Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Darth Bane: Path of Destruction

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Path-of-destruction.jpg
Darth Bane: Path of Destruction
Tekijöiden tiedot
Kirjailija(t)

Drew Karpyshyn

Kansitaiteilija

John Jude Palencar

Toimittaja(t)

Shelly Shapiro, Sue Rostoni

Julkaisutiedot
Kustantaja

Del Rey

Julkaisupäivä

26. syyskuuta 2006

Median tyyppi

Kovakantinen

Sivumäärä

324

ISBN

0345477367

Kronologiset tiedot
Aikakausi

Vanhan Tasavallan aikakausi

Aikajana

10031000 eYt

Edeltäjä

Knight Errant

Seuraaja

Darth Bane: Rule of Two

Darth Bane: Path of Destruction on Drew Karpyshynin kirjoittama kirja Darth Banen elämästä sijoittuen vuosiin 10031000 eYt. Kirjan kovakantinen painos julkaistiin 26. syyskuuta 2006 Del Reyn toimesta. Taskukirja sisälsi otteita Death Star -kirjasta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kirjan juoni käsittelee Darth Banea ja sithlordin nuorta elämää ja liittoutumistaan sithien kanssa. Romaanin tarina alkaa Apatrosilla sijaitsevassa cortosiskaivoksessa, josta hänet pakotettiin lähtemään Banen tapettua yksi alueella vierailevan Tasavallan aluksen miehistön jäsen kahakassa $abaccin yllä.

Kun Banen ainoa oikea ystävä kyseisellä planeetalla, neimoidialainen nimeltään Groshik salakuljetti hänet ulos planeetalta, hän liittyy sithien armeijaan paetakseen Tasavaltaa.

Liittyen erääseen sotilasyksikköön nimeltä Gloom Walkers, Bane naamioi itsensä Kashyyykin kahakkaan sekä Hsskhorin taistelussa naapuriplaneetta Trandoshalla.

Phaseeran taistelun aikana Bane poistaa tieltään hänen komentajaupseerinsa käskyjen hylkäyksen yllä ja johtaa sotilasyksikkönsä taisteluun ja voittoon Tasavallan joukoista. Vaikka hänet pidätetään palattuaan, häntä ei teloiteta, toisin kuin hän itse uskoo. Sen sijaan lordi Kopecz huomaa hänen potentiaalisen herkkyyden Voimalle ja siirtää hänet Korribanille sithien akatemiaan.

Ottaen käyttöön nimen Bane saapumisensa jälkeen hän jatkaa akatemiassa oppiakseen sithien muinaisia oppeja opetellen mestareiden Qordis ja Kas'imin alaisuudessa. Hänen opettajiaan olivat myös Orilltha, Shenayag, Hezzoran, ja Borthis. Hän opiskelee myös temppelin arkitsoista ja alkaa ohittaa kyvyillään muita oppilaita huolimatta myöhäisestä astumisestaan akatemiaan.

Tapettuaan erään oppilaan miekkailurinkissä hänen tasonsa nousee, mutta hän alkaa epäillä itseään ja hänen yhteytensä Voimaan alkaa huojua. Epätoivoisesti hän haastaa tämän ajan akatemian parhaan oppilaan, Sirakin ja häviää.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Taistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Droidimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]