda tasapaino Voimaan, eikä jättää sitä pimeyteen!
―Obi-Wan Kenobi Darth Vaderille — (ääni)Kuuntele (englanniksi) (kuvaus)[lähde]

Anakin Skywalker (s. 41 eYt, Tatooine - k. 4 jYt, Kuolemantähti II, Endorin kiertorata) alias Darth Vaderoli entinen jediritari ja sithlordi Imperiumin nousun ajalla. Skywalker otettiin jedikoulutukseen ylittäen yläikärajan, ja alkoi omien sisäisten tunteidensa ja ylikansleri Palpatinen kautta vajota hitaasti Voiman pimeälle puolelle tuhoten lopulta lähes jokaisen jedin käsky 66:n mukaisesti.

Skywalkerin äiti oli tatooinelainen orja, Shmi Skywalker, joka oli synnyttänyt pojan ilman isää. Anakinia oli epäilty olevan Darth Plagueisin luomus, jonka Plagueis oli luonut Voimasta. Tämän vuoksi Anakin oli herkkä Voimalle. Tälle ei kuitenkaan ole varmuutta.

Myöhemmin elämässään hän nai senaattori Padmé Amidalan ja hän sai kaksi lasta, Leia Organan ja Luke Skywalkerin.

Anakin vammautui kuolemanvakavasti taistelussa Mustafarilla mestariaan Obi-Wan Kenobia vastaan, ja hänestä tehtiin lähes täydellinen kyborgi. Darth Sidious ei kuitenkaan ollut tyytyväinen uuteen oppilaaseensa. Skywalker palveli keisari Palpatinea autettuaan tätä valtaannousussa ja Tasavallan kaatamisessa. Kun keisari kidutti hänen poikaansa, Lukea, sith-salamoinnilla, Vader heitti keisarin kuolemantähden reaktoriin toteuttaen Valitun ennustuksen. Hän sopi tämän jälkeen välinsä poikansa kanssa minuutteja ennen kuolemaansa. Anakinin kasvoissa oleva arpi on muistutus Asajj Ventressiä vastaa käydystä taistelusta.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Typerät ihmiset. Luulevat voivansa petkuttaa meitä.
―Watto Anakinille.[lähde]
Nuori Anakin Skywalker.

Anakin Skywalker syntyi 42 eYt Tatooinella. Hänen äitinsä Shmi Skywalker on kertonut pojan saaneen alkunsa ilman isää.[7] Tämän vuoksi Skywalkerin epäillään usein olevan Darth Plagueisin Voimakokeen tulos.lähde?

Skywalker ja hänen äitinsä kuuluivat alun perin Gardulla-nimiselle huttille, mutta tämä hävisi heidät vedonlyönnissä romukauppias Wattolle. Skywalker sanoi usein pitäneensä Wattoa parempana isäntänä kuin Gardullaa, koska Watto ajatteli inhimillisemmin ja kohteli useimmiten muutamia pahoinpitelyjä lukuunottamatta Anakinia ja hänen äitiään kunnollisesti.lähde?

Jo lapsena Skywalker todisti olevansa huippumekaanikko: hän rakensi itselleen oman rakettireen, droidi C-3PO:n sekä mittavan määrän muita pikkukoneita. Anakin päätyi auttamaan jedi Qui-Gon Jinnia, joka tarvitsi kalliita osia korjatakseen hajonneen aluksensa. Hän voitti rakettireellään kilpailun, jonka avulla pääsi jedien mukaan. Qui-Gon oli jo aiemmin huomannut Anakinin potentiaalin, sillä hänen midichlorian -tasonsa oli jopa korkeampi, kuin Yodalla.[7]

Anakin kuuli ensimmäistä kertaa sitheistä ollessaan kahdeksan vuoden ikäinen. Juostessaan Watton romukaupan varastoon hän paikansi muinaisen sotadroidin. Skywalker toivoi löytävänsä varastosta holoprojektorin Wattolle, mutta aktivoi vahingossa järkyttävän hologrammin, jossa kuului itkua ja huutoa sekä outo maininta sanasta "sith". Tämän jälkeen Skywalker kiirehti saman Tasavallan sotilaan luo, joka oli kertonut hänelle aiemmin Iegon kuissa asustavista enkeleistä. Sotilas kertoi järkyttyneenä Anakinille sithien 4000-vuotisesta vihasta ja kuinka he lopulta kääntyivät taistelemaan toisiaan vastaan, tuhoten lopulta itsensä. Hän puhui uskomuksesta, jonka mukaan yksi sith-lordi olisi selvinnyt ja jatkanut säädyn olemassaoloa nykypäiviin saakka. Skywalker ei kuitenkaan tiennyt, että tällaisilla huhuilla tulisi pian olemaan suuri merkitys hänen elämässään.[8]

Löytyminen Tatooinesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on Valittu. Teidän täytyy nähdä se.
―Qui-Gon Jinn jedineuvostolle[lähde]
Nuori Anakin jedimestari Qui-Gon Jinnin kanssa.

32 eYt Anakinin tavallinen orjaelämä Tatooinessa muuttui ikuisesti, kun hän oli töissä Watton romukaunassa, jedimestari Qui-Gon Jinn, Jar Jar Binks ja Naboon kuningatar Padmé Amidala tapasivat Watton ja hänen orjansa Anakinin Tatooinessa. Padmén näkeminen vaikutti Anakinia niin paljon, että hän Anakin kysyi, että oliko tämä enkeli. Anakin ei tiennyt, että Padmé oli Naboon kuningatar naamioituneena tavalliseksi asukkaaksi.

Kun Tatooinella nousi hiekkamyrsky, Anakin antoi uusien ystäviensä käyttää hänen ja hänen äitinsä Shmi Skywalkerin kotia suojana. Siellä Qui-Gon ja Padmé kertoivat miksi he olivat Tatooinessa: he halusivat päästä Coruscantiin, mutta heidän aluksensa oli hieman hajalla. Anakin päätti osallistua vaarallisiin kilpa-ajoihin, ja löi vetoa Watton kanssa, että Watto ostaisi Qui-Gonille ja Padmélle heidän tarvitsemat osansa alukseensa. Shmi aluksi vastusti kisaa sen vaarallisuuden vuoksi, mutta lopulta hän antoi poikansa ajaa, kun tajusi, kuinka tärkeä hänen voittonsa olisi.

Qui-Gon lisäsi vetoa: jos poika voittaa, hän vapautuu orjuudesta. Watto päätti heittää noppaa, jos siihen tulisi sininen Anakin vapautuisi. Hän heitti ja siitä tuli punainen, mutta salaa Qui-Gon käänsi sen Voimalla siniseksi. Kilpa-ajot olivat melkein mahdottomia voittaa ihmiselle, mutta Anakin pystyi käyttämään Voimaa (tässä vaiheessa hän ei itse sitä vielä tiennyt) ja Voiman antamat pikaiset refleksit auttoivat häntä.

Anakin voitti kisan, joten Qui-Gon pystyi vapauttamaan hänet orjuudesta. Jedimestari ei pystynyt vapauttamaan Shimiä, joten Anakinin oli valittava: Joko pysyisi äitinsä luona, tai pääsisi jedikoulutukseen. Anakin päätti mennä Qui-Gonin mukaan, mutta lupasi tulla takaisin vapauttamaan Shmin. Naboon taistelun jälkeen, joka päättyi tasavallan ja jedien kannalta hyvin, jedit tai tasavalta eivät tehneet vielä mitään Shmin pelastamiseksi. Anakin ei vielä pystynyt siihen, sillä hänen jediuransa vei niin paljon aikaa. Shmi kuitenkin hainkkiutui itse vapaaksi Watton orjuudesta farmari Cliegg Larsin avulla.

Obi-Wan Kenobi, Qui-Gonin oppilas, myös ihmetteli Anakinin vahvaa Voiman potentiaalia, mutta kuitenkin kieltäytyi hänen päästämisestään koulutukseen, sillä hän uskoi, että poika oli jo liian vanha ja hänellä oli jo muita tärkeitä liitteitä.

Anakin taisteli mahtavasti Naboon taistelussa yhdellä Naboon N-1 tähtihävittäjällä planeetan yläpuolella. Hän lensi Kauppaliiton tähtialukseen ja yksinkertaisesti ampui protonitorpedon sen reaktoriin ja räjäytti sen. Silloin kaikki Kauppaliiton taisteludroidit tulivat hyödyttömiksi.

Sithlordi Darth Maul oli tappanut Obi-Wanin mestarin, Qui-Gonin, ja hänen viimeinen toivomuksensa oli, että Obi-Wan kouluttaisi Anakinin. Se sai Obi-Wanin kouluttamaan Anakinin (muuten Obi-Wan ei olisi halunnut). Jedien korkein neuvosto antoi Obi-Wanille luvan kouluttaa Anakinin jediksi. Neuvosto kuitenkin empi hieman, että Anakin olisi vaikea koulutettava nuorelle Obi-Wanille. Tasavallan uusi ylikansleri Palpatine lupasi Anakinille, että vahtisi hänen jedikoulutustaan, että se menisi hyvin. Tämä oli alkua tulevan jedin ja tasavallan ylikanslerin ystävyydelle.

Naboon kriisin jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen valomiekka ja Kraynin kukistaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakinin seuraavat kymmenen vuotta kuluivat jeditemppelissä harjoitellen. Hän sai ensimmäisen valomiekkansa 13-vuotiaana Ilum-planeetalla. Anakinin oli astuttava luolaan, jossa jokainen näkee omat pelkonsa. Vasta ne kohdattuaan, hän olisi valmis kokoamaan miekkansa. Ensin Anakin kohtasi näyn, jossa orjakaappaaja Krayn oli tappamassa hänen äitiään(tämä näky ei kuitenkaan ollut totta, toisin kuin Anakinin myöhemmin näkemä näky äitinsä kuolemasta). Hän ei aluksi käsittänyt kuka Krayn oli, mutta sai sen myöhemmin selville. Toisessa näyssä hänen eteensä ilmestynyt Obi-Wan muuttui sithlordi Darth Mauliksi. Anakin taisteli huonolla tuloksella Maulia vastaan kuitenkin pakottaen lopulta sith-näyn tiehensä. Kummallisinta taistelussa oli se, että Maulin Anakinille heittämä punateräinen valosapeli paljastui oikeaksi, mutta siniteräiseksi. Coruscantiin palattuaan Anakin sai mestarinsa kanssa tehtävän suojella colicoidien alusta avaruuspiraatti ja orjakaappari Kraynin hyökkäykseltä. Kraynin hyökätessä Anakin jäi satimeen tämän alukseen Obi-Wanin paetessa. Krayn ei aluksi tiennyt, että Anakin on jedi, joten hän myi pojan Nar Shaddaalaiseen maustekaivokseen. Kuitenkin Anakinin onnistui käynnistää orjakapina yhdessä Kraynin joukkoihin soluttautuneen entisen jedin Siri Tachin kanssa. Lopulta hän ahdisti nurkkaan itse Kraynin ja tappoi tämän Obi-Wanin ja Sirin kielloista huolimatta. Anakin oli ottanut ensimmäisen askeleensa kohti pimeää puolta, mutta toisaalta hän tuli pysäyttäneeksi colicoidien ja Kraynin mausteimperiumin muodostamisen.

Radnorin myrkkyonnettomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Obi-Wan ei näe lävitsesi. Mutta minä näen. Aion pitää sinua silmällä, Anakin Skywalker.
―Ferus Olin Anakinille.

Anakinin täytettyä 14, hänet lähetettiin yhdessä mestarinsa ja kolmen muun mestari-padawan-parin kanssa hengenvaarallisen myrkkykaasupäästön riivaamalle Radnorille. Muut parit muodostivat Siri Tach ja Ferus Olin, valomiekkailumestari Soara Antana ja Darra Thel-Tanis sekä vaitonainen mestari Ry-Gaul ja Anakinin tuore ystävä Tru Veld. Heidän tehtävänään oli organisoida planeetan evakuointitoimenpiteet. Komennus oli alusta alkaen epäonnekas, sillä laskeuduttuaan saastumattomaan Tacton kaupunkiin, heidän aluksensa kähvellettiin välittömästi. Lisäksi kahdeksikko joutui puolustamaan tactolaisia ryöstelijöiltä ja heidän moderneilta taisteludroideiltaan. Mestarien lähdettyä saastuneeseen Aubendoon, padawanit jäivät selvittämään rikosaaltoja. Anakinin ja Feruksen välille syntyi useita erimielisyyksiä toimintatavoista. Monien mutkien kautta kaikki kahdeksan jediä onnistuivat paljastamaan liittoutuman avonilaisten sekä aseita valmistaneen tiedemiehen Galenin välille. Kävi myös ilmi, että myrkyllä oli lyhyt puoliintumisaika, joten evakuointia ei enää tarvittukaan. Rauha oli palautettu Radnoriin, mutta sieltä lähdettäessä Anakinin ja Feruksen välit olivat erittäin kireät.

Ragoon 6:n palkkionmetsästäjät ja Granta Omega[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakin: ”Luuletteko, että hän on sithlordi?
Obi-Wan: ”Ei, mutta ainakin hän palvoo sithejä.
―Obi-Wan Kenobi ja Anakin pohtivat Granta Omegan henkilöllisyyttä.[lähde]

Obi-Wan oli päättänyt viedä Anakinin Ragoon 6 planeetalle tiivistääkseen suhdettaan tähän. Obi-Wan oli itse käynyt Qui-Gonin kanssa kahdesti samassa harjoituksessa. Heidän tehtävänään oli jäljittää Wren-niminen jediritari. Kaikki alkoi planeetalla hyvin, mutta Wrenin jättämät johtolangat johtivat heitä vaaratilanteisiin. He joutuivat muun muassa malioiden pesälle ja melkein hukkuivat vuorensisäiseen koskeen. He onnistuivat vangitsemaan palkkionmetsästäjäsisarukset Florian ja Danen. Nämä kertoivat Granta Omega- nimisen multimiljonäärin antaneen viidelle palkkionmetsästäjälle tehtävän tuoda jedit hänelle elävänä tai kuolleena. Niinpä jedit alkoivat etsiä palkkionmetsästäjiä ja Wreniä, jonka he uskoivat joutuneen vaaraan. Palatessaan alukselleen, jedit lamauttivat muuan palkkionmetsästäjäturshan tämän omalla aseella. Siinä hötäkässä heidän aluksensa tosin räjähti ja heidän täytyi etsiä uusi.

Seuraavaksi he kohtasivat Mol Arcasiten. Nainen yritti ampua heidät hävittäjällään, mutta neuvokkaat jedit aiheuttivat lumivyöryn tuhoten Arcasiten aluksen. Palkkionmetsästäjä itse pääsi pakoon. Lopulta he löysivät Wrenin, jonka palkkionmetsästäjä Teleq oli napannut ja lamaannuttanut. Jedit ajoivat Teleqiä takaa puusta toiseen hyppien ja pakottivat hänet astumaan linnunpesään, jolloin kaksi suurta lintua kuljetti hänet pois. Viimeiseksi he kohtasivat Hunti Peregin. Lämpöräjähteineen Pereg oli vaarallinen vastus, mutta Obi-Wan pakotti hänet kuumaan lähteeseen. Hän yritti suostutella Peregin nousemaan ylös, mutta mies sanoi haluavansa mieluummin kuolla näin, kuin Granta Omegan käsissä. Pommit räjähtivät vieden Peregin mukanaan. Obi-Wan pysähtyi suremaan vastustajaansa, kuten hänen mestarinsa oli tehnyt, kun tämän oppilas Xanatos oli riistänyt hengen itseltään. Myöhemmin Obi-Wan löysi sith holokronin ja tajusi Omegan keräilevän sith-esineitä. Anakin olisi halunnut lähteä jahtaamaan Omegaa, mutta tähän hänen mestarinsa ei suostunut. Jedit myös tajusivat kohdanneensa Omegan, joka esitti Hunti Peregiä aiemmin. Anakin taas tuli mestarinsa suhteen tulokseen, ettei hän voisi saada häneen samanlaista sidettä kuin hän Qui-Goniin.

