Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars Battlefront: Renegade Squadron

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
RenegadeSquadron.jpg
Star Wars Battlefront: Renegade Squadron
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

Rebellion Developments

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä

9. lokakuuta 2007

Genre

Toiminta, scifi, räiskintä

Pelimuodot

Yksinpeli, moninpeli

Alusta(t)

PSP

Star Wars Battlefront: Renegade Squadron on Star Wars: Battlefront -videopelisarjan oheisjulkaisu, joka julkaistiin ainoastaan PSP:lle. Rebellion Developmentsin tuottamana ja LucasArtsin julkaisemana, peli julkaistiin vuoden 2007 syksyllä. Se oli suositun pelisarjan kolmas osa.

Peli seuraa Karkurilentuetta, Han Solon johtamaa Kapinaliiton yksikköä. Pelin tarinatilassa on 11 tehtävää ja moninpeli mahdollistaa 16 pelaajan yhteisen taistelun. Siinä on muitakin erikoisuuksia, joista mainittakoon sankarin valinta, jolloin pelaaja voi muuttua sankariksi keskellä taistelukenttää eikä joudu aloittamaan tukikohdasta kuten aikaisemmissa osissa. Avaruustaisteluiden sankarit, sankarien lipunryöstö, keskusalukseen tunkeutuminen, uudet pelialueet sekä tehtävät ovat myös pelin uusia ominaisuuksia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renegade Squadron seuraa ryhmää Kapinaliiton sotilaita, joita johtaa Millennium Falconin pilotti, Han Solo. Heidän tehtävänään on suorittaa salaperäisiä tehtäviä galaktisen sisällissodan aikaan. Tämä tarina vaikuttaa olevan suora muunnos Star Wars: Battlefront II:sta, joka seuraa keisarillisen 501. legioonan edesottamuksia. Tarinatilassa on yksitoista taistelua.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renegade Squadron seuraa edeltäjäänsä kampanjatilassa, jossa tehtävinä on muun muassa esineiden palauttaminen, tiettyjen kohteiden tuhoaminen ja tiettyjen vihollisten tappaminen. Kun Battlefront II seurasi Tasavallan loppua ja Imperiumin nousua, tämä osa seuraa Col Serran komentamaa Kapinalentuetta. Jedimestari Tionne Solusar keskustelee Serran kanssa tämän edesottamuksista Kapinalentueessa.

Col Serra luo Kapinalentueen ja taistelee Yavin 4:llä. Lentue auttaa planeetalta evakuoimisessa Kuolemantähden tuhouduttua.

Ennen Alderaanin tuhoutumista, senaattori Bail Organalla oli hallussaan holokroni, jossa oli tietoa Kapinaliiton uudesta tukikohdasta. Tämä holokroni oli suljettu phrikiin, materiaaliin, joka oli tarpeeksi voimakas selviytyäkseen planeetan tuhosta. Lentueen täytyy ottaa holokroni haltuunsa ja päihittää Slave I:tä lentävä Boba Fett

Kapinaliitto laskeutuu Ord Mantelliin tehdäkseen taistelun jälkeisiä korjaustöitä ja tapaavat Han Solon sekä Chewbacca. Heidän täytyy paeta ja päihittää IG-88.

Kun lentue pakenee Ord Mantellista, he saavat tietää amiraali Ackbarin joutuneen Imperiumin vangiksi ja nämä aikovat viedä hänet Kesselille. Lentue lähtee pelastamaan häntä tähtituhoajalta.

Ackbar kertoo Serralle miettineensä Boz Pityä uudeksi tukikohdaksi, kun he olivat matkanneet Saleucamiin, mutta Boba Fett oli hyökännyt kaapaten hänet ja miehistön. Kuultuaan miehistön joutuneen huttien orjiksi Tatooinelle, lentue lähtee pelastamaan heitä.

Tatooinen onnistuneen tehtävän jälkeen, lentue huomaa Boba Fettin asettaneen seurantalaitteen heidän R2-yksikköön. Tämän johdosta Imperiumi jäljittää kapinalliset uuteen Boz Pityn tukikohtaan ja hyökkää.

Kun Imperiumi saa tietää kapinallisten tukikohdasta Hothilla, Karkurilentue joutuu puolustamaan sitä ja oli vastuussa tasavallan joukkojen evakuoinnista. He joutuivat myös viivyttelemään itse Darth Vaderia.

Paettuaan Hothista, kapinalliset joutuvat keisarillisen lentueen yllättämiksi. Karkurilento auttaa muita kapinallisia pakenemaan taistellen myös Darth Vaderin lentämää TIE-hävittäjää vastaan.

Kun Han Solo vapautuu karboniitista, Kapinalentue palaa toimintaan. Muiden kapinallisten valmistautuessa Endorin taisteluun, Karkurilentue lähetetään hyökkäämään itse keisaria vastaan. He hyökkäävät tämän joukkojen kimppuun Korribanilla saadakseen käsiinsä tärkeää informaatiota.

Kun Endorin taistelu on yhä kehitteillä, Kapinaliitto lähetetään Sullustiin harhautukseksi. Yrittäen kerätä keisarillisten joukkojen huomion, keisari näkee suunnitelman lävitse ja lähettää IG-88:n langettaakseen ansan lentueelle.

Kun Han Solo on ansassa kykenemättä pääsemään suojageneraattorin tukikohtaan, lentue lähetetään hänen avukseen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alukset ja kulkuneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseet ja teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pistoolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiväärit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Räjähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Droidimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylemmät mallit "saattavat olla pelissä", sillä pelissä luot droidin ilman että siihen kuuluu luokkia. Tämä ei koske kulkuneuvoja.

Henkilöt ja sankarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boz Pity, Hoth, Echo Base, Endor, Alderaanin avaruus, Hothin avaruus, Yavinin avaruus ja Kesselin avaruus ovat pelattavissa vain galaktisen sisällissodan ajalla. Mygeeton avaruus ja Coruscantin avaruus ovat pelattavissa vain kloonisotien ajalla. Kashyyykin avaruus on puolestaan pelattavissa molempina aikakausina.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekalaista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]