Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Sithlordi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Ehkäpä tiesi on sithien luona... ja heidän pimeytensä sydämessä. Tunnistaa mikä on vahvuus, ja tuoda se vahvuus seuraajillesi... ja vastustajillesi. Sithlordin tie.
Kreia[lähde]

Sithlordi oli nimitys, jota käytettiin monien sithien säätyjen jäsenistä, joilla oli merkittävää tietämystä ja vahvuutta pimeällä puolella.

Revanin sithien imperiumi myönsi tämän arvonimen korkea-arvoisimmille jäsenilleen, joista sithin mustan valtias oli voimakkain ja johtaja, kuitenkin useimmat pimeän puolen käyttäjistä tunnettiin mustina jedeinä.

Sithlordiksi pyrkineiden täytyi harjoitella Korribanin sithakatemiassa ja läpäistä useita brutaleja kokeita, joissa testattiin heidän kykyjä ja vahvuutta pimeällä puolella. Kokeet läpäisseet hyväksyttiin säätyyn uusiksi sithlordeiksi.

Darth Ruinin uudet sithit olivat vallassa jedien pimeinä aikoina. Sithlordit vainosivat galaksia, kunnes järjestö kaatui sisäisiin kiistoihin ja hajosi yksittäisiksi sithlordeiksi.

Lordi Kaanin Pimeyden veljeskunta antoi kaikille sithlordeille nimellisen tasa-arvon sithien keskuudessa. Tämä strategia luotiin estämään sithejä tappamasta toisiaan, mikä oli ollut luonnollista pimeällä puolella ennen veljeskunnan muodostamista.

Ensimmäisen jedien ja sithien välisen sodan lopussa Bane näki tämän sithien luonnollisen järjestyksen vastaiseksi ja puhdisti sithien säädyn tuhoamalla Lordi Kaanin veljeskunnan ja korvaten sen omalla kahden säännöllään; kaksi sithiä, yksi mestari sisältämään voiman ja yksi haluamaan sen. Useimmissa tapauksissa oppilasta koulutettiin, kunnes hän oli tarpeeksi vahva Voimassa tappamaan oman mestarinsa.

Galaktisen sisällissodan jälkeen Darth Krayt hylkäsi kahden säännön jälleenrakentaakseen sithit, lisäten suuresti sithlordien määrää, kaikki Darth Kraytin alaisuudessa. Sitten he hyökkäsivät Imperiumiin sith-keisarillisen sodan jälkeen ja hallitsivat galaksia.

Nimitys "sithlordi" käsitti yleensä molempien sukupuolten edustajat, tosin eräät naispuoliset sithit, kuten Lumiya, Tahiri Veila, Olaris Rhea ja Vestara Khai olivat sithvaltiattaria.

Alun perin "sithlordi" tarkoitti sithien lajin yhteisön korkea-arvoista jäsentä. Kun sithien sivilisaatio edistyi, monet saivat arvonimen ja taistelivat toisiaan vastaan ansaitakseen korkeimman arvonimen sith'ari: sithien yliherra; Adas ja Dathka Graush olivat sellaisia yliherroja.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords sithlordi on yksi kuudesta edistyneestä pelaajaluokasta, jonka pelihahmo voi valita saavutettuaan tason 15, jos hän on pimeällä puolella.

Sithlordin nimeltään Darth Homiiz oli tarkoitus esiintyä Dark Horsen sarjakuvassa Jedi: Yoda, mutta poistettiin lopullisesta versiosta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png

Tämä artikkeli tarvitsee lisää lähteitä ja/tai esiintymisiä.

Ole hyvä ja päivitä lähteet ja esiintymiset, ja poista sitten tämä huomautus.

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]