Äidin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakin ja padme amidala matkustivat tatooinelle etsimään Anakinin äitiä.Kun he saapuivat tatooinelle,he menivät katsomaan wattoa.Watto ei aluksi tunnistanut vanhaa orjaansa,mutta kun Anakin korjasi varikkodroidin watto varmistui asiasta.Watto sanoi että hän oli myynyt shmin Cliegg lars nimiselle miehelle.Watton mukaan Lars oli kuitenkin vapauttanut Shmin ja mennyt naimisiin tämän kanssa,niinpä Anakin lähti Larsin luokse.Larsin talolla kävi kuitenkin ilmi,että Shmi oli siepattu hiekkakansan toimesta.Anakin lähti pelastamaan äitiään,mutta vain nähdäkseen äitinsä kuoleman.Anakin suuttui,ja teurasti koko hiekkakansa-heimon.Se oli yksi askel Darth vaderiksi siirtymistä.

Geonosisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äitinsä kuoleman jälkeen Anakin sai Obi-wan Kenobilta viestin jossa Obi-wan kertoi saaneensa selvitettyä Amidalan murhayrittäjän,ja oli seurannut tätä Geonosisiin.Sitten singaali katkesi ja Amidala sanoi lähtevänsä pelastamaan Kenobia.Anakin päätti seurata Amidalaa,ja he lähtivät Geonosisiin.Siellä he joutuivat vangituksi droiditehtaalla,ja päätyivät teloitusareenalle Kenobin kanssa.Anakin sai vastaansa Lemu-nimisen hirviön,joka kuoli myöhemmin Jango Fettin toimesta.Anakin pärjäsi hyvin,kunnes Kreivi Dooku kutsui Droidekat tappamaan Ankinin,Amidalan ja Kenobin.Yhtäkkiä jedit tulivat ja katkaisivat teloituksen.Jedit antoivat Anakinille valosapelin,menetettyään sen droiditehtaalla.Anakin ja muut jedit taistelivat urheasti kunnes heidät piiritettiin.Dooku oli juuri teloittamassa jedit mutta mestari Yoda ja kloonisotilaat pelastivat heidät.Myöhemmin Anakin ja Obi-wan taistelivat Dookua vastaan,mutta huonoin tuloksin.Aluksi Dooku sysäsi Anakinin syrjään voimasalamoinnin avulla.Sitten hänen mestarinsa astui kehään.Kenobi kuitenkin jäi alakynteen ja Anakin pelasti mestarinsa täpärästi.Anakin ei kuitenkaan vetänyt vertoja Dookulle,ja menetti kätensä.Mestari Yoda pelasti sekä Obi-wanin,että Anakinin Dookulta pysäyttäessään pylvään jota Dooku oli kaatamassa heidän päälleen.


Häät Padmé Amidalan kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padmé ja Anakin menevät naimisiin salaisesti Varykinolla.

Anakin oli rakastunut Naboolaiseen senaattori Padmé Amidalaan. Jedeiltä oli kuitenkin parisuhteesseen meno kiellettyä, joten he menivätkin naimisiin salaa Varykinolla, Naboossa. He naivat toisensa Salaisella seremonialla, jonka oli luonut Naboolainen pyhimys. Yleisönään heillä oli vain kaksi droidia, C-3PO ja mekaanikkodroidi R2-D2.

Kloonisodat (22-19 BBY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Christophsisilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakin Skywalker ohjaa häivealusta amiraali Trenchiä vastaan.

Kun senaattori Bail Organan avustusjoukot joutuivat ansaan Christophsisilla, Skywalker, Kenobi ja amiraali Wullf Yularen lähetettiin murtamaan separatistien saarto ja pelastamaan Organa. Kuitenkin ensimmäinen Skywalkerin johtama hyökkäys torjuttiin separatistien käyttämän uuden ja kavalan taktiikan avulla, ja he kohtasivat Kenobin erään Christophsisin kuun takana tarkoituksenaan yhdistää joukkonsa uudelleen. Hänen entinen mestarinsa antoi hänen ohjata Tasavallan uusinta asetta, häivealusta, livahtaakseen vihollislinjojen taakse. Ennen tehtävän alkamista Yularen tuli Skywalkerin luokse ja ilmoittautui vapaaehtoisena tehtävään mukaan vedoten aikaisempaan kokemukseensa ja vaaralliseen viholliseen, separatistien amiraali Trenchiin. Trenchin lippulaivan ohi livahdettuaan Skywalker ampui sitä ohjuskuurolla, jotka amiraalin aluksen kilvet kuitenkin onnistuivat torjumaan helposti. Trench vastasi ampumalla oman ohjuskuuron, jotka kuitenkin osoittautuivat tehottomiksi, kun Skywalker katosi näkyvistä aluksen huomaamattomanapysymisominaisuuksien ansiosta. Jouduttuaan pattitilanteeseen Trench otti Skywalkeriin yhteyttä ja yritti saada Skywalkerin hyökkäämään. Kun amiraali paljasti Skywalkerille olleensa ennenkin häivealusten kanssa tekemisissä, Skywalker ymmärsi, että viholliset olivat varmasti huomanneet aluksen jättämän magneettijäljen. Skywalker päätti käyttää tätä separatisteja vastaan, ja hän salli Trenchin ampua alusta kohti itseohjautuvia ohjuksia, ja suuntasi sitten kohti aluksen komentosiltaa kohti houkutellen ohjukset näin osumaan vihollisaluksen komentosiltaan, ja amiraali Trench kuoli törmäyksessä. Kun saarto oli murtunut, Tasavalta onnistui auttamaan Organaa, ja Skywalkerin ja amiraali Yularenin välille muodostui katkeamaton side.[9]

Christophsisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Anakin: ”Tämä tie on selvä.
Obi-Wan: ”Miten ihmeessä pääsit tänne?
Anakin: ”Minä improvisoin.
―Skywalker ja Kenobi, kun Skywalker oli murtautunut huoneeseen auttaakseen Kenobia separatistien joukkoja vastaan.[lähde]

Kun separatistit valloittivat Christophsisin, planeetan asukkaat lähettivät hätäkutsun Tasavallalle, ja Skywalker ja Kenobi lähetettiin pian auttamaan asukkaita yhdessä komentaja Codyn ja kapteeni Rexin kanssa. He asettivat puolustuslinjat kahteen torniin ja valmistautuivat, kun droidijoukot etenivät, ilmeisesti tiedottomina jedien läsnäolosta. Kuitenkin droidiarmeija yllättäen hajaantui, ja ennen kuin Kenobi ehti käsittää, mitä tapahtui, droidit saapuivat hänen torniinsa ja aloittivat hyökkäyksen. Skywalker kutsui Hawkia auttamaan evakuoinnissa, ja hän ja Rex etenivät auttamaan Kenobia. He onnistuivat pakenemaan, ja onnistuivat myös varastamaan taktiikkadroidin pään.[10]

Skywalker ja Kenobi taistelevat Ventressiä vastaan Christophsisilla.

Taktiikkadroidista ei kuitenkaan hyödytty mitään muuta, kuin että se vahvisti separatistien olevan tietoisia jedien läsnäolosta ja sijainnista. Kenobi ehdotti, että joku heidän ryhmässään olisi kääntänyt takkinsa ja pettänyt Tasavallan. Kenobi ja Skywalker ohjeistivat Codyn ja Rexin etsimään petturin sillä välin kun he lähtivät salaiselle tehtävälle vihollislinjojen taakse. Matkalla he huomasivat, että yhä useampi droidi katseli heitä, mutta ei yrittänytkään avata tulta, ja Skywalker päätteli, että heitä johdettiin ansaan. Saavuttuaan he kohtasivat Asajj Ventressin, ja kolmikko joutui kaksintaisteluun. Jedit onnistuivat kukistamaan Ventressin, mutta hän onnistui leikkaamaan valosapelillaan reiän lattiaan, ja jedit rysähtivät kerrosta alemmas. Ventress pilkkasi heitä ennen kuin johdatti heidät katsomaan, kuinka koko droidiarmeija valmistautui hyökkäämään Cristophsiksen kaupunkeihin. Jedit pakenivat STAP-kiitureilla, ja Ventress määräsi kenraali Whorm Loathsomin marssimaan kaupunkiin ennen lähtöä.[10]

Palattuaan Tasavallan tukikohtaan Skywalker ja Kenobi saivat tietää, että Cody ja Rex olivat saaneet kloonisotilas Slickin olevan petturi. Skywalker kysyi Slickiltä, miksi hän petti veljensä, ja sotilas vastasi väittäen, että jedit pitivät hänen veljiään orjina. Cody ja Rex kuitenkin sanoivat, että jos hän todella rakasti veljiään, hän ei vaarantaisi heitä kaikkia, ja Slick pidätettiin.[10]

Skywalker ja Kenobi onnistuivat torjumaan ensimmäisen droidiaallon, ja lähettivät sukkulan hakemaan vahvistusjoukkoja. Toinen droidiaalto eteni paikalle pian, ja kun Kenobi ja Cody vetivät droidien huomion itseensä, Skywalker, Rex ja Torrent-kommania tuhosivat lähestyvät kolmidroidit. Tämä, yhdessä Tasavallan käyttämien raskaiden panssarintorjuntatykkien antaman tuen kanssa pakotti Loathsomin vetäytymään.[5]

Anakinin padawan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ahsoka, kuten eräs hyvin viisas jedi kerran sanoi, "mikään ei tapahdu vahingossa". On Voiman tahto, että sinä olet rinnallani. Haluan vain pitää sinut yhtenä kappaleena.
―Anakin rauhoittelee uutta padawaniaan.[lähde]
Skywalker ja Kenobi tapaavat Ahsoka Tanon ensi kertaa.

Kun Konfederaation joukot vetäytyivät, sukkula palasi mukanaan nuori togruta, jedi nimeltään Ahsoka Tano. Hänellä oli viesti jedineuvostolta, että heidän oli palattava Coruscantiin välittömästi, ja myös, että hänet oli määrätty Skywalkerin padawaniksi, mikä järkytti ja kauhistutti Skywalkeria. Kun hän epäonnistui saamaan viestin Yodalta, Skywalker lähti tähystysasemalle Rexin luo, ja otti uuden padawaninsa mukaansa.[11]

Tasavallan joukkojen epäonneksi Loathsom oli aktivoinut kilpigeneraattorin, joka kattoi koko hänen armeijansa, joka eteni sen suojissa kohti Tasavallan asemia. Skywalker ja Tano onnistuivat ujuttautumaan kilven sisään piiloutumalla laatikkoon. Tano kuitenkin törmäsi droidekaan ja hälytti paikalle muita droideja, mutta kaksikko onnistui kuitenkin tuhoamaan kilpigeneraattorin, ja Tasavallan tykistö onnistui hoitelemaan loput droidit. Christophsisiin hyökänneet separatistit antautuivat Kenobille, ja Skywalker lopulta hyväksyi uuden padawaninsa.[11]

Huttin pelastaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahsoka: ”Sinulla on taas tuo "nyt olemme pulassa" -ilme.
Anakin: ”Mikä ihmeen ilme?
Ahsoka: ”Siitä ei voi erehtyä.
―Skywalker ja Tano Twilightin kyydissä.[lähde]

Skywalker ja Tano määrättiin pian toiselle tärkeälle tehtävälle, jonka tarkoituksena oli pelastaa hutt Jabban poika Rotta Tethin planeetalta. Tavoitteen mukaan Skywalker kiipesi yhdessä kapteeni Rexin ja Torrent-komppanian kanssa suuren ylängön laelle separatistien tulittaessa päästäkseen huipulla olleeseen luostariin. Tuhottuaan sisäpihalla olleet droidit Skywalker ja hänen miehensä varmistivat luostarin ja ryhtyivät huttinpoikasen etsintään. Skywalker ja hänen padawaninsa löysivät huttinpoikasen selliosastolta. Saatuaan tietää pikku-huttin olevan vakavasti sairas, he päättivät laittaa hänet reppuun. Otettuaan yhteyttä entiseen mestariinsa Skywalker ja hänen miehensä joutuivat sitten Dookun salamurhaaja Asajj Ventressin johtamien droidien vahvistusjoukkojen hyökkäyksen kohteeksi. Juuri Ventress oli alun perin napannut huttin ja pitänyt sitä vankinaan. Suljettuaan oven Skywalkerin padawan vakuutti hänet löytämään toisen tien ulos luostarista. Kun R2-D2 löysi takaovelta laskeutumistason, pari pakeni Ventressiltä. Skywalker ja Tano ottivat komentoonsa jo parhaat päivät nähneen mausterahtialus Twilightin, ja he yrittivät telakoitua Spirit of the Republicin kanssa. Kuitenkin separatistit tuhosivat Spirit of the Republicin hangaarin, joten Skywalkerin oli ohjattava Twilight aina Tatooineen asti. Onneksi alukselta löytynyt lääke pelasti Rottan lähes varmalta kuolemalta.

Anakin Skywalker kohtaa Dookun jälleen kotiplaneetallaan Tatooinessa.

