Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Huttit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli kertoo lajista. Saatat olla etsimässä samannimistä bändiä.
HuttNEGAS.jpg
Huttit
Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

3 - 3,9 metriä

Ihon väri

Oranssi, vihreä, sininen, ruskea, purppura, tai turkoosi

Erikoisuudet

Valtava mahalaukku

Keskimääräinen elinikä

1000 vuotta

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Varl

Kieli

Huttese

Jäsenet

Luettelo hutteista

Mitä jos keskusteltaisiin tästä huttien kanssa? Olen varma, että he voivat järjestää asiat.
Qui-Gon Jinn Wattolle[lähde]

Huttit olivat isokokoinen laji, joilla oli valtava mahalaukku, jykevät kädet, suuri suu, valtavat silmät sekä häntä. Huttit kontrolloivat tilavaa imperiumia huttien avaruudessa. Huttien sanotaan olevan alunperin kotoisin Varlin maailmalta, muttei yksikään planeetta Imperiumin taulukoilla ei esiintynyt tällä nimellä. Heidän "adoptoitu" kotimaailmansa oli Nal Hutta. Huttit tunnettiin yleensä vaikuttavina rikollisherroina.

Biologia ja ulkomuoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täyskasvuinen aikuinen hutt oli massiivisen painava ja ylilihavan näköinen. Tämä johtui osittain heidän biologisesta muodostumastaan, mutta myös osaltaan heidän laiskasta elämäntavasta. Hutteilla ei ollut jalkoja, joten he käyttivät repulsioleijuttimia tai jopa orjien kiikuttamaa telinettä liikkuessaan. Hutteilla oli pieni, matelijamainen häntä. Huttit olivat yleensä vaikuttavia rikollisherroja, jotka käyttivät valtaa todistamaan voimaansa, sillä he olivat fyysisesti heikkoja.

Oikeastaan huttin jykevän ja lihavan kuoren alta löytyi voimakas lihaksisto, joka antoi huttille mahdollisuuden liikkua nopeasti yhdellä "jalallaan", joka muodostui hännän ja kehon yhtymäkohdasta. Huttien paksu ja kookas nahka oli eduksi tulitaistelussa, sillä se kesti monta sädeaseen ammusta ennen kuin aseen säteet pääsivät elimiin asti. Huttit olivat myös immuuneja monille kemikaaleille sekä jedien mielenhallintavoimille.

Huttin poikasta kutsutaan Huttlettiksi.

Huttien kulkuvälineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huttit olivat suuria sekä kokonsa ja jalattomuutensa vuoksi käyttävät kulkupelejä liikkuakseen. Jotkut huttit liikkuivat matelijamaisesti työntämällä vatsan massaa eteenpäin sisäisellä lihaksistollaan. Silti monet laiskat huttit käyttivät liikkumiseen replusioleijuttimia, pienikokoisia kuljetuskärryjä tai voimatuoleja. Hutt Aarrba oli yksi voimatuolin käyttäjä. Jotkut käyttivät pitkään matkailuun persoonallisia luksuspurjealuksia (kuten hutt Jabba).

Tärkeimmät huttit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä lista tärkeimmistä tai tunnetuimmista hutteista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]