Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Tatooine

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli kertoo planeetasta. Saatat olla etsimässä tähtialusta.
Tatooine.jpg
Tatooine
Astrograafiset tiedot
Alue

Ulkokehän alueet

Sektori

Arkanis

Aurinkokunta

Tatoo (aurinkokunta)

Auringot

Tatoo
Tatoo II

Kuut
Pyörähdysaika

23 h

Kiertoaika

304 a

Fyysiset tiedot
Halkaisija

10465 km

Tärkeimmät kohteet ja paikat
Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit
Muut lajit

Huttit

Virallinen kieli
Tärkeimmät kaupungit
Tärkeimmät tuontituotteet
  • Teknologiaa
  • Viljaa
  • Vettä
  • Metalleja
  • Ruokaa
Tärkeimmät vientituotteet
  • Mineraalit
  • Laittomia panostavaroita
  • Narcotics
Liittoutuma
Miten kukaan voi elää tällä kamalalla planeetalla? Pölykin on täällä pölyn peitossa.
Corran Horn Tatooinesta[lähde]

Tatooine oli hiekkaplaneetta ulkokehällä. Planeetta tunnettiin säännöllisesti Mos Espassa järjestettävistä rakettirekikilpailuista ja suuresta orjakaupasta. Siellä asui suurimmilta osin köyhälistöä, orjia, kauppiaita, muita vaeltajia, gangstereita sekä hiekkakansaa. Siellä oli vähäinen kasvisto ja suuria aavikoita. Tatooinen suuria, mutta köyhiä kyliä hallitsi usein rikollisherrat, kuten huttit.

Galaksin merkkihenkilöihin kuulunut Anakin Skywalker syntyi planeetalla vuonna 42 eYt, ja Qui-Gon Jinn ja Padmé Amidala löysivät tämän 32 eYt ja veivät hänet Coruscantiin jedikoulutukseen.

Kohteet ja nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakettirekiajot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakettirekiajaja Anakin Skywalker

Tatooine tunnettiin muun muuassa säännöllisesti järjestettävistä rakettirekikilpailuista. Tatooinen ja Malastaren lisäksi kilpailua ei juurikaan muilla planeetoilla esiintynyt, joten kaikki rakettireen ajajat, vedonlyöjät ja gangsterit ajautuivat Tatooineen jäädäkseen sinne jopa pysyvästi.

Lajin huippukilpailijoihin itse Tatooinesta kuuluivat lähinnä vain Anakin Skywalker ja Sebulba. Nämä kaksi kilpailivatkin usein menestyksestä vain keskenään. Tällä tavalla heistä tuli Tatooinen suosituimmat rakettirekiajajat vuosien kuluessa, kunnes Skywalker vapautui orjuudesta tullessaan jediksi.

Orjakauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikkaita gangstereita planeetta houkutteli puoleensa kuin magnetti; Tasavallan lait eivät olleet voimassa Tatooinessa. Kauppaa käytiin päivittäin erittäin paljon, ja usein myös rakettirekiajoja käytettiin panoksena jonkun orjuudesta. Orjilla pelattiin uhkapelejä, ja he tekivät päivittäiset työt planeetan julkisilla paikoilla.

Suuri osa väestöstä oli orjia, ja lähes puoli orjien isäntiä. Tämä olisi voinut mahdollistaa orjien kapinan, mutta hyvä isäntä tiesi kohdella orjaansa hyvin. Joitain orjia jopa vapautettiin työstään, usein kuitenkin vain vedonlyönnin tuloksena.

Kulttuuri ja ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tatooine oli lajeiltaan ja kulttuureiltaan keskinkertaisen rikas planeetta, mutta sen hiekkapitoisuus teki siitä kiinnostavan kohteen.

Tatooinessa oli planeetalta nähden kaksi vierekkäistä aurinkoa, Tatoo ja Tatoo II. Ne laskivat samanaikaisesti, joten mitään ongelmia ei esiintynyt.

Aavikolla vaanivat tuskenin ratsastajat, paikallisesti vain tuskenit, jotka sabotoivat rakettirekiajoja. Tuskenit myös kidnappasivat tatooinelaisia, jotka menivät vaaralliselle aavikolle, ja kiduttivat näitä kuoliaaksi. Tuskeneilla oli myös tiettyjä palvontarituaaleja.

Huttien kulttuuri saapui Tatooineen joltain tunemattomalta planeetalta, mutta se pysyi vahvana tällä pienellä hiekkaplaneetallakin. Huttit nauttivat rahasta ja vallasta, jota saivat tällä pienellä planeetalla paljon, lähinnä siksi että heitä pelättiin. Tunnetuimpia hutteja Tasavallan loppukaudella oli paljon, mutta heistä kuuluisin oli epäilemättä Jabba the Hutt.

Galaktinen Tasavaltakin pystyi vaikuttamaan kovasti tällä rikoksen syömällä planeetalla. Planeetan asioita hoitivat edelleen Tasavallan virkamiehet, vaikka valta kuului lähinnä hutteille.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.
Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greedopedian logo Tatooine Greedopediassa, Tähtien sota -huumoriwikissä