Kuitenkin kaksi IG-100-magnavartijaa ampuivat Twilightin alas Tatooinen yllä käyttäen Rogue-luokan tähtihävittäjiään, ja Skywalker joutui tekemään pakkolaskun. Jedit hajaantuivat, ja Skywalker toimi houkuttimena suojatakseen nuorta padawaniaan. Dooku, joka oli neuvotellut Jabban kanssa, pysäytti Skywalkerin ja hän lähetti magnavartijadroideja pysäyttämään Tanonkin, jotta he eivät saisi huttia vietyä perille ja näin paljastettua Dookun petosta.[11]

Dyynimerellä käydyn raivokkaan taistelun päätteeksi Skywalker varasti Dookun kiiturin ja lensi Jabban palatsiin pelastaakseen Tanon huttin raivolta. Vaikka Jabba oli ilahtunut nähdessään poikansa jälleen, hän silti määräsi sekä Skywalkerin että Tanon teloitettavaksi. Kuitenkin senaattori Amidala pelasti neuvottelut väliintulollaan, ja hän kertoi saaneensa selville Dookun työskennelleen Jabban sedän, Ziron, kanssa. Jabba raivostui tajuttuaan Dookun pettäneen häntä, ja hän antoi Tasavallalle luvan käyttää huttien hyperavaruusreittejä Ulkokehälle, ja pyysi jedejä tuomaan Dookun oikeuteen vastaamaan rikoksistaan hutteja vastaan.[11]

Malevolencen kriisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amidala: ”Olet tykännyt droideilla leikkimisestä niin kauan kuin olen sinut tuntenut.
Skywalker: ”Ennen kokosin niitä. Nykyään vain hakkaan niitä hajalle.
―Skywalker ja Amidala Malevolencen kyydissä.[lähde]

Myöhemmin Skywalker ja Tano olivat työryhmänsä kanssa Bithin aurinkokunnassa suojelemassa siellä ollutta tukikohtaa. Mestari Plo Koon kuitenkin otti yhteyttä Skywalkeriin saatuaan tietoja separatistien mystisestä aseesta, joka oli nähty Abregadon aurinkokunnassa. Mestari Koon pyysi Anakinin joukkoja saapumaan vahvistuksiksi, mutta Skywalkerin oli ensin saatava jedineuvoston hyväksyntä. Sen jälkeen Skywalker menetti yhteyden mestari Kooniin. Skywalker ja Tano tiedottivat sen jälkeen jedineuvostolle mestari Koonin viimeisestä tunnetusta sijaintipaikasta, mutta uskoivat Koonin laivueen tuhoutuneen muiden mukana. Vaikka Skywalker valmisteli pelastustehtävää, jedineuvosto halusi siirtää heidän laivueensa suojelemaan kuljetusreittejä. Tästä huolimatta Skywalker ja Tano lähtivät pelastamaan Plo Koonia, joka oli joutunut jumiin Abregadon aurinkokunnassa pakokapselilla paettuaan mukanaan pieni ryhmä kloonisotilaita. Vain Tanon kyky aistia mestari Koon Voiman avulla esti Skywalkeria luovuttamasta epäonnistuneen etsinnän jälkeen, ja hänen padawaninsa otti Twilightin ohjaimet itselleen. Hän pian löysikin masteri Koonin ja hänen sotilaansa, ja he pelastivat heidät. Koon kertoi heille, että separatistien käyttämä "salainen ase" oli ionikanuuna, joka tuhoaa aluksien suojakilvet. Tässä vaiheessa kyseisellä ionikanuunalla varustettu alus, Malevolence saapui paikalle, ja heidän oli kytkettävä kaikki virta pois aluksestaan, ennen kuin heidät huomattaisi. He unohtivat kuitenkin sulkea lääkintädroidin, jonka Malevolence huomasi ja vastasi ampumalla ionikanuunalla. Twilight onnistui pakenemaan ioniaallolta hyppäämällä hyperavaruuteen, vieden tiedon separatistien superaseesta mukanaan.[12]

Pian sen jälkeen Skywalker laati suunnitelman, jossa Y-siipisillä pommikoneilla tehtäisi rohkea hyökkäys Malevolencea vastaan, ensisijaisena tarkoituksena tuhota kenraali Grievous, ja näin varmistaa sodan nopea loppuminen. Tasavalta keksi separatistien superaseen matkaavan kohti Kaliida Shoalsin lääkintäasemaa, ja tarkoituksenaan päästä paikalle ennen Malevolencea iskujoukko päätti käyttää Balmorran reittiä, mutta he eivät olleet ottaneet huomioon joutuvansa kohtaamiseen neebray-rauskujen kanssa. Selvittyään täpärästi hengissä iskujoukko hyökkäsi Malevolencea vastaan kärsien joitain vahinkoja. Kun kävi ilmiselväksi, että alkuperäinen suunnitelma ei tulisi onnistumaan, Tano, joka toimi mestarinsa ampujana, ehdotti muutoksia taktiikkaan. Tämä mielessään mestari Koon laati suunnitelman, jossa separatistien taistelulaivan jättimäinen ionikanuuna laitettaisi ylikuormittumaan; tämä taktiikka osoittautui menestykseksi, ja pian ionikanuunan tuhon jälkeen mestari Kenobi saapui paikalle kolmen Tasavallan risteilijän kanssa, ja aloitti ajamaan pakenevaa Malevolencea takaa.[13]

Skywalker, Kenobi, Tano ja Koon aloittivat viimeisen hyökkäyksen Malevolencea vastaan, kun he saivat viestin Amidalalta ja Threepiolta, jotka vedettiin separatistien taistelualuksen sisään vetosäteen avulla. Skywalker, Kenobi ja Artoo ohjasivat Twilightia ja he telakoituivat taisteluristeilijän ilmalukkoon. He hajaantuivat, Skywalker löysi Amidalan ja pari meni aluksen komentosillalle, missä Skywalker peukaloi navigointitietokonetta ja ohjelmoi aluksen törmäyskurssille läheisen kuun kanssa. Sen jälkeen kaksikko tapasi Kenobin, Threepion ja Artoon, ja yhdessä he pakenivat Twilightilla. Kun Malevolence tuhoutui, he palasivat Tasavallan laivueen luokse.[14]

Skywalker ja Amidala Malevolencen sisällä.

Joitain viikkoja myöhemmin, etsiessään Grievousta ja hänen laivuettaan, Kenobi ja Skywalker joutuivat saapumaan auttamaan komentaja Codya ja kapteeni Rexiä, kun kloonit joutuivat hyökkäämään separatistien droidijoukkoja vastaan Rishin kuulla. Jedien laivue saapui juuri ajoissa paikalle pakottaen Grievousin alukset pakenemaan hyperavaruuteen, ja he estivät näin separatistien yllätyshyökkäyksen Kaminoon.[15]

Kolmas Kaminon taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rishi-aseman tuhon ja Asajj Ventressin ja Grievousin välisen pysäytetyn viestin varoittamina Skywalker ja Kenobi matkasivat Kaminolle varoittaakseen Shaak Ti'tä ja Lama Su'ta lähestyvästä separatistien hyökkäyksestä, yhdessä kapteeni Rexin, komentaja Codyn, sekä kloonisotilas Broadsiden, Echon ja Fivesin kanssa, mukanaan myös koko 501. legioona.[16]

Pian Grievousin laivue saapui, ja avaruustaistelu syttyi. Skywalker johti Tasavallan avaruusjoukkoja hyökkääjiä vastaan, saaden aikaan huomattavaa vahinkoa—tai siltä se näytti. Epäilevä Obi-Wan matkasi veden alle, missä hän sai selville, että separatistien sotalaivoista pudonneet osat olivatkin itse asiassa vesidroidien rakentaman hyökkäysaluksen komponentteja.[16]

Valmistunut hyökkäysalus hyökkäsi Tipoca Cityyn, ja lähetti sinne useita Grievousin ja Ventressin johtamia taisteludroideja. Grievous hyökkäsi parakkeihin tuhotakseen kaikki sieltä löytämänsä kloonit, kun Ventress suuntasi kohti DNA-varastoa, jossa säilöttiin ensisijaista kloonien mallin, Jango Fettin, ensisijaista DNA-näytettä. Obi-Wan palasi kaupunkiin ja hän kutsui Skywalkerin luokseen, ja yhdessä he hyökkäsivät Grievousin ja Ventressin kimppuun. Kloonisotilasjoukkueen antaman tuen avulla Skywalker onnistui saamaan DNA-näytteen takaisin, mutta Ventress ehti pakenemaan.[16]

Ystävä kadoksissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terve, haluaisimme ostaa droidin. Myytkö?
―Skywalker Vulture's Clawilla[lähde]

Kun Tasavallan joukot päihitettiin Falleenilla, Grievousin laivue jatkoi hyökkäystään Bothin aurinkokuntaan. Skywalker ja Tano valmistautuivat puolustamaan taktisesti tärkeää aurinkokuntaa. Grievous lähestyi asteroidivyöhykkeen halki, ja Skywalker johti lentueellista V-19 -tähtihävittäjiä lentäen itse omalla hävittäjällään yhdessä R2-D2:n kanssa. Kun separatistilaivue käynnisti hyökkäyksen risteilijöitä vastaan, Tasavallan joukot näyttivät jo lyödyiltä, mutta samassa Skywalker paljasti Grievousin varalle suunnittelemansa "yllätyksen": Ennen taistelua asteroidivyöhykkeen kappaleille oli levitelty useita All Terrain Tactical Enforcer -talsijoita. AT-TE:t hyökkäsivät separatistien fregattien kimppuun takaapäin, ja Venator-risteilijät edestäpäin. Lyötynä Grievous siirtyi tähtihävittäjäänsä ja pakeni taistelusta. Skywalker jahtasi häntä tähtihävittäjällään, mutta hajoavista fregateista lentävää romua iskeytyi hänen alukseensa. Onneksi Rex pystyi pelastamaan hänet, mutta palauduttuaan taistelusta hän sai tietää, että Artoo oli kadonnut.[17]

Koska Artoo oli kadoksissa, hänelle annettiin korvaava astromekaniikkadroidi, R3-S6, mutta Skywalker oli vakuuttunut, ettei R2:ta voinut korvata. Hän aikoi löytää droidiystävänsä, ja hän meni Tanon kanssa Twilightin ohjaimiin ja lähti tutkimaan taistelukenttää. Hän löysi vaurioituneen aluksensa, mutta Artoo ei ollut siellä, joten hän siirtyi suunnitelmissa eteenpäin telakoituen paikalla olleeseen romunkerääjäalukseen, tietämättömänä siitä, että aluksen komentaja, trandoshan Gha Nachkt oli jo luvannut droidin Grievoukselle.[17]

Palattuaan risteilijälleen Skywalker kertoi Kenobille, ettei hän löytänyt Artoota. Sitten Kenobi määräsi hänet etsimään separatistien radioaseman, joka mahdollisesti salakuunteli heitä, mikä selittäisi separatistien tietämyksen Tasavallan strategioista. Skywalker lähti edeltä tiedustelemaan R3:n kanssa, mutta astromekaniikkadroidi aktivoikin hänen aluksensa seurantalaitteen, mikä hälytti Grievoukselle hänen sijainnistaan. Skywalker onnistui päihittämään hyökkäävät Vulture-droidit, ja Tano tuli Rexin kanssa pelastamaan hänet Twilightilla. Skywalker hermostui R3:lle, joka melkein tappoi hänet, ja hän piti kiinni ajatuksesta, että Artoo oli vielä hengissä.[17]

Tehtävä Taivaanlaen asemalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teillä on jotain, joka kuuluu minulle.
―Anakin Skywalker pelastaessaan R2:n magnavartijadroideilta.[lähde]
Anakin ja Ahsoka vapaassa pudotuksessa kohti Taivaanlaen asemaa.

Saatuaan viestin Artoolta Skywalker onnistui jäljittämään droidinsa Taivaanlaen asemalle, radioasemalle, jota he alunperin olivat etsineet. Skywalker lähetti Tanon ja kloonit tuhoamaan aseman samalla, kun hän suuntasi etsimään Artoota. Skywalker löysi Artoon, jota magnavartijadroidit olivat kuljettamassa, ja hän onnistui tuhoamaan taisteludroidit. Skywalker meni sitten hangaariin paetakseen tiiminsä kanssa, mutta tavattuaan Rexin ja Denalin hän sai tietää, että Ahsoka oli mennyt omin päin kohtaamaan Grievousin, ja lähettänyt kaksikon suorittamaan tehtävän loppuun. Kun kolmikko oli poistumassa hangaarista, R3 lukitsi heidät sinne, paljastaen samalla olevansa Grievousin agentti. R3 myös aktivoi kaikki hangaarin Vulture-droidit. Myös supertaisteludroideja saapui paikalle, ja syttyi taistelu. Kun Tano palasi, Skywalker moitti häntä, kun hän oli noin vain mennyt taistelemaan Grievousta vastaan yksin, ja hän lähetti Artoon löytämään kytkimen, josta hangaarin saisi auki. Ryhmä onnistui lopulta tuhoamaan loputkin droidit, ja Artoo avasi hangaariovet ja myös tuhosi R3:n, ja Skywalker meni ulos hakemaan droidinsa turvaan. Keskusteltuaan raivostuneen Kenobin kanssa Skywalker kertoi Tanolle, että Artoo oli enemmän kuin pelkkä droidi; hän oli ystävä.[18]

Gunrayn vangitseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anakin: ”Sinun täytyy lähteä Rodiaan välittömästi.
Ahsoka: ”Rodiaan?
Anakin: ”Sinä valvot Nute Gunrayn siirtoa.
―Anakin Skywalker ja Ahsoka Tano[lähde]

Kun senaattori Amidala vangitsi Kauppaliiton varakuningas Nute Gunrayn Rodialla olleen tehtävän aikana, Skywalker lähetti Tanon auttamaan mestari Luminara Undulia saattamaan Gunrayn Coruscantiin oikeudenkäyntiä varten, vaikka pelkäsikin tämän turvallisuuden puolesta.[19] Kuitenkin Gunray onnistui pakenemaan Ventressin ja Tasavallan pettäneen senaattikommandokapteeni Faro Argyuksen avulla. Skywalker tapasi Tanon sen jälkeen kohtaamispaikalla.[20]

Skywalker ja Kenobi Hondo Ohnakan vankeina.

Dookun vangitseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker: ”Kärsivällisyyttä, mestari. Loppujen lopuksi kreivi on vain iäkäs herrasmies, eikä hän liiku niin kuin ennen.
Kenobi: ”Ilmeisesti olet oikeassa.
Dooku: ”Tappaisin teidät molemmat tähän paikkaan, mikäli minun ei tarvitsisi raahata ruumiitanne.
―Skywalker ja Kenobi pilkkaavat Dookua, kun kolmikko yrittää paeta.[lähde]

Skywalker ja Kenobi onnistuivat jäljittämään Dookun eräälle separatistien fregatille, ja Skywalker laati suunnitelman aluksen sisään pääsemiseksi. Päästyään sisään Skywalker antoi itsensä jäädä kiinni, ja Kenobi tuli sisään pelastamaan hänet. Skywalkerin vapauduttua jedit kohtasivat Dookun, kun Resolute hyökkäsi fregatin kimppuun. Dooku onnistui kuitenkin pakenemaan aurinkopurjealuksellaan, ja jedit lähtivät takaa-ajoon. Kuitenkin kummatkin alukset kärsivät vakavia vahinkoja, ja joutuivat tekemään pakkolaskun Vanqorille. Dooku vangitsi Skywalkerin ja Kenobin erääseen luolaan ja varasti Skywalkerin valosapelin, mutta kun piraatit veivät hänet läheiselle Florrumin planeetalle, hän jäi itse vangiksi. Kohdattuaan gundarkin ja myrkkykaasun, Tano pelasti Kenobin ja Skywalkerin, eikä hän ollut tyytyväinen saatuaan tietää, että Dooku oli päästetty karkuun.[21]

Hondo Ohnaka otti yhteyttä Tasavaltaan ja teki tarjouksen; hän vaihtaisi Dookun miljoonaan krediittiin. Skywalker ja Kenobi lähetettiin Florrumiin vahvistamaan Dookun olevan todella piraattien vankina,[21] mutta raportoituaan tilanteesta he joutuivat itsekin piraattien vangeiksi, kun piraatit keksivät saada triplasti enemmän rahaa. Jedit joutuivat tekemään vaikean liiton Dookun kanssa, jotta he pääsisivät pakoon piraattien tukikohdalta, mutta useiden pakoyritysten jälkeen jedikaksikkoa kidutettiin. Onneksi Jar Jar Binks, joka oli senaattori Kharruksen kanssa lähetetty tuomaan lunnaita, vahingossa tuhosivat voimalinjat, ja Skywalker ja Kenobi onnistuivat lopulta pakenemaan. Kaksikko sai valosapelinsa takaisin, ja he jättivät Ohnakan tasattuaan tilit piraattien kanssa. Dooku oli kuitenkin onnistunut pakenemaan omin avuin.[22]

Aayla Secura ja Ahsoka Tano auttavat haavoittunutta Skywalkeria.

Quellin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolehdi sinä noista purnukoista, minä menen Aaylan risteilijälle!
―Anakin Skywalker Ahsokalle.[lähde]

Kun jedikenraali Aayla Secura joutui separatistien hyökkäyksen kohteeksi, Resolute lähetettiin häntä auttamaan. Saavuttuaan Quellin yläpuolelle Skywalker ja Tano siirtyivät tykkialuksiin voidakseen laskeutua Securan risteilijälle, mutta Skywalker käyttikin rakettidroidia risteilijälle pääsemiseksi. Skywalker kutsui fregatin auttamaan risteilijän evakuoinnissa, ja kohtasi Securan, Blyn ja Tanon kanssa. Kuitenkin separatistien jatkuva tulitus aiheutti risteilijän käytävillä valtavan tulimyrskyn, ja Skywalker uhrasi itsensä pelastaakseen kumppaninsa, haavoittuen vakavasti tapahtumien aikana. Secura ja Tano onnistuivat saamaan hänet fregatin sisälle, mutta kun he yrittivät telakoitua Resoluten kanssa saadakseen Skywalkerille lääkintätarvikkeita, joidenkin Vulture-droidien tekemä hyökkäys vahingossa käynnisti hyperajojärjestelmän, ja he joutuivat irroittautumaan risteilijästä.[23]

Tano ohjasi fregattia, ja vältti täpärästi tähteen osumisen, mutta alus joutui tekemään pakkolaskun Maridun-nimiselle planeetalle. Secura, Tano ja kloonit lähtivät etsimään planeetan asukkaita saadakseen Skywalkerille lääkintätarvikkeita, kun taas Rex jäi valvomaan Skywalkerin kuntoa. Rexin kimppuun hyökkäsi joitain petoeläimiä, mutta hän onnistui torjumaan ne. Juuri kun seuraava ryhmä petoja hyökkäsi Skywalkerin ja Rexin kimppuun, Tano saapui Blyn ja Wag Toon kanssa, joista jälkimmäinen kuului planeetan rauhanomaiseen lurmenien siirtokuntaan. He onnistuivat torjumaan hyökkääjät ja viemään Skywalkerin lurmenien kylään.[23]

Rex, Tano, Skywalker, Secura ja Bly valmistautuvat puolustamaan lurmenien kylää.

Maridunin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahsoka...lopeta. Jos lurmenit haluavat pysyä puolueettomina, emme pakota heitä sotaan.
―Skywalker Tanolle Maridunin lurmen-kylässä.[lähde]

Kun separatistit saapuivat planeetalle, Tee Watt Kaa, lurmenien johtaja, syytti jedejä sodan tuomisesta planeetalle. Skywalker, Tano, Bly ja Rex lähtivät kylästä, jotteivät lurmenit joutuisi maksamaan seurauksia Tasavallan läsnäolosta. Kun he saivat tietää, että separatistit aikoivat testata uutta asettaan lurmeneihin, ryhmä palasi takaisin lurmen-kylään puolustaakseen heitä. Ryhmä käynnisti kilpigeneraattorit, ja onnistuivat selviämään sekä defoliaattorin ensimmäisestä laukauksesta että ensimmäisestä droidien aallosta. Kuitenkin toinen droidiaalto onnistui ohittamaan suojakilven ja tuhoamaan sen. Kun separatistit valmistautuivat ampumaan defoliaattorilla uudelleen, Skywalker saapui paikalle ja onnistui tuhoamaan sen ja vangitsemaan separatistien kenraali Lok Durdin. Kun jedit valmistautuivat lähtemään, kolmesta Venator-risteilijästä koostuva laivue saapui planeetalle; amiraali Yularen oli ilmeisesti onnistunut löytämään heidät itse.[24]

Orto Plutonian taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker ja Rex pukeutuneina Orto Plutonian kylmää maastoa varten.
Luulin, että planeetta olisi asumaton, ja näin ollen liittoutumaton.
―Skywalker Chi Cholle.[lähde]

Kadotettuaan yhteyden Tasavallan tukikohtaan Orto Plutonian jääplaneetalla, Kenobi ja Skywalker lähetettiin tutkimaan tilannetta yhdessä kapteeni Rexin komentaman kylmähyökkäyskloonisotilaista koostuvan ryhmän kanssa. Saavuttuaan planeetalle jedit tajusivat, että talzit asuttivat planeettaa, mikä oli aiemman käsityksen vastaista. Kuitenkin läheisen Pantora-kuun puheenjohtaja Chi Cho loukkaantui talzien asutuksesta planeetalla ja julisti sodan, vaikka jedit olivat yrittäneet tuoda rauhaa. Kuitenkin senaattori Riyo Chuchi keskusteli Pantoran hallituksen kanssa asiasta, ja onnistui tuomaan rauhan maailmojen välille, tosin se maksoi Chi Chon hengen.[25]

Sinivarjoviruksen tapaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalker auttaa Amidalaa, kun tätä oli sähkötetty Nuvo Vindin laboratoriossa.
Padmé voi olla jo menetetty, Anakin. Älä vaaranna koko tehtävää pelastaaksesi hänet.
―Kenobi Skywalkerille.[lähde]

Skywalker, Kenobi ja Tano saapuivat Naboolle, missä oli löydetty todisteita salaisesta separatistien laboratoriosta. Kun Skywalker sai tietää, että Amidala oli lähtenyt odottamatta heitä, hän huolestui välittömästi ja lähetti Tanon etsimään häntä. Kapteeni Typho raportoi, että he olivat menettäneet yhteyden Padméen ja Jar Jariin, mutta he olivat ehtineet saada selville, että separatistien kanssa liittoutunut tohtori Nuvo Vindi suunnitteli vapauttavansa sinivarjoviruksen takaisin galaksiin. Hän laittoi merkille, että Amidala oli ehtinyt lähettää Vindin salaisen laboratorion koordinaatit, ennen kuin yhteys menetettiin. Kun Tano raportoi tilanteesta, Kenobi määräsi hänet johtamaan hyökkäystä eteläiselle sisäänkäynnille, kun Skywalker ja Kenobi suunnittelivat murtautuvansa laboratorioon luukkujen kautta. Kenobi yritti vakuutella Skywalkerin vaarantamasta tehtävää vain pelastaakseen Amidalan, mutta Skywalker vastasi tietävänsä, mitä oli vaakalaudalla.[26]

Saavuttuaan laboratorion yläpuolelle tykkialukset pommittivat kattoluukkuja, ja Skywalker ryhmineen murtautui sisälle. Hän huomasi, että Tanon hämäyshyökkäys toimi, ja hän eteni päähuoneisiin. Vindi alkoi kuitenkin antaa Amidalalle ja Binksille voimakkaita sähköiskuja, ja pakotti ryhmän laskemaan aseensa, mikäli he halusivat vankien pelastuvan. Skywalker totteli epäröimättä. Vindi antoi Skywalkerille kaksi vaihtoehtoa; napata hänet, tai pelastaa ystävänsä, käynnisti sähköiskut jälleen ja pakeni. Skywalker nappasi valosapelinsa, mutta Vindin perään lähtemisen sijaan hän lähti vapauttamaan Amidalan ja Binksin. Vindi aktivoi viruspommit, ja Skywalker ja Kenobi näkivät hänet pakenemassa hangaariin. Vindi heitteli viruskapseleita, ja Kenobin oli lopetettava hyökkääminen estääkseen viruskapseleita hajoamasta ja levittämästä virusta. Kuitenkin Peppi Bow'n antaman avun avulla Skywalker onnistui pysäyttämään hullun tohtorin.[26]

Darth Vaderiksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palpatine kertoo Anakinille Darth Plagueisin kohtalosta
Ymmärräthän, että jos minä kuolen, et voi mitenkään pelastaa Padméa.
―Palpatine Anakinille.[lähde]

Kun kloonisodat riehuivat Tasavallan viimeisinä vuosina, Anakinin elämä oli ristiriitaista: hän oli naimisissa, joka häiritsi hänen jedin työtään, ja jedin työ taas häiritsi hänen avioliittoaan. Hänellä oli luuloja, ettei jedineuvosto luottanut häneen, ja hän oli alkanut nähdä painajaisia vaimonsa kuolemasta. Lisäksi hänen välinsä kansleri Palpatineen. Tämä kertoi Anakinille sithlordi Darth Plagueisista, jonka Palpatine oli murhannut Plagueisin nukkuessa, ja tämän kyvyistä pitää läheisensä elossa. Tämä alkoi kiinnostaa Anakinia, joka oli nähnyt painajaisia Padmén kuolemasta. Anakin nimettiin jedineuvostoon, joka pyysi Anakinia pitämään Palpatinea silmällä. Mace Windu oli nähnyt pimeän puolen ympäröivän Palpatinea, ja kun Palpatine seuraavalla kerralla tapasi Anakinin, hän tunnusti olevansa sithlordi. Kauhistunut Anakin halusi surmata kanslerin valosapelillaan, mutta halusikin viedä tiedon jedeille. Windu, Kit Fisto, Agen Kolar sekä Saesee Tiin lähtivät pidättämään Palpatinea, joka kuitenkin todisti voimakkuutensa surmaamalla kaikki muut mestarit paitsi Windun, joka lähes tulkoon sai surmattua Palpatinen, kunnes Anakin saapui paikalle. Hän ei voinut katsoa vanhaa avutonta miestä hädässä, ja antoi lähes tappavan iskun Windulle valomiekallaan, ja samassa Palpatine alkoi käyttää voimasalamointia Winduun, joka lensi lopulta suuresta ikkunasta Coruscantin alatasoille. Anakin uskoi, etteivät jedit antaisi hänelle anteeksi, hän liittyi Palpatinen oppipojaksi, ja sai nimen Darth Vader. Näin oli hänen sithin uransa alkanut. Anakin - Langennut jedi. Anakin Skywalker luisu pimeälle puolelle vaikuttaa äkkinäiseltä, mutta murhenäytelmän juuret ovat hänen kasvuvuosissaan orjana Tatooinella.

Vammautuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lordi Sidious lupasi meille rauhaa, haluamme vain...
―Nute Gunray hetkeä ennen kuolemaansa Anakinille[lähde]

Darth Sidious oli lähettänyt Vaderin Mustafariin tappamaan separatistijohtajat (sisältäen Sidiousin entisen liittolaisen Nute Gunrayn), ja näin hän tekikin. Obi-Wan Kenobi oli kertonut Padmélle Anakinin vajoamisesta pimeälle puolelle. Padmé ei uskonut Obi-Wania, mutta lähti silti Mustafariin tarkistamaan asian. Obi-Wan (salassa) sekä ja C-3PO lähtivät mukaan. Padmé tapasi Anakinin aluksen laskeuduttua. Tämän jälkeen Obi-Wan astui ulos aluksesta,jolloin Anakin oli kuristaa Padmén hengiltä, mutta Obi-Wan sai tämän lopettamaan ja Anakin haastoi vanhan mestarinsa taisteluun. Lopulta kaksikko päättyi laavavirtojen keskelle. Obi-Wan hypääsi kesken taistelun maankamaralle, ja kun Anakin aikoi seurata, Obi-Wan varoitti ettei hän selviäisi hypystä edes Voiman avulla. Anakin kuitenkin hyppäsi, mutta hyppy ei onnistunut. Obi-wan katkaisi häneltä molemmat jalat ja vasemman käden. Anakin vieri laavavirran lähistölle ja sen kuumuus sytytti hänet tuleen, ja lähes kaikki paloi, paljon hänen ihoaan, hiuksensa yms. Obi-Wan poistui surullisena paikalta luullen Anakinia kuolleeksi, vaikka tämä oikeasti pysyikin hengissä pimeän puolen voimien avulla. Palpatine oli Vaderin onneksi Coruscantissa aistinut Vaderin olevan vaarassa ja lähtenyt parin kloonin kanssa Mustafarille. Näin Vader saatin pelastettua. Mittavassa leikkausoperaatiossa hänelle asenettiin elintoimintoja ylläpitävä haarniska, joita ilman hän ei voisi elää. Tämän jälkeen Palpatine kertoi Anakinin vaimon Padmén kuolleen Vaderin käsissä, vaikka tämä oli oikeasti kuollut synnyttäessään kaksoset, Luken ja Leian.

Kyborgiset muutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Palpatine: ”Lordi Vader, kuuletko minua?
Vader: ”Kyllä, mestari
―Palpatine ja Vader[lähde]
Vader saa haarniskansa

Anakinille jouduttiin tekemään monia vaativia muutoksia, että hän pysyisi hengissä Mustafarin taistelun vammojen jälkeen, ja siksi hänestä tulikin puoliksi kone. Hänen keuhkonsa olivat sulaneet, joten hänen rintaansa asennettu laite hoiti hengittämisen hänen puolestaan, ja pumppasi happea verenkiertoon ikuisesti. Anakin ei voinut enää haistaa mitään, ja hän näki maailman aivan erilaisena kuin tavallisesti, maskinsa erikoislaatuisten silmänreikien lävitse. Anakin ei enää kuullut, mutta hänen kypäräänsä asennettu sensori vei sanojen merkityksen suoraan hänen aivoihinsa, ja tämä loi jäljitelmän kuulosta. Yli puolet hänen koko kehostaan oli koneistoa, täynnä johtoja ja muuta mekaniikkaa, kuten hydrauliikkaa. Anakin ei voinut enää syödä, mutta koneistus hoiti tarpeen hänen puolestaan. Anakinin loppuelämä olisi varsin tuskaisaa, hän olisi kuolemaansa asti haarniskansa vanki. Hänellä olisi vain muisto entisestä...

Keisarin palveluksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Et tunne pimeän puolen mahtia. Minun täytyy totella mestariani.
―Vader pojalleen[lähde]
Vader, Tarkin ja keisari valvovat Kuolemantähden valmistumista.

Saatuaan nyt haltuunsa suuren vallan, Vader asettui uuteen asemaansa Palpaninen käskyjen toimeenpanijana. Vaikka hänellä oli mahdollisuus koota suuri omaisuus, hän ei haalinut itselleen mukavuuksia. Tästä huolimatta hänellä oli yksityinen asunto Coruscantissa sekä Bastin linna Vjunilla. 501. legioona, iskusotilasjoukko, jota hän oli johtanut jeditemppeliin tehdyssä hyökkäyksessä, muuttui hänen henkilökohtaiseksi vartiostokseen. Operaatiot, joihin tämä osasto osallistui sisällissodan aikana tuottivat joukkiolle kutsumanimen "Vaderin nyrkki". Vader lensi Eta-2 Actis luokan torjuntahävittäjää toimittaessaan ensimmäisiä Palpatinen hänelle määräämiä tehtäviä suuren jedipuhdistuksen jatkuessa ympäri galaksia. Tänä aikana hänellä joskus oli siipimiehinään Alpha-3 Nimbus-luokan V-siipisiä tähtihävittäjiä. Hänen yksityisenä komentoaluksenaan tänä varhaisena aikana toimi Imperial-luokan tähtituhooja Exactor.

Eräs huomattavimmista tälle ajalle sijoittuvista tehtävistä oli Darth Vaderin matka Honoghrin planeetalle, joka oli kärsinyt pahoja vahinkoja Separatistien Trihexalophine1138-myrkystä kloonisotien aikana. Vader lupasi planeetalla asuneille noghreille, että Imperiumi auttaisi palauttamaan planeetan alkuperäisen ekosysteemin, mutta tahtoi vastapalveluksena saada nohgrit palvelemaan Imperiumia salamurhaajina.

Murkhana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Vader Murkhanan tehtävän aikoihin.

Yksi Vaderin varhaisista tehtävistä suuntautui Murkhanalle, missä hänen oli määrä hankkiutua eroon petollisista kloonisotilaista, jotka olivat auttaneet entisiä jedikomentajiaan pakenemaan sen sijaan, että olisivat totelleet Käsky 66:ta. Tavattuaan kloonikomentaja Salvon Vader ei tuhlannut aikaa kohttamisessaan petollisen Ion Teamin kanssa. Vaikka kommandot koettivat pistää vastaan heistä ei ollut kunnollista vastusta Vaderille, vaan he joutuivat pakenemaan kun Vader oli saanut kaksi heistä surmattua.[27]

Heti taistelun jälkeen jedi nimeltään Bol Chatak otti yhteen Vaderin kanssa. Nainen oli naamioitunut entiseksi itsenäisten aurinkokuntien konfederaation palkkasoturiksi ja piileskellyt sotavankien joukossa lähettyvillä. Chatak tahtoi palkiva Ion Teamin siitä hyvästä, että nämä olivat pelastaneet hänen henkensä, tekemällä lopun Vaderin jahdista ja hyökkäämällä sith-lordin kimppuun. Vaikka nainen onnistui haavoittamaan Vaderia käsivarteen, tämä voitti yhteenoton leikkaamalla ensin naisen miekkakäden ja sen jälkeen päänkin pois. Chatakin kukistaminen oli kuitenkin odottamattoman hankalaa Vaderille, joka ei ollut vielä ehtinyt tottua uuteen elossapitohaarniskaansa. Haarniskan suuri paino hidasti huomattavasti hänen nopeaa taistelutyyliään ja hänen entiset tehokkaat taistelutekniikkansa olivat vain varjo entisistä. Lopulta hän voitti naisen ainoastaan suuremman pituutensa ja ulottuvuutensa ansiosta, joiden lisäksi puvun elossapitojärjestelmä lisäsi hänen kestävyyttään. Chatak oli ensimmäinen jedi, joka kuoli Vaderin uuden sithien oppien mukaisen valosapelin iskusta, jonka Vader oli rakentanut vasta joitakin viikkoja aikaisemmin.[27]

Chatakin toverit—Roan Shryne ja Olee Starstone—onnistuivat kuitenkin pakenemaan. Pysyen sotavankien joukossa sillä välin, kun Chatak menetyi, he onnistuivat pakenemaan Vaderin lähdettyä. Kaksikko pakeni Murkhanan pääkaupunkiin, jossa he tapasivat erään Shrynen rikollisista yhteyshenkilöista, rikollispomon nimeltä Cash Garrulan. Heidän epäonnekseen Vader ei ollut luopunut takaa-ajosta, vaan otti yhteen Garrulanin kanssa ja osasi päätellä jedien olinpaikan toimimalla juuri päin vastoin kuin Garrulan oli ehdottanut.[27]

Vader seurasi jedejä Murkhanan yläpuolelle tähtihävittäjällään, mutta ampui epäonnekkaasti ohitse näiden kiinnittyessä hyperajorenkaaseen, jonka Garrulan oli heille jättänyt, ja paetessa. Vaikka oli onnistunut surmaamaan yhden jedeistä ja paljastamaan Garrulanin petollisuuden, Vader piti tehtävää lopultakin epäonnistuneena.[27]

Gentisin vallankaappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joitakin kuukausia Uuden järjestyksen julistamisen jälkeen Darth Vader matkusti seuraamaan ensimmäisten Imperiumin kadettien valmistujaisia. Kapinallismielinen terroristiryhmittymä kuitenkin suoritti seremonian keskeyttäneen hyökkäyksen, johon osallistui ryhmä kadetteja, jotka tahtoivat kaataa Imperiumin kenraali Gentisin johdolla. Terroristihyökkäyksen pääkohteina olivat itse keisari Palpatine ja Darth Vader. Löytääkseen terroristiryhmän ja suojellakseen Palpatinen henkeä Vader joutui työskentelemään yhdessä erään valmistujan—tämä oli vammautunut ja luokkansa priimus nimeltään Laurita Tohm—ja vastahakoisesti myös moffi Trachtanin kanssa.[28]

Myöhemmin Vader ja Tohm löysivät Palpatinen, joka oli Aorth-6:n vaikutuksen alaisena ja kaksikko jäi vartioimaan tätä ja valvomaan tämän terveydentilaa. Vader myöhemmin palasi jeditemppelin raunioihin tarkistaakseen, minne hänen kloonisotien aikana pidättämäntä petolliset padawanit oli kuljetettu. Hän näki tiedostoista, että Aavevankilana tunnetun rangaistuslaitoksen sijainti oli pidetty salassa paitsi häneltä myös sen aikaiselta ylikanslerilta, Palpatinelta. Tämä tieto raivostutti Vaderia suunnattomasti. Lopulta Vader päätti mennä Aavevankilaan sijoittaakseen heikkona olleen Palpatinen sinne, jotta tämä olisi turvassa Gentisin yrityksiltä jäljittää tätä.[29] Saavuttuaan vankilaan Vader surmasi vartijana toimineen naispuolisen jedimestarin sekä tämän apuna olleet vartijadroidit yhdessä Trachtan ja Tohmin kanssa. Ryhmä sen jälkeen tutki vankilan tiedostoja, mikä sai Tohmin huomauttamaan puolien vangeista olevan Anakin Skywalkerin pidättämiä, mihin Vader valehdellen vastasi surmanneensa Skywalkerin. Tämän jälkeen hän vaati tiedostoja tuhottaviksi, mutta antoi Trachtan ensin katsoa niitä, koska tämä toivoi löytävänsä vankilasta padawanin, joka oli vienyt häneltä silmän, jäseniä sekä hengityselimet. Trachtanin löydettyä padawanin Vader lukitsi tämän sellin, minkä ansiosta moffi sai useita tunteja aikaa kostaa kärsimänsä vammat. Myöhemmin Tohm ehdotti, että Vader voisi värvätä joitakin vankilan vangeista avukseen taistelussa Gentisin joukkoja vastaan, minkä lisäksi tämä vaati heidän välttävän ottamasta yhteyttä kehenkään, koska kukaan ei ollut hänen mielestään luotettava.[30]

Kessel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vader kohtaa Kesseliin kokoontuneet jedit.
Vader: ”MISSÄ ON OBI-WAN KENOBI?!
Potkin: ”Ei täällä, sith. Hänen nimensä oli syötti sinulle järjestetyssä ansassa.
Vader: ”Ensimmäinen teistä, joka kertoo missä hän on, saa elää. Kaikki muut kuolevat.
―Vader vaatii Kesseliin kokoontuneilta jedeiltä tietoa entisen mestarinsa olinpaikasta[lähde]

Sidiousin rinnalla vietettyjen oppiaikojen pidentyessä Obi-Wan Kenobin löytämisestä muodostui Vaderille pakkomielle, koska hän tahtoi kostaa Mustafarissa kärsimänsä tappion. Tieto hänen etsinnöistään levisi, kun hän keskitti kaiken huomionsa siihen, ja lopulta jedien kokoama konklaavi Kesselissä käytti tätä hyödykseen.[31]

Yksi Kesseliin kokoontuneista jedeistä, nimeltään Shadday Potkin, oli alkanut kyllästyä jedien tapaan meditoida, pohtia ja tehtä tarkkoja suunnitelmia, joita hän piti merkkinä siitä, ettei ritarikunta aikonut toimia nousevaa Galaktista Imperiumia vastaan. Etsien keinoa toimia suoremmin hän vuosi tiedon konklaavista keisarillisille urkkijoille ja lisäsi siihen vielä huhun siitä, että Kenobi oli myös osallistumassa. Kuullessaan huhun Vader kiiruhti heti Kesseliin yksin, kuten Potkin oli osannut aavistaakin ja syöksyi paikalle kesken tapaamisen vaatien saada tiedon Kenobin olinpaikasta. Saadessaan tietää, ettei hänen entinen mestarinsa ollutkaan paikalla, hän teki jedeille tarjouksen: se, joka kertoisi, missä Kenobi oli, saisi elää muiden kuollessa.[31]

Tarjous ainoastaan ärsytti jedejä, jotka hyökkäsivät hänen kimppuunsa, mutta hän onnistui pidättelemään näitä—kiitos huomattavasti kehittyneiden valosapelitaitojensa. Surmattuaan julmasti Sia-Lan Wezzin ja Ma'kis'shaalasin Vader joutui Jastus Farrin takaapäin tulleen hyökkäyksen kohteeksi. Saadakseen aikaa ja palauttaakseen hyökkäysedun itselleen Vader hyppäsi yhden luolassa olleen kaivosnosturin päälle, missä Potkin itse kuitenkin haastoi hänet. Vader kävi jedin kimppuun, mutta Potkinsin käyttämä cortosis-terä teki äkkiä hänen valosapelistaan hyödyttömän. Ennen kuin Potkin ehti hyötyä saavuttamastaan edusta Vader tarttui tähän ja väänsi naisen niskat nurin paljain käsin. Ottaen käyttöönsä vastustajansa cortosis-terän Vader hyökkäsi jedien kimppuun vaurioittaen Jastus Farrin, Koffi Aranan ja Roblio Dartén valosapeleita. Ennen kuin Vader pystyi viimeistelemään tappojaan Tsui Choi katkaisi tämän miekkakäden ja Bultar Swan haavoitti häntä jalkaan.[31]

Kaksikko kuitenkin piti kiinni jedien ihanteista ja kieltäytyi teloittamasta aseetonta vastustajaa. Tämä vain raivostutti Koffi Aranaa, joka surmasi Swanin, otti tämän valosapelin ja hyökkäsi Vaderin kimppuun. Sith-lordi reagoi hyökkäykseen käyttäen telekinesiaa ohjatakseen cortosis-terää, joka oli yhä kiinni katkenneessa käsivarressa, ja lävistääkseen sillä epäonnisen jedin. Tarttuen Swanin valosapeliin Vader otti yhteen muiden jedien kanssa, mutta näiden telekineettinen hyökkäys kukisti hänet. Vaderin kieltäydyttyä antautumasta jedit tulivat ratkaisuun, että heidän olisi pakko tappaa tämä. Ennen kuin he kuitenkaan ehtivät tehdä sitä 501. legioonan iskusotilaat hyökkäsivät sisään ja ampuivat jäljellä olleet jedit. Ryhmää komentanut upseeri, Appo, ilmoitti Vaderille, että he olivat saapuneet paikalle keisarin määräyksestä, koska tämä vaati Vaderia palaamaan välittömästi.[31]

Tavatessaan mestarinsa Vader pyysi tältä anteeksi uhkarohkeaa ja tottelematonta tempaustaan. Keisari moitti Vaderia tämän virheestä, mutta lopulta päätti käyttää sitä hyväkseen levittäen huhua, että Vader oli yksinään surmannut yli viisikymmentä jediä, vaikka todellisuudessa näitä oli ollut vain kahdeksan ja 501. oli ollut hänen apunaan.[31]

Tapaaminen Alderaanissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähän myöhemmin keisari lähetti Vaderin Alderaaniin noutamaan toisinajattelijana tunnetun senaattori Fang Zarin, joka oli etsinyt turvaa Bail Organan luota Imperiumin muodostamisen jälkeen. Yhdessä Sate Pestagen kanssa Vader tapasi Organan, minkä jälkeen suoritti etsintöjä senaattorin palatsissa. Käyttäen kyberneettisesti paranneltua näköään ja kuuloaan apuna Vader onnistui löytämään Zarin, jota Roan Shrynen johtamat salakuljettajat olivat juuri viemässä pois Alderaanista.[27]

Paettuaan Murkhanalta Shryne ja Olee Starstone olivat liittyneet salakuljettajamiehistöön, jonka kapteenina Shrynen äiti, Jula, toimi. Zar oli palkannut heidän miehistönsä viemään hänet pois ennen kuin keisarilliset tavoittaisivat häntä. Seurattuaan jediä ja salakuljettajia palatsin ja siihen kuuluneen puutarhan lävitse Vader lopulta onnistui pysäyttämään Zarin, joka oli juuri ollut nousemassa salakuljettajien alukseen, Drunk Danceriin, heittämällä valosapelillaan epäonnista senaattoria.[27]

Zar kuoli pian vammoihinsa. Vader kuitenkin katsoi tehtävänsä epäonnistuneen, koska hänen oli käsketty ottaa Zar kiinni elävänä.[27]

Kashyyykin tuhoaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Vader valmistautuu surmaamaan jedejä Kashyyykin taistelun aikana.

Vaderin palattua Coruscantiin hiomaan taitojaan keisari arvosteli hänen toimiaan, minkä jälkeen lähetti hänet taas matkaan. Keskittyen karanneiden jedien etsimiseen, Vader ryhtyi tekemisiin Wilhuff Tarkinin kanssa, joka oli saanut tietää Kashyyykia kohti matkustaneesta epäilyttävästä aluksesta. Kaksikko päätteli aluksen kuljettavan jedejä, mutta Tarkin suostutteli Vaderin odottamaan, kunnes alus olisi laskeutunut Kashyyykiin, jotta he voisivat käyttää aluksen läsnäoloa tekosyynä hyökätäkseen ja vallatakseen planeetan. Tarkinin suunnitelman taustalla oli hänen halunsa saada wookieet orjuutettua ja sen kautta tehdä näistä halpaa työvoimaa Kuolemantähden rakennusprojektiinsa.[27]

Tavatessaan eräitä keisarillisia amiraaleja, joiden oli määrä johtaa hyökkäystä, Vader kumosi näiden käskyn pommittaa planeettaa kiertoradalta, koska heidän tavoitteensa oli vangita wookieeita, ei tuhota näitä. Hänen henkilökohtainen syynsä päätökseen oli kuitenkin tilaisuus ajaa jedejä takaa planeetan pinnalla. Hyökkäyksen alkaessa keisarilliset joukot kärsivät aluksi huomattavia tappioita, koska wookieet nerokkaasti hyödynsivät muunneltuja siviilialuksia ja kaappaamaansa separatistien sotavarustusta, joka oli jäänyt planeetalle kloonisodista. Vaderin ollessa lähestymässään sukkulallaan Kachirhon kaupunkia, jossa hän aikoi hyökätä sinne piiloutuneiden jedien kimppuun, eräs amiraaleista kertoi hänelle tilanteesta. Kloonikomentaja Appon neuvosta hän vastahakoisesti suostui sallimaan suurimpien kaupunkien pommittamisen kiertoradalta, mutta hän vaati Kachirhon jättämistä viimeiseksi, koska hän itse oli maissa siellä. Laskeuduttuaan alustalle korkealle Kachirhon yläosiin Vader ja hänen iskusotilassaattueensa ryhtyivät taistelemaan tietään wookieesotilaiden joukkojen lävitse.[27]

Estääkseen enemmät wookieeuhrit jedit tulivat avoimesti esille. Olee Starstone oli eronnut Roan Shrynen seurasta, joka puolestaan oli liittynyt Drunk Dancerin miehistöön ja johtaen nyt löytämäänsä selviytyneiden jedien ryhmää. Vader määräsi iskusotilaansa huolehtimaan wookieeista sillä välin, kun hän itse keskittyisi jedeihin. Siadem Forte ja Iwo Kulka hyökkäsivät pian Vaderin kimppuun koettaen horjuttaa tämän tasapainoa käyttäen radikaalisti erilaisia valosapelitaistelun tyylejä. Vader kuitenkin piti heidät helposti poissa kimpustaan käyttäen lyhyitä ja tarkkoja iskuja pysäyttääkseen vastustajiensa soljuvat, monimutkaiset taistelukuviot. Piankin Vader katkaisi molempien jedien kaulat tehden nopeasti myös Jambe Lusta, Nam Poorfista ja Klossi Annosta taistelukyvyttömiä.[27]

Olee Starstone huomasi äkkiä olevansa yksin sith-lordia vastaan. Starstone koetti kaataa Vaderin äkkinäisellä hyökkäysten ryöpyllä, mutta tajusi pian, että tämä antoi hänen vain purkaa raivoaan. Vetäytyen miettimään strategiaansa uudemman kerran hän ajattelemattomasti antoi Vaderille mahdollisuuden käydä hyökkäykseen. Ennen kuin sith pystyi kuitenkaan tekemään loppua Starstonesta salakuljetusalus kuitenkin ilmestyi ja kaatoi sithin mukana olleet iskusotilaat. Roan Shryne hyökkäsi ulos Drunk Dancerista, käytti Voimaa kutsuakseen Siadem Forten valosaplin käteensä ja käyttäen sitä Appon surmaamiseen. Ottaessaan yhteen Vaderin kanssa Shryne osti muille vielä elossa olleille jedeille aikaa paeta.[27]

Darth Vader taisteluasennossa.

Kaksikon taistellessa Shryne pystyi pitämään puolensa sithin armottomia hyökkäysiä vastaan ja sai tehtyä muutamia osumia itsekin. Keisarillinen kiertoratapommitus kuitenkin keskeytti heidän taistelunsa. Vaikka molemmat selviytyivät, Vaderin sukkula tuhoutui hyökkäyksessä. Kaksikon jatkaessa taisteluaan Shryne päätteli, että Vaderin puvun rintamuksessa ollut ohjauslaitteisto oli hänen heikko kohtansa. Shrynen hyökkäykset pakottivat Vaderin taistelemaan puolustavalla tyylillä, jossa hänen raajansa olivat kaukana kehosta. Lopulta hän käytti telekineettistä hyökkäystä. Repien kappaleiksi Kachirhon muodostaneet puiset tasanteet, Vader paiskasi suuren määrän sirpaleita jedin niskaan, mikä sai jedin putoamaan alas tasanteelta, jolla he olivat taistelleet.[27]

Alemmalle tasolle pudonnut Shryne oli kriittisesti haavoittunt. Tietäen, että Shryne oli kuolemaisillaan Vader päätti olla antamatta jedille armoniskua, minkä sijaan hän paljasti tälle todellisen henkilöllisyytensä Anakin Skywalkerina. Shrynen kuoleman myötä Imperiumi oli voittanut Kashyyykin taistelun. Taistelun jälkimainingeissa Darth Vaderin asema keisari Palpatinen käskyjen toimeenpanijana julistettiin virallisesti.[27]

Olinin jahtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuotta myöhemmin haavoistaan toipumassa ollut Vader joutui palaamaan jeditemppeliin Coruscantissa. Saapuessaan paikalle hänelle selvisi inkvisiittori Malorumilla olevan ongelmia tunkeilijoiden kanssa. Vader pilkkasi inkvisiittoria tämän kyvyttömyydestä saada tunkeilijaa kiinni, mikä ärsytti Malorumia suuresti, koska tämä oli toivonut pääsevänsä Vaderin paikalle keisarin palvelukseen. Vader meni jopa niin pitkälle, että kehotti inkvisiittoria räjäyttämään temppelin ja siten takaamaan tunkeilijoiden kuoleman, vaikka tiesi, ettei Malorum koskaan yrittäisi tehdä sitä. Kaksikko myös riiteli, koska Malorum ei ollut onnistunut hankkiutumaan eroon salaisesta vastarintaliikkeestä, joka tunnettiin nimellä Erased. Malorumin mainitessa Polis Massalla tekemistään löydöistä sith-lordi tarttui tähän Voimakuristuksella ja hänen raivonsa sai huoneen seinät kallistumaan sisäänpäin. Tapaus paljasti hänen entisen kiistakumppaninsa Ferus Olinin ja tämän seurana olleen Trever Flumen. Koska Malorum ei ollut onnistunut saamaan tunkeilijoita kiinni, myös Vader päästi kaksikon pakenemaan.[32]

Vähän myöhemmin keisari määräsi Vaderin matkaamaan Samarian planeetalle, missä tietokonejärjestelmien sabotoiminen oli suistanut koko planeetan kaaokseen. Etsiessään sabotoijia Vader törmäsi uudelleen Oliniin, mutta tällä kerralla Olinilla oli keisarin suojelus puolellaan, eikä Vader voinut pidättää häntä. Tapaamisen jälkeen Vader joutui kuitenkin pohtimaan Olinin ilmeistä puolenvaihdosta. Pian Vader määrättiin suuntaamaan Bellassalla olleeseen keisarilliseen tukikohtaan. Hänen kuitenkin surmattua Roan Landsin—tämä oli yksi Yhdennentoista vastarintaliikkeen jäsenistä—Vader jälleen paljasti Olinin petollisuuden keisarille, joka kuitenkin puolusti jälleen Olinia lähettäen Vaderin takaisin hankalaan tukikohtaan, jota rakennettiin Bellassanin vuorille. Vader kuitenkin vielä kerran otti yhteen Olinin kanssa jeditemppelissä, missä kaksikko kävi valosapelitaistelun. Olin lopulta paljasti tietävänsä Vaderin olleen aviossa Amidalan kanssa, mutta tiedolla ei ollut vaikutusta Vaderiin ja kaksikko jatkoi taisteluaan molempien käyttäessä Voiman pimeää puolta. Lopulta Olin vetäytyi temppelin reaktorikammioon ja heitti Palpatinelta saamansa sithien holokronin reaktoriin. Olinin keskittyessä muuhun Vader sai hänet kiinni ja käytti Voimaa nostaakseen hänet seinälle, minkä jälkeen hän käytti Voimaa kuristaakseen vastustajansa ja jätti tämän sitten kuolemaan. Myöhemmin hän käytti Kuolemantähden prototyyppiä tuhotakseen salaisen asteroiditukikohdan, jolla Olin oli piilotellut Käsky 66:sta selviytyneitä jedejä. Tukikohdan sijainnin Vader oli saanut Eve Yarrow -nimiseltä vakoojalta.[32]

Muita Vaderin etsimiä Käsky 66:sta selviytyneitä jedejä olivat Empatojayos Brand, joka joutui elämään lopun elämäänsä painepuvun sisällä, ja Halagad Ventor, jota Vader kuulusteli saadakseen tietää, missä muita selviytyneitä jedejä oli. Vader löysi myös selviytyneet jedit Qu Rahnin ja Kento Marekin.[6]

Muurin talismaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vader taistelee Celeste Mornea vastaan Muurin talismaanin hallinnasta.

Tietäen, ettei voinut yksin kukistaa Palpatinea ja ryhtyä uudeksi sith-keisariksi, Vader ryhtyi kaikessa hiljaisuudessa etsimään omaa oppilasta tai jotain, jolla voisi kohottaa omia taitojaan. Lopulta hän ryhtyi etsimään Muurin talismaanina tunnettua muinaista sith-esinettä. Kuulusteltuaan Janksina tunnettua olentoa, hän sai kuulla mystisestä laatikosta, jota kuljetettiin Janksin aluksella, Uhumelella. Vader otti yhteyttä Fane Peturriin, joka oli tunnettu historioitsia ja järjesti ansan Uhumelen miehistölle. Vader väijytti ryhmän kaukaisessa kuussa, missä hänelle selvisi, että näiden hallussa ollut esine oli Dreypan Oubliette, jonka sisällä Muurin talismani ja sitä pitävä jedi olivat.

Vader aukaisi oublietten ja vapautti jedivarjo Celeste Mornen 4000 vuotta kestäneestä unestaan. Heti saatuaan kuulla galaksin olevan sithien vallassa, Morne hyökkäsi Vaderin kimppuun. Sith-lordi piti naisen helposti poissa kimpustaan ja kiusasi tätä tarjoamalla tälle paikkaa oppilaanaan. Äkäisesti nainen kieltäytyi ja Vader alkoi harkita riistävänsä tällä olevan amuletin saadakseen sen voiman itselleen. Hän kuitenkin oli epäluuloinen ideaa kohtaan, koska pelkäsi, että vaikka onnistuisi kaatamaan Palpatinen vallan esinene avulla, hän itse jäisi talismaanin orjaksi, vaihtaen siten vain yhden herran toiseen.

Ennen kuin Vader ehti tehdä päätöstään Morne otti aloitteen omiin käsiinsä. Tahtoen estää Karness Muurin henkeä ottamasta sith-lordia valtaansa Morne muutti kaikki lähettyvillä olleet ihmiset rakghouleiksi. Tapahtumien saaman käänteen yllättämänä Vader pakeni alukselleen ja lähti. Vaikka hyväksyi tämän tehtävän epäonnistumisen, Vader ei luopunut suunnitelmastaan etsiä oman oppilaan.

Palatessaan Coruscantiin Vader salasi tapahtuneen Sidiousilta, mikä ei ollut kovinkaan hankalaa, koska sille ei löytynyt oikeastaan muita todistajia kuin Morne, joka oli jäänyt loukkuun kuulle ja Uhumelen miehistö, jotka olivat lähteneet pakosalle. Kauhukseen Vader kuitenkin sai kuulla Dass Jennir -nimisestä jedistä, joka oli kerran ollut osa Uhumelen miehistöä. Vaderin mestari vakuutti hänelle, ettei hänen tarvitsisi olla huolissaan jedeistä, jotka olivat hajallaan ja erimielisiä, sillä Sidiousilla oli heidän varalleen suunnitelma. Sen sijaan vanhempi sith lähetti Vaderin Bandomeerille, missä kaivosmiehet olivat ryhtyneet häiriköimään.

Garoche Tarkinin etsintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinä ja kapteeni Shale otatte kaksi pataljoonaa 501. legioonasta. Etsikää amiraali Tarkin ja tuokaa hänet kotiin. Sen jälkeen voidaan katsoa...
―Keisari Palpatine lähettäessään Darth Vaderin pelastamaan amiraali Garoche Tarkinia[lähde]
Darth Vader ja 501. legioona Garoche Tarkinin pelastustehtävän aikana.

Vaikka Darth Vader oli luopunut aikaisemmasta nimestään Anakin Skywalkerina voidakseen sisäistyä täydellisesti Voiman pimeään puoleen, hän teki sen vain näön vuoksi. Uhraukset, jotka hän teki saavuttaakseen valtansa ja asemansa, jäivät jälkeen vain keisarin vastaavista uhrauksista, mutta samalla jättivät häneen syvät psykologiset jäljet. Kokemukset jättivät Vaderin jatkuvan masennuksen ja vaihtelevien tunnetilojen valtaan. Syvällä sisimmässään hän katui tekojensa seurauksia, jotka olivat johtaneet hänen vaimonsa kuolemaan ja jediritarikunnan tuhoon. Hän näki toisinaan unia siitä, millaista hänen elämänsä olisi ollut, jos hän olisi surmannut Palpatinen sen sijaan, että olisi pelastanut tämän Mace Windun käsistä. Tätä "vaihtoehtoista elämää" kuvanneissa unissa Anakin Skywalker kaatoi viimeisen sithien mustan lordin, ja Sidiousin kuoleman seurauksena Skywalkerista ei koskaan tullut Darth Vaderia eikä Tasavaltaa muutettu Galaktiseksi Imperiumiksi. Padmé Amidala ei ainoastaan selviytynyt hengissä heidän poikansa Jinn Skywalkerin syntymästä, vaan oli sen lisäksi uudelleen raskaana sinä aikana, kun Skywalker nousi jediritarikunnan suurmestarin asemaan.[33]

Unien ulkopuolella Vader kuitenkin koetti parhaansa mukaan vahvistaa heikentynyttä kehoaan ja käytti siihen vihaansa ja raivoonsa, jotka puolestaan ruokkivat hänen sisällään asunutta pimeää puolta. Siitä huolimatta hän piti kiinni rakkaudesta, jota tunsi Amidalaa kohtaan, mikä sai hänet kärsimään sietämätöntä tuskaa, kun hänen keinotekoisia ruumiinosiaan vaihdettiin. Myöhään 19 eYt, vain joitakin kuukausia kloonisotien päättymisen jälkeen, keisari Palpatine kutsui Vaderin valtaistuinsaliinsa yhdessä moffi Wilhuff Tarkinin ja kapteeni Shalen kanssa. Keisari ilmoitti, että moffi Tarkinin poika, amiraali Garoche Tarkin oli hiljakkoin kadonnut ollessaan tuhoamassa ryhmää kapinallisia Atoan aurinkokunnassa Ghost Nebulan alueella. Tarkin ei oikein uskonut, että Vader onnistuisi löytämään hänen poikaansa elossa, eikä mies epäröinyt myöskään tehdä selväksi, ettei hän luottanut keisarin oppipojan taitoihin tämän itsensä läsnäollessa. Tästä syystä hän pyysi, että Garochen akatemian aikainen ystävä, kapteeni Shale, lähtisi mukaan tehtävään. Vader ei pitänyt ajatuksesta, että Shale seuraisi häntä varjon lailla, mutta keisarin viimeinen sana painoi enemmän kuin hänen vastahakoisuutensa. Sen seurauksena Vader ja Shale lähtivät Coruscantista yhdessä vieden mukanaan kaksi pataljoonaa 501. legioonan sotilaita, joiden oli määrä palvella Vaderia tämän etsiessä Tarkinin kadonnutta poikaa.[33]

Kahakka Atoalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Meidän on oltava valmiita sotaan. Murskatkaa kaikki vastarinta, mutta jättäkää upseerit henkiin. Heitä kuulustellaan.
―Darth Vader antaessaan ohjeita 501. legioonan iskusotilaille[lähde]
Darth Vader ja 501. legioona hyökkäävät Atoalle.

Saavuttuaan Atoan aurinkokuntaan neljä päivää myöhemmin Darth Vader ryhtyi etsimään amiraali Tarkinia Atoan planeetalta. Koska Imperiumilla ei ollut tietoja Atoan alkuperäisestä väestöstä Vader otti mukaansa ryhmän iskusotilaita, jotka olivat valmiit taistelemaan vihamielisiä asukkaita vastaan. Lopulta he löysivät kaupungin, jonka siviiliväestöä suojeli atoalaisista koostunut sotajoukko. Komentaja Vocan ilmoitettua kaupungista Vader määräsi sotilaansa surmaamaan atoalaiset sotilaat armotta.[33]

Iskusotilaat tottelivat sith-lordia epäröimättä ja kyselemättä. Heidän käydessään hyökkäykseen atoalaisten asemia vastaan Vader itse johti tunkeutumista kaupunkiin etulinjassa, missä hän kuitenkin joutui hetkellisesti yllätetyksi yksinäisen tarkka-ampujan taholta. Kapteeni Shale, jota ryhmä iskusotilaita saattoi, auttoi Vaderia käymällä salavihkaisesti tarkka-ampujan kimppuun ja tainnuttamalla tämän. Viimeisenkin vastarinnan päätyttyä Vader määräsi komentaja Vocan kokoamaan selvinneet atoalaiset kokoon ja tuomaan nämä jääkylmälle joelle kaupungin ulkopuolelle. Vankejen kuulusteleminen ei kuitenkaan tuottanut hyödyllistä tietoa Tarkinin olinpaikasta, joten Vader määräsi kaikki kaupungin asukkaat, jotka olivat riittävän vanhoja taistellakseen, surmattaviksi. Hän käski myös komentaja Vocaa polttamaan koko kaupungin maan tasalle, minkä lisäksi vangit oli määrä hukuttaa jokeen.[33]

Ennen kuin Voca ehti seurata herransa määräyksiä kolme atoalaista pappia lähestyi keisarillisia joen ylitse veneellä. Ennen kuin Voca tai Shale ehtivät avata tulta uusia tulokkaita kohti Vader määräsi heidät laskemaan aseensa. Yksi papittarista lähestyi heitä rauhan merkeissä ja esittäytyi lady Saroksi ja kertoi olevansa Atoan ylipapitar. Hän lupasi auttaa Vaderia löytämään sen, mitä tämä oli tullut etsimään.[33]

Liitto lady Saron kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vader: ”Hyväksyn ehtonne. Kunhan olemme löytäneet amiraali Tarkinin, tämä aurinkokunta kuuluu teille. Mutta te vannotte uskollisuutta keisarille.
Saro: ”Tietenkin. Rakennan jopa temppeleitä teidän kunniaksenne, jos niin tahdotte, lordi Vader
―Darth Vader ja lady Saro[lähde]
Darth Vader hävittäjänsä ohjaamossa taistellessaan Atoan kapinallisia vastaan.

Lady Saron tarjoama apu ei kuitenkaan olltu ilmaista. Vastapalveluksena amiraali Tarkinin palauttamisesta lady Saro vaati Darth Vaderin tukea noustakseen Atoanin aurinkokunnan yksinvaltiaaksi. Naisen pyyntö vain ärsytti sith-lordia, joka oli siihen mennessä tottunut saamaan kaiken haluamansa ilman ehtoja. Hän ei voinut kuitenkaan vahingoittaa naista, koska tämä oli hänen ainoa yhteytensä Tarkiniin, joten hän turvautui tavalliseen keinoonsa suostutella tätä pelon kautta. Palattuaan tähtituhoojalleen ottaen Saron mukaansa "vieraanaan" kapteeni Shale vei papittaren aluksen lääkintätiloihin, jossa Vader leikkeli auki yhden Atoanilta otetun vangin ruumista. Mutta mitä enemmän keisarilliset pelottelivat lady Saroa, sitä tiukemmin tämä pysyi asettamissaan ehdoissa, hän jopa otti riskin joutua teloitetuksi kertomalla, miten oli oppinut puhumaan peruskieltä—nainen oli nielaissut erään iskusotilaan kielen tappaen tämän samalla.[34]

Kun kävi selväksi, ettei lady Saro suostuisi puhumaan ennen kuin Vader suostuisi tämän asettamiin ehtoihin, nainen saatettiin tiukasti vartioituna kannelle kuusitoista siksi aikaa, kun Vader viimeisteli vangin ruumiin leikkelemisen. Kun nainen oli poissa kuuluvilta Shale vetosi Vaderiin naisen puolesta. Kapteeni perusteli tätä sillä, että he tuhlasivat aikaansa kieltäessään tältä tämän ainoan toiveen, minkä lisäksi keisari oli nostanut vähäisempiäkin miehiä moffien asemaan. Näin ollen heillä ei ollut erityistä syytä kieltää naiselta Atoanin aurinkokunnan hallintaa, jos tämä vain suostuisi vannomaan uskollisuuttaan Galaktiselle Imperiumille. Aluksi Vader jätti Shalen huomiotta, mutta menetti lopulta hermonsa ja kuristi tätä Voiman avulla, muistuttaen samalla että tehtävän johto oli yksin ja ainoastaan Vaderin hallussa. Shale ei säikähtänyt vaan esitti puolestaan uhkauksen—hän sanoi, että moffi Tarkin varmistaisi henkilökohtaisesti, ettei Vader koskaan enää saisi joukkoja komentoonsa, jos tämä epäonnistuisi Garoche Tarkinin pelastamisessa. Vaikka Vader oli erittäin vihainen ja tahtoi surmata uhmakkaan upseeriin, hän päästi Shalen vapaaksi ja poistui paikalta meditoidakseen yksinään ja pohtiakseen lady Saron tarjousta.[34]

Jälleen Vader uneksi haave-elämästään, jossa hän oli yhä Anakin Skywalker. Unessa "Skywalker" ja hänen poikansa Jinn toimivat hermostuneen Padmé Amidalalle moraalisena tukena. Aluksi tämä oli vakuuttunut koko galaksin kyllästyneen poliitikkoihin ja että senaatti tarvitsisi jedin johtamaan Galaktista Tasavaltaa Palpatinen epäonnistuneen vallantavoittelun ja kloonisotien jälkeen. Enemmän kuin mitään muuta Amidala kuitenkin oli huolissaan siitä, että tekisi vääriä päätöksiä uutena ylikanslerina. Sekä Anakin että Jinn vakuuttelivat tälle, että he molemmat luottivat tähän ja pysyisivät tämän rinnalla tämän pyrkiessä siihen, että hänen hallinta-aikansa olisi uusi rauhan ja vakauden kulta-aika Galaktisessa Tasavallassa. Uni "kiiltokuvan ihanasta" elämästä, jota hänen "vaihtoehtoinen-minänsä" vietti oli kuitenkin liikaa Vaderin tunteille, mikä herätti hänet katumaan sitä, miten hän oli itse tuhonnut elämän, joka olisi voinut olla hänen.[34]

Unen aiheuttamasta tunnemyrskystä selviydyttyään Darth Vader lähestyi lady Saroa antaakseen vastauksen tämän ainoaan vaatimukseen, jotta nainen auttaisi amiraali Tarkinin etsinnässä. Vaikka oli yhä vastahakoinen tekemään naisen toiveen mukaan, Vader suostui lady Saron vaatimukseen, että tämä saisi hallita Atoanin aurinkokuntaa, kunhan nainen vain hyväksyisi keisarin korkeammaksi hallitsijakseen ja valtiaakseen. Saatuaan lopulta Vaderin suostumuksen toiveilleen lady Saro johdatti sith-lordin suuntaan, jossa amiraali Tarkinin kadonnut tähtituhooja oli paikallistettu. Saavuttuaan aluksen määränpäähän Vader lensi yksityistä tähtihävittäjäänsä päästäkseen katsomaan pahasti tuhoutuneen aluksen jäänteitä. Shale ja Voca olivat hänen mukanaan kuten myös lentueen verran V-siipisiä tähtihävittäjiä.[34]

Juuri kun Voca huomautti, että tähtituhoojan vahingot osoittivat kyseessä olleen sisäpuolelta tapahtuneen sabotoinnin, keisarilliset joutuivat atoalaisten tähtihävittäjien yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Edes yllätyksen tuoma etu ei kuitenkaan riittänyt taistelussa paremmalla teknologialla varustettuja keisarillisia. Ennen avaruustaistelun päättymistä Vader vangitsi yhden atoalaisen pilotin, jonka sith piti hengissä riittävän kauan, jotta tätä voitaisiin kuulustella. Saatuaan kuulla kaiken tahtomansa vangitulta pilotilta ennen tämän kuolemaa, Vader otti yhteyttä keisari Palpatineen hologrammin välityksellä ja antoi mestarilleen päivityksen tilanteesta. Palpatine myönsi henkilökohtaisesti Vaderille, ettei amiraali Tarkinilla ollut hänelle erityistä merkitystä, koska tämä oli vain helpossti korvattavissa oleva voimavara. Ainoa syy, miksi keisari oli hyväksynyt tehtävän, oli Garochen isän, Wilhuff Tarkinin kyvykkyys Uuden järjestyksen liittolaisena.[34]

Saadakseen mestarinsa hyväksynnän Vader ehdotti, että hän voisi surmata amiraali Tarkinin sen sijaan, että pelastaisi tämän. Hän uskoi, että nuoremman Tarkinin kuolema johdattaisi moffin yhä syvemmälle pimeyteen ja sitoisi tämän entistä tiukemmin tavoitteeseen tuhota kaikki Imperiumin viholliset. Varmistaakseen, ettei moff epäilisi poikansa kuolleen likaisen pelin seurauksena, Vader ilmoitti aikovansa syyttää tämän kuolemasta atoalaisia vastarintaliikkeen henkilöitä. Palpatine oli tyytyväinen Vaderin ehdotukseen ja kaikessa hiljaisuudessa salli oppipoikansa ryhtyä toteuttamaan uutta suunnitelmaansa. Palattuaan komentosillalle Vader määräsi komentaja Vocan kokoamaan 501. legioonan ja valmistautumaan hyökkäykseen tuntemattomalle planeetalle, jossa Garoche Tarkinia oletettavasti pidettiin vankina. Hyökkäys oli kuitenkin vain harhautus, joka antoi Vaderille ja Shalelle mahdollisuuden suorittaa vaivihkaisen hyökkäyksen vastarintaliikkeen joukkoja vastaan yhdessä hyökkäyskommandojen kanssa.[34]

Epäonnistunut "pelastusyritys"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tuhotkaa tuo kaupunki. Tuokaa joukot takaisin tähtituhoojalle. Ja sitten puhumme syytteistä amiraali Tarkinia vastaan. Ystäväänne.
―Darth Vader kapteeni Shalelle heidän epäonnistuttuaa Garoche Tarkinin löytämisessä[lähde]
Darth Vader ja 501. legioonan sotilaat taistelevat Atoan kapinallisia vastaan.

Keisarillisen hyökkäysjoukon pyrkimykset kärsivät, kun heille selvisi, että koko planeetta oli käytännöllisesti katsoen vaarallisen kuumien ja erittäin herkästi syttyvien pikikuoppien peittämä. Heidän hankaluuksiaan lisäsi vielä se, että heidän kohteensa, oli rakennettu alukselle, joka pystyi kulkemaan kuoppien ylitse. Tämän seurauksena suhteellisen hitaasti liikkuneet AT-AT talsijat eivät oikein tahtoneet päästä riittävän lähelle kaupunkia aiheuttaakseen sille vakavaa vahinkoa. Hankaluudet maksoivat muutamia talsijoita sekä kloonisotilaita, jotka eivät pystyneet liikkumaan pikikuoppien välissä ja ampumaan samaan aikaan. Kun atoalaiset olivat varmoja siitä, että olivat onnistuneet pakenemaan keisarillisten kynsistä, Vader ja Shale käynnistivät soluttautumistehtävänsä hyödyntäen LAAT tykkialustaa päästäkseen kaupunkiin. Vaderin ja hänen kommandotiiminsa tunkeutuessa kaupunkiin yhdeltä puolelta kapteeni Shale ja lady Saro seurasivat eri reittiä päästäkseen oman kommandosaattueensa kanssa vankilarakennukseen.[35]

Molemmat ryhmät surmasivat huomattavan määrän atlaolaisia vartijoita ilman, että kukaan kaupungissa tiesi tapahtuneesta. Päästyään Tarkinin vankisellin luokse Vader löysi kuitenkin ainoastaan amiraalin omistaman protokolladroidin, joka oli määrätty antamaan "lahja" kenelle tahansa keisarilliselle, joka tulisi etsimään amiraalia. Niin sanottu "lahja" oli pommi ja Vader tajusi kyseessä olevan ansan viime hetkellä varoittaen lady Saroa ja omia joukkojaan suojautumaan. Vaikka Vader itse jäi räjähdyksen keskukseen, hän selviytyi lähes olemattomin vaurioin, vaikka hänen suojahaarniskansa näytti kärsineen vahinkoja. Tapahtumien saaman käänteen vihastuttamana sith-lordi päätti luopua soluttautumisesta ja ryhtyä suorempaan toimintaan tehden nopean hyökkäyksen kaupungin ohjauskeskukseen.[35]

Kapteeni Shalen ja tämän kommandojen taitojen ansiosta ohjauskeskuksen valtaaminen onnistui hankaluuksitta ja Vader itse pidätti kaupunkia ohjanneen atoalaisen naiskapteenin. Hänen uusi yrityksensä kuulustella atoalaisia kuitenkin osoittautui yhtä hyödyttömäksi kuin aikaisempikin. Vaikka Vader ei saanut tietää, miksi ansa keisarillisille oli alkujaan järjestetty ja millainen suhde vallitsi amiraali Tarkinin ja atoalaisten välillä, sith alkoi epäillä amiraalin olevan Imperiumin petturi. Teloitettuaan useita vankeja armottomasti Vader ja keisarilliset palasivat tähtituhoojalle. Vähän myöhemmin Vader näki jälleen unen vaihtoehtoisesta elämästään, mutta tällä kertaa hänen unensa sisälsi Padmén varoituksen, että hänen tulisi herätä, koska salamurhaajat lähestyivät. Herätessään unestaan Vader huomasi olevansa Shalen ja tämän sotilaidan ympäröimä ja kaikki heistä olivat suunnanneet aseensa häntä kohden. Vader aktivoi valosapelinsa oivaltaen, että Shale oli pettänty Imperiumin ja jotenkin onnistunut yllyttämään iskusotilaat kapinaan sith-lordia vastaan.[35]

Kapina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Voca: ”Tämä on kapina, lordi Vader! He ovat teloittaneet kaikki upseerit ja lukinneet yhteysradiojärjestelmät.
Vader: ”Sillä ei ole nyt merkitystä, komentaja Voca. Kokoa joukkosi ja seuraa minua.
―Komentaja Voca ja Darth Vader[lähde]
Darth Vader hyökkää kloonipettureita vastaan.

Petolliset sotilaat eivät tuhlanneet aikaa, vaan avasivat tulen Darth Vaderia kohti pyrkien epäröimättä tappamaan entisen herransa. Vader vastasi päästäen raivonsa valloilleen ja siten voittaen kloonisotilaat hankaluuksitta. Kaikki yritykset Vaderin surmaamiseksi osoittautuivat hyödyttömiksi, kun vastassa oli Voiman pimeä puoli. Ennen kuin viimeinenkin petturi kuoli tämä antoi selitykseksi toimilleen sen, että Shale oli kertonut heille Vaderin aikomuksesta surmata amiraali Tarkinin. Vader myönsi Shalen olleen siinä asiassa oikeassa ennen kuin teloitti kloonin rangaistuksena korkeimman tason petoksesta.[36]

Vaderin kiertäessä alustaan etsien Shalea ja muita pettureita hän löysi komentaja Vocan ryhmänsä kanssa loukusta, johon nämä olivat joutuneet vastapuolen sotilaiden avattua tulen näitä kohti. Vaderin avulla Voca iskusotilaineen onnistui surmaamaan hyökkääjät. Vähän sen jälkeen kun ryhmä oli kertynyt kokoon tähtituhoojalla alkoi tapahtua räjähdyksiä, jotka muistuttivat niitä, jotka olivat tuhonneet amiraali Tarkinin aluksen aiemmin. Ennen poistumistaan alukselta Vader koetti löytää lady Saron, mutta joutui huomaamaan, että naisen vartijat oli murhattu ja nainen itse todennäköisesti Shalen hallussa läheisellä, tuntemattomalla planeetalla. Ilman muita syitä jäädä tuhoon tuomitulle alukselle Vader joukkoineen jahtasi viimeisetkin vihollissotilaat, jotka myös pyrkivät pakoon alukselta. Kun aluksen armonaika oli käymässä vähiin, Voca jäljellä olevien sotilaidensa kanssa nousi Nu-luokan hyökkäyssukkulaan, jonka pilottina Vader itse toimi.[36]

Vaikka sukkula onnistui välttämään tähtituhoojan viimeisen ja voimakkaimman räjähdyksen, se lähes tuhoutui pudotessaan tuntemattomalle planeetalle, jolle Shale ja Saro olivat paenneet. Vain Vader, Voca ja kahdeksan iskusotilasta selviytyivät sukkulan putoamisesta. He jahtasivat Shalea jalkaisin, kunnes löysivät viimeisetkin kapteenin sotilaat, jotka kaikki oli teloitettu. Samalla hetkellä ryhmä atoalaisia kapinallisia käytti korkeamman maaston suomaa etuaan avatakseen tulen pahaa aavistamattomia keisarillisia kohti. Epätoivoiseen asemaan ajauduttuaan ja pahasti alivoimaisina Vader määräsi kloonit perääntymään ennen kuin heidät kaikki surmattaisiin. Sen jälkeen hän kävi yksin kapinoitsijoiden kimppuun valosapelinsa kanssa esittäytyen samalla "Darth Vaderiksi, sithin mustaksi valtiaaksi ja itse kuolemaksi".[36]

Mutta kapinoitsijoiden pääjoukon kiinnittäessä Vaderin huomion itseensä, komentaja Vocan ja tämän miesten pakotien tukki petollinen Shale muutamien atoalaisten kanssa. Väsyneet ja puolustuskykynsä rajoille ajetut Vocan joukot kaatuivat nopeasti Shalen ja tämän teloitusyksikön edessä. Vaikka lukuisat kapinoitsijat kaatuivat Vaderin valosapelin iskuista, hän itsekin kärsi atoalaisten aiheuttamista haavoista, mutta hänet vangittiin elävänä lady Saron vaatimuksesta. Herätessään Vader joutui huomaamaan, että hänen kypäränsä oli poistettu ja sen tilalla oli alkeellinen hengityslaite, joka piti hänet elossa. Hänet oli myös sidottu energiakaapeleilla, mikä kävi ilmi Garoche Tarkinin saapuessa. Amiraali selitti liittyneensä lady Saron johtamaan atoalaisten ryhmään pian sen jälkeen, kun hänet oli määrätty tuhoamaan Ghost Nebulan kapinalliset. Vader päätteli, että Tarkin oli selvästikin rakastunut lady Saroon, minkä entinen amiraali myönsikin ilmoittaen samalla aikovansa hallita Atoanin aurinkokuntaa lady Saron rinnalla. Tarkin paljasti myös, miten Vader oli tietämättään ollut osana juonta, jolla amiraali pyrki tuhoamaan kaikki kilpailevat atoalaiset ryhmittymät, jotka saattaisivat estää lady Saron suunnitelmat. Tarkinin lähdettyä Vaderin luota, sith äkkiä sai hetkellisen näyn vaimostaan, joka oli raskaana ja muistutti sitä, miltä oli näyttänyt ennen kuolemaansa.[36]

Kohtaaminen lady Saron, Garoche Tarkinin ja Shalen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kyllä. Minä tapoin sinut. Minä tapoin sinut. Tapoin lapsen, jota kannoit. Ja minä vihaan itseäni kaiken sen takia, mitä olen tehnyt.
―Darth Vader tunnustaessaan itseinhonsa Padmé Amidalan aaveelle[lähde]
Darth Vader käyttää pimeän puolen mahtia pettureita vastaan.

Vaderin nähdessä uuden näyn kuolleesta vaimostaan, Padmé Amidalan sydän oli särkynyt hänen nähdessään, millaiseen tilaan hänen aiemmin niin sankarillinen jedipuolisonsa oli alentunut—vain varjoksi entisestä itsestään. Vader koetti selitellä kohtaloaan syyttämällä siitä mestariensa, Darth Sidiousin ja obi-Wan Kenobin tekemiä päätöksiä, kaikkia vuorollaan. Mutta Vaderin itsesääli ei liikuttanut Amidalaa, joka puhutteli tätä syntymänimeltä. Vihan hetkellä Vader torjui entisen nimensä ja väitti, ettei sillä enää ollut merkitystä hänelle. Hän koetti myös selittää turhautumistaan itseensä julistaen, että Anakin Skywalker oli kuollut yhdessä vaimonsa kanssa. Mutta menneisyyden torjuminen sai Amidalan vain kääntymään pois hänen luotaan, koska tämä oli tullut etsimään Anakinia, ei Vaderia. Ensin sith-lordi joutui paniikkiin, mutta se muuttui hetkessä Voiman ruokkimaksi raivoksi. Epätoivon suomin voimin hän murtautui irti fyysisistä siteistään, mutta oli enemmän kuin koskaan ennen vankina mielensä hysteerisissä syvyyksissä, mistä etsi kuollutta vaimoaan.[37]

Hänen epätoivonen yrityksensä löytää Amidala johdatti hänet järjettömyyden rajamailla suoraan lady Saron katedraaliin, missä nainen, Garoche Tarkin ja Shale olivat silloin. Vaderin surmattua atoalaiset vartijat ja jätettyä vain tuhoa jälkeensä Shale koetti antaa Tarkinille ja lady Sarolle riittävästi aikaa paeta raivoisalta sithiltä. Kapteeni koetti kaataa Vaderin tämän omalla valosapelilla, mutta menetti sen hetkessä ja huomasi joutuneensa raivohullun sithin armoille, joka vaati saada tietää, missä hänen vaimonsa oli. Shale oli erittäin järkyttynyt Vaderin puheista ja rehellisesti töksäytti takaisin, ettei hänellä ollut aavistustakaan, mistä sith oikein puhui. Vader oli kuitenkin liian syvällä raivossaan niitä kohtaan, jotka olivat pettäneet hänet, kuten myös omassa tuskassaan aiheutettuaan Amidalan kuoleman. Samalla Shale tunnusti, miten tunsi syyllisyyttä tuhoista joita hänen sotilaansa olivat tehneet ja miten hän vihasi keisari Palpatinea ja Galaktista Imperiumia sen seurauksena. Hän oli aikanaan vannonut olevansa hyvä sotilas, mutta sen sijaan oli vain yksi tyrannimaisen keisarin orjista. Ennen kuin Vader ehti surmata häntä Shale kuitenkin aktivoi joukon pommeja, jotka oli kätketty hänen takkinsa alle—kapteenin tavoitteena oli kuollessaan viedä myös sith mukanaan. Vader onnistui selviytymään yrityksestä paiskaamalla entisen upseerin riittävän kauas itsestään, jotta räjähdyksen vahinko ei yltänyt häneen.[37]

Vaderin tunkeutuessa yhä syvemmälle katedraaliin hän kohtasi uuden näyn Amidalasta, mutta tämän kauneus oli kärsinyt kuoleman aiheuttamista vaurioista. Hän vaati Vaderia lopettamaan itselleen valehtelemisen ja hyväksymään totuuden—Amidala ei ollut ainoastaan kuollut, vaan hänen oma aviomiehensä oli murhannut hänet kylmäverisesti. Sanoinkuvaamaton tuska valtasi Vaderin, joka kaatui polvilleen ja katumuksen kyynelet täyttivät hänen silmänsä. Hän tunnusti silloin kaiken: sen miten oli murhannut vaimonsa ja miten oli tehnyt lopun elämästään Anakin Skywalkerina, hän tunnusti myös uskomuksensa, että Amidalan syntymätön lapsi oli kuollut hänen toimiensa seurauksena. Viimeisenä hän myönsi vihaavansa itseään yli kaiken muun, mitä oli tehnyt Darth Vaderina. Amidala antoi puolisolleen anteeksi, ja jopa puhutteli tätä sithien arvonimellä, mikä sai Vaderin vuodattamaan vielä viimeisen kyyneleen kaiken menettämänsä vuoksi.[37]

Amidalan kadotessa jälleen ilmaan Vaderin hysteria palasi. Lady Saro ja Garoche Tarkin paljastivat olinpaikkansa, minkä seurauksena sith luuli papittaren aiheuttaneen hänelle hallusinaatioita. Lady Saro kuitenkin selitti, että hänellä oli kyky nähdä asiat eri tavalla kuin muut—kenelläkään muulla ei ollut samaa kykyä—ja kyky oli mahdollistanut hänelle sen, että Vader oli nähnyt vaimonsa aaveen. Vader tarttui Tarkinia kurkusta Voiman avulla ja uhkasi surmata entisen amiraalin, ellei Saro toisi Amidalan henkeä takaisin. Sen sijaan Saro epätoivoisesti yritti saada Vaderin luopumaan pahuuden tiestä ja lopettamana murhaamisen. Nainen tarjosi sithille mahdollisuutta pelastukseen ehdottamalla, että Vader jättäisi Tarkinin ja hänet. Viimeisenä yrityksenään nainen paljasti odottavansa Garoche Tarkinin tytärtä. Tämä tieto saikin Vaderin empimään ennen kuin irrotti Voimaotteensa Tarkinista. Saro uskoi jo voivansa toivoa onnistuneensa yrityksessään käännyttää sith, mutta Vader ei voinut enää jatkaa elämäänsä. Hetkellisen selkeyden vallassa ja toivoen voivansa hyvittää tekonsa Vader päätti jättää kohtalonsa Voiman käsiin ja romahdutti koko katedraalin itsensä, lady Saron ja Garoche Tarkinin päälle. Tarkinin ja Saron syleillessä toisiaan rakastavasti viimeistä kertaa, Vader sulki silmänsä onnen hetkellä juuri kun koko rakennus romahti haudaten kaikki kolme elävältä.[37]

Usita päiviä myöhemmin Darth Vader heräsi Coruscantissa ja huomasi keisari Palpatinen olevan luonaan. Vaderin korjausten ollessa lähestymässä loppuaan Palpatine kertoi, miten tyytyväinen oli Vaderin suorittamaan tehtävään—kaikki petturit olivat kuolleita, kapina oli lopetettu, Atoanin aurinkokunta oli vallattu ja Vader oli yhä hengissä selviydyttään hautautuneena olemisesta useiden päivien ajan. Vader antoi kunnian kuolemanvaarallisista tilanteista selviytymisestään Voiman pimeälle puolelle. Palpatine myös selitti, miten moff Tarkin uskoi atoalaisten alkuperäiskansojen murhanneen hänen poikansa, mikä lisäsi moffin vihaa ja teki tästä entistäkin säälimättömämmän Imperiumin vihollisia kohtaan. Tilanteen niin ollen, keisari oli tyytyväinen saatuaan yhä vahvemmaksi käyvän palvelijan Wilhuff Tarkinista, mistä kiitos lankesi Vaderin "epäonnistuneelle" yritykselle pelastaa Garoche Tarkin. Vaderille tehtyjen korjausten valmistuttua hän pukeutui jälleen mustaan haarniskaansa, joka oli palautettu alkuperäiseen kuntoonsa. Langeten sith-mestarinsa edessä polvilleen Darth Vader odotti Darth Sidiousin uusia määräyksiä hänelle.[37]

Kapinallisten aikakausi ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Vader: ”Obi-Wan ei koskaan kertonut mitä tapahtui isällesi
Luke Skywalker: ”Hän kertoi riittävästi. Hän sanoi että tapoit hänet
Vader: ”Ei, minä olen isäsi
Luke: ”Ei! Se on mahdotonta!
―Darth Vader ja Luke Skywalker[lähde]
Galen Marekin ja Darth Vaderin ensitapaaminen. Galen Marekilla Vaderin valosapeli käsissään.
Darth Vader kuulustelee Leia Organaa Tantive IV :llä.

Darth Vader tunnettiin Imperiumissa ensin kahjona ihmisrauniona, mutta hänen maineensa kohosi sen myötä, kun hän palveli keisari Palpatinea.lähde? Anakin oli jo menettänyt kaiken, ja päätti siksi palvella pimeää puolta loppuelämänsä. Kun Vader lopulta sai kiinni yhden kapinallisen, Leia Organan, Tarkin kiristi naista kertomaan kapinallisten tukikohdan sijainnin. Leian kerrottua tukikohdan olevan Yavin 4:llä, Tarkin halusi näyttää hänelle kuolontähden tuhovoiman ja tuhosi Alderaanin. Vader kohtasi parin vuoden päästä poikansa Luken, ja pyysi tätä hallitsemaan galaksia Vaderin kanssa. Luke kuitenkin kieltäytyi, ja Vader näki poikansa uudestaan vasta vuosien päästä. Yavinin taistelussa Kuolemantähti tuhoutui, ja uutta alettiin rakentaa heti. Tarkin oli nyt kuollut, joten Vader olisi toisen Kuolemantähden komentaja. Endorin taistelun aikana Vader kohtasi taas poikansa Luken taistelun merkeissä keisari Palpatinen valtaistuinsalissa Kuolemantähti II:lla. Kun Luke oli lyönyt Vaderin, Palpatine käski tätä tappamaan oman isänsä ja ottamaan hänen paikkansa, mutta Luke oli viisaampi kuin Anakin aikoinaan, ja alkoi taistella keisaria vastaan, joka kaatoi Luken ja alkoi kiduttaa tätä. Vader ei voinut katsella poikansa kärsimyksiä ja vuosien pakottava tarve pani hänet kostamaan Palpatinelle ja Vader pudotti tämän Kuolemantähden reaktorikuiluun, josta tuhosäde normaalisti laukaistiin. Kirkuva keisari putosii kuiluun, jonka pohjalla räjähti. Vader oli saanut kuollettavia vammoja, mutta halusi nähdä poikansa ilman maskiaan, ja pyysi tätä ottamaan sen pois. Anakin katseli poikaansa kunnes kuoli. Näin hän myönsi että hänessä oli vielä hyvää, kuten Padmé oli vuosia sitten sanonut. Kun ewokit olivat voittaneet taistelun Endorin metsäkuulla, pidettiin suuret voitonjuhlat. Obi-Wanin, Yodan ja Anakinin haamut katselivat juhlaa vierestä. Näin oli Anakin Skywalkerin pitkä tuskantäyteinen elämä saanut viimein päätöksensä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.

Anakin Skywalkerina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Televisio

Esiintymiset

Novellit

Sarjakuvat

Videopelit

Muut

Darth Vaderina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio

Novellit

Sarjakuvat

Videopelit

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. StarWarsDotComBlogsLogoStacked.png ”Major Character Birth Years” – Keeper of the Holocron's Blog, Leland Cheen StarWars.com-blogi (sisältö ei enää käytössä; linkki varmuuskopioon), last accessed April 7, 2007
 2. The Essential Atlas
 3. Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu
 4. Datapankissa Anakinin pituus on 1.85 metriä, mutta häntä näytellyt Hayden Chistensen on 1.87 metriä
 5. 5,0 5,1 Star Wars: The Clone Wars -elokuva
 6. 6,0 6,1 Star Wars: The Force Unleashed -videopeli Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”TFU” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
 7. 7,0 7,1 Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka
 8. Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka (romaani)
 9. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Kissa ja hiiri
 10. 10,0 10,1 10,2 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Piilotettu vihollinen
 11. 11,0 11,1 11,2 11,3 Star Wars: The Clone Wars -romaani
 12. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Pahuuden armeija nousee
 13. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Pahuuden varjo
 14. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Pahuutta vastaan
 15. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Alokkaat
 16. 16,0 16,1 16,2 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Uhka syvyyksistä
 17. 17,0 17,1 17,2 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Droidin tuho
 18. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Droidien kaksintaistelu
 19. The Clone Wars: Transfer
 20. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Pimeyden viitta
 21. 21,0 21,1 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Vangittu Dooku
 22. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Gungankenraali
 23. 23,0 23,1 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Jedi romuna
 24. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Rauhan puolustajat
 25. TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Tunkeilijat
 26. 26,0 26,1 TCW mini logo.jpg Star Wars: The Clone Wars – ”Sinivarjovirus
 27. 27,00 27,01 27,02 27,03 27,04 27,05 27,06 27,07 27,08 27,09 27,10 27,11 27,12 Dark Lord: The Rise of Darth Vader
 28. Star Wars: Darth Vader and the Ghost Prison 1
 29. Star Wars: Darth Vader and the Ghost Prison 2
 30. Star Wars: Darth Vader and the Ghost Prison 3
 31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 Star Wars: Purge
 32. 32,0 32,1 The Last of the Jedi
 33. 33,0 33,1 33,2 33,3 33,4 Star Wars: Darth Vader and the Lost Command 1
 34. 34,0 34,1 34,2 34,3 34,4 34,5 Star Wars: Darth Vader and the Lost Command 2
 35. 35,0 35,1 35,2 Star Wars: Darth Vader and the Lost Command 3
 36. 36,0 36,1 36,2 36,3 Star Wars: Darth Vader and the Lost Command 4
 37. 37,0 37,1 37,2 37,3 37,4 Star Wars: Darth Vader and the Lost Command 5

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greedopedian logo Darth Vader Greedopediassa, Tähtien sota -huumoriwikissä